Palatoschizis si formele sale (7)
Raspunsuri - Pagina 11
corina_tutza spune:
Buna dimineata mamici si pui mici !
Intram si noi dupa o lunga absenta. Nu prea mai am sanse sa intru, Radu este un nazdra, se catara peste tot, controbaie peste tot, asa ca stau si-l pazesc non stop. Luna trecuta ne-am pricopsit si cu o frumoasa bronsiolita care multumita lui Dumnezeu i-a trecut foarte repede si nu am ajuns la complicatii. Doua saptamani nu prea a mancat, vroia doar suc de portocale si budinca cu vanilie.
Ewy , ce sa zic, imi pare rau...nu-mi vine sa cred ce tratament ati avut din partea doamnei doctor Urtila. Urat, dar, decizia finala daca opereaza sau nu o ia anestezistul. Cel putin asa a fost la noi. L-a consultat si dansul pe nazdra si si-a dat acordul, ca "da, el intra in operatie, celalalt copil nu, nu-mi place cum respira, nici nu astept analizele, sunt sigur ca nu ies bine." Te asteptam cu vesti!
Cristina, ati facut un calcul? La ce suma se ajunge cu toate costurile, spitalizare, transport, hotel?
Juke spune:
Multumesc mult de raspuns.
Eu nu i-am pus niciodata cartof in supa si chiar ma gandeam daca sa ii pun. Vad ca totusi nu se satura si nu stiu ce sa ii mai adaug. Ce fructe pot sa ii dau si totusi daca ai si niste retete, niste "combinatii" te rog sa imi spui si mie.
Multumesc, chiar nu ma gandeam ca o sa imi raspunda cineva.
Noapte buna si muuulti .
NicoletaZ spune:
Va doresc "Sarbatori fericite" si un Craciun cat mai frumos alaturi de familiile voastre. Si multa sanatate voua si copilasilor vostri!
cellia78 spune:
Craciun cu lumina in suflete si belsug in case, sanatate voua si celor dragi voua!
Mos Craciun sa fie darnic cu voi si sa respecte listele de dorinte!
An Nou cu multa sanatate, bucurii si realizari; cu zambete de copii si cu copilasi sanatosi si nazdravani!
...si sa invatam sa fim mai buni cu noi insine si cu cei din jur, fie ca-i cunoastem, fie ca nu; sa invatam toleranta si increderea in oameni!
Cecilia, Adelina si Iulian
crisu_r spune:
@corina un calcul foarte exact nu am facut, dar asa, in mare ar fi cam 3500 euro operatia (adica spitalizarea, operatia fiind inclusa), in jur de 500 euro avionul dus-intors toata trupa, poate mai ieftin daca sunt biletele cumparate cu mult timp in avans. in ceea ce priveste cazarea nu am date exacte, pentru ca sotul meu are o verisoara care locuieste la vreo suta de km de paris. asa ca o sa stam la ea intre consultatii. ce stiu este ca spitalul la care mergem noi are o "casa a parintilor" unde se poate sta cu bani mai putini. ah, si un parinte are pat in rezerva copilului. cred deci ca se ajunge cu totul pe la vreo 5 mii de euro. oricum, la prima consultatie, medicul face un deviz. sanatate multa si sarbatori linistite!
crisu_r spune:
@juke asa ca retete, eu ii faceam lui tudor spanac cu cartof, fierbeam un cartof, cand era fiert scurgeam apa si puneam o biluta de spanac congelat (e tocat fin si se fierbe foarte repede) si le amestecam pe foc pana se fierbea si spanacul. apoi, il pasam cu un galbenus de ou si cu iaurt facut in casa sau cu smantana. ii placea farte tare.
ii mai dadeam si cartof la cuptor cu un pic de usturoi (doar pentru gust) si cu ficat de pasare sau cu carne. fierbeam carnea separat si apoi o puneam impreuna cu cartoful la cuptor. asta era un alt hit :)
o alta varianta erau perisoarele pe care le amestecam cu samntana sau iaurt. mai merge orez cu lapte praf, banana cu branzica de casa, cerealele e bebelusi sunt bune ca masa de seara... ma mai gandesc si iti mai scriu. eventual pe pm ca suntem off topic ;)
ralucaserban spune:
Craciun fericit tuturor si pupici dulci din partea intregii familii!
Suntem si noi cu o raceala (mai pe terminate). In rest, baiatul nostru este argint viu, am doar jumatate de brad impodobit, ca restul este in permanenta pe jos...
Va pupam dulce pe toti!
Ps: in sarbatorile acestea sa nu uitam de pruncul Isus!
Raluca, mami deDavid (1.06.2009)
corina_tutza spune:
Dragele mele, va urez un Craciun fericit alaturi de cei dragi! Fie ca Sfanta sarbatoare a Craciunului sa va aduca liniste in suflet,belsug si cel mai important, sa aduca sanatate voua si familiilor voastre!
cameliam spune:
Buna seara,
incep direct la subiect
Noi ne-am hotarat sa uitam de clinica Urtila, ne dusesem la el din fix 2 motive:
1) e priceput si face treaba buna - N-a facut, mai trebuie o operatie - problema Alexandrei (palatoschizis posterior, palat moale integral si palat tare 1-2mm) era de complexitate usoara spre medie, toti medicii care o vazusera inainte si chiar si prof. Urtila la consultatie ne-a spus ca se rezolva cu o singura interventie ... Ei bine, nici macar dupa operatie nu ne-a spus ca nu a reusit sa inchida tot... de-abia la control cand deja vazuseram si noi.
2) are cel mai bun anestezist din zona - Nu mai e acolo, e bolnav, acum lucreaza cu alt anestezist de care nu stim mare lucru si nu vrem sa fie Alexandra cea care-l testeaza cat e de bun sau de slab
In plus, din ce vad ca a patit si Ewy, treburile stau cam ciudat acolo.
Desi cand spunem ca am operat la clinica privata, toata lumea ne intreaba cum erau "conditiile", asta chiar nu a fost un criteriu in cazul nostru, nu m-a interesat daca am tv in rezerva, daca am rezerva sau impart salonul cu alti pacienti etc. Si ca veni vorba, conditiile sunt cam slabe pentru o clinica privata, noi a trebuit sa cumparam leucoplast ca li se terminase in noaptea de dupa interventie, perfuzia cu glucoza era de 5% nu de 10%, ca deh, e mai ieftina (noroc cu asistenta, foarte omenoasa, de nota 10 din multe punce de vedere, care a scos din geanta una de 10% nou nouta sigilata, n-am intrebat-o de unde o are dar am eu o banuiala...), nu ai medic de garda ci doar o asistenta care sta cu copilul dupa operatie...in caz de Doamne-fereste nici nu stiu cum se descurca... Iar reactia dlui prof. la control cand ne-a spus ca mai trebuie o interventie nu a fost "vai, imi pare rau ca mai trebuie sa chinuim copilul o data" ci "o, nu va faceti probleme, o operam inca o data gratis la primavara, facem asa...sa nu mai platiti" - de parca aia ne durea pe noi, nu ca iar supunem copilul unei anestezii, unui risc, unui chin... mai multe nu mai comentez ca imi creste tensiunea de fiecare data cand imi aduc aminte cu cate sperante ne-am dus la prof Urtila si cat de dezamagiti suntem acum...Si culmea, ca auzisem numai de bine despre el inainte, din mai multe surse (Flori sa nu te simti vinovata ca ni l-ai recomandat, la voi a facut treaba excelenta, la alt copil din Cluj la fel...medici din Cluj ni l-au recomandat... nici nu stiu ce sa mai cred decat ca am avut noi mama ghinionului sau n-a fost chiar mana lui acolo pe masa de operatie, ci el doar a asistat. Presupuneri, nimic mai mult.) Mi-am zis oful, ma tineam de mult sa scriu treburile astea sa nu-i fac reclama negativa, sa las loc de "Buna ziua" ca poate mai mergem la el...gata.
Si schimband subiectul, sper ca toata lumea a petrecut un Craciun linistit, alaturi de cei dragi. Noi asa am facut, au fost niste Sarbatori in tihna, mancare buna facuta de mama , cadouri frumoase pentru copiii cuminti, concediu - toata lumea acasa intreaga saptamana... ce mai, a fost foarte bine.
Va doresc din tot sufletul un An Nou bun, cu fericire, impliniri si fie ca toti copilasii pe care-i astepta interventii la gurita anul care vine sa treaca usor prin aceasta experienta, sa se recupereze rapid si sa ne umple sufletele de bucurie cu zambetele lor sincere si frumoase, sa ne incante urechile cu cuvintele rostite, chiar si incorect la inceput, pentru ca ei sunt tot ce avem noi mai de pret!
Cami
liliana26 spune:
buna,mamici!
cami,imi pare rau de situatia voastra,tare rau...
mi-e si mie teama mare ca se apropie operatia,dar trebuie sa fiu tare pt puiul meu!
imi pare rau ca nu mai intrati p-aici,va mai stresam si eu cu intrebari legate de ce-mi mai tb pe la spital,cam cum o sa fie...
stiu ca mai sunt copilasi micuti cam ca al meu(3-4-5luni),ati mai vorbit de operatie,v-ati programat?
mi-e teama sa nu raceasca puiul,tot stranuta si tuseste,ff rar,dar se intampla mai ales dimineatza pt ca se raceste in camera si are manutele gheatza,desi ii pun si sac de dormit si o paturica...
va pupam si va imbratisam pe toti!!!
Sa aveti un an mai bun,cu sanatate,operatii cat mai usoare si cu rezultate excelente!Sa fiti iubiti si fericiti!
LA MULTI ANI!