Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (462)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Telegrafic,zic si eu:

-scutec punem inca-noaptea.Ziua doarme fara,dar cu protectia aia de la ikea sub domnul kur,caci..accidents happend.

-cu mancarea-clar tine de "indrumator"

-Mihai s-a aranjat cu somnul asa cum n-am fi crezut noi in veci! Daca ne spunea cineva acum nici un an ca va adormi vreodata singur,fara poveste(macar),fara sa-l mangaie cineva pe spate,fara sa ne chinuim sa luam iiiincet,incet mana de pe el dupa ce adormea si ca va ajunge sa se si bage singur in pat cand ii vine somnul..am fi zis ca-i tamp si ne-am fi cracant de rasDar nah-niciodata sa nu spui niciodata!Cliseu,cliseu,dar uite ca se transpune bine in realitate..

-casa de marcat,la noi n-ar avea succes-a testat-o putin la o amica de-a lui..dar neah,nu-i de el.Lui sa-i dai trenuri,sine,tuneluri,cupe/excavatoare/macara mica si mare,cuburi din lemn,chestii de construit si mesterit,etc.

-Nati,cred ca e mai mult frustrare,asta cu al doilea/treilea copil,pt ca stim ca nu se mai poate..Cred ca daca i-am mai putea face,fara niciun fel de risc,probabil ca am spune "pas"..

-Olga,in timpul operatiei,dr mi-a zis ca uterul meu nu mai e bun la nimic.Atunci,i-am zis ca oricum nu mai am treaba cu el,si,daca poate,sa lege trompele.(Vedeti,de-asta ziceam de frustrare mai sus..) Si nu a vrut! A zis ca la mine nu merge treaba asta si nu am aprofundat.
Acum,dezbatand cu Dan problema contraceptiei,citind impreuna una,alta,el a zis ca face vasectomie,fara niciun regret,teama,discutie.
Gandind la rece,are dreptate,nu are niciun rost sa ma pun in pericol-avem 2 copii de sexe diferite,ce ne-ar mai trebui in plus?!
In cea mai mare parte,ii dau dreptate,dar ca femeie,mama..nu stiu..mai am anumite "noduri"

-Anca,Olga,mie nici nu mi-ar fi trecut prin minte alternativa asta.El mai zisese ceva dupa ce l-am nascut pe Mihai,intr-o discutie cu niste prieteni,dar nu l-am luat in serios. Ma gandeam ca barbatii sunt mai vanitosi,gandeam si eu ca Radu Dar..uite ca n-am stiut cu cine stau in casa.Degeaba am incercat eu sa-i expun toate scenariile posibile-alea urate,evident,ca nu l-am clintit deloc.A zis ca lui in viata asta,nu-i mai trebuie niciun copil,orice nenorocire s-ar intampla,si ca nici alta nevasta nu si-ar mai lua,fie ce-o fi.Isi iubeste copiii astia si n-ar mai face altii nici sa-l pici cu ceara.Si-atunci,de ce sa ma chinuie pe mine cu hormoni sau sterilet,cand lui,vasectomia i se pare o chestie de bun simt,normala,etc.Asta fu si asa ramase.Singur a cautat clinici si medici care fac interventia,a vb la CMU,pe mine doar m-a anuntat

-mi-au placut jucariile de pe Toysrus!Si mi-au placut cadourile Sofiei

-Mos Craciun va aduce ceva sine si trenuri in plus,o ferma cu tractor si remorca-cred,zuzupets-ca m-a zapacit cu ei si dulciuri.Mos Nicolae,la noi aduce numai dulciuri-fara jucarii

S-a trezit cafeniaAtat mi-a fost!

Pupici

Mamica lui Mihai si a Mariei
Siluan trebuie sa traiasca!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Mooaama, Olgu, ce faine jucarii...D'apai nush cum e la voi, dar la mine si sa vreau sa i le iau pe alea in casa n-ar prea ncapea bine (ma rog, ar incapea dar...adevarul e ca dupa toti anii in care am stat super-inghesuita mo dupa zonele de spatiu gol din casa...)
Am fost nitel in Vacaresti, prea ceata nu era, cred ca mai frig ne-a fost noua decat Iuliei care a alergat non-stop. In final ne-am bagat in carciumioara aia nou facuta, Picola Pizza sau cum ii zice, la caldurica, am papat pizza (iar Iulia maslinele din pizza mea), copilu s-a batut cu o fetita mai mare, am returnat baiatul vitreg acasa si...asta a fost. acasa a inghitit 3 linguri de ciorba si gata, a declarat ca merge "a cucae". Dar odata ajunsa in pat, ce sa vezi, catelul ei preferat, Tze, nu era acolo-cu ala si doarme dar si umbla peste tot prin casa. Si pune-te pe cautat, Naty...si cauta...Iulia aproape plangea ca nu doarme fara Tze...va jur ca am rascolit ca nebuna toata casa, in final l-am gasit bagat intr-un sertar. Si gata, cu el in brate a adormit instantaneu.
Despre "nu mai vreau copii niciodata"...eu, cum am mai spus, am decis sa nu-mi leg trompele, cu toate ca adaugarea glaucomului face ca o eventuala noua sarcina sa fie nebunie curata la mine; eventualitatea asta se exclude deci, numai ca, sincer, m-am temut de Cel de Sus...sa nu ma pedepseasca cumva daca fac un gest definitiv, nelasandu-mi corpul asa cum mi l-a lasat El. Petrica s-a gandit si el la vasectomie (tot din cauza mea) dar eu de asemenea m-am opus categoric; ideea e ca niciodata nu stii ce-ti rezerva viata si orice gest cu consecinte ireversibile trebuie foarte, foarte bine gandit. La naiba, mai fetelor! Sunt totusi atatea metode de contraceptie in ziua de azi, nu e nevoie sa te mutilezi ca sa nu mai faci copii!! parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Nico, eu am inteles f bine ideea cu cadoul (dupa cum spusei, am si pus-o in practica)
Stela, eu zic ce am mai zis si zic multi pediatri: la tuse antitusivele sunt cu dus si intors. Aerosolii sunt sfinti! Dar si astia, cel mai bine e sa-ti zica doctorul cu ce sa-i faci si in ce cantitati. Daca nu ai aparat, te sfatuiesc sa-ti iei; e cea mai buna investitie cu putinta pt sanatatea copilului tau, ca din pacate mai sunt inca destui ani de tras cu bolesnitele astea respiratorii urate. Sanatate!
Zoze, ce e "chestia de la Ikea de pus sub domnul kur"? Asa, barem teoretic sa stiu ca altfel, am zis, de operatiunea dezpampersat noaptea inca mi-e lene sa ma apuc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gbutucica spune:

Un Mare grande salut!
va mai citesc, va mai bodoganesc(cind nu sunt deacord cu voi), dar o fac pt mine
da, da nu m-am inecat , dar nu ma pot aduna sa scriu mare lucru.
Al meu copil azi dimineata"pec a gamazin sa cumpe masiini, plec cu tati meu cipi meu , tu mai faci macale , nu supi pi mini, da ?"
si a fost cu tacsu la magazin sa-si cumpere masline si eu a trebuit sa nu ma supar sa raman sa fac mancare.
acum el doarme si eu profit inca oadata de linistea lasata in casa.
la fel ca multe regret ca nu il am inca pe al doilea si regret ca viata in 3 nu a inceput mai repede.

in rest aceeasi culoare in sufletul meu.

va ppup si "NU STIU'' cind ne mai vedem

nu am descarcat poze asa ca nu ma intrebati.
Dumeneca placuta si inceput de saptamina demential de linistit si frumos.

pup allsi big hug.
Jiani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VALENTINA C spune:

Off, abia ce a inceput sa manance si Matei si a tusit in somn asa de rau incat a vomitat tot... Si ieri..si saptamana asta in vreo 2 zile... Abia astept sa vad ce zice maine dr, ca are deja 2 luni de cand tuseste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VALENTINA C spune:

As avea atatea de zis, dar a adormit Luca si are un somn atat de usor... Sigur se rezeste in 5 minute daca aude tastatura...
Sper sa pot reveni azi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Cand va citesc, Zoze si Olga, ce fain povestiti de bebelusii vostri, ma apuca asa un dor... Insa mai intai trebuie sa fac altele, pentru mine, si apoi poate-poate... de cand "va" tot promit ... Pe la 35 sper sa pot sa spun ca uite, am reusit ce-mi doream ... Incep sa o iau pe campii, ma duc sa fac mai bine ceva de mancare!

Sa aveti o duminica frumoasa. Va pup.

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gbutucica spune:

Am uitat sa spun ce era mai important

Ma bucur enorm sa aud vesti despre Simo , Doamne ajuta sa fie bine pina la sfarsit( trebuie). Si sunt de acord ( adica luati-ma si pe mine la socoteala )daca faceti vreo actiune -surpriza pentru cind face bb Siluan 1 anisor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Jiani

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Din capitolul "Jurnal de calatorie de navigator", va copiez mai jos un mail de la domnul sot.

Actiunea se desfasoara in Colombo (Sri Lanka), unde s-a dus la doctor pentru ca tot era racit, tusea, il dureau plamanii, si toate alea. Diagnosticul este bronsita acuta cu infectie, deci tratament cu antibiotic.

------------------------
Moaaama,

Am fo' la doctor ... Am crezut, pina la momentul asta, ca regresia temporala nu este posibila DAR ei uite ca da, ca este posibila!

Stiam cam la ce sa ma astept la Colombo, dar nici in cele mai ciudate vise, nu mi-am imaginat asta!

Cert e ca de cind au plecat englezii d-aici mare lucru nu s-a schimbat, din contra, zic eu, in multe aspecte poate chiar au mai regresat o bucata, dar in fine asta e alta chestie...

Soooo, ajung in fata cladirii, imi zic "asta cred ca e de la 1920 dupa cum arata". Intru sovaind inauntru ... miros pregnant de lemnarie umeda si de tencuiala umeda, hait mi-am zis... pe hol ardeau niste becuri care cred ca erau verisori buni cu Edison palpaiau exact cit sa vezi pe unde mergi. Urmeaza... liftul! O, da - asta piesa de rezistenta la fel de tomnatic si de tirziu ca si cladirea, tipul de lift cu usa pantograf si sageata indicator pentru etaje!!! Nu credeam sa mai existe asemenea antichitate inca in uz... Liftierul, e exact ca ala de la Disneyland din Paris, un dinte pe fata si un ochi pe dos . Unde te uitai in jur vopsea sarita urme de praf negru pe perete si pinze moarte de paianjen in fire luuungi plutitoare...

Intr-un final ajungem si la cabinetul doctorului. Am uitat sa-ti zic la intrare era un portar care avea in spatele lui, pe perete o tabla neagra, pe care era scris cu vopsea alba un tabel
imens cu cine si ce cabinete functionau in cladirea aia. El avea in mana o creta si un burete (da da, ai citit bine!) si in dreptul
fiecaruia scria cu creta sau stergea numarul de persoane care veneu sau paraseau cladirea
Deci am ajuns intr-un final si la cabinetul doctorului: o groaza de lume, din ce mi-am dat seama omul ala era pursi simplu coplesit de cita lume era acolo. Agentul imi zice ca asta e unul din cei mai scumpi

Maaaama parca acolo inca erau sub asediu si din clipa-n clipa
se asteptau sa debarce japonezii! La fel praf si paianjeni, totul carpit si facut din bucati, imi venea sa fac stanga in prejur si s-o sterg intr-o mare fuga mama
Intru inauntru, ca deh asta fusese doar holul de asteptare. In interior mai de Doamne-ajuta, macar toate instrumentele de precizie erau majoritatea germane si citeva britanice. Pe cele germane m-am uitat luuung sa vad nu cumva deslusesc vre-un vultur sau vreo zvastica . Cel mai high tech instrument era un EKG... dar si ala ar fi putut sa povesteasca multe.

Seringa cu care mi-a luat proba de singe a fost desigilata in fata mea, altfel nu as fi acceptat sa ma intepe sub nici o forma. Ce spuneai de vacutak sau fluturas? Ha! Bine macar ca nu era din metal si sticla, ca alea de pe vremuri... brrr

Aveam in continuare sentimentul ca pasisem intr-o alta lume, anacronica si parca fara sa se fi miscat temporal pe axa timpului... incredibil. Ma intreb oare cum de e posibil ca, la fel ca si India, Sri Lanka e printre cele mai mari producatoare de
medicamente si totusi...

Am asteptat acolo cca 4 ore, DESI era un afis maaare cit toate zilele pe care scria ca pacientii si cazurile legate de shipping au prioritate fata de pacientii normali, si nu numai atat, ci mai mult au prioritate si in functie de pozitia si rangul de la bord... cu toate astea am asteptat cca 4 ore pina au
fost gata analizele...

Aparatul de Raze X am crezut initial ca este o instalatie de pe vremea lui Tesla si e folosit ca parte integranta a programului de aparare strategica contra rachetelor intercontinentale...

Mai pe scurt am avut o experienta de tip 3rd kind encounter! continuata cu un inceput de 4th kind...

La plecare l-am intrebat pe agent cind anume a fost construita cladirea. Guess what? 1918, evident proiect, materiale, si executie engleza.
Oricum mi-a confirmat ca cele mai solide constructii sunt facute de englezi si asa au ramas de cind astia s-au retras...

Am fost la doctor , cred ca acum o sa trebuiasca sa fac o vizita si la psihiatru sa-mi revin din soc
------------------------

Mergi la inceput