FIV Europa(38)
Raspunsuri - Pagina 18

goldi spune:
Sandi, bine ai venit !
Ai raspuns f bine la stimulare, deci jumatate de drum este facut; cealalta jumatate, adica nidarea ... aici intervin atatia factori, incat nimeni nu poate da vreo reteta.
Si eu am avut hiperplazie, complexa dar fara atipii, plus doua fibroame si am ramas gravida la urmatorul FIV fara probleme. Am pierdut ulterior sarcina, dar din cu totul alte motive.
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Sandy2707 spune:
Sisipi, Anais, Adijo, Goldi si va multumesc de mesaje
Tare imi doresc sa ne bucuram impreuna in 2011 si sa reusim toate sa ne strangem in brate. Trebuie sa credem in minuni in in DD.
Ca sa va rspund la intrebari eu am avut 3 sarcini naturale 2 oprite la 6-7 saptamani in evolutie si 1 toxica severa pt care s-a facut avort terapautic la 10 saptamani. Asa ca le inteleg foarte bine pe toate fetele care au facut FIV nereusit sau au reusit dar au pierdut ulterior sarcina. Dar poate asa a vrut DD sa avem noi ingerasii nostri pazitori acolo in ceruri.
Ultima sarcina naturala a fost la 40 de ani dupa ce timp de 13 ani nu am mai ramas gravida.
Dupa ultima sarcina am prins sperante ca am mai putea ramane natural asa ca ne-am apucat de investigatii serioase si pregatiri de FIV abia de la inceputul anului 2010.
Sotul meu are OATS severa asa ca singura cale a fost FIV cu PICSI.
Si iata parte din povestea FIV-ului meu. O sa mai trimit si alt mesaj ca mai am de zis dar vreau sa imi epuizez cele 10 mesaje
Va pe toate si sa aveti o zi minunata mult mai frumoasa decat cea de afara

Sandy2707 spune:
Balanta si multumesc mult uite si pt tine o
Nu stiu de ce nu am vazut mesajul tau tau mai devreme? dar cred ca pt ca am scris in acelasi timp
Am citit povestea ta si nici nu stii cat de mult te admir pentru faptul ca ia fost aici alaturi de fete si le-ai incurajat chiar si in cele mai dificile momente ale tale.
Esti un bun exemplu pentru noi toate.
Sa ai o zi frumoasa

Gabi_B spune:
Sandy, bine ai venit si sa ti se implineasca visul cat mai repede!
unde faci FIV2?
ce te-a nemultumit la Wels, daca te-a nemultumit ceva? (intreb pt ca si eu am vrut sa ma duc la o prima consultatie la ei, dar pana la urma am renuntat)
si eu cred ca sint situatii cand nu mai tb asteptat pana la blasto, dar la primul (primele) FIV nu stim nici noi si facem cum ni se spune...
Gabi+22
placenta previa centrala

Sandy2707 spune:
Gabi B iata o pt tine si una
pt bebeul tau. Iti tin pumnii sa duci sarcina la termen si sa iti cresaca mare si sanatos puiutul.
Ref la intrebarea ta sa stii ca cei de la Wels sunt foarte profesionisti si nu pot sa spun ca am sa le fac vreun repros. (aici ma refer la comportament, punctualitate, disponibilitate, igiena, clinica, stimulare, monitorizare, punctie) asa ca FIV 2 tot la ei il fac.
A fost alegerea mea sa fac cu blasto dupa ce mi-au spus avantajele si dezavantajele. Citisem mult inainte si stiam ca sansele ar creste cu balstocisti mai ales la varsta noastra. La peste 40 ani riscul genetic e mult mai mare (1 la 25 sarcini) iar stadiul de blastocisti ar diminua acest risc (pt ca teoretic cei cu defecte genetice se pierd pe drum intre ziua 3 si 5).
Din pacate nu am facut histeroscopie inainte de FIV asta fiind tot alegerea mea. Uterul a aratat bine la ecografii -putin mai fibros si ingrosat dar conform varstei fara sa arate ca ar putea pune probleme de nidare. Chiar si inainte de histeroscopie aveam endometrul trilaminat dinainte de ovulatie (pt ca aveam 3 foliculasi pregatiti de ovulatie
)
Stii cum se zice da romanului mintea cea de pe urma si apoi probabil ca fiecare copilas
vine atunci cand crede DD ca e momentul sa vina
Noua ne ramane sa

anais74 spune:
Sandy, am o prietena in state intr-o situatie similara cu a ta. A facut FIV acolo, cu blasto si nu i-a reusit. Avea 41 de ani. Pe al doilea l-a facut eu embrioni de ziua 3. Ea a cerut sa-i ii puna pe toti 4. La inceput nu au prea fost de acord...dar pina la urma asa au facut. Azi are gemeni de 1 an. Asa ca se poate...

brunadria spune:
Sandy bine ai venit! sa ti se implineasca visul cat mai repede!
Eu am programare la un dr pe 13 ianuarie, dar nu voi face fiv cu el pt ca tin neaparat sa merg intr o clinica mai buna, desi probabil si el e bun (prietena mea dr, s a ocupat de programare)..
in prima faza ma voi duce pt o parere , sa se uite amanuntit peste dosarul meu sa vedem ce spune!
intre timp i am scris dr lui cu care am facut fiv sa vad pe cine imi recomanda! asadar sunt in faza de asteptare..
abia astept sa stiu ceva concret, pe cand voi da startul ! eu tare as vrea februarie martie.. vom vedea..
adijo deci te ai hotarat sa ti iei omuletii de zapada in ianuarie? doamne ajuta!
ma gandesc sa refac hormonalele , sa fie recent facute ..sau credeti ca vor fi valabile facute din august?
nu stiu ce analize as mai putea face..cred ca le am pe toate..
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."

Sisipisi spune:
bruni refa si tu hormonicii cu o luna inainte de a te apuca de FIV sa fie mai proaspeti. Nici eu nu vreau acum sa imi fac toti hormonii ca mi se pare ca nu are rost. M-as oftica prea tare sa vad ca toti sunt in regula si eu sa nu pot face nimic.TSH e sufi si cand o sa fie vremea de FIV le-oi face pe toate.

adria42 spune:
Sandy, bine ai venit! Im pare rau ca nu ai reusit in noiembrie, dar ai raspuns f.bine la stimulare, embrionii au fost ok ca si calitate, deci mai ramane de remediat problema cu nidarea. Multa bafta la noul FIV, sa dea DD sa fie cel norocos si in 2011 sa fii!