ingrijitoare platita de parinti

ingrijitoare platita de parinti | Autor: gattasalvaje

Link direct la acest mesaj

Sunt o mamica de bobocica la grupa mica intr-o gradinita de stat din Bucuresti . Gradinita este noua , anul acesta s-a facut inaugurarea si nu prea are de niciunele...lipsuri pe toate planurile , de la materiale didactice , jucarii , consumabile si pana la personal.
Majoritatea educatoarelor fac tura dubla iar ingrijitoarele sunt "rara avis" , cate una la trei grupe.Educatoarele sunt capiate de atata treaba , mai ales ca majoritatea au grupa mica , fiind o gradinita noua.
Din pacate , incep sa se simta lipsurile , nici educatia , nici supravegherea nu se fac cum trebuie pentru ca e practic omeneste imposibil ca o singura persoana sa faca fata la 20 sau chiar mai multi copii de 2-3 ani si ma refer la imbracat-dezbracat , dus la toaleta , hranit si facut cat de cat si educatie
In aceasta situatie , eu , ca parinte , as fi dispusa sa platesc lunar o suma de bani unei persoane care sa faca serviciul de ingrijitoare , macar jumate de norma , dimineata . Ma gandesc ca strangand 30 RON de la fiecare parinte se aduna o suma de aprox. 600 RON care pot constitui un salariu multumitor pentru 4 ore de lucru .
As vrea sa va intreb daca ati auzit ca se mai practica sistemul asta si , in caz ca da , ce conditii sunt puse de conducerea gradinitei sau sub ce forma poate fi acceptata o persoana sa faca un astfel de serviciu ?

Gattasalvaje - mamica de Sara Eliza ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
POZE RECENTE

Povestea nasterii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Trebuie constituita asociatia parintilor. In sedinta se ia hotararea angajarii unei ingrijitoare sau paznic sau...ce va trebuie. Deoarece e complicat cu legile, mai bine faceti contract cu o firma de ingrijire/curatenie respectiv paza (daca se vrea paza). Exact cum e contractul cu firmele de optionale se face contractul cu firma respectiva.
Revenind la situatia voastra, si la noi la gradinita exista 1 ingrijitoare pe etaj, adica la 3 grupe. Din pacate salariul lor este foarte mic (incredibil de mic) asa ca vor deveni in scurt timp o raritate. Acum 2 ani si noi ne-am mutat intr-o cladire noua. Evident ca avantajul camerelor mari, luminoase, toaletelor noi, sala de masa separata - a fost compensat de lipsa materialelor "expozitionale". Cu jucariile am rezolvat: fiecare copli, de casa noua, a adus cateva jucarii bune cu care nu se mai joaca. Tabla de scris si mocheta am cumparat-o noi. Copiii de 2 ani, din cate stiu nu sunt primiti in gradiitele de stat, doar de la 3 ani in sus. Iar grupe de 20 copii e un vis. La noi sunt deja 30. Noroc ca-i mai triaza racelile si vin prin rotatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Simona la noi nu a fost acceptat chiar daca parintii ar fi dorit deoarece posturile sunt blocate si nu pot face forme legale pentru o noua persoana indiferent de functia dorita ( educatoare/ingrijitoare/bucatareasa etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Si la noi la fel, 1 ingijitoare la cateva grupe si munceste de-i sar capacele. Ne-au spus ca nu au voie sa angajeze ca sunt posturile blocate...minunata tara .

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Gradinita probabil ca nu poate sa angajeze, dar fiind dorinta parintilor de a plati ei o persoana, cred ca se poate gasi o solutie legala. De ex. la noi optionalul de engleza il fac la gradi cu o profesoara care e din afara gradinitei. Ca sa poata fi platita si sa nu fie probleme, si-a facut un PFA, a facut contract individual de prestari servicii cu fiecare parinte si isi ia banii de la parinti conform acelui contract, fara a fi implicat bugetul gradinita in vreun fel. Incercati o solutie de genul asta.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Exact asta mi s-a spus si mie de catre directoarea gradinitei , ca nu poate face angajari pt ca sunt posturile blocate. Eu ma gandeam sa incercam ceva pe baza de voluntariat , fara sa implicam in niciun fel bugetul gradinitei . Si aici am intampinat refuz , pe motiv ca persoanele care lucreaza in gradinita sunt testate si paratestate psihologic si medical si nu poate accepta o persoana fara contract , pentru ca ar avea probleme cu inspectoratul.
Cu PFA e greu , in cazul profesorilor de optionale merge pt ca presteaza pentru toata gradinita , nu numai pt o grupa si venitul lor este suficient de mare ca sa renteze sa plateasca si impozite la stat. Nu cred ca putem gasi o ingrijitoare care sa accepte sa-si faca PFA si sa plateasca impozite dintr-un contract de 600 RON/luna.
Ar mai fi solutia cu contract cu o firma de bone , am sa ma interesez cam cat cer astia pt 4 ore/zi.

Mama lui de sistem ! Esti de acord sa scoti banul pentru un serviciu care teoretic este gratuit si tot ti se pun betze in roate.

Multumesc pentru raspunsuri , sper sa gasesc o cale sa rezolv problema.

Gattasalvaje - mamica de Sara Eliza ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
POZE RECENTE

Povestea nasterii

Mergi la inceput