cafeneaua noastra vesela !!!-4
Raspunsuri - Pagina 5
Lali_mete spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DanaAlex bunatatzi bahice...ca de alea dulci ne ferim ca de altceva:))) shi cand ne e pofta comandam la Doamna Nina hmmmm...mie imi place shi vinul fiert, cu scortzishoara, zahar, bucatzele de mar shi para ....plus felie de lamaie in cana shi la sfarshit sa mananc bucatzele de fructe...un deliciu de compot |
Super reteta da de compot .
Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Poate le puteti da un banut de ajutor : Siluan; Robi; Alexia; Alex; Bogdan; David;Ema; Ionela; Marius-Andrei;
cryss_cryss spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lali_mete
Super reteta da de compot . Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009) Poate le puteti da un banut de ajutor : Siluan; Robi; Alexia; Alex; Bogdan; David;Ema; Ionela; Marius-Andrei; |
DanaAlex spune:
lasa Cryss ca trece shi convalescentza shi comandam baclavale bune pe care le stropic cu vin schiert dupa retzeta mea, adik e de la munte
revin mai incolo, acum ne ashezam la masa...papam peshte prins shi gatit de iubitul meu sotz
DanaAlex spune:
shi retzeta restanta Ingrediente:
2l vin rosu demisec,
1 mar,
1 portocala,
1 lamaie mica,
zahar dupa gust,
scortisoara dupa placere.
Mod de preparare
Se pune vinul la fiert, cand da in clocot se pune zaharul si fuctele taiate bucatele mici. Se lasa sa mai fiarba putin (2-3 min), se presara scortisoara, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute.
Mod de servire: fierbinte, in cana mare...de preferintza cu iubitul din dotare !!!
Hai noroc!!
info confidentziale:
O regula de baza in obtinerea unui vin fiert bun spune ca, in afara zaharului, nu se folosesc mai mult de 3 arome diferite. Combinatiile cele mai placute si utilizate sunt:
- vin si zahar plus scortioara, cuisoare si coaja de portocala;
- vin si zahar plus scortisoara, mar si anason;
- vin si zahar plus scortisoara, piper si cuisoare;
Orice reteta ati dori sa preparati, tineti minte ca mirodeniile uscate se adauga imediat dupa ce ati pus scortisoara, iar bucatile de fructe (portocala, mar etc.) la sfarsitul fierberii, inainte cu 2-3 minute de a-l lua de pe foc.
Lali_mete spune:
Vin fiert
A venit, a venit toamnaa...................... POVESTEA VINULUI FIERT Stramosul bauturiii a fost depistat in " tratatul de bucate " al lui Apicius , renumitul bucatar din antichitate care a notat in " De Re Coquinaria" ( Despre arta de a gati ) prima reteta a vinului fiert, mult mai complexa decat o cunoastem noi azi. "Conditum Paradoxum " , pe numele sau roman, era un amestec de miere cu putin vin incalzit si asezonat cu piper, sofran, curmale prajite si citrice. Combinatia aburinda se dilua apoi cu restul de vin ( neincalzit ) astfel incat rezultatul era o licoare extra-aromata si doar putin calduta. Ulterior, in Evul Mediu s-a preferat chiar varianta rece a vinului condimentat, insa nu se mai pomeneste de ingredientele retetei din antichitate.
Ingrediente
1 l vin rosu
3-4 linguri zahar
1/2 mar
1/2 portocala
cuisoare,
scortisoara
Mod de preparare
Intr-o cratita curata se toarna vinul si se lasa la incalzit, la foc mic. Vinul nu trebuie sa ocupe mai mult de 2/3 din volumul vasului, deoarece la adaugarea zaharului are loc o spumare intensa . Se adauga treptat, metecandu-se continuu zaharul, scortisoara , cuisoarele si celelate mirodenii. Vinul nu se fierbe , deoarece la peste 55 gr C majoritatea esterilor aromati si a alcoolilor se evapora, incllusiv alcoolul rtilic. Dupa intreruperea focului este de preferat ca vinul sa se lase in repaoas timp de 10 min. , vasul fiind acoperit cu un capac, pentru ca bautura sa isi intensifice aroma . Se strecoara si se serveste in cana.
PS Ma oftic ca eu nu pot pune pozele,ceva nu merge la mine .
Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Poate le puteti da un banut de ajutor : Siluan; Robi; Alexia; Alex; Bogdan; David;Ema; Ionela; Marius-Andrei;
happy_uka spune:
Buna seara duamnelor cafegioaice !
Am intrat sa va salut, sa va comand o cafea mica..si fug la ale mele .. Avem program de dat palme in cap
Frumoasa atmosfera , cu brad si ursi si vin fiert si coca cola ... tare fain ...uite, e si lume ...buna ... seara !
mami de de 1 an Nihil Sine Deo
dadi_t spune:
ciouc-ciouc...e voie la ora asta? S-a deschis baru"?....Ce mere cu saratura???....Bereeeee......una rece si cu gruler, maiiiiii..... La cum intru eu numai seara...se pare ca nu mai apuc cafea....
Pai ne ,,intretziram'' cu finutii si finutu' mic...un scumpic...doamne ce mi-e drag de el....am si io 2 febleti de baieti..(prietenii stiu!)
Si ne-am amagit noi cu o aluna, un covrig...dar baza tot mancarica a fost pana la urma....desi ne-am lamentat ca e seara samd.
Vin fiert....miammmm...din pacate fac alergie la taninul din vinul rosu...asa ca votez cu tuica fiarta!
Neste retete de tuica va rog mumos!
DanaA vreau si eu o baie noaptea....acolo....
Madam...maine nu poci veni dimineata...dupaamiaza insa cam da...
o seara placuta tuturor!
DanaAlex spune:
eeeeee, buna seara Doamna Uka!!!bine atzi venit pe la noi
daaaa, ne pregatim de sarbatori shi ca tot aduseshi vorba de coca-cola....uite www.bucataras.ro/retete/10118/ursuleti-cu-coca-cola.html" target="_blank">aici un chec simplu shi aratos, plus ca e shi de post
ideea e ca trebuie forma de urs
DanaAlex spune:
Tania, ai venit la fix....tocmai ce aveam o comanda de bere rece
hai noroc!!!
noi deja suntem aburite binishor
dadi_t spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DanaAlex Tania, ai venit la fix....tocmai ce aveam o comanda de bere rece hai noroc!!! noi deja suntem aburite binishor |
te iubeeeeeesc! vb americanului!