Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (36)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui Diana_Eva

Scaunelul Bumbo - pediatrul meu a spus NU.

felicitari ptr masuratori! isa avea 64 cm la 4 luni. bine, s-a nascut cu 47.5...

dar de ce a zis pediatrul NU la bumbo?!

_

delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mycya

Rody daca ii place printesei de ce nu ce conteaza niste vase in plus de spalat daca ea e happy si o vezi asa incantata
cica macar de ar fi cateva vase asai!!?

pai deocamdata nu-s asa multe, ca nu ma apuc de pus aparatura in functiune ptr cateva lingurite... ieri a papat cam 30 g, azi dublu! apreziez eu cantitatea dupa vasul din care ii dau, si care stiu cat are plin (75 g). dar azi a papat mult mai repede, cand n-a mai vrut a scos limba afara si gata! ieri a savurat fiecare lingurita, iar la final s-a strambat o data tare rau si nu i-am mai dat... n-am filmat-o ca n-am avut cameraman de serviciu ziua, iar seara prefer sa nu fac experimente, s-o vad daca are vreo reactie...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

Citat:
citat din mesajul lui rodyka

Citat:
citat din mesajul lui Mycya

Rody daca ii place printesei de ce nu ce conteaza niste vase in plus de spalat daca ea e happy si o vezi asa incantata
cica macar de ar fi cateva vase asai!!?

pai deocamdata nu-s asa multe, ca nu ma apuc de pus aparatura in functiune ptr cateva lingurite... ieri a papat cam 30 g, azi dublu! apreziez eu cantitatea dupa vasul din care ii dau, si care stiu cat are plin (75 g). dar azi a papat mult mai repede, cand n-a mai vrut a scos limba afara si gata! ieri a savurat fiecare lingurita, iar la final s-a strambat o data tare rau si nu i-am mai dat... n-am filmat-o ca n-am avut cameraman de serviciu ziua, iar seara prefer sa nu fac experimente, s-o vad daca are vreo reactie...

_

ce scumpa e, mi-o si imaginez cum face
si a mea adora sa ii dau laptic cu lingurita asa mare deschide gurita cand vede lingurita si mai ca se repede la ea

Mami de Andra Maria 02.08.2010

Mergi la inceput

ca sa vedeti cum seamana fetele mele

aici e prima, aici a doua

_

Mergi la inceput

si de-aici Maria proband costumatia de dracusor de Halloween

_

Mergi la inceput

avem o ora la dispozitie sa ne plimbam, pana vine Maria de la scoala... afara e soare, cred ca e mai cald decat in casa , asa ca dam o fuga pe-aproape sa vad daca gasesc bavetici pe-aici...

sa aveti o zi buna

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

buna ziua delfinariu!!!

Sa ne traiasca sarbatoritii!!!

Otilia,

Noi incepem diversificarea la 6 luni dupa urmatorul plan:

DIVERSIFICAREA ALIMENTATIEI

SAPTAMANA I

Ora 12.00 – 16.00

½ kg legume asortate
- morcov
- telina
- patrunjel (radacina)
- pastarnac
- dovlecel
- ceapa (se scoate dupa fierbere)
- ½ ardei (se scoate dupa fierbere)
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 praf de sare

Se fierb in oala sub presiune cu ½ cana de apa ½ de h, dupa ce se atinge temperatura de fierbere. Dupa fierbere se scot ceapa si ardeiul si se arunca.
Se scot si celelalte legume, se paseaza si se dilueaza cu zeama de supa pana la consistenta unei smantani moderat de fluida.

Se iau sapte pahare si se pune piureul astfel:
- I pahar – 2 lingurite
- II pahar – 4 lingurite
- III pahar – 6 lingurite
- IV pahar – 8 lingurite
- V pahar – 10 lingurite
- VI pahar – 12 lingurite
- VII pahar – 14 lingurite

Se acopera cu folie de plastic, apoi primul pahar se foloseste in ziua respectiva.
Al II lea pahar se pune la frigider pentru ziua urmatoare, iar celelalte se pun la congelator si se folosesc in ordine crescatoare.
Se scoate cate un pahar in ziua utilizarii si dupa dezghetare se incalzeste intr-un vas cu apa pus pe foc.
Se administreaza cu lingurita, copilul fiind asezat pe spate la circa 45 de grade.

SAPTAMANA A-II-A

Se Dubleaza cantitatea de legume si se pune dupa preparare in sapte pahare incepand cu 16 lingurite, iar in ultimul se va ajunge la echivalentul a 130 ml.

SAPTAMANA A-III-A

150 gr. carne de vita/pui se fierb bine, apoi se adauga legumele si se fierb inca ½ h. Se paseaza impreuna si se distribuie egal in 7 pahare.

SAPTAMANA A-IV-A

Se dubleaza cantitatea de carne.

Din saptamana a treia se incepe si diversificarea celei de-a doua mese, cu fructe, intre orele 9.00 – 11.00.
Se incepe cu 2 lingurite de piure de fructe (mar, banana, para, piersica) si se creste zilnic progresiv cu cate 2 lingurite pana cand in doua saptamani se ajunge la echivalentul a 130-150 ml.
Dupa ce se ajunge la aceasta cantitate, se pot adauga 1-2 biscuiti (pesmet) pe zi.

... cu mici obiectii:
- o sa fierb legumele si carnea la aburi;
- fara gluten (biscuiti, paine, pesmeti, etc.) pana la un an
- trebuie sa intreb pediatra cand pot sa-i introduc dovleacul, ca m-am aprovizionat bine si din cel normal si din cel para.

Oana, buna ideea cu lingurita de argint. Oare de unde se poate achizitiona la bucata, nu la set???

Cris, mamicuta lui Solnushka Natali - 13.07.2010

Foto Luna 3+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

Diana, esti in top la fetite.

Cris, mamicuta lui Solnushka Natali - 13.07.2010

Foto Luna 3+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

hello

eu tot pe acasa, cu copii, dar de maine pe Stefan cred ca il duc, caci contagios nu mai este, iar de tusit nu mai tuseste asa de rau.

booon..am fost al homeopat, care m-a tapat de 200 lei ..dar asta este..
micutul meu cica are bronsita..plus laringita..mai, la medicina traditionala asta inseamna antibiotic obligatoriu.
eu mama nebuna, ma apuc acu sa testez homeopatia.Doamne ajuta-ma sa nu gresesc!
am apreciat eu ca dc nu are febra, respira relativ bine..pot incerca.
bine, continui si cu paracetamolul ca antiinflamator, sa nu o ia laringele razna.

de-abia astept sa vina sotul azi cu bilutele (eu nu am mai avut timp si mi-era f greu cu amandoi dupa mine sa merg si la farmacie) si sper ca peste 2-3 zile sa va dau vesti bune despre noi.
insa m-a avertizat drita ca s-ar putea sa vomite secretiile..uuuufff..

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_Eva spune:

Cris - Eva e!
Eu as vrea sa fiu in top sau macar in primele 3 la programul de slabit! Dar am cantar capos , s-au dus din talice vreo 3 cm dar atat.

Dupa vaccinele de aseara Eva are 37.9 - sa-i dau paracetamol?

Rody - Eu m-am dus cu foaia printata cu scaunelul - am uitat de ea - la iesire mi-am amintit, am scos-o, am aratat-o, a zis nu dar daca vrea sa stea sa o ajut eu (deci supravegheata) + la 6 luni va sta singura + mi-a zis ca el prefera cand va fi cazul premergatorul + plastic inutil in casa. Imi explica el si stiintific ca sunt prinse piciorusele dar se poate balansa spatele ... fiind pentru 3-18 luni e largut acum(logic). Ce sa zic copilul urla, barbatul se crizeaza cand ea urla asa ca nu am mai comentat am iesit.

Diversificare dupa 5 luni, pana atunci laptic si iar laptic.

Diana,mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

Mergi la inceput