Piticodromul de Sept - Oct 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 8
b_irina_c spune:
buna
am facut o diagonala mare...
Dana Lucia condoleante pentru tatal tau!
Diana asa-s eu cu copii... mereu fac parte din cluburi din astea . EAS e relativ OK (doar ca intervalele sunt f scurte), partea cu Y nu-mi iese. Eu o las mai moale cu cartile deoarece si Vlad a fost "atipic" si m-am stresat cu el. Cu Bianca le iau pe toate cum vin si incerc sa ma descurc cat mai bine.
Vlad merge la gradi pana la 12 cand il ia bona. Bona sta cu noi pana vine tati de la serviciu.
Acum sa-ti raspund si eu tie. Si Vlad e fan numere de cand era mic. Si el face calcule "complicate". La gradi au invatat sa faca adunari pana la 20 si el a extins metoda. A prins ideea ca daca 8+3=11, atunci 18+3=21 si tot asa.
Irina, mami de Vlad (26.08.2005) si Bianca(12.10.2010)
alinam spune:
La multi ani Ionilor si Ioanelor!
Dana condoleante, cred ca e foarte greu pentru tine, eu cand aud asa ceva ma pun in locul persoanei si ma infior, parca nici nu accept ideea.
Diana nu asa fac copii de 5 ani , adica unii fac , altii nu, de ex Vlad nu prea le are cu numerele, mai nou e pasionat de litere, adica citeste.
miflore spune:
La multi ani Ioane si Ioni!!! Sanatate multa si noroc cu carul!
Ioana, la multi ani fericiti impreuna cu cei dragi, petrecere frumoasa!
Alinam, stiu ca ai si tu un Ion acasa, la multi ani fericiti!!!
Irina, ce pot sa-ti spun decat ca va trece si aceasta perioada. Halal incurajare, nu? Dar cine va avea pereche frumoasa de copilasi mari, baiat si fata? Eiii? Las' ca in scurt timp o sa aiba grija Vladut de surioara lui mai mica si tu vei huzuri. Rabdare!
A mea fata nu e asa pasionata de numere si litere, are momente de maxima pasiune alternate cu momente de delasare totala.
Maine fac bagaje, duminica plecam o saptamana la munte! Are cineva idee de vreo locatie minunata si necunoscuta?
b_irina_c spune:
Miflore asa zic si eu, dar tare greu trece timpul la inceput. Numar zilele (la propriu) pana la 4 luni (dupa care probabil o sa le numar pana la 6 luni, etc ), sa scapam de colici macar si partaiala sa nu mai presupuna gemete si treziri din somn. Stiu ca o sa treaca asa cum a trecut si cu Vlad... vorba ta: rabdare!
Vacanta placuta! Ioana mi-a zis odata de o pensiune la Bran (cred) care avea si loc de joaca si calarie pt copii. Nu mai stiu cum ii zice ca n-am reusit sa ajung si eu.
dana_lucia spune:
Buna ziua si va multumesc tuturor pentru gindurile voastre bune!
Miflore, vacanta placuta!
Irina, multa rabdare cu copiii iti doresc, o sa fie bine, ai sa vezi!
Ati scris despre numere, Alberto e foarte pasionat de ele si se descurca foarte bine la socotit. Saptamina asta a luat zilnic foarte bine la scoala, bucuria noastra el e in oceanul de tristete in care ne aflam.
Weekend placut si multa sanatate!
b_irina_c spune:
Dana_Lucia asa e. O sa fie bine intr-un final
M-am inscris la bb de septoct2010 ca sa nu va mai fac voua capul mare cu problemele mele bblushesti
Ioana75 spune:
Multumesc pentru urari! La multi ani tuturor Ioanelor si Ionilor!
Dana, condoleante.
Irina, rabdare, o sa fie mai bine.
Zano, distractie placuta la munte! Club Vila Bran mi se pare foarte bun pentru copii, am fost acolo de cateva ori. Si in mai putin de o ora esti sus in Poiana Brasov, pe partie.
Diana, felicitari lui Peter pentru numaratul din 2 in 2!
Copiii nostri au vrut vacanta prelungita, la bunici, si cine suntem noi sa ne punem contra? Miruna a mers la 2 ore la clasa 1 (mama mea a dus-o la o prietena invatatoare in clasa), si mi-a povestit la telefon cum a ridicat mana, a raspuns la intrebari la matematica, a citit, era foarte incantata. Abia astept sa vina acasa si sa-mi povesteasca.
miflore spune:
Miruna citeste???
Fi-mea e departe de asa ceva. Inca.
Ioana, tu cand ai fost la Vila Bran? Stiu si eu de ea, am fost acum 2 ani in Bran la hotel Wolf si-am dat o raita si pe la vila Bran, mi-aduc aminte c-aveau cerbi si caprioare. Dar parea pustiu si-am fost de vreo 2-3 ori. Stiu c-aveau un spatiu mare cu de toate acolo.
O sa mergem anul asta intai la Predeal, la Montien parca se cheama si apoi la Bran, la Le Provence. Maine dimineatza plecareaaaa!
Dana,
Sper sa nu se faca 10 grade cu plus cum se preconizeaza si sa se topeasca toata zapada....
diana_n spune:
Am inteles cu numerele, depinde de interesul fiecaruia.
Cu cititul cum stau copiii vostri? Peter identifica vreo cateva cuvinte, numele lui, al lui Nicholas, dog, cat, go, dar ii e greu.
Ma intreba cum se scrie dog, si eu ii spuneam romaneste d-o-g (intelegeti voi, litere romanesti) si el intreba "how do you write "d"? eu ziceam "di" (englezeste), and "o"?, eu ziceam "au", and "g"? eu ziceam "gi". Aahhhhhhh...
[o chestie amuzanta, il pun sa citeasca dog invers si ii spun ca se citeste god. Seara ii zice sotului ca daca citesti invers dog scrie Doamne-Doamne ]
Am intrebat o prietena cum se face aici si mi-a zis ca ea a invatat pe de rost alfabetul si sunetele fiecarei litere, si impartea cuvantul in sunete (ca-n romana), la 2 zile dupa aceea imi spune ca a intrebat la scoala fetitei ei (ea a intrat deja in anul pregatitor) si cica sunt pusi sa memoreze cuvintele.
Editez ca mi-am mai amintit o perla : pe 1 ianuarie dimineata se trezeste si intreaba "mama, today is December 32?" Il dusesem in Times Square de Revelion, auzise trambitele alea infernale pe strada, stia ca a 2-a zi e speciala si ce-o fi zis, luna decembrie e speciala si vine 32
dana_lucia spune:
Buna dimineata!
Ioana, !
Diana, super replica lui Peter cu 32 decembrie!
Alberto citeste bine in olandeza, a inceput chiar si cind se uita la la televizor sa citeasca ce scrie. El fiind in cls.a III-a stie sa si scrie deja.
Numai bine tuturor, duminica placuta sa aveti.