Sezatoarea canadiana (198)
Raspunsuri - Pagina 14
ankalaura spune:
SIM - nu stiu ce suma prevezi pentru aparatul foto - un aparat care sa faca clic la secunda nu e dintre cele mai ieftine.
Totodata, capacul nu sta legat de obiectiv, cred ca la nici un aparat, mai ales ca cele cu "clic la secunda" au de regula mai multe optiuni de obiective, deci nu au decat un singur capac pentru mai multe obiective.
Noi am facut o improvizatie la un moment dat, si am prins noi capacelul, dar asta la aparatul vechi, pentru ca la asta nou nu am tupeu sa ma apropii de el decat cu manusi.
Revenind la sondaj, daca esti pasionata si te tenteaza un aparat fain, uite un www.walmart.ca/Electronique/Appareils-photo/Appareils-photo/Fujifilm-Finepix-HS10" target="_blank">FUJI bridge.
Optiuni inferioare exista multe, dar o "sapuniera" de aparat de-ala "de palma" poate sa coste si 250, si e departe, dar departe de ce poate face un bridge. Diferenta de 150$ se justifica integralmente.
Mai exista un canon powerShotwww.walmart.ca/Electronique/Appareils-photo/Appareils-photo/Appareils-photo-numeriques-perfectionnes-haut-de-gamme-PowerShot-SX130-IS" target="_blank">ASTA, e 270$, care cred ca are "ochisor" de-ala incorporat, deci nu capac detasabil, zoom mai mic, doar 12 optic fata de 30 la celalalt. Dar are si el stabilizator optic de imagine.
Noi avem doua aparate. O sapuniera de facut poze la misto, Samsung, ieftin dar destept, si un Nikon ultra mega destept pe care il tratam ca pe un membru al familiei, si pe care il luam oriunde vrem sa avem poze misto cu adevarat.
La aparate foto, Canada sta super bine, ai de ales nene, si preturi super!
CELIA - aici painea e mai scumpa, un dolar si ceva costa o prapadita de bagheta, o paine mai serioasa si buna e 2-3-4 dolari . Dar poti sa faci paine, eu fac zilnic, si e mult, mult mai buna, si fac si o economie substantiala, ca o paine in casa ma costa 70 de centi.
Sau sa mai vezi, un dres de copil, in US era 2dolari, aici e de la 5 in sus PLUS taxe Si asta la Walmart!
Nu mai citi pe Montreal, ca te ia capu'. Eu m-am lasat ultra mega rapid, mai toti vroiau sa convinga doar ca totul e de rahat, asa ca am zis pass.
Cu masina de spalat, no worries, tu nu o sa ai problema asta, in probabilitate de 90% n-o sa ai voie cu masina de spalat, asa ca o sa te chinui ca mine, cu spalatoria blocului, unde bagi bani la cartela sau cu monezile, ca la automatul de cafea, si o sa se spele ca naiba, o sa fie de fapt o fleoscaiala oribila.
Ca sfat - lasa albiturile acasa si cumpara, cat mai ai timp, ciorapi inchisi la culoare
Deci si la gradi/scoala ar trebui un cadouas?? nu ma gandisem. Daca le fac eu cate un cozonac, merge??
Gata cafeaua, my time is up!
Edit - aoleu ce scapasem, deci e ziua de baiat de Maru??
Sa va traiasca baiatul Marule, sa va aduca numai bucurii, ca si pana acum, sa aiba o caruta de noroc si numai impliniri!
ralu80 spune:
wow Dana sunteti o groaza, daca va suparati va inchiriati un avion numai al vostru. Si mie mi-e frica sa schiez, m-am speriat intr-o iarna, cand m-a luat sotu mai repede pe Bradu, in Poiana. Se schiaza si in alta parte, sau doar la Mont Tremblant?..ca mi se pare un delulet un pic mai mare..poate pe el sa am si eu tupeu.
Anka, daca asa sta treaba, trecem parleazul la americani, si asa sotul zice ca el rezoneaza mai bine cu ei decat cu canadienii. M-a pus sa aplic si pentru loterie, de parca am avea vreo sansa. Si la foto te pricepi?...m-ai terminat.
La multi ani baiat de Maru, multa sanatate si sa ai parte numai de bine in viata.
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)
Pepsi spune:
salutare la toata lumea, as avea o mica intrebare daca cineva ma poate ajuta, as avea nevoie de un dentist bun in Timisoara, daca cineva ma poate ajuta va rog sa-mi dati pe pm mesaj. Merci mult!
o zi buna la toata lumea
Flavia mamica fericita de Dario 19 septembrie 2010, David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
POZE NOI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
sfaturi alaptat
Doloress spune:
Eu m-am inscris la Netflix pentru prima luna si nu m-a dat chiar pe spate. Nu au serialele pe care le urmaresc eu, iar filme ... cam slabut. Plus ca n-am timp deloc (acuma stau mai bine, insa tot nu ma atrage prea tare). Dar trebuie incercat, vezi daca-ti place si apoi iei decizia. E fain ca e gratuit prima luna, ai timp sa te dumiresti. Apoi poti sa renunti cand vrei, nu e ca un abonament. Cel mai tare a beneficiat Patrick - se uita la Dora si Diego cand voia el.
Delia eu i-am luat un mic cosulet cu chestii de la Bodyshop, sper ca i-au placut. Eu ii mai iau si de 8 martie, ca e romanca. Dar in fine, eu i-as lua in fiecare zi, asa de bine ne impacam cu ea si chiar mi se pare putin - aia 25 de dolari pe zi pe care ii ia de copil.
La multi ani baiat de Maru, multe succese si multa sanatate!
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
nasuc spune:
Buna fetelor,
ma mai bag si eu un pic in seama :))
Citind despre detergenti, nu m-am putut abtine sa nu va povestesc si de patania mea cu "Arielul".
Eu in fiecare an imi aduc din Germania (unde facem intotdeauna o escala de cateva zile) cate o cutie, doua, din aia mare (XXL) de ariel sau persil. Intr-un an, exact in anul cand au schimbat astia de la Air Canada greutatea admisa la bagaje de la 32 la 23kg /valiza ... Chiar, dom'le, si ce rau am ajuns acum ca ne lasa doar cu o valiza de 23, in curand o sa fim gen "ce-i pe mine-i si-n valiza" :)))
Hai ca am deviat.
Deci, ca sa cumpar Ariel, trebuia sa mergem cu-n tramvai, apoi cu un autobuz pana la Real (sau alt magazin mare dar mai departe de centru). Acolo luam cutia, soatza ma tot boscorodeste ca ce-mi trebuie mie detergent din DE? ce, in Canada nu-i bun? etc. Ii era greu ca era ditamai cutia si trebuia sa o care peste tot (pana la statie, de la un tramvai la autobuz, apoi pana la hotel, si deh, avea 10 kg). In sfarsit, fac eu bagajul, bag cutia de detergent intr-o valiza si aranjez in asa fel ca sa nu am mai mult de 3 valize, sa nu avem prea multe genti si valize.
La aeroport ne cantaresc bagajele si-mi spune tipa ca depasesc la o valiza greutatea admisa si ca trebuie sa platesc 25 euro amenda. Imi mai spune ca am dreptul la 6 valize (ca eram 3 persoane) a cate 23 kg fiecare, dar nu la 3 valize, din care una (cea cu Arielul) sa depaseasca 23 kg. Unde sa cumpar eu valiza in aeroport? Sunt ceva buticuri pe-acolo dar nu gasesti o geanta pt.25 de euro.
Deci ii platesc amenda, ascult spasita reprosurile sotului, cum ca el mi-a zis sa nu-mi cumpar ariel....
Ajungem la Toronto. Acolo aveam o escala de vreo 4 ore. Stiti cum e, chiar daca destinatia finala nu e Toronto, tot trebuie sa-ti iei bagajele si sa faci din nou check in pentru unde mai ai de zburat. Ce-mi trece mie prin cap? Ca sa nu ma puna si canadienii sa platesc amenda, scot cutia cu ariel, o pun intr-un plasa mare si o iau pe post de bagaj "de mana". Ca la bagaj de mana aveam drept la 10 kg, adica exact cat avea cutia mea. Asadar, facem check in, totul e bine, nu depasim nimic, si ne indreptam spre security screen. Acolo, stop! A cui e plasa aia cu cutia? A mea, zic eu. Ce-ai inauntru? Detergent. Ah, pai nu-i voie! ca-i considerat substanta periculoasa. Trebuie sa-l aruncam! Sotul isi ascundea cu greu chicotelile. Eu de ciuda, ca platisem si amenda pentru Arielul meu, il carasem in mana si prin aeroport in Toronto, si acum sa raman fara el, le-am spus ca eu nu vreau sa mi-l arunce, sa m-am intors cu el la check in. Sotul si fata au ramas acolo (adica scanati si tot) eu mi-am luata arielul si m-am dus iar la check in. Acolo... coada! Doamna de la ghiseul unde fusesem inainte plecase, chiar facusera schimb de tura. Ce sa fac? Daca ma puneam iar la coada nu mai ajungeam la timp la avion. Curajul celui disperat: m-am bagat in fata, adica m-am duc direct la ghiseu si le-am spus ca am mai stat o data la coada, ca la security nu vor sa-mi ia detergentul pe post de bagaj de mana si ca nu vreau sa-l arunc. M-a ajutat Domnul si am dat peste o d-na de treaba care mi-a pus plasa cu arielul intr-un sac de air canada, i-a pus o eticheta si i-a dat drumul pe covorul rulant. Dupa care am trecut si eu pe la security si am ajuns cu bine acasa.
Acolo, cine venea primul pe banda rulanta: arielul meu! Ce bine am mai spalat eu cu el :))
Asa, sper ca v-am amuzat putin cu patania mea.
Ce voiam eu sa va rog: pentru memorie (parca s-a mai discutat, dar la timpul respectiv credeam ca sunt okay:)) ce-mi recomandati? Tare mi-ar fi de ajutor!
Doloress spune:
Nasuc ce-am mai ras.... Imi place ca nu te-ai lasat. Eu il lasam inca din Germania pe-acolo.
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
ankalaura spune:
Ralu - crezi tu ca o sa treci parleazu' Pana nu te faci cetatean, nu treci nici un parleaz, unless, desigur, daca nu cumva ceri viza, si aia costa bani grei, da' grei, ori pentru un ciorap, pun pariu ca nu o ceri... mai pui benzina si statul la coada la granita, o sa renteze daca vii inapoi cu cumparaturi grase, la care oricum ai cele mai mari sanse sa platesti si taxe la intrare inapoi, daca am inteles eu bine de la persoane care fac cumparaturi en gros in US. Daca vii numai cu o izmana, o pui in poseta, nah, si nu platesti. Cam asa ceva rezulta cu parleazu'...
La loterie sunt sanse imense, chiar incep sa cred ca nu e deloc loterie acolo, prea multi cunoscuti ai nostri au castigat, ori daca era chiar tragere la sorti, n-ar fi fost asa... Partea mai putin vesela in US, ca sa zic asa, nu tine de cum ajungi acolo, ci de ce naiba faci dupa ce ai ajunge, ca o gradinita la copil te costa o mie juma' pe luna din prima...
Nasuc - super funny tu si cu detergentul tau! ce e drept, nu stiu cum se face ca detergentii din germania chiar sunt mai buni domne decat in restul europei!!
maru spune:
sarut mana anka de urari!
o sa am un weekend de balamuc
nasuc, esti e belea cu detergentu! faceai vreo bomba in avion?
iselin spune:
Doloress, stai cuminte la caldurica, fara prea multe seriale CSI, e prea stresant pentru tine... Poate reusim sa ne cunoastem in decembrie, o sa mai treaca inca o luna pentru bebelachele tau. Patrick cel viteaz cum isi inchipuie ca o sa soseasca fratiorul sau?
Anca, mancarurile preparate si ambalate personal cu rol de cadou sunt de evitat aici , nu stii ce fel de alergii alimentare poate avea cineva, si apoi e prea personal.
In alta ordine de idei, va rog eu sa nu mai faceti comparatii intre Ro si Ca, pentru ca prima diferenta e data de mana de lucru platita equitabil, apoi daca e import - de valoarea vamii, nu traim intr-un paradis fiscal.
Un magnat zicea: "E o mare diferenta intre a bea o cafea intr-un orasel pierdut si a o bea in New York", cu accentul pus pe locatie.
Si o sa spun ceva ce ma doare chiar daca o sa primesc multe critici:
de ce faceti voi cadouri profesorilor? ce intentionati sa obtineti? aveti o relatie personala de familie cu aceasta terta parte? v-a facut un serviciu deosebit pentru care sa multumiti?
Sa nu-mi ziceti ca asa e frumos pentru ca vin Sarbatorile, caci e doar un pretext.
Traim intr-o perioada de criza, pe care trebuie sa o tratam adecvat si eu personal o consider o cheltuiala inutila si nebinevenita intr-un buget de decembrie, chiar daca e vorba de 10$.
In schimb daca e vorba de une carte de souhaite pe care copilul o face personal, o consider ok, ca o apreciere a calitatilor profesorului de catre copil.
Edit: Anka: nu stii sau nu sti? forma negativa?
ankalaura spune:
Aoleu, Iselin, bine ca mi-ai zis. In cazul asta, o sa fiu intr-o mica incurcatura. O data pentru ca nu imi place sa fac cadouri profesorilor/educatorilor, zic in general, cadouri, chiar daca sunt multumita de servicii, cum spui si tu, mi se pare cumva personal un cadou cu ocazia unei sarbatori...
Mai urmaresc pareri. Stiu eu, ceva simbolic, daca se poarta, as putea duce sa zicem. Imi amintesc frumoasele cadouri facute de Nelia, la finalul de an scolar, dar eu n-am atata rabdare/timp/nervi sau fac ceva similar, din pacate.
Cu comparatiile, mie imi place sa fac comparatii nu atat intre Ro si alte tari (pe astea le fac pentru a sublinia aberatiile din Ro), cat comparatii intre US sau Europa, acuma, desigur, este evident ca portocalele sunt mai ieftine in Spania, si este si justificat.
O cafea, gasesc ca e comparabil la Madrid, la Boston, la Paris e ceva mai scumpa, dar cea mai scumpa e in Dorobanti .
Imi serveste sa am o idee despre ce si cum, pentru ca asa imi dau seama ca atunci cand va fi cazul, s-ar putea sa comand mobila in US, chit ca as plati vama aici (de exemplu modulele alea puse de Pucku, o minunatie!). Si ma gandesc serios ca s-ar putea sa comand saltele ultra lux in Europa, pe masura pe care o vreau - aici totusi sunt chiar aberant de scumpe saltelele! La fel si robineti, am vazut super chestii in UK, si acolo, mana de lucru e tot echitabil platita. De ce naiba costa aici 200$ un robinet mai evoluat, sa mor daca pricep!
Totodata, gasesc pertinent ca lactatele sunt scumpe aici, si o idee geniala mi se pare asta cu protectia preturilor minime si a economiei locale. Asa ca trebuie platit pretul ala maaaare pe kilul de lapte, ca vacile nu pasc aici decat 6 luni pe an tops.
He he, tu vorbesti mai ales din perspectiva contabilului care stie exact ce intra in componenta unui pret.
Eu sunt mai degraba consumatorul care este anti marketing. Ca eu cu asta am ce am, daca pretul nu includea si marketingul, ma inclinam profund in fata economiei de piata
FLORI se obisnuiesc?
Iselin - habar n-am cu negativul. Stiu ca interogativul si afirmativul au doi de I, dar parca la negativ era o regula, sau era oare la A FI? Sau la imperativ negativ?
uff, DRAGAICA - unde esti? Ia zi-ne tu!
Sunt absolut de groaza, dar de groaza, nu m-am apucat de scris, si am mai dat si de 3 ori ciorba in foc! Inca o data sa o dau, si nu mai am pe ce ochi sa pun oala, pana se raceste plita ca sa curat corect