Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010! (5)
Raspunsuri - Pagina 17
office spune:
Oramona, eu stiu ca pana la 4 luni trebuie sa bea cam 100 ml la 3 ore! Deci 24 (ore intr-o zi) : 3 = 8 x 100 ml= 800 ml. Maiu are 2 luni si jumatate si cam asa bea. Bineinteles ca depinde de la copil la copil si ca important este sa fie satul si sa ia in greutate. Ti-am dat informatia orientativ, nu este nimic "batut in cuie". Mai ales ca voi aveti si falcute desi nu cred ca sufera de foame si trebuie sa iti faci griji!
Meme de Maiu' si Lulia
donna79 spune:
BEBECRIS, stiu ca laptele dulce din alimentatia mamei poate sa la faca probleme bebeilor. Poate e mai prudent sa il eviti. Eu inca ma documentez daca semintele de in sunt ok in perioada alaptarii. Ajuta ff bine la constipatie. Am mai mancat Activia si a functionata dar ma chinui, pt ca am o parere ff proasta despre produsele Danone. Am mancat si compoturi si bebe nu a parut deranjat, poti incerca. Eu mancam inainte vagoane de fructe si legume si nu aveam probleme, acum imi e asa greu fara ele...
Donna, mamica lui Tudor Gabriel (04.10.2010)
office spune:
Fetelor, pentru problemele de burtica ale lui Maiu eu ii pun cate un supozitor cu glicerina, insa uneori trec si 10 ore pana reuseste sa faca. O fi normal?!
Meme de Maiu' si Lulia
donna79 spune:
Fetele, am si eu un numar de probleme si nu stiu cat de serioase sunt, nu stiu daca sa dau fuga la cabinet azi sau sa le consider obisnuite (zic asta pt ca pediatrul lui bebe este si medicul meu de familie si ma stie ca pe un cal breaz si ipohondru... glumesc, am si avut multe probleme...):
- bebe varsa o cantitate maricica de lapte dupa fiecare masa. in mod normal lapte proaspat dar uneori intre mese varsa si lapte de la masa anterioara.
- sughite foarte des si la primele sughituri soate si lapte
- fornaie in fiecare dimineata, cand il aspir scot cativa mucisori uscati si o secretie lichida, alba, care ma tem sa nu fie lapte...
- are unele mese cand plange la san, chitaie dar nu ar da drumul sanului
- are mese dupa care plange si e de neconsolat dar nu ca la colici, nu se gheia o pauzaste.
Acum, am si citit multe despre refluxul gastro-esofagian, mi-e teama sa nu exagerez eu... El arata bine, ia in greutate corespunzator, doar ca nu doarme mai deloc ziua, atipeste 15-20 min, se trezeste plangand tare, tresare foarte des in somn si de cand doarme asa rau mi se pare ca ii cam tremura barbia.
Ce parere aveti?
donna79 spune:
am uitat sa metionez ca mesele lui sunt foarte scurte, suge cam 7 maxim 10 minute.
tanamera spune:
Neata!
Nastasie multumim pentru cafea,eu am mare nevoie de ea la ce noapte am avut.
Zozela merci pentru poze,am Maria cafenia,e tare dulce.
Donna ma intrebai de girafa Sophie,Albert reactioneaza la sunetele ei,insa e prea mic pentru orice jucarie,cateodata ignora si caruselul de la patut.
O zi frumoasa si usoara!
adelena spune:
Buna dimineata si de la noi!
Apropo de patrtzuri, cand ma laudam ca al meu copil se trezeste doar o data pe noapte, mananca si adoarme, azi noapte m-a bazait si s-a frichinit de la 3 la 6 . Am concluzionat eu ca tot de la niste partzuri .
Donna, aceleasi probleme le-am avut si eu si am dat fuga la dr. Mi-a spus ca atata timp cat ia in greutate sa nu-mi mai fac probleme cu toate ca Radu, uneori scotea laptele in jet. Mi-a dat debridat si nu vad vreo ameliorare spectaculoasa. Tot scoate, dara parca nu mai e asa mult.
Klarisse, tu parca spuneai ca-i dai debridat si espumisan? Ajuta la eliminarea gazelor espumisanul? Cum i-l dai?
Si inca una...de vreo 2-3 zile bb-le meu isi tot baga mainile in gura, saliveaza si parca e cam agitat. Oare i-ar putea da dintii la 2 luni si 3 saptamani? Lui David i-au dat primi 2 la 7 luni.
toatele fetele si copiiii!
LUANASHANA spune:
Buna dimineatza si de la noi!
Noi suntem raciti(si mami si Tudor), 2 nopti la rand nu a putut sa doarma de fornaiala si de tuse, acum e mai bine, deja e pe antibiotic. Eu am rosu in gat si deja e spre vindecare.
Multumesc pentru urarile de La multi ani.
Duminica l-am sarbatorit si pe Tudor, a facut 2 luni . Are 55 cm si 4400g. sper sa nu scada in greutate acum, caci nu prea vrea sa manance, molfaie cate 5-10 minute din 1,30-2h.
Donna, espumisanul se da cate 25 picaturi inainte sau dupa fiecrae masa.la noi ori e coincidenta ori chiar a avut efect, caci nu mai plange toata ziua, mai are si pauze de gangurit.
Si colac peste pupaza a facut si o ciuperca in gura, trea sa-i dau glicerina cu nistatina si sa ma dau si eu pe sfarcuri
Medicul mi-a mai zis ca tresaririle din somn se datoreaza carentei de calciu, asa ca mi-a dat sa-i dau.Fiindca farmacista mi-a oprit reteta si nu mi=a scris pe cutii, am uitat cat trebuie sa-i dau.Cate o jumatate de fiola de 2 ori pe zi sau jumatatea i-o dau de 2 ori pe zi? Voi cum faceti?
Sa aveti o zi frumoasa!
botosel452 spune:
Am primit si eu cateva din pozele de la botezul Alexandrei
http://picasaweb.google.com/john.smaranda/BotezAlexandraSmaranda13Noiembrie2010#