Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (35)
Raspunsuri - Pagina 10
crispro spune:
Tina scumpa, la multi ani, mamica frumoasa! Sa fii sanatoasa si iubita si fericita! Apropo, tare scump e Raducu... Rade mereu, e un dulce!
Rodi, pupam si noi pe Isa scumpica!
Noi la fel, cu program de noapte haotic, cu maxim 2 ore legate de somn, treziri multe, de la minim 7-8 pe noapte in sus... E greu... De 2 zile mananca mai bine, ca ii dau si LP. Mananca intai la san, dar dupa 100 ml se opreste, nu mai vrea sanul, desi mie imi curge laptele din ei... nu vrea si pace. Urla daca insist. Asa ca ii fac 100 de Lp, il bea fara sa respire... asta este, daca asa mananca, asa ii dau. Cand am fost la doctor joi mi-a zis dr ca a luat prea putin in greutate (200 de grame in 12 zile). Asta pt ca tot insistam io de nebuna cu sanul. Acum de cand ii dau si Lp, mananca peste zi 4 mese, cam de 190 ml toate (LP+LM), si se simte la cantar. Ma enerveaza ca imi raman sanii plini, dar nu mai am chef si nervi sa bag pompa in functiune, ca nu mai pot... is asa de obosita, mai ales seara, ca ma tem sa nu cad cu copilul in brate... si cu toate astea, acul cantarului nu se misca (la mine). Noaptea ii dau numai san, dar de 2 zile incerc sa ii fac program noaptea. Adica la 9 seara ne culcam (ca si pana acum), dar acum nu il mai iau la san la fiecare scancet. Noaptea ii dau sa manance la 3 si la 6. Atat. In rest il linistesc cu suzeta, il tin de mana, il mangai. Si sper ca in cateva saptamani sa se prinda ca nu are rost sa se mai trezeasca mai devreme, ca nu primeste papa... Ca total de ore de somn e ok, ca doarme de la 9 seara la 8 dimineata, dar cu o mie de treziri... Zilele astea am iesit la plimbare, ba cu sotul, ba cu o prietena, am impins caruciorul cate 3 ore, si tot nu reusesc sa il adorm. Maxim o juma de ora doarme... Vedeam in parc mamici cu bebei ce dormeau nemiscati cu orele, ca imi venea sa ma zgariu pe fata... al meu nu... si trebuia sa ma misc intruna, sa nu cumva sa ma opresc... Cumva am ajuns sa ma resemnez, si astept sa faca vreo 2 ani, ca poate atunci va dormi mai bine noaptea... Ziua e cuminte, nu ma pot plange, ca sta mereu singur, nu tre sa il iau in brate, se joaca singur, nu e plangacios. e copilul ideal. Dar oboseala asta si lipsa se somn ma termina... sper ca in cateva saptamani sa se regleze, mai ales ca a inceput sa manance bine si ca il invat cu mesele noaptea. Teoretic ar trebui sa functioneze asta cu manacatul la program noaptea, pentru ca asa facem si ziua. Nu cere niciodata de mancare (probabil stie ca ii dau cand e cazul, la 4 ore), si de fiecarev data mananca aproape 200 (deci era flamand, dar astepta cuminte).
Hai ca v-am facut capul calendar... Paula, am mai incercat cu pompa, nu reusesc, tot nu trage nimic... Acum nu mai incerc cateva zile, ca nu mai am nervi de pompat. O sa mai incerc probabil mai incolo, si te sun, sa vedem cum o dreg.
Leti, La multi ani, papusa scumpa! La multi ani si pt Radu de Tanti, sa fiti sanatosi, sa cresteti mari si cuminti!
Tina, faci petrecere? Sarbatoresti schimbarea prefixului? Io anul asta cred ca nu imi tin ziua, ca nu am chef de nimeni... Poate imi revin pana atunci...
Btz, of, cate probeleme cu puiutul... Va doresc sa treaca toate, repede, sa nu mai aveti deloc probleme!!!
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
carla_2008 spune:
Dragaica si eu ii mai alaptez deodata cand e rau randul,dar Carla e mai sensibila(a se citi figuranta) si nu-i place la tzitzi decat intr-o anumita pozitie si anume cea cand sta mami pe fotoliu si o tin toata lipita de mine la titi pe lateral sper ca ai inteles.
nu zic ca ai mei sunt rauti dar fiindca s-au nascut prematur si asta poate fi o cauza a regurgitarilor extrem de dese.Si din cauza ca nu ragaie la timp ii doare stomacelul si atata se agita pana ragaie sau vomita.Si atunci evident trebuie tinuti sus AMANDOI ca sa mai evitam lapte dat pe afara!si sa ma vezi cateodata cum ii tin pe amandoi in brate cu spatele la mine ,stam cu fata la oglinda si vorbim toti in oglinda si radem de mama focului.Caci eu in dormitor am 3 oglinzi asta cu rasul mai rar dupa papica ca daca rad prea tare iar vomita e nebunie la noi.Sa vezi cum arata parchetul cateodata ca e inchis la culoare, tot cu lapte bagat intre rizuri.
Dar dr,pediatri,neonatologii mi-au zis ca copiii(scuze cacofonia) sunt ok,poate scapam de regurgitari la diversificare,poate la 1 an de-abia.
Si bona imi zice ca nu se astepta sa fie chiar asa cu 2 .Ea vine dupa-masa cateva ore,cat sotul temina jobul si are sport
eu din pacate nu am un sot care se implica prea mult,caci el zice ca el nu e bona sa legene copii sa spele biberoane si de-aia plateste o femeie(pe care tot pe mine ma pune s-o platesc cateodata).De parca n-avem ce face cu banii aia
asta e!
sorry ca iar ma plang aici!trageti-ma de maneca daca exagerez
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
carla_2008 spune:
si eu am bagat la sterilizatorul cu aburi inele de dentitie cu apa si s-au topit,plus vreo 2 zornaitoare si plus agatatoarea de suzetaToate s-au facut varza!ei bine asta la inceput.acum sterilizam strictul necesar,bibe,tzumi
carla_2008 spune:
La multi ani delfinasi: Leti si Radu Gabriel
giorgia23 spune:
Racusor am incercat mai de mult cu debridat si nu a functionat...a facut doar in prima zi de la administrare si apoi gata
Btz la inceput i/am dat putin...apoi am crescut cantitatea...acum ii dau in jur de 40-50ml dar nu bea mereu tot...cum are si ea chef
Denisa tu parca vorbesti de sotul meu...asa e si el...cu iesiri dese,ba la fotbal,ba la o cafea cu baietii...ma supar destul de des pe el dar n/am ce sa/i fac...asa e el...asa era si cand l/am luat
Crispo of ce te inteleg cu trezirile astea dese...eu m/am resemnat la gandul ca voi mai dormi bine peste vreo3-4 ani...sper
Larisa daca citesti te rog sa/mi zici si mie cand e SF Anton sa stiu cand o sarbatoresc...
A stat sotul pana acum cu fata si am reusit sa aspir,sa sterg praful,sa spal pe jos...mai am prin baie si sa schimb patul la el in camera...mai tarziu sper sa apuc sa fac o ciorba de vacuta si o musaca
pufescu spune:
neata gagici!e luni,deci raportam sunci,nu?
GI 83,GA 82, GT 70, talie(la buric)99,fund 109,5,copanel 63,5.
Deci am slabit un kil, 3cm in talie si jumate de cm la coapsa.In weekend m-am dat in stamba rau de tot :D...de fapt am inceput de vineri seara cu pizza si am continuat pana ieri seara cu fursecuri si alte diverse chestii foarte monti :D.Azi fiind luni reluam comportamentul de fata cuminte,mai ales ca am produs ieri o oala de 10l de supa crema de legume extrem de buna.
Cu bubu e binisor,adica de la 3 luni fix nu-i mai dau mancare noaptea.El se mai trezeste,mai miauna,mai bagam suzi,mai cantam...dar masa la 6. Asa ca am dormit cam 6 ore pe noapte(cu intreruperi scurte de bagat suzeta)...in weekend a suzetit tati asa ca am mai recuperat un pic de somn.
Victo spune:
solutia ar fi sterilizarea la rece
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
ilinca79 spune:
'neata buna,
pe cand ma bucuram ca i-a trecut raceala lui Victor, iar au aparut uratii de mucisori. Asa m-am saturat de batista bebelusului, aveti careva pompita electrica de nas? Ma bate gandul sa cumpar una, desi e cam scumpa si n-as investi pana nu stiu sigur ca merita.
Vreau sa urez si eu delfinasilor sarbatoriti azi: Letitia si Radu Gabriel, dar nu in ultimul rand Tina, sa fii sanatoasa si fericita, sa te bucuri de puiul tau cat mai multi ani de acum inainte! Apropo, am vazut poze, e tare dragut Raducu
Am vazut si pozici de Andrei - racusoru, e un scump!
crispro, ma bucur ca ai mai iesit din casa. Stiu ca nu te consoleaza, dar nici Victor nu doarme mai deloc la plimbare. Eu ma intalnesc mereu cu o mamica ce are fetita mai mare cu o zi, ea doarme non-stop afara, pe cand al meu se uita tot timpul in jur. In plus, e foarte serios la plimbare, nu zambeste, nu gangureste, chiar radeam cu sotul ca afara suntem ca niste simpli impingatori de carut, nu ne baga in seama deloc copilul.
victo, imi pare rau ca va tot chinuiti si voi, stau si ma gandesc ca se cam alege praful de teoria conform careia copii alaptati nu se imbolnavesc
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)
imaya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victo solutia ar fi sterilizarea la rece Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007) |
Da. Exista solutie de sterilizat la chicco. Eu p-aia o folosesc cateodata la obiecte pe care nu le pot steriliza. La jucarele mici, snururi de la suzi pe care le suge mai ceva ca pe suzi.
Andrei