Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (461)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

LA MULTI ANI ELARA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

sa scriu repede ca l-am priponit la masa calare pe un pepene...da, stiu...ma invidiati

Acum trebuie sa recunosc ca in grupa ce e acum (de prescolari) el e cel mai mic. Si nu e vina educatoarelor pt poveste...caci pana la urma de la categoria "carti copii prescolari" au achizitioanat-o si e scrisa de o autoare de referinta pt povestile pt copii.

Haine...am apelat si la pantalonii de anul trecut ce ii ramasesera mici. In plus, anul asta i-am cumparat in mai vreo 4 perechi de pantaloni de trening si apoi in iulie i-am cumparat iar vreo 3 perechi exact acelasi model, aceleasi culori doar cu o marime mai mare (a crescut f mult in inaltime). Astfel cu vreo 10-12 perechi m-am descurcat bine in conditiile in care la noi iarna ploua si incalzire in casa ciuciu.

Stela, DA...nici un pampers peste zi (exceptie somnul). Nici acasa nici la gradinita. Doar dupa o saptamana de facut pe el a acceptat sa stea pe olita suficient timp ca sa faca pipi. De acolo lucrurile au mers natural. Dar sa stii ca noi si la restaurant mergem cu olita dupa noi. Nu face kk in restaurant dar daca se cere la olita atunci tushti cu el in brate pana-n parcare, scos olita, pus copilul, facut treaba/.

Nicoleta, eu l-am trimis la gradinita cu hainele de pe el plus 5 schimburi in fiecare zi. I-am pregatit in rucsac 5 pungi. Fiecare punga continea o pereche de pantaloni, o pereche de chiloti si una de sosete. Astfel ca, in caz de accident, fetele aveau intr-o astfel de punga toate cele necesare schimbarii plus punga in care sa-mi puna si hainele ude. Mai avea in rucsac si 1-2 perechi de papuci de schimb in caz ca pishu ajungea pana in incaltari. La fel, iarna asta a mancat 7 perechi de adidasi (i-a ros in varf) si pe aia ii puneam in geanta ca incaltaminte de schimb.

Nu vad de ce cei de la gradinita sa strambe din nas. Ei te pot ajuta cel mai mult. Pot institui si "potty time" (dupa cum ii spune Patrick. La noi, inainte de fiecare masa, de somnul de pranz fetele verifica pampersii la toti si ii schimba pe cei cu pampers prea plin de pishu. Cand le-am dat unda verde la toilet trainig il puteau pe Patrick pe olita la acele momente. Copiii tind sa asculte mai abitir de o persoana din afara parintilor. Daca mie mi-ar fi rastit din start No pe ele le asculta fara sa comenteze. Acum, inainte de masa, inainte de somn, se cere el la olita chiar daca nu face f mult. I s-a format reflexul sa-si scuture vezica inainte de aceste momente ale zilei.

Ma duc sa vad ce mai zice pepenele...si copilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

despre accidente-a avut si Andru ,nu f multe ..cel mai mult noaptea dar nu am renuntat..ma trezeam ,il schimbat,ne mutam la capatul celalalt al patului sa nu dormim in pishu ...si la gradi a avut vreo cateva accidente,la inceput pana s-a obisnuit cu doamnele...dar tot timpul i-am pus 2-3 schimburi in rucsacel...si acum are o pereche de ciorapi si chilotei in ghiozdanel ..in caz ca se intampla sa se scape pe el sa aiba cu ce sa-l schimbe...
eu am insistat si am inceput procedeul din vara pentru ca stiam ca o sa mearga la gradi si nu l-ar fi acceptat cu pampers,fiind vorba de gradinita si nu cresa ,nu l-ar fi acceptat cu pampers...multumesc lui DD ca a inteles cum sta treaba si a mers totul bine...m-a avantajat si faptul ca-l lasam in cucu gol prin curte sau cu chilotei si-i mai aminteam din cand in cand...
e asa haios cand se trezeste noaptea si cere olita...se ridica in picioare ,in pat ,eu cu olita la cuc si el sta si se batzaie cu ochii inchisi ...cand face kk nu sta f mult pe olita/wc,a facut si s-a ridicat imediat..chiar mi-au zis doamnele de la gradi ca se ridica de pe wc imediat,trage apa si ele nici nu stiu ce face..intr-o zi s-a intamplat sa-si murdareasca chiloteii,pentru ca facuse kk,a tras apa si ele n-au stiut si nu l-au stres..la urmatorul pishu au vazut ca era murdarsi l-au schimbat...

clau,mstela

nico si la mine -i f greu cu uscatul rufelor

tocmai mi-am comandat un palton,luni o sa vina,plata in 2 rate ,una in decembrie si cealalta in ianuarie...super!!!nu-s bani dar asta este...niciodata nu-s bani...

edit: cu imbracatul nu sta f bine,e mai usor daca-l imbraca mami de incaltat se incalta singur ,cateodata bine cateodata invers..caciula si-a mai pus-o singur si de fiecare data cu fata la spate..eiii noi sa fim sanatsoi ca usor ,usor o sa le invete pe toate...

mstelanu cred ca-i vorba de vreo boala,e inca mica sa te gandesti la asa ceva..uite eu o aveam pe sora mea cea mijlocie care se mai scapa pe ea si in clsI...tinea pana cand nu mai putea ...si tin minte ca pe ea tot timpul o apuca sa faca pishu cand ne puneam la masa...asta asa ca o paranteza...nu stiu,ma gandeam ..in timp ce stai tu pe WC si faci pishu sa incerci sa o pui pe Tea pe olita..explicandu-i .. nu sta azi,incerci maine si tot asa..sau cand faci tu sa o iei cu tine si sa-i explici"uite cum face mami pishu asa sa faci si tu ..."...dar nici sa o stresezi...

si gata ,mai am putina treaba...poate mai revin daca nu ,pe maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Gecko, si eu i-am dus de schimb lui Matei doua randuri de haine (nu unul cum au zis ei) si as mai duce, daca ar fi cazul (trebuie sa ma mai aprovizionez in cazul asta, ca nu am decat vreo 5 perechi de gradi acum, vreo 4 cu un numar mai mari... as putea sa suplimentez cu pantalonii subtiri de strada....). Insa Matei face kk si de 3 ori pe zi, pishu nu mai zic, e scutecul plin mereu. De incaltari nu ar fi cazul sa ma stresez, avem de guma (renumitii papuci... ) si mai are si sandalele din vara, aproape noi... Insa trebuie sa am eu mai intai ragaz acasa cu el, sa priceapa ce si cum, inainte de a-l trimite fara scutec la gradi. Si sa nu-mi spuneti de datoria lor... nimanui nu-i e usor sa spele/schimbe de 2-3 ori un copil de caca... Se va intampla si asta, nu se va insura cu scutec. Ce este de facut dpdv organizatoric stiu, ca doar sunt la al doilea :D. Insa catinel... ca nu dau turcii.

Stela, stiu sigur ca nu are o problema medicala, el mai cere inainte de baie sa faca pishu si il vad cum joaca tzontzoroiul pana venim cu olita, abia atunci isi da drumul. Cu kk insa... o singura victorie la olita avem. Asta ma face sa vreau sa fie mai mult cu mine cand ne hotaram ca este timpul.

Avem de ieri colacel de toaleta, care se potriveste foarte bine. Am uitat sa ii iau si inaltator. Avem si 4!! olite! Niciuna nu ii e prea draga :D. Sa vedem ce va prefera: wc-ul sau olita.

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

LA MULTI ANI CU SANATATE SI IMPLINIRI, ELARA!SA TE BUCURI ALATURI DE PUII TAI FRUMOSI!
Gecko,mai intrezaresc o problema:cum fac eu cand demarez tactica cu "jos de tot pampersul",pus doar la somn, daca ziua avem probleme mari cu somnul si ne chinuim juma de zi pana adoarme sau nu mai adoarme....Adik o pun la nani,dar ea nu vrea si nu vrea si nu adoarme..o pun la nani cu pampersul?si ramane cu el juma de zi ramasa, daca somnul tot nu vrea sa vina?sau i-l pun in somn,daca da Domnul si adoarme?

..haha,si m-as cara si eu cu olita si la cinema,macar sa vrea sa faca in ea.
Da' cata imbracaminte are Patrick??5 pe zi la gradi +una pe el +restul de acasa,ziua urmatoare altele ca astea vor fi ude,la uscat?!....
Ramo,mare avantaj la tine cu curtea...dar noi avem mochete peste tot,inclusiv in baie!mai putin in bucat.
Ce palton?de unde?pe neprobate?
Clau,multi multi!

mami de TEA

Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

Citat:
citat din mesajul lui mstela
sau i-l pun in somn,daca da Domnul si adoarme?

- incearca cu scutecele din alea de pus pe pat...daca se zvarcoleste in tot patul ii pui 2-3 pe o portiune mai mare

Ramo,mare avantaj la tine cu curteada ,dar si in casa au mai fost accidente...am sters,am spalat si-am mers mai departe..ahaha de cate ori nu a facut pishu in pat,si nu i-am pus scutecel niciodata,tot timpul am uitat sa cumpar,imi aduceam aminte numai noaptea cand facea pe el......dar noi avem mochete peste tot,inclusiv in baie!mai putin in bucat.
Ce palton?de unde?pe neprobate?
un palton f dragutz de la un tip din Craiova,pe probate...o prietena m-a pus in legatura cu el,ea lucreaza la judecatorie si mai toate duamnele cumpara de la el..plus ca intr-o dimineata bucatareasa si educatoarea lui Andrei mi-au vorbit de el..asa ca am intrat pe fir...e f bine la buzunar,in 2 rate,luni diferite...are costume ,paltoane,diverse culori si marimi...eu am probat un 38 si imi era fix asa ca i-am zis sa-mi aduca un 40...

mami de TEA

Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

hello, am intrat sa vad ce faceti, si uite ca avem o sarbatorita:

LA MULTI ANI ELARA

Mihatp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

Stela, eu as lasa-o fara pampers si as face sau as cumpara protectoare de saltea.

Si haine nu are ASA multe. Dupa cum am spus, am folosit pantalonii ramasi scurti de anul trecut, pantalonii ramasi scurti de anul asta din mai si pantalonii ce ii vin cumparati in iulie. Sunt rapciuge de pantaloni de trening de 5$ bucata. Are 2 perechi de bluji. Una cumparata anul trecut si inca una cumparata anul asta intr-un moment de ratacire (niciuna nu si-a justificat costul de 25-30$).

Si nu toate schimburile le aduceam acasa ude. Desi nu facea la olita, desi inainte de dezpemparzire facea si de 5 ori kk pe zi (m-am mai plans eu de asta), accidente avea 2-3 in timpul zilei.

Si inca una si ma duc...iar cu multii pantaloni. El oricum consuma multi pantaloni si inainte de scos pampersul. La gradinita sta cam 80% din timp afara (asta i-ar place blankai), inclusiv cand ploua (asta n-ar mai place nimanui), arata ca de la sapat santurile, plus mancarea aferenta de la mancatul singur de la 9-10 luni, plus plastilina, vopsele, plus haine ude de la jocurile initiate de gradinita: spalatul masinutelor, mersul la pescuit etc.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Stela, noi ( ma refer la toate tipele de la servici) ne comandam multe toale de pe net, chiar si pentru copii. Daca nu-s bune le returnam in maxim 10 zile. Daca timp nu mai avem fizic de cumparaturi luam o gramada de lucruri online. Am o gramada de rochite frumoase cumparate asa, chiar si pantofi, cizme. Chiar aratase Raluca zilele trecute niste cizmulite mov de fetite de la Miniprix! Eu tocmai le comandasem si-i plac mult Rebecutzei, le poarta intruna de atunci. Chiar pe cele mov le-am luat.

Ramo . Foarte bine ca ti-ai luat paltonasul, asa bani nu sunt niciodata .... Eu maine astept niste cizme cu toc pana peste genunchi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

sa va zic si eu cum a decurs dezpemparsatul Mateiului meu... nici el nu dadea semne ca ar fi pregatit sa se 'lase' de ciu, si am zis sa-l incerc totusi.. vara fiind, am zis, 'gata cu ciuul, il dam lui Luca, el e mic si are nevoie, tu esti baietel mare blabla', dar blabla de ma durea gura.. si l-am lasat in chiloti de bbc, a facut pisu pe el, l-am lasat asa cateva minute, nu-l schimbam imediat, si in cateva zile, s-a asezat si a facut la olita... initial, la kk vroia musai ciu, se enerva, tipa si il puneam... si l-am lasat asa, doar cu pisu la olita vreo 2 saptamani, dupa care, i-am spus ca de data asta, chiar nu mai avem ciui, i-a luat Luca pe toti si nu are mami cum sa-i puna, asa ca tre sa faca musai la olita, sau sa faca pe el daca nu vrea la oala...si da-i cu tanguieli, rugaminti, plansete, cauta peste tot pe unde credea el ca gaseste ciui... mi-era teama sa nu se constipe sau ceva, dar nu a fost asa, exact in ziua cand am zis ca nu mai avem, a vrut direct pe toaleta, si a facut! noaptea i-am mai lasat ciu vreo 2 saptamani, apoi l-am scos de tot, desi era ud dimineata, dar incepuse sa se trezeasca el, sa traga de scutec si sa ceara la wc... asa ca a trecut f rapid direct la toaleta, olita a folosit-o 2-3 saptamani, maxim... avrut ca mami si tati, la toaleta de oameni mari accidente, ca si Sanzi, numarate pe degete au fost, numai nr 1, si de fiecare data numai dupa zile fff obositoare, cand dormea lemn, de nu se trezea sa ceara... apropo de wc, am avut probleme cu chestia asta in spital!! nu vroia sa faca la olita, urla sa mearga la 'toaloata'nu va zic ce munca de lamurire am dus, o zi intreaga, noroc ca in final m-a inteles!

stela sa stii ca si sa vorbesti poate sa te ajute, asa ca hai la o cafea, cand poti, o luam si pe Ralu asa, cu somnul: eu zic s-o lasati in pace, e maricica, daca nu vrea sa doarma, de ce sa o fortezi?..daca adoarme fara ciu, pui tu in pat, dinainte, sub lenjerie, o aleza, si n-are decat s-o pisuleasca:))
clau, ramo..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput