Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (461)
Raspunsuri - Pagina 17
Nicoleta spune:
Asta cu monstrul din toaleta... ce chestie naspa... dupa ce ca ei sunt indreptati spre comoditate... astia ii ajuta sa o imbine cu spaima de tron...
La iarna in vacanta incepem si noi dezpemparsarea. Insa ideea de cat mai multe haine pe el ma inspaimanta nu din cauza facturii de dupa spalare, cat pentru cum se vor usca... trebuie sa ii cumpar copilului haine mai multe! 
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
Kya spune:
'Neata pe la pranz ![]()
Am tot citit ultimele pagini, si incerc sa raspund din memorie, desi de la o varsta.. ![]()
Luny nu stiu pe nimeni cu calculatorul din pacate. Si nici versuri de poezii nu stiu. Noi suntem cu cantatul. Si smecheria asta mica a mea stie versurile de la cantece, dar nu vrea sa isi cante singura. In schimb, daca eu cant aiurea pe aratura, ma opreste: "Nu asa, mami. Inapoi!" Adica alo, cucoana, canta corect, hai inca o data!
Cutiuta muzicala sa traiasca!
Stela cu scutecele asa e, o gramada de bani. Cand am scapat de ele, m-am simtit ca atunci cand am renuntat la fumat
Ma refer la banii care se cheltuiau in fiecare luna pe asa ceva.
Cat despre vis, nu trebuie multa psihanaliza sa-ti dai seama ca TREBUIE sa iesi din groapa cat mai curand!
Cum ti-a zis si Luny, daca ai nevoie de ceva, de orice, stii unde sa ne gasesti! 
Bai, ce m-ati distrat cu beton. Pai frate, in limbajul pustimii, beton = foarte tare, foarte bun, ultra mega extra! Cum ati inteles voi exact pe dos 
Nico am inteles bine cu hainele? Ti-e frica de accidente? Eu zic sa-i acorzi copilului mai mult credit. Eu numar e degetele de la o singura mana "accidentele" pe care le-am avut cu Sanziana.
O faza haioasa a fost cand eram eu plecata, si dormea cu mama. Copilul noaptea s-a trezit si a zis ca vrea pipi. Bunica obosita si mai tare de urechi nu a auzit, nu s-a trezit. Dupa ce o fi tot zis saraca Sanziana ca vrea pipi, n-a mai rezistat; si-a dat pantalonii jos, s-a asezat in pozitia corespunzatoare cu fundul pe perna, si ... a rezolvat. Apoi a scuturat-o pe bunica-sa de umar, sa-i spuna "gata pipi!"
Abia atunci s-a trezit si bunica

Gecko big thumbs down pentru Monster In The Toilet...
foarte educativ... ce sa spun... ![]()
Mami si
Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
ramo_cata spune:
lunyda ,mai ,e atat de scump cu idectia:)...pentru poezii intra pe google,poezii pentru cei mici sau poezii pentru grupa mica..gasesti diverse forumuri cu poezii...culmea este ca Andrei nu vrea sa spuna poeziile pe care le invata la gradi,mi-a zis bucatareasa ca daca-l pune doamna ii zice tot timpul ca face "puf" dar cand se mai duce in vizita la bucatarie :D si-l pune bucatareasa spune,nu bine dar spune ceva...aseara din senin a inceput sa spuna poezia..daca-l pun eu nu-mi spune
..cand statea acasa stia catelus cu parul cret,mos Andrusca iepuras,tica tica si pisicuta pis-pis..dar la fel, il ajutam ,inepeam versul si el continua...
valennaspa cu conjuctivita...off...sanatate si sa scape repede de ea
gecko
cu monstrii....mda ,cu intimitatea Andru asa a fost si cand avea pampers,cand facea kk stiam pentru ca imediat se ascundea..asa e si acum..ii respect cerintele
Nicoleta spune:
Kya, e ceva mai complex de atat :)). Eu cred ca Matei nu va renunta la "kk intr-un colt, nu va uitati la mine!!" prea repede. Nu mi-e teama ca se vor strica haine... doar ca e iarna, nu se usuca asa repede... iar la gradi nu va fi nimeni acolo sa ii inteleaga necesitatile... sigur ma vor ruga sa-i pun iar scutec daca vor fi multe accidente... Am incredere in el, insa nu simt ca e momentul. Din mai multe puncte de vedere. Astept iarna sa fie acasa. Stefan a renuntat extrem de usor si fara accidente, insa la el la cresa ii puneau regulat pe oala, fara "comentarii". La cel de noapte a renuntat singur la 2 ani si 8 luni. Nu ne-a mai lasat sa-i punem si 0 accidente!
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
clauclau spune:
Hello, mi-i dor de voi mah!![]()
Timpul asta, bate-l vina!
Saptamana asta am impachetat la cutii de sa-mi vina rau, nu alta. Toata firma e formata din cutii acum!
Vineri ne mutam in celalalt sediu...partea buna e ca fac 10 minute pe jos de acasa, este foarte aproape!

Rebecca se descurca singurica cu olita, o ia din baie, se dezbraca, face pipi, se imbraca la loc, isi duce olita. Eu sunt in urma ei sa o spal, atat! Insa la somn nu scapam de pampers si este tot timpul ud, fie la somnul de dupa-amiaza, fie noaptea. Nu stiu cum sa fac in cazul asta....banuiesc ca mai trebuie asteptat.
Am invatat-o " Ingerasul meu" si seara la culcare spune mereu rugaciunea si la sfarsit: Doamne ajuta! Este asa de dulce , de multe ori mi se umezesc ochii uitandu-ma la ea, tot timpul face si spune lucruri noi. Ieri a invatat-o mamaie "Bradulet, bradut, bradut" si cand am venit acasa mi l-a spus imediat.
Si in rest, cutiutele muzicale sa traiasca , stie majoritatea cantecelelor de acolo.![]()
Gata, m-am laudat destul.
Noroc cu copiii, ca in rest, totul merge rau, curg supararile una dupa alta!

Ariel, multa sanatate mamei tale, m-am speriat cand am citit.
Luny, pe google: cantecele copii si gasesti o groaza.

mstela spune:
Gecko
exact la asta m-am gandit si eu...ca pana nu o las in chiloti sa-i ude si sa se simta uda si murdara, nu va intelege rostul facutului la oala/wc.Si daca in vara nu ma induram sa spal covoarele de kk, cred ca ai dreptate ca iarna e cel mai bine-calea mai lunga pana la covor
si sentimentul mai clar ca e uda
..Greu cu uscatul,asa-i,Nico,va trebui sa-i mai cumpar dresuri sa le tot pishe iar noi sa le tot schimbam.![]()
Problema e ca eu acum ziua nu pot fi langa ea si buni nu s-ar indura sa frece covorul
..asa ca nu-mi ramane decat varianta sa pun eu planul in aplicare exact in vacanta de sarbatori de o sapt cand voi fi zilnic cu ea..si poate vom reusi asa..
Dar o fi posibil,oare, ca la varsta asta sa nu simta cand "vine"?sa nu stie sau sa poate inca controla sfincterele? Sa nu poate coordona inca simtul asta? sau e doar puturosenie si comoditate?
asta daca Doamne fereste,nu e cazul de vreo problema medicala.

..de cate ori nu am pus-o si eu pe olita la desene,i-am dat ceva dulce stand pe olita, dar nu a facut vreodata pt ca nu a stat suficient timp..problema e ca-si da drumul pe ea inainte de "eveniment".Si va trebui sa aplic si eu varianta ultima de dat pampers la o parte de tot ziua.
Ce chestie cu "There´s a monster in the toilet!!!"e, poftim educatie.
Iar noi nu stim cum sa-i imprietenim cu wc-ul.
Gecko,sa inteleg ca nu i-ai mai pus deloc deloc ziua pampers, decat la somn, de cand ai inceput strategia?
Gheu gheu cu treaba asta kkcioasa.![]()
Luny,Kya,pup fete saritoare.
Nu stiu zau cu ce m-ati putea ajuta,multzam oricum.
Ete la ea Zana,s-a pozitionat pe perna,zici?haha..![]()
Subscriu la ce spune Nico cu accidentele.
Si mie mi-e frik de nr. accidentelor,la cum o stiu de comoda.![]()
E si daca v-am "laudat-o" la capitolul pampersi-pish-kk cat e de comoda si nesimtita
, sa o laud acum pe bune cum ca nu ne mai lasa s-o dezbracam/imbracam.
"Nu,yo,Tia!"Si se lupta cu nadragii,cu bluzele puse invers,se enerveaza,plange,ca vrea ea sa reuseasca,si intr-un sfarsit accepta ajutor cand vede ca a bagat cracul prin alta parte..![]()
mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
mstela spune:
Clau,o imbratisare mare si tie ca simt ca ai nevoie..de la cineva care are si ea nevoie.

mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
clauclau spune:
Stela, subscrie si Rebecca la imbracat, dezbracat singurica! Face la fel ca Theea , se chinuie, se enerveaza , vine cu ele puse anapoda, dar nu prea cedeaza, e capoasa tare. Seara ii pun pijamalele pe pat si sosetele curate, iar ea isi face de lucru cu ele, eu plec pe la treaba mea prin casa si intr-un final vine si fie-mea imbracata gata de culcare, mandra toata de ea ca a reusit!

Intorc imbratisarea , mare lucru e cand ai nevoie, te mai incalzeste putin. O rasari soarele la un moment dat Stelut
, trebuie ca nu-i nici-un fan asa!
Te pup si te imbratisez. Si pe toate randunicile care au nevoie.

Kya spune:
Mi-am adus aminte de Gudinde, cu programul ei de free hugs!

Ups, era sa uit:
La Multi Ani Elara
Sa fii sanatoasa, fericita, iubita si implinita alaturi de familia ta frumoasa!

Mami si
Sanziana
Kya spune:
Sanziana daca nu reuseste sa se imbrace cu ceva, vine si mi le da inapoi "Ute mami, nu melge, e mic" ![]()
Asta de cand tot incerca in van sa se imbrace cu niste lucrusoare de bebe, si ii explicam ca nu poate pentru ca lucrurile sunt mici.
In capsorul ei a facut deductia logica:
nu pot sa ma imbrac => haina e mica!
Mami si
Sanziana