Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011(7)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lumysti spune:

Fetelor, va multumesc din suflet pt raspunsuri!
M-am mai linistit putin. Sper ca data viiitoare cand merg la eco sa il vad si eu pe bebe in plina "activitate".
Va pup si va multumesc! E atat de bine sa ai pe cineva alaturi care sa iti linisteasca grijile...

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_hubby spune:

salutare, fetele!
lumisty, ma bucur ca esti mai linistita. am vazut ca esti din brasov, la ce doctor esti? eu zic ca data viitoare daca esti ingrijorata de ceva sa il intrebi si pe doctor, nu cred ca se supara prea tare.
va pupik burtici si sa aveti un weekend frumos si fara greturi

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inna_33 spune:

Buna ziua!!!

Ce este mai nasol...e ca saptamana viitoare se va discuta despre CIC in nu stiu ce sedinta, asa ca vadn ca si sigura hotararea lor!Inteleg ca in Europa durata acordarii este mult mai mica, dar macar acolo ai crese unde sa-ti tii copilul in siguranta!Aici ti-l iei bolnav, si nu se face nici o activitate cu el. Doar il tine!Am o prietena care si-a dus fata la 2ani si 9 luni la cresa, dar a tinut-o doar o saptamana. Pt ca toti copiii plangeau, era f frig acolo si nu faceau nimic. Fetita ei care este f inteligenta si vorbeste non-stop, statea cu fetele de la biroul contabilitate! A avut noroc ca au primit-o la gradinita...dar cate atentii si interventii...

Off...ce emotii am...azi ma duc la echo pt TT!

Mushil, ma gandesc si eu la zodie...taur!!!!Eu sunt Capricorn, care e mic copil pe langa un taur! O sa avem de "tras" fetelor!!!!!Numai bine sa fie!!!Mama si cu socrul meu sunt tauri, ceva de speriat...numai ei au dreptate, altfel sunt niste suparaciosi! Si numai ei fac lucrurile bune!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

ANGIE- mai avem un copil, nu f mic 3 ani si un pic deci va face 4 pana vine bebe 2 si nu caut carut dublu insa as vrea un dispozitiv care se prinde de carutul bebelusui si pe care poate sta in fund sau in picioare copilul mai mare. Si asa ne-am putea plimba in voie cu totii. Doar ca acest dispozitiv era vreo 2 mil si ceva acum 2 ani cand cautam eu ca sa poata bona sa iasa afara si cu copilul meu si cu al ei si pana la urma nu am mai facut investitia atunci. Mai bine o faceam si profitau mai multi copiii de pe urma ei. Cred ca in Anglia sunt cele mai multe modele ca ei au de obicei copii unul dupa altul si le este necesar.

MIRIS- acum aud de proiectul asta de lege. Ce nenorociti. Inainte de alegeri spuneau ca lungesc la 3 ani concediu de ingrijire copil ca nu sunt crese bla, bla... acum gata, nu mai au de unde fura si mai taie un an de la mamici. O porcarie. Eu oricum nu-mi permit mai mult de cateva luni sa stau acasa dar situatia e diferita la fiecare. Sa avem posibilitatea sa alegem. Stiu ca in strainatate concediul e mult mai mic dar in cele mai multe cazuri (nu prea se aplica la romanii nostri saracii care muncesc pe unde apuca) sotia chiar isi permite sa stea acasa sau cresele sunt mai ok, sau exista o lege a bonelor. la noi IOC. Crese vai mama lor, virozele curg una dupa alta si cine poate sta atata in concediu medical? Bonele... Dumnezeu cu mila..poti avea bafta sau nu ca au fost cazuri si cazuri.

DIA HUBBY- daca stateam in Brasov sau eram la prima nastere sigur as fi venit si eu sa nasc la ei. Preturile sunt accesibile si din cate stiu conditiile fff bune dar cum mai avem un pui mic acasa ... cu cine sa-l las ca sa pot veni macar cu 1-2 saptamani inainte sa fiu in Brasov... si zilele de dupa, transportul, controalele intre timp.... asa ne-am gandit si razgandit.... dar nu e aplicabil la noi.

MANUELLA- ai dreptate... sunt avantaje si dezavantaje intre sistemul nostru de sanatate si cel din tarile avansate. Acolo incearca sa se scada cheltuielile cand nu e nici un pericol pentru mama si copil. Aici dc medicul e smecher, mama vrea musai cezariana... nu mai conteaza care ar fi optiunile de fapt si de drept si ca operatia (de fapt miile de operatii cezariene fara motiv)respectiva scade bugetul asigurarilor de sanatate (de stat). medicul e multumit ca a luat o spaga mai mare decat la nesterea normala, ca a si programat nasterea cand era de garda si tot asa.

Despre spitalizare... pai si eu am stat 1 zi si jumatate in maternitate la prima nastere. Eram sanatoase , deloc refacute dar gata de plecat acasa. 200 euro pe zi de spitalizare daca nu m ai sunt si alte cheltuieli ar putea fi destul de accesibil. Ca si aici oricum la o nastere in sistemul de stat cotizezi la greu si in stanga si in dreapta si cu cat stai mai multe zile cu atat scoti mai mult din buzunar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Tzuna, eu sper ca nu ai sa te superi pe mine, dar as vrea sa te contrazic un pic. Sa stii ca am intalnit mai multi medici care si aici in Romania, iti fac cezariana numai daca este neaparat nevoie. Stiu ca sunt si medici carora le convine sa faca cezariana si din comoditate si din punct de vedere financiar, dar hai sa recunoastem putin ca nu sunt toti asa...si eu iti spun ca am inatlnit astfel de oameni...si aici, nu in alta tara.

In ceea ce priveste diferenta intre nasterea de la privat si cea de la stat...e clar ca la privat esti ca la hotel, cu tot ce poate insemna asta, dar factura este de 70-80 de milioane (aici vorbesc de Bucuresti, am auzit si de cazul fericit al clinicii Eva de la Brasov, cinste lor), poate chiar mai mult. Oricat ai da tu la stst in stanga si in dreapta, daca aduni, nu ajungi acolo, e imposibil. E drept ca nu vei fi nicodata tratata ca la un spital particular, dar eu am vorbit strict din punct de vedere financiar. Si ar fi minunat daca de banii astia macar ar procura aparatura si pentru bebelusi nascuti prematuri

Sa nu dati cu pietre, va rog, eu doar mi-am spus punctul de vedere.
Chiar nu vreau sa supar pe nimeni
Respect decizia fiecarei viitoare mamici, normal ca fiecare vrea sa fie pe maini bune si bebelusul la fel, dar totusi, sa nu uitam ca cele doua situatii, cel putin din punct de vedere financiar nu pot fi egalate, oricum am face noi calculele

14+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

Eu nu voi intra in discutia aceasta despre preturi, maternitati si nasteri mai mult sau mai putin naturale.
Vroiam doar sa spun ca m-am interesat, iar la particulare au aparatura pentru nascutii prematuri. Problema este costul zilei de spitalizare. Si, cum un prematur sta mult-mult-mult internat, iar costul/zi este de aprox.100 euro (daca nu chiar mai mult), la 2 luni de zile (gandesc si eu asa - copil nascut luna 7 si tinut pana la luna a 9-a) iti trebuie o adevarata avere.
De aceea mamicile cu prematuri sunt indrumate catre "stat".

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzuna
MANUELLA- ai dreptate... sunt avantaje si dezavantaje intre sistemul nostru de sanatate si cel din tarile avansate. Acolo incearca sa se scada cheltuielile cand nu e nici un pericol pentru mama si copil. Aici dc medicul e smecher, mama vrea musai cezariana... nu mai conteaza care ar fi optiunile de fapt si de drept si ca operatia (de fapt miile de operatii cezariene fara motiv)respectiva scade bugetul asigurarilor de sanatate (de stat). medicul e multumit ca a luat o spaga mai mare decat la nesterea normala, ca a si programat nasterea cand era de garda si tot asa.

ma indoiesc profund ca bugetul statului scade datorita op de cezariana la cerere.Pana la urma e dreptul fiecarui asigurat sa nasca asa cum simte si cum se simte confortabil si daca toti din sistemul medical s-ar preocupa de bunul mers al bugetului statului si nu al bugetului personal situatia nu ar mai sta deloc asa rau.Personal consider ca prin ceea ce ai spus jignesti femeile care au facut cezariana la cerere si nu ai nici un drept sa judeci tu cum e mai bine sa nasca fiecare.
Fiecare femeie e unica in felul ei si simte diferit nasterea.

de Luca si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Citat:
citat din mesajul lui anna_i

Eu nu voi intra in discutia aceasta despre preturi, maternitati si nasteri mai mult sau mai putin naturale.
Vroiam doar sa spun ca m-am interesat, iar la particulare au aparatura pentru nascutii prematuri. Problema este costul zilei de spitalizare. Si, cum un prematur sta mult-mult-mult internat, iar costul/zi este de aprox.100 euro (daca nu chiar mai mult), la 2 luni de zile (gandesc si eu asa - copil nascut luna 7 si tinut pana la luna a 9-a) iti trebuie o adevarata avere.
De aceea mamicile cu prematuri sunt indrumate catre "stat".

11+

asa stiu si eu,ca spitalele private au aparatura dar e f costisitor pt parinti sa ingrijeasca un prematur.

de Luca si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Pai faptul ca spitalele private au aparataura pentru bebelusii nascuti prematuri e o veste buna.Eu chiar nu stiam asta. Parintii care isi pot permite costurile pot fi linistiti

Sa nu ma intelegeti gresit. Daca eu nu imi permit sa nasc la privat nu inseamna ca arunc cu rosii in cei de la privat. De altfel am si spus ca nu se compara conditiile,singura comparatie pe care am putut-o face a fost cea a costurilor

Eu personal mi-as dori sa fac cezariana, insa doctorul meu intotdeauna spune ca cezariana se face numai daca este nevoie de ea, deci, eu nu prea am de ales, din pacate In mod clar nu imi va face doar pentru ca imi doresc eu asta

Vai de mine, sper sa ne faca si noua cineva capitol nou ca ne-am intiiinssss

14+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

Iar eu as vrea natural si dr meu - desi nu e adeptul cezarianei- mi-a spus, de la bun inceput, ca nu am alta alternativa:cezariana obligatoriu

12+

Mergi la inceput