Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011(7)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

da, este vorba de tarifele in spitalele private. in bucuresti acestea au cele mai mari tarife. ideea e ca ei accepta numai nasterile fara probleme, daca e ceva, te fac pachet si te trimit la un spital de stat, pt ca au aparatura necesara.
o fosta colega se servici, avea medicul la medlife. avea card de la servici, isi programase nasterea la ei, medicul care a urmarit sarcina nelucrand si intr-un spital de stat. ei.. si s-a trezit saraca la 32 sapt (adica sapt trecuta) ca i s-a rupt apa, pe la ora 1 noaptea. a gresit medicul ca nu i-a zis deloc de no-spa, nu i-a controlat colul, ea avand contractii de vreo 4 zile, dar mergea inca la servici. nu a stiut (parerea mea e ca a fost putin cam ignoranta, dar... ), si.. s-a intamplat.
necazul a fost ca s-a trezit in pom, deoarece a sunat la dr ei si acesta i-a spus sa mearga la un spital de stat, ca e o nastere prematura si ei nu fac asa ceva. s-au panicat si ea si sotul ei si in loc sa se duca la camera de garda la spital, au inceput sa sune pe la prieteni sa "faca rost" de un dr. a gasit, dar doamna dr nu a raspuns decat pe la 5 dimineata, a tipat la ea la tel (si pe buna dreptate, nu era pacienta dansei, nu stia nimic despre ea, decat ca... naste). i-a zis sa se duca la municipal, ca va veni si ea. a venit la 7.30, dar nici nu a bagat-o in seama, insa a nascut cu ea, colega a uitat si de epidurala, s-a chinuit... pt ca au lasat-o asa.. nastere cu-adevarat naturala (atat ca a taiat-o, sa nu se rupa), si experienta asta nu o sa o uite prea curand. copilul, normal, are ceva probleme respiratorii, dar nu grave. va fi bine.

Mamica de baiat mare si mormoloaca de 13+

Mergi la inceput

nici nu stiu ce sa spun, manuela. am ramas... fara cuvinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Hai miris ca m-ai lasat cu gura cascata cu concediul de maternitate
Eu fiind acum la serviciu, nu am aflat dar sunt plina de spume acum, ca stiu de la tine
Cretinii dracului...dupa ce ca unele femei amana acest frumos moment tocmai ca sa faca ceva banuti, sa ii poata oferi copilului macar strictul necesar, cand isi vad visul implinit nu se pot bucura de copil ca ei o obliga sa se intoarca la munca
Deja nu am cuvinte...sunt un car de nervi
Cotizezi ani de zile la stat ca sa nu ai dreptul nici macar sa iti vezi copilul mult asteptat crescand. Crese nu, gradinite nu...

14+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mushil spune:

Citat:
citat din mesajul lui Angie844

Neata si de la mine, fetele!

M-am ingrozit cand am vazut cat tb sa platiti pentru o nastere...wow!
In primul rand, daca nu ai bani, ce faci? Tii picioarele incrucisate si nu nasti? Asigurarea nu va acopera nimic? Este absurd sa platesti asa mult pentru un lucru atat de natural...
Pacat ca avem o tara frumoasa, dar cu asa conditii in sistemul de sanatate, mai mare rusinea... Ca sa nu mai spun de faimoasa "spaga" care trebuie data la orice asistenta/infirmiera.
In sfarsit, cred sincer ca banii pe care tb sa-i dati ca sa nasteti ar prinde foarte bine bebelusului dupa ce se naste.

Si o intrebare pt mamici care mai au un copilas mic. Ati inceput sa va uitati la carucioare duble? Aveti vreo preferinta? Sugestii? Eu ma tot uit de o sapt dar nu vad chiar asa multe optiuni. Sunt sigura ca in Europa sunt mult mai multe.

Va pup!

Mamica de Sarah-Aimée & 9s

Angie, eu nu caut carucior dublu pt ca Darius moare dc sta mai mult de 10 min in carutz. Am vazut un suport care se ataseaza la carutz si poate sta in picioare si privi la bebe si pe strada. CDin asta o sa luam. Eu am un leu faras astampar si agitat si cand ma gamdescca o sa am un taur, ma doare capul.

Darius Matei ( 24.07.2009 )
bebe2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

Buna burtici,

eu zic sa va calmati, ca nu faceti bine lui bebe si, in plus, nu cred ca nervii nostri schimba ceva.

Ramonella, dap, multumesc de incurajarea cu ligamentele, am vrut sa stau linistita, sa nu fie ceva mai rau. Slava Domnului ca nu e... si l-am mai si vazut putin pe bebe

Am citi despre un bebe care nu vroia sa dea din maini si din picioruse.... ce spuneti voi, ca eu am fost ieri, m-a ecografiat dr nu stiu cate zeci de minute, s-a uitat pe toate partile, ca sa fie sigur.... si, la final, spune: "acum sa vada si mama copilul" (pt ca pana atunci se uitase numai el). Si intoarce monitorul catre mine. Ce credeti voi... bebe da de 2 ori din manute si din picioruse si, teribil de plictisit, se intoarce cu fundu' la noi si se culca

11+

Mergi la inceput

da, valentina... sper sa ramana doar in stadiul de proiect, ca daca se aplica... e vai de noi. zic ei ca nu ne opreste nimic sa stam acasa 2 ani, dar vom sta fara bani! zicea domnul "eu stiu ca familia e formata din mai multi membri" what???? adica... avem asa salarii mari incat ne permitem sa stam sa ne crestem copiii doar din veniturile obtinute de soti? nu... ei sunt in alt film, ori eu m-a uitat la o comedie proasta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Acum am citit si eu articolul pe realitatea...e ceva ...de neconceput

Sper sa nu se aprobe, dar la cat de dobitoci sunt...

Aaaa, si mai vor si saptamana de lucru de 6 zile...asta e alt articol peste care am dat

14+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floppy83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Manuela77

Citat:
citat din mesajul lui miris_

venisem si eu acasa linistita, desch tv si ajung pe realitatea...
mi s-a urcat sangele la cap. e un proiect de lege prin care vor sa scada concediul maternal la 1 an, pentru a stimula munca! cica de ce sa stea femeia la cratita, si cand se intoarce la servici sa nu mai fie eficienta, sa piarda contactul cu lucrarile sale. doamne... pana unde vor sa ajunga cu noi?
normal, vorbea un barbat (nu zic partidul, ca... na) a carui sotie s-a intors dupa 8 luni ca sa nu piarda lucrarile incepute, etc. tot el era cu "sta femeia la cratita". pai mai face lumea copii? aiurea... cand la cresa nu gasesti loc, cand bani de bona nu ai, cand parintii nu ii ai aproape... ce faci cu copilul? si ei spun ca stam la cratita! asta inseamna sa cresti un copil, si ei o vad ca pe ceva neplacut, ceva ce nu ne dorim.

Miris si eu sunt cu ochii cat cepele si ma intereseaza subiectul pentru ca...poate parea ciudat ...eu iau indemnizatia de crestere a copilului (pe baza muncii din Olanda). Acum ma interesam cum pot fac cu bb2 pentru cam sunt descoperita 2 luni...
Eu sincer ma asteptam sa sa intample ceva si sa scada perioada....

Totusi daca ma gandesc ca eu cu Radu la 10 saptamani a trebuit sa ma intorc la servici si ca aproape 60 % din salar l-am dat pe cresa ce sa mai zic.... Dupa 3 luni am renuntat pentru ca eram extenuata.

Apropo, la nivel european se incearca stabilirea unei perioade minime de 20 de saptamani pt concediul de maternitate. SI cine se opune din rasputeri? Olanda. Nu si nu. 4saptamani inainte si 12 dupa atat e concediul aici si nu vor sa dea nici o zi in plus nenorocitii.

Mamica de Radu (01.04.2009),11+

atat e si in italia. nici o zi mai mult. iti poti da copilul la cresa de la 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floppy83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miris_

venisem si eu acasa linistita, desch tv si ajung pe realitatea...
mi s-a urcat sangele la cap. e un proiect de lege prin care vor sa scada concediul maternal la 1 an, pentru a stimula munca! cica de ce sa stea femeia la cratita, si cand se intoarce la servici sa nu mai fie eficienta, sa piarda contactul cu lucrarile sale. doamne... pana unde vor sa ajunga cu noi?
normal, vorbea un barbat (nu zic partidul, ca... na) a carui sotie s-a intors dupa 8 luni ca sa nu piarda lucrarile incepute, etc. tot el era cu "sta femeia la cratita". pai mai face lumea copii? aiurea... cand la cresa nu gasesti loc, cand bani de bona nu ai, cand parintii nu ii ai aproape... ce faci cu copilul? si ei spun ca stam la cratita! asta inseamna sa cresti un copil, si ei o vad ca pe ceva neplacut, ceva ce nu ne dorim.

sa nu spuna ca s-a intors ca sa nu piarda lucrarile incepute. s-a intors pt bani, cine stie ce salariu avea. cat mai e acum indemnizatia?

Mergi la inceput

da, de asta am auzit ieri. saptamana de lucru de 6 zile. se cheama.. eficienta muncii, sa nu uitam.

Mergi la inceput