Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011(7)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RaluM2 spune:

Miris, mie imi plac si lactatele de mor si acriturile, ce ne facem in cazul asta?
Intr-adevar sunt multe superstitii hazlii, mie deja mi se spune ca e baietel pt ca e burtica tuguiata...

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

imi e dor si mie de un control, sa vad daca e totul bine, insa mai sunt ceva zile bune pana pe 30.
ma gandesc ca se dezvolta.. bine, pt ca inca am greturi, chiar daca au scazut in intensitate aproape de disparitie, si burta se vede, deci a crescut. nici pe vezica nu mai preseaza uterul, s-a ridicat, pt ca nu ma mai duc asa de des la toaleta si nici macar noaptea nu ma mai preseaza. :) am inceput sa am si mai multa energie, ceea ce ma bucura, acum pot sa gatesc- nu mai am nicio problema.
pofte nu am.
sunt bucuroasa ca mi-au iesit bine analizele pt bacterii-virusi-paraziti, mai trebuie sa iasa pap-ul pe 29.
a, si am uitat sa va spun... il simt pe bb. pana acum nu am vrut sa "il bag in seama", sa ma hazardez sa cred ca este el, dar trecand printr-o sarcina inainte, stiu ce/cum se simte. am citit cat de mult s-au dezvoltat bb-ii vostri (cele cu nr sapt ca la mine, sau mai sus) si de aceea am zis ca parca l-as vedea si eu. ultima data cand l-am vazut, la 10 sapt, avea 2,93 cm (si pe masuratoare era de 9 sapt si 5 zile), deci acum trebuie sa fie... flacau mare/sau deja ileana cosanzeana.

Mamica de baiat mare si mormoloaca de 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Si eu cred ca l-am simtit pe bebe..dar zau ca nu sunt sigura
Doar ca e altfel fata de cum simt intestinele.
Cand am simtit prima data am crezut ca mi se pare apoi mi-am dat seama ca e ceva diferit si nu foarte des.

Voi cat de des il simtiti?
Poate doar mi s-a parut, stiu si eu? Cum eu sunt la prima sarcina, nu prea stiu cum este

14+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floppy83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui RaluM2

Miris, mie imi plac si lactatele de mor si acriturile, ce ne facem in cazul asta?
Intr-adevar sunt multe superstitii hazlii, mie deja mi se spune ca e baietel pt ca e burtica tuguiata...

12+

eu tot asa, am zile si zile, am zile cand imi cere acru si nu pot sa suport laptele, doar iaurtul am zile cand vreau numai lapte. ce nu mancam pana acum sunt citrice si acum numai citrice as manca. imi placea ciocolata, acum nici sa nu o vad. se intampla multe chestii noi pt mine mai alea ca e prima sarcina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mushil spune:

Valentina si Ralu, multumesc.
Astea sunt rezultatele la 12 sapt si 4 zile:

greutate - 56g
BDP-1.79 cm
HC-.6.35 cm
AC- 5.56 cm
FL- 0.76 cm
CRL- 6.15cm

Darius Matei ( 24.07.2009 )
bebe2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie844 spune:

Neata si de la mine, fetele!

M-am ingrozit cand am vazut cat tb sa platiti pentru o nastere...wow!
In primul rand, daca nu ai bani, ce faci? Tii picioarele incrucisate si nu nasti? Asigurarea nu va acopera nimic? Este absurd sa platesti asa mult pentru un lucru atat de natural...
Pacat ca avem o tara frumoasa, dar cu asa conditii in sistemul de sanatate, mai mare rusinea... Ca sa nu mai spun de faimoasa "spaga" care trebuie data la orice asistenta/infirmiera.
In sfarsit, cred sincer ca banii pe care tb sa-i dati ca sa nasteti ar prinde foarte bine bebelusului dupa ce se naste.

Si o intrebare pt mamici care mai au un copilas mic. Ati inceput sa va uitati la carucioare duble? Aveti vreo preferinta? Sugestii? Eu ma tot uit de o sapt dar nu vad chiar asa multe optiuni. Sunt sigura ca in Europa sunt mult mai multe.

Va pup!

Mamica de Sarah-Aimée & 9s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

venisem si eu acasa linistita, desch tv si ajung pe realitatea...
mi s-a urcat sangele la cap. e un proiect de lege prin care vor sa scada concediul maternal la 1 an, pentru a stimula munca! cica de ce sa stea femeia la cratita, si cand se intoarce la servici sa nu mai fie eficienta, sa piarda contactul cu lucrarile sale. doamne... pana unde vor sa ajunga cu noi?
normal, vorbea un barbat (nu zic partidul, ca... na) a carui sotie s-a intors dupa 8 luni ca sa nu piarda lucrarile incepute, etc. tot el era cu "sta femeia la cratita". pai mai face lumea copii? aiurea... cand la cresa nu gasesti loc, cand bani de bona nu ai, cand parintii nu ii ai aproape... ce faci cu copilul? si ei spun ca stam la cratita! asta inseamna sa cresti un copil, si ei o vad ca pe ceva neplacut, ceva ce nu ne dorim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_hubby spune:

salutare fetele!
la clinica eva o nastere normala costa 2200ron, iar o cezariana 2700 ron. nu e putin, dar nici mult comparativ cu preturile din bucuresti sau alte orase. noi avem banii stransi de ceva timp ptr ca imi doream de mult sa nasc acolo.
marina incearca sa suni la hingheri si sa insisti ca sunt foarte periculosi, sunt obligati sa vina sa ii ia. si nu mai astepta suna-i cat mai curand. si daca nu se intampla nimic maine sau poimaine suna-i in fiecare zi si streseaza-i. incearca sa te linistesti si daca poti sa mai iei pe cineva cu tine.
noi azi si ieri ne-am simtit mai bine,mai ales dimineata si dupamiaza, seara au venit si greturile mai urate, dar oricum a fost mai bine. chiar am mancat mai bine, dar nu gatesc inca. da Doamne sa imi treaca greturile cat mai repede. azi am fost si mi-am luat 2 bluzite groase de iarna, lungute care merg si cu colanti si de-abia astept sa le port, si sa mai creasca burtica.
eu mananc mult sarat si acru, nu ma pot atinge de nimic dulce, chiar nimic dulce, deci daca ar fi sa cred in superstitii sigur e baiat

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

Angie],

Eu cred ca preturile de care vorbesc fetele sunt pentru clinicile private, unde nu ca mai trebuie sa dai spaga pe langa taxa asta....mare. La spitalele de stat e gratuit dar acolo se cam subintelege spaga in toate partile.

Cu nasterea nici aici nu e asa de roz. In primul rand, daca nu ai o sarcina cu probleme nu esti urmarita deloc de medic, doar de moase, un control al 6 saptamani (fara eco, bineinteles) iar pentru nastere ti se sugereaza acasa. Daca vrei tu sa nasti in spital, dar nu ai indicatie medicala trebuie sa iti platesti singura (~200 euro) pe zi. In general si daca nasti in spital te tin o singura zi...uneori cateva ore si apoi te trimit acasa...Acum stiu la ce sa ma astept si cateodata imi vine sa dau fugutza acasaaaaa, in Ro.

Si eu ma uit de zor dupa un carucior dublu. Am si gasit cam ce vreau. Pe aici chiar sunt multe si se folosesc la greu pentru ca olandezelor le place sa faca copiii la distante foarte mici unul de altul si in general nu se opresc la 2.

Apropos de fetele care la 30-33 de ani isi fac probleme de varsta, olandezele incep dupa 36 si majoritatea fac 3-4....si din ca vad pe strada au niste minunatii de copii.

Mamica de Radu (01.04.2009),11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miris_

venisem si eu acasa linistita, desch tv si ajung pe realitatea...
mi s-a urcat sangele la cap. e un proiect de lege prin care vor sa scada concediul maternal la 1 an, pentru a stimula munca! cica de ce sa stea femeia la cratita, si cand se intoarce la servici sa nu mai fie eficienta, sa piarda contactul cu lucrarile sale. doamne... pana unde vor sa ajunga cu noi?
normal, vorbea un barbat (nu zic partidul, ca... na) a carui sotie s-a intors dupa 8 luni ca sa nu piarda lucrarile incepute, etc. tot el era cu "sta femeia la cratita". pai mai face lumea copii? aiurea... cand la cresa nu gasesti loc, cand bani de bona nu ai, cand parintii nu ii ai aproape... ce faci cu copilul? si ei spun ca stam la cratita! asta inseamna sa cresti un copil, si ei o vad ca pe ceva neplacut, ceva ce nu ne dorim.

Miris si eu sunt cu ochii cat cepele si ma intereseaza subiectul pentru ca...poate parea ciudat ...eu iau indemnizatia de crestere a copilului (pe baza muncii din Olanda). Acum ma interesam cum pot fac cu bb2 pentru cam sunt descoperita 2 luni...
Eu sincer ma asteptam sa sa intample ceva si sa scada perioada....

Totusi daca ma gandesc ca eu cu Radu la 10 saptamani a trebuit sa ma intorc la servici si ca aproape 60 % din salar l-am dat pe cresa ce sa mai zic.... Dupa 3 luni am renuntat pentru ca eram extenuata.

Apropo, la nivel european se incearca stabilirea unei perioade minime de 20 de saptamani pt concediul de maternitate. SI cine se opune din rasputeri? Olanda. Nu si nu. 4saptamani inainte si 12 dupa atat e concediul aici si nu vor sa dea nici o zi in plus nenorocitii.

Mamica de Radu (01.04.2009),11+

Mergi la inceput