Iepurasi De Martie - Aprilie 2010 (85)
Raspunsuri - Pagina 2
freedelia spune:
Am avut o noapte alba si nu una placuta. Prietenul cel mai bun al lui Coleman, Ryan a sunat sa ne spuna ca baiatul lui, Aidan, de 26 de luni, a fost diagnosticat cu leucemie. Am ramas trasniti... totul a fost foarte subit, a avut o raceala, a mers la doctor si au zis ca nu e nimic grav, apoi a inceput sa vomite si apoi i-a curs sange din nas. L-au dus imediat la urgenta si i-au iesit analizele la pamant, asa rau ca le-au spus doctorii ca nu le vine sa creada ca inca traieste. In zilele urmatoare l-au adus pe linia de plutire cat sa ii faca spinal tap (nu stiu cum se zice, i-au testat maduva) si au confirmat ce tip de leucemie are. Din "fericire" este un tip cu rata de supravietuire de 80% si care nu necesita transplant de maduva, insa va trebui sa stea in spital 4-6 luni, cat va lace chimioterapie, pentru ca va avea sistemul imunitar distrus. Parintii lui sunt terminati, dar deja Ryan zicea ca a depasit momentul de disperare si ca acum sunt pregatiti sa lupte cu boala... dar o sa le fie foarte greu, nici nu pot sa imi imaginez prin ce trec... rugati-va pentru ei fetelor si sa-i multumim lui Dumnezeu ca avem copii sanatosi...
Si mai am o intrebare pentru
FETELE DIN GERMANIA
Cat costa si cat dureaza sa trimiti un pachet de vreo 10 kg din Germania in Romania? Vreau sa ii trimit un nou pachet Ralucai, cu niste cadouri de Craciun si inca ceva haine si ma gandesc ca poate e mai ieftin de trimis din Germania, ca pana acolo il poate duce Coleman gratis. V-as fi recunoscatoare de ajutor...
Va pup!
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Ramy77 spune:
Neata fetele,
Poftiti la o fierbinte...Eu sunt treaza de la 5, fii-mea n-a mai avut somn si asta dupa o noapte cu treziri fara numar fara numar...iar Mai, eu nu stiu, sunt de vina dintisorii,sau nu, ca deja mi se cam ia...La gingiute nu se vad modificari majore, asa ca nu stiu ce sa mai zic...Poate pur si simplu asa se trezeste ea...
FREEDELIA, imi pare tare rau de baietelul prietenului vostru, nici nu-mi pot inchipui ce e in sufletul parintilor... Totusi, bine ca nu e o forma mai greu de tratat si chiar daca vor sta in spital foarte mult, are sanse mari sa se faca bine. Ne rugam pentru sanatatea lui
Sa aveti un week-end minunat, cu mult soare!
cristina30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui freedelia Am avut o noapte alba si nu una placuta. Prietenul cel mai bun al lui Coleman, Ryan a sunat sa ne spuna ca baiatul lui, Aidan, de 26 de luni, a fost diagnosticat cu leucemie. Am ramas trasniti... totul a fost foarte subit, a avut o raceala, a mers la doctor si au zis ca nu e nimic grav, apoi a inceput sa vomite si apoi i-a curs sange din nas. L-au dus imediat la urgenta si i-au iesit analizele la pamant, asa rau ca le-au spus doctorii ca nu le vine sa creada ca inca traieste. In zilele urmatoare l-au adus pe linia de plutire cat sa ii faca spinal tap (nu stiu cum se zice, i-au testat maduva) si au confirmat ce tip de leucemie are. Din "fericire" este un tip cu rata de supravietuire de 80% si care nu necesita transplant de maduva, insa va trebui sa stea in spital 4-6 luni, cat va lace chimioterapie, pentru ca va avea sistemul imunitar distrus. Parintii lui sunt terminati, dar deja Ryan zicea ca a depasit momentul de disperare si ca acum sunt pregatiti sa lupte cu boala... dar o sa le fie foarte greu, nici nu pot sa imi imaginez prin ce trec... rugati-va pentru ei fetelor si sa-i multumim lui Dumnezeu ca avem copii sanatosi... Si mai am o intrebare pentru FETELE DIN GERMANIA Cat costa si cat dureaza sa trimiti un pachet de vreo 10 kg din Germania in Romania? Vreau sa ii trimit un nou pachet Ralucai, cu niste cadouri de Craciun si inca ceva haine si ma gandesc ca poate e mai ieftin de trimis din Germania, ca pana acolo il poate duce Coleman gratis. V-as fi recunoscatoare de ajutor... Va pup! Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010) POZE |
Hi,
pana la 10 kg si cu anumite maximale masuri la paket costa 17 eur, cu DHL, deci se poate pune la orice posta si are numar de inregistrare si de urmarire, f important, zic eu... daca te intereseaza exact marimea acceptata ma uit; oricum el poate cumpara pentru 2-3 eur un paket tip de la posta si pune totul in el.
Sorry, uite aici exact linkul de la DHL, 17 EUR e pana la 5kg apoi pana la 10 kosta 21
http://www.dhl.de/en/paket/privatkunden/international/paket.html
Asa, si pentru ultima intrebare, ca se vede ca citesc pe sarite, dureaza cam 7 zile, insa se poate intampla sa ajunga si pana la 14 zile, depinde de RO in primul rand.
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
cristina30 spune:
Buna dimineata la toate fetele,
dau si eu in sfarsit o sau doua .
sa aveti o zi buna.
Noi ieri dupa-amiaza am avut stress mare, sotul meu era sa explodeze...
e vorba de ce se mai petrece la camin la Magnus. El merge la un camin de stat, cu program max de la 7 la 17:00 si e in special pentru parintii care lucreaza (ambii) sau pentru copii cu un singur parinte sau studenti, vorbind de programul prelungit. la program scurt, asta insemnand pana la ora 12:00 si apoi de la 14:00 la 17:00, deci fara masa de pranz sunt cam 1/2 din totalul de copii, cam 60, impartiti in 4 grupe.
Fiecare grupa are 2-3 educatoare plus o practicanta, in general e OK. Acum zona unde locuim noi nu prea e buna, sunt f f multi straini, mai ales turci si asta inseamna ca copiii nu sunt asa de bine educati, baietii sunt pasa acasa si nici nu prea stiu bine germana, dar asta ar fi ultima problema. Caminul accepta copii de la 2 ani, asa ca in grupa lui Magnus sunt vreo 3-4 copii de 2 ani, apoi pana pe la 4 ani si jumatate, 5. Educatoarele lui sunt f bune, dar unii copii sunt mai speciali, se vede din pacate de unde vin, cat de ingrijiti sunt.
Inca de la inceput, Magnus a mers anul trecut in octombrie la faza de adaptare (dureaza cate o saptamana, intai sta o ora cu parintele de fata, in cazul nostru sotul, ca eu lucram si el era acasa in perioada aia, apoi treptat mai mult) un baiat mai mic, avea atunci aproape 3 ani i-a dat efectiv fara nici un motiv cu un trenulet de lemn in cap.
Denis il cheama pe acest baiat. Sotul n-a zis nimic mi-a povestit, bineinteles ca educatoarele au intervenit, l-au pus pe scaunel cateva minute... dar in zilele urmatoare tot a facut chestii din astea urate, ori la baiatul meu ori la altii.
De multe ori se mai plagea Magnus ca Denis l-a imbrancit sau i-a tras vreo una, noi am incercat sa-l antrenat sa reziste sau daca e nevoie chiar sa si dea inapoi dar el nu face asta, e prea corect ca taica-su.
El il spunea tot timpul la educatoare si ele luau masuri, dar fiind un camin de stat nu poti sa faci prea multe.. Acu vreo luna am fost sa-l iau pe Magnus de la camin, cu Ingrid in brate si nu pot sa fac prea multe, Magnus a vrut inca sa faca pipi, am mers la baie, sunt toalete cu usi, Denis era si el pedepsit pe sala de asteptare unde sunt hainele de schimb, fuge in toaleta, deschida usa de la Magnus si-l tranteste efectiv de faianta, fara nici un motiv... Magnus plange, educatoarele se duce una la el, sa-i aduca gheata sa puna la cap, una vine la Denis care deja s-a intors in sala unde asteptam si eu dar am reusit sa-l iau deoparte si sa-i spun ca daca mai face o data asa ceva vine tatal lui Magnus, Andreas e inalt, 1.84, care e polizist si o sa vada el... nu stiu daca a fost prea bine, dar nu mai puteam....a trebuit sa-is pun ceva, baiatul m-a primit uc ochi mari, rai si a plecat. Am vorbit si cu educatoarele putin despre ce s-a intamplat, cica asa-i Denis, eu am replicat ca trebuie facuzt ceva, copilul asta are nevoie de o terapie ceva nu-I normal.
Trebuie sa spun despre noi ca de obicei nu ne prea bagam cand Magnus se cearta sa se joaca cu alt copil, doar daca ar escala, dar el e de obicei f f pacifist, mai face prostii cica la camin cand sunt vreo 2-3 de seama lui Denis si alearga sau mai stiu ce se apuca sa strice ceva,ceva de genul asta… dar nu e deloc absolute deloc agresiv.
Ieri, cand s ail ia sotul era pe hol si Magnus se imbraca si se incalta, vine Denis in viteza, ei s-au jucat inainte amandoi frumos mi-a povestit sotul si-I spune lui Magnus: Magnus caca. Magnus incepe sa plaga, ca uite ce-mi spune asta, sotul il imbarbateaza, sa nu puna la inima, vine iar Denis in viteza si-l scuipa in fata pe Magnus… bonn, tot nu reactioneaza nici unul din barbatii mei… apoi, a treia oara, Andreas statea si el pe o bancuta de copii, deci la nivel de 1 m cam, vine Denis si-l scuipa cu rautate pe sotul meu in fata…. Asta a fost deajuns, Andreas s-a enervate foarte tare, i-a spus educatoarei imediat, Denis a fost pus pe scaun dar sotul numai fierbea.. trebuia sa faca ceva, cum sa te lasi scuipat…. Brr, cica i-a ajuns pana in gura….
Si pentru o cunoastem pe maica-sa din vedere, ea e nemtoaica, cam la 40 ani, casatorita cu un bosniac, are un magazin, de fapt frizerie de caini, il ia pe Magnus, erau cu masina si dupa vreo 2-3 ture de cartier, ca nu era sigur ce sa faca se duc la ea sa-I spun ce a facut fiu-su…. Cu speranta ca ea va lua ceva masuri.. Intra inauntru, ii dua buna ziua si ii spune, uite ce a facut azi denis, m-a scuipat in fata si asa ceva nu este de suportat… la care doamna raspunde foarte ofuscata… ca nici Magnus nu-I mai bun si ca de educatia lui Denis sunt educatoarele de la camin sunt responsabile?!? Poftim, sotul a ramas paralizat, a spus, aha, asta e, a dat buna ziua si a plecat. Tipa cica a mai zipat tare in urma lui, da nu mai stie ce… Sotul a asteptat de fapt, ca si cum am fi fost si noi in aceeasi situatie sa-si ceara macar scuze si ca va clarifica ce s-a intamplat, dar, nimic…
Cu o zi inainte cand l-am du spe Magnus la Camin, ne-am intalnit cu Denis si maica-sa si el tipa si se arunca pe jos pe trotuar, o facea pe maica-sa in toate felurile, tipa la ea si am incercat sa-l iau cu noi , dar n-aveai pe cine…. Deabia dupa vreo 15 minute a reusit sa intre pe poarta caminului, desi erau doar vreo 50 m de mers…
Am zis ca scriu sa vad ce spun si alti parinti despre asemenea comportari.
Noi oricum avem un alt loc la o noua gradinita si cred ca din decembrie vom incepe acolo, camin catholic deci si cu tenta crestina, speram sa fie mai bine.
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
asteropipan spune:
buna fetele!!!
in primul rand imi cer mii de scuze pt nesitimtirea de care am dat dovada si nu am reusit sa va multumesc pt urarile facute mandrei mele la implinirea celor 8 lunite
am avut atata treaba zilele astea incat nu am reusit sa deschid laptopul deloc.
iar de 2 zile sunt tare necajita ca s-a stricat la burtica Asteropi
mi-a spus dr sa ii pun un pic de parmezan in supica si de la tampenia asta de parmezan imi face diaree copilul de 2 zile
a fost singurul lucru nou introdus si na, mi-a dat copilul peste cap
in rest suntem bine...e o zvapaiata pitica mea...nu are stare deloc...trebuie sa fiu cu ochii pe ea non stop ca se catara peste tot
mai nou fericirea ei cea mai mare e sa pape nasul lui tasu, cum se scoala o iau un pic la noi in patut si ea hop in spianrea lui tasu, si sa vedeti ce palme ii trage si il trage de urechi, de par si cum se intoarce asta, il apuca de nas cu dintisorii ei....si tasu trage niste chiote si fiimea nu mai poate de ras
din ce am reusit sa citesc acum cateva zile...am vz ca m-ati intrebat daca fiimea a facut primii ei pasi nesustinuta....
as fi vrut eu
nu, a facut primii pasi ,sustinuta de mine de subtiori...dar m-am bucurat f tare pt ca pana atunci de cate ori am incercat sa o pun sa mearga, nu a vrut....ea incepea si sarea
pe 8 nov, cand a implinit cele 8 lunite, am cautat cu tasu toata ziua sa ii luam premergator...noi aveam unul primit cadou , dar este no name si cam varza
i-am luat pana la urma chicco si sunt f multumita, sta super bine in el si prinde o viteza ii place la nebunie...si mie cand o vad pe ea fericita.
va pupicim si sper sa reusesc sa intru mai des
multumesc fetelor pt mesajele offline si pt faptul ca v-ati gandit la noi
CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/
nafi spune:
Neata' fetelor!
am intrat rapid sa va salut!
Freedelia - sanatate multa micutzului bolnavior! ce dureros trebuie sa fie sa ai puiul atat de bolnav! D-zeu sa-i ajute si sa se faca bine!
Cristina - Doaaaamne! dar rabdatori ati mai fost! desigur ati procedat bine sa va pastrati calmul caci problema de atitudine a plodului e f grava dar eu nu stiu daca as fi rezistat sa nu-i dau vreo 2! mai bine ca-l mutati pe Magnus!
de Riccardo
Povestea lui Ricky
http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=154629
irene26 spune:
Salut fetele dragi!
Delia, imi pare extrem de rau sa citesc ca baietelul prietenilor tai este bolnav, am ramas traznita sa citesc ca se simtea bine si dintr-o data s-a imbolnavit! Oooof, de multe ori boala asta vine asa pe nepregatite, de aceea trebuie sa pretuim sanatatea, ca-i mai buna decat toate! Restul vine si se duce, dar fara sanatate nu putem trai! Multa sanatate baietelului, ma rog pt el si parintii lui!
Ai incercat sa trimiti pachetul prin FedEx (?), mi se pare ca sunt mai ieftini daca pachetul cantareste mai mult de 10 kg. Bine, nu stiu daca este FedEx in Shanghai, dar eu zic ca merita incercat.
Cristina, cata stapanire de sine pe sotul tau, eu zic ca a procedat corect! Iar in ceea ce priveste Denis, ar fi foarte multe de comentat, dar nu mai are sens daca v-ati hotarat sa-l mutati pe Magnus la o alta gradinita.
Astero, ma bucur ca sunteti bine, sanatate fetitei!
Poze
Irene, mami de Diana
It's not how good you are, it's how good you want to be.
carmickey spune:
buna dimineata....
ramy multumim de
Bumbitza multumesc frumos de grija,da azi sunt mult mai bine,a trecut si febra musulara....ma gandeam dupa ce am cazut,doamne bine ca nu eram cu adelina in brate....
delia multa sanatate baiatului...
in legatura cu sanatatea asa este daca avem sanatate facem orice si putem depasi orice alt eveniment neplacut al vietii,saptamana asta am avut si eu o veste proasta..am fost sa vorbesc cu medicul mamei mele si am aflat ca are ciroza,este in faza de inceput...nu a fost usor,dar voi avea grija de mama ca de un copil,adica am trei copii...nu accept sa ma gandesc ca nu va mai fi...
noi am dormit foarte bine azi-noapte,vad ca de la un timp doarme bine,aproape ca un adult...am rarit si cafelele,nu mai beau asa multe...azi avem musafiri,nasi,veri,plec sa fac treaba...sa vad ce resesc sa fac...am facut clatite cu ea in brate....sunt superrr tare...
we placut
FILMULETE
POZE
mamica carmen de Adelina 16.04.2010
carmickey spune:
la multe lunite bebeii lor de azi...multa sanatate fericire si voiosie....
FILMULETE
POZE
mamica carmen de Adelina 16.04.2010
bluekidoo spune:
Imi pare tare rau sa aud astfel de vesti fetelor multa sanatate celor dragi
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010