Nu stiu ce sa fac??After sau Step
Am o mare rugaminte la fetele care au copii la scoala clasele I-IV si nu numai
As vrea sa inteleg ,sa stiu mai multe despre sistemul de invatare step si after.
Eu in prima faza am inteles ca step e un sistem privat si afterul e finantat de minister.
Aseara imi zicea cineva ca de fapt e invers...ca la after trebuie sa platesti onorariul ''educatoarei''(fara chitanta normal!) pentru ca e optiunea ei daca vrea sa stea cu copii pana la 16.Asta inseamna ca pentru 2-3 ore care le sta peste program sa fie platita de parinti.La o scoala unde voiam eu sa depun dosarul Doamna vrea 100 de lei pe luna de copil + masa 10 lei/zi(21x10=210lei)asta sa zicem ca e ok!....REZULTA CA MORT COPT TREBUIE SA AI 310 LEI ,nu mai zic de rechizite,fondul clasei,....parchet,flori,materiale didactice,micile atentii pe care Doamna ''le vrea''
.....deci in mare la after trebuie sa ai alocat pentru copil pe luna 500-550 de lei.
Bun!
La step cica sunt alti moduli de invatare si copilul cand ajunge in clasa a v -a se adapteaza mai greu . Acest sistem e finantat de minister si Doamnele invatatoare nu percep nici o taxa,platesti doar masa 8.5 lei/zi.(21x8.5=178.5 lei)
Aici ar fi mai bine ,zic si eu .
As vrea sa stiu parerea voastra sa ma lamuresc .Ce parere aveti despre step??
Imi doresc ce e mai bun pentru copilul meu,dar nici nu vreau sa platesc prosteste niste bani care poate as putea sa ii investesc altfel in educatia lui.
Posibilitatile sa il dau la scoala pana la ora 12 sunt foarte mici deoarece nu prea are cine sa ne ajute,eu si sotul lucrand pana pe la orele 16-16,30.De asta vrea sa ma hotarasc after sau step.
Multumesc si astept sa ma luminati

Mihaela,mami de ingeras Cosminiq

Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)
http://bazar.desprecopii.com/browse.asp
Raspunsuri
sorana spune:
Eu n-am copilul nici la after nici la step deci nu te pot ajuta la partea asta. Vroiam doar sa zic ca after nu e "fara chitanta".
La noi la scoala e organizat after si costa ceva gen 13 lei masa si 13 lei lectii + supraveghere pe zi dar este cu contract si chitanta. Si este pana la ora 18.
Problema pe care o vad eu cu afterul de la scoala este ca nu functioneaza in vacante. Nici noi (eu si sotul) nu ne putem lua copilul de la scoala la 12 plus concediu la fiecare vacanta, asa ca avem bona.
Practic in loc sa te ajut ti-am aratat o noua problema
. Ce faci cu copilul in vacanta de 1 saptamana din noiembrie si in vacanta de 1 saptamana din februarie ![]()
cosminiq spune:
multumesc!
E mult mai costisitor la voi
13 masa+13 =26/zi
Deci sa inteleg ca la noi e un pret bun!
Cat despre chitanta mai vedem?Ma indoiesc ca Doamna o sa faca contract cu noi daca mi-a si zis ca trebuie sa platim si sala care chipurile se inchiriaza de la scoala .Nu mai retin bine dar cred ca 6 lei pe zi /chiria pt fiecare copil

danadt spune:
Buna
Voi despre ce after vorbiti?
De cel care este realizat in scolile ce au spatiu disponibil pentru asa ceva sau despre aftfer school platit diferit in alta locatie, privat ?
Din cate stiu eu, afterul de la scoala, nu il organizeaza invatatoarea personal, ci directorul si se face cu un contract/chitanta pentru serviciile prestate.
carmenp spune:
Programul step by bstep este un program implementat prin ministerul invatamintului la unele scoli de stat si in linii mari, consta in abordarea unor metode de predare adecvate, orele se desfasoara pe centre de activitate. Sistemul de notare este diferit de cel traditional, la clasa pe care-o stiu se folosesc de exemplu fetze triste, vesele, etc. Asta in foarte mare, mai multe gasesti pe net, eu am gasit www.scoala13valcea.ro/step_by_step.htm" target="_blank">aici ... Personal cred ca acesti copii care incep la step by step e bine sa continue in acest sistem si mai departe, dupa clasa 4. E parerea mea personala. Asta nu inseamna ca acesti copii sunt mai putin pregatiti, din contra, stiu copii de la clasa step by step care la concursurile scolare sunt de cele mai multe ori pe primele locuri.
Programul after school in scoli poate fi unul oficial sau unul mai putin oficial, cel "la mica intelegere" cu invatoarea, cind evident se stabileste o suma pentru care banuiesc ca n-are ce chitanta sa-ti dea. Sunt multe scoli unde nu pot functiona aceste programe after school pt ca presupune conditii speciale, una dintre ele - sala de mese.
1oo lei pe luna in schimbul careia copilul iti vine acasa cu temele facute nu mi se pare mult, mai ales daca nu ai de ales, cind nu te poti baza pe parinti. ia gindeste-te cum e sa vii acasa, dupa servici si sa trebuiasca sa te apuci de facut teme... la un calcul simplu si sper sa nu gresesc, presupunind ca sta de la 12-16, 4ore/zi*5 zile/saptamina*4 sapt pe luna=80 ore, 100/80=1,25 ron/ora de copil....
Eu am baiatul la un after school privat, ma rupe la buget este acolo de 4 ani si de la anul celalalt o dau si pe fii`mea.
Daca contabilizezi pe undeva eu sunt pro after school 
| Citat: |
| citat din mesajul lui cosminiq Am o mare rugaminte la fetele care au copii la scoala clasele I-IV si nu numai ![]() As vrea sa inteleg ,sa stiu mai multe despre sistemul de invatare step si after. Eu in prima faza am inteles ca step e un sistem privat si afterul e finantat de minister. Aseara imi zicea cineva ca de fapt e invers...ca la after trebuie sa platesti onorariul ''educatoarei''(fara chitanta normal!) pentru ca e optiunea ei daca vrea sa stea cu copii pana la 16.Asta inseamna ca pentru 2-3 ore care le sta peste program sa fie platita de parinti.La o scoala unde voiam eu sa depun dosarul Doamna vrea 100 de lei pe luna de copil + masa 10 lei/zi(21x10=210lei)asta sa zicem ca e ok!....REZULTA CA MORT COPT TREBUIE SA AI 310 LEI ,nu mai zic de rechizite,fondul clasei,....parchet,flori,materiale didactice,micile atentii pe care Doamna ''le vrea'' Bun! La step cica sunt alti moduli de invatare si copilul cand ajunge in clasa a v -a se adapteaza mai greu . Acest sistem e finantat de minister si Doamnele invatatoare nu percep nici o taxa,platesti doar masa 8.5 lei/zi.(21x8.5=178.5 lei) Aici ar fi mai bine ,zic si eu . As vrea sa stiu parerea voastra sa ma lamuresc .Ce parere aveti despre step?? Imi doresc ce e mai bun pentru copilul meu,dar nici nu vreau sa platesc prosteste niste bani care poate as putea sa ii investesc altfel in educatia lui. Posibilitatile sa il dau la scoala pana la ora 12 sunt foarte mici deoarece nu prea are cine sa ne ajute,eu si sotul lucrand pana pe la orele 16-16,30.De asta vrea sa ma hotarasc after sau step. Multumesc si astept sa ma luminati ![]() ![]() Mihaela,mami de ingeras Cosminiq![]() ![]() ![]() Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain) http://bazar.desprecopii.com/browse.asp |
Fania spune:
Sistemul step by step este asa cum il descrie carmen si odata plecat in acest sistem de recomandat este sa mergi pe el fiind diferit ca sistem de predare si organizare a orelor.
Depinde foarte mult de scoala, exista scoli de stat unde after school-ul este foarte bun si altele unde schioapata si e normal sa fie asa. After school-ul care nu apartine de scoli este alta poveste si la tarife la care poti gasi uneori si scoli particulare cu after inclus, deci dpmdv nu merita, mai ales ca din cate inteleg cauti pentru un buget mai redus.
Sfatul meu: cauta o scoala buna unde in mod normal si after-ul se va ridica la acelasi nivel.
Succes!
[poze]
cosminiq spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

O sa depun sapt viitoare dosarul la scoala unde deja am vb cu invatatoarea. O sa vedem daca ramane after!
Cu cheia de gat nu sunt de acord deocamdata pt ca e prea mic.Poate din clasa a -III-a o sa incercam si varianta asta.
Avem o bunica care sta peste drum de scoala
speram sa se imbuneze si sa se gandeasca ca singurul nepot e mai important decat mersul in piata sa vezi ce preturi mai sunt sau unele tabieturi pe care le mai are.Dar na! Eu sigur cand o sa ajung la pensie(cine stie!!!)si daca da DD sa am vreun nepot sau poate mai multi sigur nu o sa fac asa!Sunt oameni si oameni...
Nu as vrea sa deranjez pe nimeni ,nu vreau sa se simta nimeni obligat sau sa stric programul nimanui ,de asta caut sa ma lamuresc cum e cu sistemele astea de dupa..
La after oricum ar trebui sa stea de luni pana joi pt ca vinerea nu sta doamna decat pana la 12.30
Avem variante asa ca e de bine!O sa alegem ce e mai bine pt copil