Cat ati slabit cu disociat pe zile?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Lintea e si ea supecalorica .Incearca brocoli ,dovlecei ,fasole verde, salate ,varza.
Pofta maxima!
Pina la urma poti minca si un bors de fasole,maxim 10 fasole si mai multa verdeata ,dar nu exagera cu morcovul.Asta fiert e bomba calorica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

De abia am trecut de primele 3 zile cu legume. Gele au mai fost ... Acum sunt la lactate. Deocamdata am baut lapte. Mai tarziu, nu stiu, am sa vad. Ce combinatii mai faceti in zilele de lactate? Branza goala asa parca nu merge...

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

lactatele contin tot proteine animala, asa ca merg combinate cu carne, cu oua, cu peste... branza dulce cu oua fierte sau cu omleta, peste cu sos de iuart/smantana usoara, pui cu smantana etc

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

*Chiftele de cartofi cu sos
Ingrediente:
-2-3 cartofi fierti
-2 rosii
-suc rosii
-alte legume(ardei,rosii,dovlecei,ciuperci,ceapa,usturoi)
-condimente
Se dau cartofii prin razatoarea mare,se amesteca cu sare,piper,patrunjel...apoi se fac chiftele
Chiftelele se prajesc pe teflon...fara ulei
Se pun intr-un vas chiftelutele,se adaoga apoi legumele(ardei,rosii,dovlecei,ciuperci,ceapa,usturoi) taiate cuburi,se pune deasupra sosul de rosii,si se dau la cuptor pt 10-15 min.

*Jeleu de lamaie :
15-20 gr gelatina
1/4 pahar zeama de lamaie
fructoza(2 lg)
1 pahar apa calda
2lg apa rece
Gelatina se tine in cele 2 lg de apa rece cam 10 min,apoi se adaoga in apa calda,se pune apoi zeama de lamaie si fructoza...si se amesteca pe foc mediu.Se pune in pahare si se da la frig.

*VINETE
- o vinata taiata cubulete, cu un praf de sare, se lasa 10 min, intr-un castron
- intre timp, pui o lg de ulei de simburi intr-o tigaie mare sau o craticioara de teflon
- toci o ceapa, un ardei gras rosu sau gogosar, 2 rosii si le pui la calit.
- dupa 10 min, storci vinata de apa+amareala si o arunci peste restul legumelor
- piper, sare, apa, daca e nevoie, lasi sa fiarba, pina se inmoaie vinata
- la final 3,4 catei de usturoi, taiati felii, mai amesteci de citeva ori si...

*SARMALUTE VEGETALE:
Ingrediente: Ardei, ceapa, morcovi, ciuperci, orez(optional), soia granulata, varza , condimente, sos de rosi.
Ardeiul taiat marunt se caleste intr-o lingura de ulei, dupa cateva minute se adauga ceapa taiata marunt, ciupercile taiate marunt, morcovul razuit.
Se adauga apoi soia (in prealabil fiarta si lasata la scurs) si cam jumatate cana orez.
Se adauga condimente dupa gust.
Se umple varza ca pentru sarmale, se pun la fiert si se adauga sos de rosi sau cateva rosi taiate marunt

*salata de orez cu legume
orez fiert, clatit cu apa rece imediat ca sa nu le lipeasca si scurs
sfecla rosie cuburi
ciuperci
porumb
ulei de samburi de struguri
condimente, dupa gust si placere

*tocanita de bureti
bureti de padure de diverse categorii, numai comestibili sa fie
ulei s.s.
usturoi
condimente
se fierb buretii in apa cu putin ulei s.s. , la sfarsit se pune usturoi pisat
se poate servi cu putina mamaliga

* gogosari umpluti
10 gogosari
umplutura formata din :
orez, aproximativ 1 cana, ceapa taiata marunt, ciuperci din conserva taiate, 10 miezi de nuca sfaramati cu mana, 2 morcovi mari dati prin razatoarea mica, patrunjel, ulei de s.s., condimente diverse
se pun la fiert cuprinsi in apa pana la jumatea gogosarilor, se completeaza cu apa pe masura ce aceasta scade, pana e fiarta umplutura
cand aproape sunt fierti, se adauga in oala sos de rosii, se mai lasa cam un sfert de ora si se opreste focul

*CONOPIDA IN SOS ROSU:
1capatana mare de conopida
1 kg de rosii
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
4 lingura de ulei(de preferat cel de masline)
2 linguri de busuioc proaspat tocat
1 ling de ierburi(salvie,sozmarin,maghiran-sper ca nu va-ti gandit la alte ierburi!!!!!!!!!!!!!)
2 ling de patrujel tocat
2 ling de cimbru tocat
sare,piper
Preparare: Se pun in apa clocotita rosiile in asa fel incat pieleta sa fie usor de curatat, intr-un vas se pun calit(inabusit-adaugati un pic de apa pe langa ulei) in 2 ling ulei ceapa tocata marunt si usturoiu pt 5 min,apoi se adauga rosiile decojite ,busuiocul si patrujelu.se lasa pe foc mic timp de 45 de min aprox conopida se crata de foile inutile se despart buchetelele si se pun la fert in apa cu sare timp de 20-25 min,dupa care se scot sicalesc in celelalte 2 ling de ulei ramase .la sfarsit se adauga cimbru patrunjel.
Se aseza pe farfurie conopida peste care turnam o plapumioara de sos"

*OREZ CU LEGUME
Intr-o cratita inalta ( daca e si antiaderenta e si mai bine ) punem un rand de condimente , adica cimbru cu tot cu codite, foi de dafin, marar uscat , patrunjel uscat . Peste acesta se pune un rand de dovlecei taiati felii, apoi un rand de rosii taiate felii,un rand de ardei gras apoi un rand de orez. Din nou dovlecei, rosii, ardei gras, orez. Se adauga apa atat cat sa le acopere, ulei de masline , sare dupa pofta fiecaruia si apoi se da la cuptor.
E delicios atat rece cat si cald.


Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

*CARTOFI CU SFECLA LA CUPTOR
Se curata 2-3 cartofi, se spala si se taie bucati mai mari. Se taie ceapa verde. Se pune intr-o tava o folie de aluminiu si se unge cu putin ulei de masline, apoi se pun cartofii, ceapa si se adauga dupa preferinte: sare, piper, maghiran, rozmarin. Se lasa la cuptor circa 40 minute , la aprox 200grade (sunt gata cand sunt cartofi rumeniti un pic).Se curata sfecla, se taie bucatele mici, se pune intr-o folie de aluminiu si se adauga: maghiran, sare, piper, oregano, o lg.otet, 1/2 lg ulei masline , se infasoara bine in folie si se pune la cuptor
cel putin o ora.
Dupa ce sunt amandoua gata, se face un sos pentru sfecla din: sucul de la o lamaie, sare,piper, maghiran,oregano.
Se pune sfecla intr-un castronel si se adauga sosul si se serveste cu cartofi alaturi."

*PIEPT DE PUI LA CUPTOR UMPLUT CU CASCAVAL
Eu am avut o bucata de piept de pui pe care am portionat-o in 2. Apoi una din jumatati am feliat-o ca pt snitele si am batut feliile. Am condimentat cu putina sare si piper si am pus cascaval ras, apoi am rulat si am prins cu 2 scobitori pt a nu se deschide.
Intr-o tava am pus putin ulei de samburi de struguri, am pus bucatile de piept de pui umplut, am pus putina apa si am dat la cuptorul incalzit cca 40 min.

*CIUPERCI LA CUPTOR
ciuperci mai marisoare crude(din acelea albe, nu stiu cum se numesc) se spala si se da jos codita si se pun intr-o tava cu putin ulei si apa,
se caleste o ceapa+ardei+usturoi+rosie+ce mai aveti la indemana..+coditele taiate marunt si dupa ce se inmoaie toate se umplu ciupercile si se dau la cuptor
fff bun si repede si usor
eu am luat doar cateva ciuperci, nu a fost un kg si cane le-am pus in tava am vazut ca mai e loc gol, asa ca am copt vreo 3 cartofi, i-am scobit si cu aceeasi umplutura i-am facut si sotului care s-a lins pe bot de asa bunataturi"

*DOVLECEI CU MASLINE
Avem nevoie de: dovlecei - 2-3 bucati, masline 100 gr, 2 rosii(sau suc de rosii, dupa preferinte), sucul de la 1/2 lamaie, 1 ceapa, 3 catei usturoi, busuioc, marar, patrunjel, 50 ml ulei de samburi de struguri
Intr-un vas teflonat sau de inox, cu capac, punem uleiul, ceapa, usturoiul, cat aceste se untuiesc punem felii subtiri de dovlecei(eu am gasit asa fragezi, ca nici nu le-am mai curatat coaja), apoi cateva masline, iar dovlecei, masline, rosii, verdeata si un paharel mic de apa, se acopera sa fiarba, apoi se ia capacul pt a scadea sosul, se toarna zeama de la 1/2 lamaie si se sareaza. Se poate servi rece. Aceeasi reteta se preteaza si pentru cuptor!

*SUPA DE OREZ
Ai nevoie de 4 rosii coapte,1 morcov,1 dovlecel,1 ardei gras, 1 ceapa, 2-3 linguri de orez, putin ulei, leustean sau patrunjel sau chiar un pic de frunza de telina tocata,sare
Fierbi in apa cu sare toate zarzavaturile taiete marunt(sau cubulete), rosiile cu ceapa eu le trec prin blender.Dupa ce a fiert si orezul,iei oala de pe foc si adaugi verdeata tocata.
In 10-15 min e numa buna de servit.

*VARZA BUNA
eu imi preparam cand tineam post un fel de varza a la cluj de post si iese ffff bune, deci pt cele de le vegetale merge, hai sa va zic despre ce e vorba
varza a la cluj e varianta simpla a sarmalelor, iar fiind de post se inlocuieste carnea, deci numai buna la zilele de vegetale varza se caleste cu fffffffffffffff putin ulei, sau chiar deloc, pt ca ea scade si se tine pe foc pana se inmoaie cat de cat intr-o alta craticioara se caleste ceapa, ardei, (eu punema si soia fiarta), rosii si dupa ce sunt moi se pune o cana de orez si se mai tine putin pe foc. urmeaza asamblarea pt cuptor:un strat de varza, unul de legume cu orez, un strat pasta de tomate sau bulion si tot asa pana se termina, ultimul strat fiind de varza
se mai pune apa ca sa aiba in ce sa fiarba orezul, iar cine nu are pasta de tomate la indemana , la sfarsit, in loc de apa pune bulion si e fffff bun si se da la cuptor
e fffffffffffffffffff bun chiar si rece
bineinteles ca se pune, sare, pipe, marar si muuuult cimbru"

*SUPA DE LINTE
Intr-o oala de supa, se pune:1 ceapa taiata marunt, putina sare, 1 lingura de ulei. se innabusa putin, sub capac, apoi se adauga:1 morcov mai mare, taiat rondele subtiri lintea, inmuiata in apa in prealabil, pt. cca 30min (eu am folosit cca 125g)
se pune la fiert cu apa si cand e aproape gata se adauga:coriandru, dupa gust, 1 lingurita seminte de susan proaspete (pentru un efect simpatic, crocant)
Timp de fierbere, cca 30 min sau mai putin.
E foarte gustoasa si se digera usor.

*CIORBA DE LINTE
Pun la fiert 2 cani de linte in apa cu sare,cam la oala de 3l,schimb apa de 2 ori(se inegreste fff tare),apoi o pun iar in apa cu sare,toc o ceapa, 2-3 graunti de usturoi,foi de dafin si las sa fiarba . Apoi pun suc de rosii,putin ulei de masline si la sfarsit cand opresc focul ,oregano.

*MANCARICA DE STEVIE, reteta de la sevi
pui la calit in putin ulei+apa: ceapa, gogosar/ardei rosu
apoi adaugi stevia putin oparita separat
mai lasi pe foc ~20 min
adaugi sare si condimente
la final patrunjel tocat

*SALATA DE FASOLE VERDE/GALBENA foarte buna pentru zilele de V
se fierbe fasolea se lasa la scurs.intr-un vas se pune fasolica sare,piper dupa gust,marar tocat si un catel de usturoi pisat.se amesteca cu o lingura ulei de sambui de struguri sau masline si se mixeaza/paseaza totul. in loc de paine se serveste pe jumatati de ardei gras."

*LEGUME LA TIGAIE: aveti nevoie de un cartof mijlociu,o ceapa ,un ardei gras,verdeata un morcov (optional) si ciuperci sare piper.se marunteste ceapa(eu folosesc ceapa verde sau rosie de obicei),ardeiul gras morcovul dat pe razatoare mare ,se dau in tigaie cu o lingura ulei si putina apa .dupa ce sau inmuiat se adauga sare piper dupa gust si cartofii taiati dupa preferinta mai mici,mai mari.cand sau inmuiat cartofii se adauga ciupercile taiate si verdeata.din cand in cand mai adaugati putina apa.se pune capacul 5 minute apoi se lasa descoperit sa scada (se lasa apa de la ciuperci mai ales daca sunt proaspete).se servesc cu salata de varza proaspata sau acra .Pofta buna!"

*SALATA DE LEGUME
Ingrediente:
- 2 cartofi
- 2 rosii
- Un ardei gras
- O conopida mica
- 100gr mazare
- 100gr fasole verde
- 1 morcov
- 2 linguri de ulei
- O lingura de otet
- O lingura de mustar
- O salata verde
- O legatura de patrunjel
- Sare
- Piper
Mod de preparare: Legumele se fierb separat. Cartofii, morcovii si conopida se taie cubulete. Pastaile se rup in doua-trei bucati. Rosiile nu se fierb, se curata de cotoare si se taie in felii subtiri. Salata verde se taie marunt. Se amesteca toate legumele si peste ele se toarna un sos preparat din otet, ulei, mustar, sare, piper si patrunjel tocat

*SALATA ANDALUZA
Ingrediente:
- 4 rosii
- Doi ardei grasi
- O ceapa
- O jumatate de cana de orez
- Patru catei de usturoi
- Doua linguri de ulei (de masline de preferinta)
- O lingura de otet
- O legatura de patrunjel
- Sare
- Piper
Mod de preparare: Orezul se spala temeinic si se fierbe in apa cu sare (patru cani de apa). Dupa ce s-a fiert, se scoate, se spala si se lasa la scurs. Apoi se pune in salatiera impreuna cu rosiile taiate felii, ardeii taiati fasii subtiri, usturoiul pisat, ceapa taiata pestisori si verdeata tocata. Se adauga ulei, otet, sare si piper.


Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

*CEAPA UMPLUTA CU CIUPERCI
Ingrediente:
- 8 cepe rosii
- 300 gr ciuperci
- 1 lingura pasta de rosii
- 50g ulei
- 200 ml vin alb sec
- Sare
- Piper alb
Mod de preparare: Cepele se curata si se indeparteaza mijlocul. Ciupercile se curata, se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga sare si piper si se lasa pana cand scade zeama. Apoi se adauga pasta de rosii. Se umplu cepele cu amestecul astfel rezultat, se pun in tava acoperita cu folie de aluminiu, se dau la cuptor (incalzit in prealabil) la foc mare."

*dovlei umpluti:
3 dovlecei mai mari se taie in jumate si se scobesc in mijoc
se face o salata din 2-3 rosii, ceapa verde, marar, patrunjel, sare si piper
se umplu dovleceii cu salata si se pun intr-o tava cu foarte putin ulei si un pic de apa si se baga la cuptor cam 20 min
*"Legume la cuptor:
foarte bun si imi ajunge pt 3 zile, o sa ma corectati voi daca am pus ceva ce nu merge
deci -3 vinete mici(cam cat pumnul) curatate de coaja si taiate rondele
-2 cepe (eu am folosit ceapa rosie)
-2 ardei(taiati cubulete, sau julien)
-ciuperci(ori din conserva, ori proaspete)
-3 rosii taiate rondele
-2 cartofi mici taiati in rondele foooooarte subtiri
-optional se mai pot pune bucati de dovlecel
din toate astea se aseaza intr-o tava straturi, iar la sfarsit intr-un bol se piseaza 6-7 catei de usturoi, putin ulei, condimente ce va trece prin cap, sare, bineinteles si putin apa, se amesteca toate si se rastoarna peste legume."

*Supa de rosii cu teitei de orez
1 litru suc de rosii, 2 ardei, 1 ceapa, 1/2 gulie, 1 morcov mare
Se fierb 30 minute ceapa,gulia si morcovul taiate bucati intr-un litru de apa cu sare. Apoi se adauga ardeii si sucul de rosii si se mai fierb 20 minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca vreo 10 minute apoi se amesteca toate cu blenderul. Taiteii de orez se fierb separata si dupa ce s-au fiert se pun in strecuratoare si se baga sub jet de apa rece, apoi se adauga in supa de rosii si se mai lasaa la fiert vreo 15 minute.

*Crema de mere:
am curatat doua mere de coaja si le-am fiert impreuna cu jumatate de gutuie cu tot cu coaja, o lingurita de scortisoara, zeama de la o lamaie verde si 4 pastilute de zaharina (asta o puteti inlocui daca nu va place si nu folositi) ... le-am acoperit cu apa apoi le-am lasat la fiert vreo 20 minute ... dupa ce s-au fiert si a mai scazut si zeama de pe ele le-am mixat cu blenderul, daca ramane prea multa zeama o mai scurgeti ca sa nu fie asa moale ...

*SALATA VARZA:
"Salata de varza rosie amestecata cu varza verde "frecata" cu sare, cimbru, o lingura de otet si putin ulei. Se poate servi cu cartof copt."
*pateu vegetal
o ceapa calita, un morcov ras, ardei, rosie sau pasta de rosii, si o ceasca de cafea de linte sau mazare uscata, peste care se pun 4 cesti de cafea de apa si se fierb bine...bineinteles condimente ce vreti
dupa ce a fiert, se probeaza boaba de linte sau mazare ca sa fie fiarta si se opreste focul si se pune capac, lasandu-se sa se mai umfle, cam ca si ghiveciul de orez
iar dupa ce e rece se mixeaza cu blenderul si se mai pune putin ulei si devine o pasta numai buna de intins pe...........o felie de grau sau orez expandat
e fffffffffffff bun si cu acritura sau salata langa
*legume
intr-o lingura de ulei (masline/samburi) se pun urmatoarele legume: 1 praz taiat nu prea marunt, 2 dovlecei taiati cuburi mai mari, 1 ardei, 2 morcovi rasi, o cutie ciuperci si se pune capac ca sa se inabuse si sa se inmoaie legumele, iar la sfarsit ce condimente doriti, e foarte bun chiar si rece

*falafel la cuptor
1 cana de naut lasata in apa cu o lingurita de bicarbonat de seara pana a doua zi, iar dupa ce se umfla se mai spala in cateva ape si se da prin blender asa marunt
1 ceapa
4 catei usturoi
1 ardei
1 morcov
3 linguri susan(eu n-am avut)
sare, piper, chimen, cumin, curry, coriandru,
1 lingurita bicarbonat
toate se maruntesc si se amesteca si se dau minnim 30 min la frigider
se pun intr-o tava cu foarte putin ulei si se intinde in strat subtire, iar cand e aproape gata se taie in bucatele si se mai da putin la cuptor
cine vrea se pot face chiftele si se prajesc in ulei


Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Waw, ce de retete! Multumim frumos!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mirela, multumesc si eu! Aveam o conopida mare in frigider si ma tot invartea in jurul ei ca nu stiam cum sa o fac doar cu legume. Acum am reteta!

Eu am ajuns la 60kg, putin mai jos chiar. Adica am dat 3 kg jos. E bine, mai ales ca nu am respectat regimul cu strictete si nu am facut sport. Mi-as dori sa ma mobilizez mai bine, sa mai dau jos vreo 2 kg macar in urmatoarele 2 saptamani. Motivatie as avea ... sa vad ce reusesc sa fac.



Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

bravo fetelor! ma bucur pt voi ca sunteti ambitioase. sper sa va tineti de treaba si sa aveti rezultatele dorite. si mai sper sa va regasesc aici si dupa sarbatori, cand intentionez sa ma reapuc si eu. nu as vrea sa fiu singura cand voi reincepe aceasta dieta, dar acum pur si simplu nu am putere sa o incep. simt nevoia de o pauza, dar va citesc toate postarile si sunt alaturi de voi.

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

multumim de retete

Mergi la inceput