Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (34)
Raspunsuri - Pagina 13
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_vlad [...]am avut si alte evenimente dupa ce am terminat cu mirul Mariei ne-am pregatit pt ziua lui Vlad care a implinit 7 ani pe 5 nov! |
Vlad, cu intarziere , cum de n-am vazut?!
poate vedem niste poze, si de la botez...
gata, noi suntem pregatite de plimbarica, a papat putin asa ca nu avem timp de pierdut. ce sa va aduc bun din oras?
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Otiliav spune:
citat din mesajul lui Victo otilia, ma bagi in boala cu casa ta cu ditai curtea.. iar Iulia e bucalata bine..ce te plangi ca e slabuta, nu pare dloc. si ce bine sta in fundulet, avand in vedere ca e mai micuta asa printre delfinasi Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007) |
As fi bogata sa fie casa noastra dar din pacate nu este.
Noi stam la parter si avem gradina in fata si un loc in parcare. Si pentru ca proprietara e de treaba si s-a convins ca suntem seriosi ne ia doar 800 de euro chirie ca aici sunt scoruri mari de tot in tara, dar si in cartierul asta in care stam. Am avut mare noroc cand am venit sa vad casa, m-a luat in chirie pe ochi frumosi ca cica "asa i-a spus ei stomacul ca eu sunt de incredere "
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
Otiliav spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rodyka noi am revenit la programul frumos de somn 7-8 ore fara pauza, fara papa si foieli, doar somn . asa ca s-a trezit dimineata la 6, a papat rapid, si acum la 9 iar o gustarica... m-a incurcat putin ca aveam de iesit in oras de dimineata si pana la 11-12 sigur nu vrea nici o picatura, dar nici nu reusesc sa-mi rezolv treburile asa de dimineata sa ma incadrez pana la masa... sunt asa de odihnita ca de la 7.30 n-am mai dormit, ma apuc de o curatenia asa mai superficiala prin toata casa , o sa insist mai mult in camera mariei...
Asa simt si eu ca nu fac fata impartelii ca de fapt nici Ana nu e prea mare. Asa ca in we o las sa doarma in dormitor, stam toate fetele claie gramada in pat dar ce sa fac daca lor asa le place. Niciuna nu renunta la mami. A facut Ana mea un spate si un piept, de abia o mai cuprind. Repede au mai trecut anii. [quote] aseara am "studiat" amandoua un manual de cl a IV-a, dam deja de greu: avea aparatul reproductor! eu nu am retineri de a vb cu ea despre orice, si ea ma intreaba daca vrea sa stie. dar am pus-o sa citeasca lectia si n-a vrut, a zis ca sunt cuvinte "gretoase" , cum ar fi "sex" . pana la urma i-am explicat ca e un cuvant normal, nici macar nu e rusinos, si a fost ok. dar am ajuns la o poza unde ea mi-a explicat amuzata care e ovulul si care spermatozoidul, si i s-a parut asa "dragalas cu codita" . eu sunt pentru a invata jucandu-te, a povesti o tema nu a o copia sau invata cuvant cu cuvant, asa ca am inceput sa-i explic anumite chestii pe care vag le intelesese din lectie. dar a venit intrebarea cheie: "mami, dar daca ovulele sunt femeiesti si spermatozoizii barbatesti, cum se intalnesc?!" si m-am facut ca ploua! mi-am facut drum prin bucatarie, am cerut ajutorul lui tati, am cinat, dar... cand am avut putin timp liber, a venit iar cu cartea si aceeasi intrebare . mereu am crezut ca o sa fiu pregatita ptr asemenea discutii cu ea, dar parca nu la 9 ani jumate!!! si am inceput sa-i explic ca asta se intampla cand oamenii fac sex. a facut o mutrita dezgustata si m-a intrebat:"dar asta trebuie s-o faci doar o data si gata, nu?! apoi se intampla restul si faci copii". of, sfanta naivitate!! mi-a fost asa de drag de ea!! si m-am gandit apoi ca scoala asta afurisita face lucrurile de mantuiala, in primul rand nu cred ca e varsta potrivita la 8-9 ani ptr a studia anatomia, e prea complicat ptr mintea lor, si apoi daca tot ai atins un subiect (de fapt e o tema intreaga, am vazut ca urmeaza nasterea pe paginile urmatoare), lumineaza-i pe copii, ca oricum vor intreba si acasa, dar macar sa nu te puna intr-o situatie asa de... nu-stiu-cum! iar cand am vrut sa-i explic mai departe cum e cu gravidenia, m-a oprit: "nu mai vreau sa stiu nimic, cred ca si asa e prea mult", si recunosc ca am rasuflat usurata... si mi-am dat seama ca in chestia asta sunt EU cu EA, adica m-am bucurat ca a venit la mine sa intrebe, cred ca suntem pe calea cea buna... hai ca iar m-am intins cu ale mele _ delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010) printesita Anca-Maria (26.06.2001) |
Stii ce le-am luat eu de curand. O papusa gravida care are bb in burta sub un abdomen bombat. Iese bb si se pune un abdomen plat Iar cum eu am o cezariana Ana a inteles deja cum s-a nascut ea.
Carla, eu cred ca rezista 2 luni. Parintii mei cand culegeau dovlecii de pe camp ii depozitau si rezistau cateva luni.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
pufescu spune:
crispro,georgia la noi solutia cu dormitul a fost mancatul...
pediatra mi-a calculat cat ar trebui sa manance pe zi(in functie de media de mancat pana acum si greutatea lui) si mi-a impartit in 5 mese...acum dupa ultimul control a rezultat 200ml/masa(la 6,4 kg ale lu bubu). Eu ii dadeam cam 160ml,si de vreo 3 saptamani ma capiase,manca des si se smiorcaia,trezit noaptea,haos.Cum i-am dat 200 a fost instant mai bine,azi e a treia zi de program si relaxare...doarme si ziua cam o ora intre fiecare tura de mancare,doarme si noaptea...sper sa-l tina.Si luna viitoare neavand cum sa-i maresc portia de lapte(mi-a zis ca nu e prea bine sa depasesc un l pe zi) o sa incepem diversificarea(la 4 luni)foarte incet,cu sucuri(incepand cu morcov).O sa imi dea atunci schema mai detaliata,deocamdata din ce am calculat eu de la 4 la 5 luni nu trecem de morcov si mar,nu vreau sa ma grabesc.
stiu ca la voi mai sunt si alte probleme,la crispro nu papa...e tare complicat.
cu dormitul noaptea: a zis sa nu ii mai dam pur si simplu(cu conditia sa manance pe saturate la ultima masa de la 22),cand se mataie sa ii dam suzeta fara sa il luam in brate,sa il tinem de manuta,sa punem o mana pe el dar pe intuneric si in pat,fara prea multe povesti.ideal ar fi sa presteze tati prima noapte,si ca sa doarma mami si ca ei au mirosul f dezvoltat,noi mirosim a lapte si li se face pofta :). La noi deocamdata a mers calmat de mine(in cel mai rau caz sambata noapte presteaza tati disciplinarea),insa in prima noapte de militarie am dormit f putin,scapa nenorocita aia de suzeta nonstop.Asta a fost ieri noapte.Azinoapte nu am auzit nici macar un chitz,m-am trezit speriata ca o fi patit copilul ceva cand am vazut ca e 5.30 :)).
La noi somnul calm de noapte e influentat si de plimbarea din parc,daca iesim min doua ore e liniste si pace si bubu calm.Si nu ii place sa fie prea imbracat,daca ii e cald s frichine,scuipa biberonul si se smiorcaie ingrozitor,mi-a luat ceva vreme sa imi dau seama de la ce face asa de urat
giorgia23 spune:
Am vrut si noi sa iesim afara dar am iesit doar pana in fata blocului ca bate un vant...offf si era asa de cald si bine...am adormit acum pitica si sa vedem cat o tine...ieri la pranz a dormit de la 13-16 ca niciodata
Am uitat sa va multumesc pt complimentele aduse Antoniei
Pufescu pai al tau papa nu se joaca ca a mea...seara dupa baie ii dai LP in speranta ca poate doarme mai mult...mananca cu pofta 100ml si apoi incepe joaca...o pun la san....suge putin si gata...dupa jum de ora iar mai suge si uite asa o tine pana adoarme(2ore ii ia)...mai doarme 2 ore si iar o ia foamea...pai nu ajung la nebuni in ritmul asta
giorgia23 spune:
A si aseara tot incercam eu s/o fac sa adoarma si dau sa o pup si s/a pus fata mea pe un ras de imi venea sa o mananc toata
carla_2008 spune:
TIP: mi-a spus dr ca dovlecii tip para sunt cei mai buni pt bebe.
am luat 7kg!
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
carla_2008 spune:
of Crispro,Giorgia cred ca e nasol cu asa treziri non stop.ma cam gandesc cum e ca ai mei faceau asa pe rand la inceput pana cam acum o luna,de atunci s-au reglat singurei,dorm 6 ore legate,papa si apoi alte 2 ore somn.Nu va fac in ciuda.Dar sa stiti ca de cand avem program fix de masa,6,10,14,18,22,dorm noaptea.Plus de cand avem macar o iesire pe zi,daca nu chiar 2 de 2 ore,e mult mai bun somnul noaptea.Altfel o tinem in frichi frichi toata ziua in casa.Deci afara cu voi
Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010
http://community.webshots.com/user/denyssa_catana
larissa_79 spune:
Fetelor ziceti-mi si mie daca e ok sau mai trebuie ceva ca sa nu fac drumuri degeaba:
Dosar indemnizatie crestere copil:
- copie certificat de nastere copil
- copie buletin ama
- adeverinta de la firma cu veniturile nete pe ultimile 12 luni
Tot dosarul asta se depune la Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti
Dosar alocatie:
-Cererea pe care o face mama sau tatal copilului sau tutorele legal
-Copie dupa certificatul de nastere al copilului
-Copie dupa certificatul de casatorie al parintilor si dupa actele de indentitate ale acestora
Asta nu stiu unde se depune.
Help...fetele din Bucuresti.
Mersic.
Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)
http://picasaweb.google.com/roparo/NectarieLuna3#
bumblebee spune:
citat din mesajul lui larissa_79 Fetelor ziceti-mi si mie daca e ok sau mai trebuie ceva ca sa nu fac drumuri degeaba: Dosar indemnizatie crestere copil: - copie certificat de nastere copil - copie buletin ama - adeverinta de la firma cu veniturile nete pe ultimile 12 luni Tot dosarul asta se depune la Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti Dosar alocatie: -Cererea pe care o face mama sau tatal copilului sau tutorele legal -Copie dupa certificatul de nastere al copilului -Copie dupa certificatul de casatorie al parintilor si dupa actele de indentitate ale acestora Asta nu stiu unde se depune. Help...fetele din Bucuresti. Mersic. Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006) http://picasaweb.google.com/roparo/NectarieLuna3# |
Daca tin eu minte bine, ar mai fi 2 anexe de completat pt CIC (anexa2 ar trebui completata de reprezentantul legal/contabilul firmei), si inca una pt alocatie, extras de cont pt ambele dosaRE (daca vrei sa iti vina prin banca banii si nu prin posta). Pt Cic iti mai tb decizia de incetare a contractului de munca (la data cand se termina postnatalul) + copii dupa concedii medicale cu stampila firmei conform cu originalul. Sper sa nu mai fie altceva, eu atat mi-am adus aminte.
Eu am depus in acelasi loc ambele dosare.
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 3