Herpes bucal

Herpes bucal | Autor: prettysunshine

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati,ce se poate folosi pentru tratarea herpesului bucal in timpul sarcinii?Eu am mai folosit plasturi Compeed,dar acum nu stiu daca e permis.

11+

My baby

Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Eu am folosit crema aciclovir la prima sarcina, fiindca pe atunci nu existau acesti plasturi. Bebelusul meu nu a avut nicio problema de sanatate din aceasta cauza. Daca mi-ar aparea si acum (sunt din nou insarcinata), as folosi plasturi fiindca e mai comod si in plus il feresc pe copilul cel mare sa nu se contamineze si el. Pe pagina de web a Compeed am citit ca trebuie sa consulti medicul inainte de a folosi, daca esti insarcinata sau alaptezi. Sincer, nu cred ca ar putea fi o problema. De obicei aceasta atentionare apare pt a se proteja impotriva unor eventuale procese, dat fiind ca ei nu au facut inca studii clinice. Alegerea e a ta (si a medicului, daca hotarasti sa il consulti). Sarcina usoara si copil sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

E bun Compeed-ul. Eu in sarcina am "inflorit" pe la buze de vreo 5 ori (inainte imi iesea herpes o data la 5-6 ani!) si doar plasturi compeed am folosit, sunt foarte eficienti. Sa-ti faci stoc, ca daca ai inceput din 11 saptamani...iti va tot reveni pana nasti (asa am fost si eu)

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Multumesc pentru raspunsuri,intre timp am reusit sa dau de medicul ginecolog din Romania,pe astia de aici nu-i poti suna la telefon pentru o informatie si mi-a dat voie sa folosesc orice local,asa ca folosesc plasturi Compeed.
Ilinca,nu ma speria,eu pana acum faceam herpes o data la 2 ani sau cel mult o data pe an.Insa acum,de cand cu sarcina,am mereu buzele extrem de uscate,sa fi aparut si din cauza asta?

11+

My baby

Mergi la inceput

Buzele uscate arata o deshidratare in general. Incearca sa urmaresti cate lichide bei. Si eu am avut acum aceasta problema, din cauza ca imi venea sa vomit cand beam ceva. Acum reusesc sa beau cam 2 l de apa minerala cu acid, inainte de sarcina nu puteam sa beau decat plata. Si buzele nu imi mai crapa.
Herpesul apare pe fondul slabirii sistemului imunitar. Fiindca eu am un tratament cu foarte multe vitamine (in special B) inca de dinainte de a concepe copilul, se pare ca mi-a ajutat sa nu imi apara inca. De-asemenea, am hemograma f. buna, inainte de sarcina cand imi aparea mult mai des aveam si hemograma mai proasta. Intr-un timp eram atat de slabita, incat nu imi trecea unul bine ca imi si aparea altul. La hemograma medicul s-a speriat, m-a pus rapid pe fier, vitamine, ginseng, etc. Dupa tratament episoadele s-au rarit considerabil iar eu mi-am invatat lectia. Dar asta dupa ani de zile in care medicii imi spuneau ca ... sa zic mersi ca nu imi apare mai des! Pe mine m-a necajit inca din copilarie herpesul.

Deci, ce poti face tu e sa soliciti o hemograma, sa bei multe lichide si sa consumi citrice si alte fructe pentru intarirea sistemului imunitar.

Mergi la inceput

floaredemac,nu stiu exact cate lichide beau,dar de un timp incoace cred ca beau destul,mi-e mai mereu sete si culmea buzele sunt din ce in ce mai uscate.pana acum vreo 10 zile nu prea am putut bea,apa imi facea greata,dar acum mi-e sete toata ziua.Eu n-am avut probleme mari cu herpesul,unul pe an sau chiar unul la doi ani,iar la cealalta sarcina n-am avut deloc,e drept ca a fost cu mult timp in urma.Hemograma am sa incerc sa solicit,desi aici e greu cu analizele,nu poti sa faci cand vrei tu,ca in Romania,plus ca analizele costa foarte mult,iar aici mi-au facut analize de sange acum o luna si cred ca o sa raman cu alea toata sarcina,altele nu-mi mai fac.Imi amintesc ca in Romania,la cealalta sarcina aveam analize de sange si urina in fiecare luna.Aici e total diferit,nu medicamente,nu prea multe analize sau ecografii.

11+

My baby

Mergi la inceput

Of, asa este cu analizele si alte consultatii la cerere prin alte tari, mai am prietene care se plang de asta, din pacate. Macar serviciile medicale sunt mai de calitate, chiar daca sunt mai greu de obtinut.
Eu contorizam apa bauta prin numarul de sticle, aveam "target" cate 4 sticle de 500 ml pe zi. O beam uneori doar fiindca stiam ca trebuie.

Mergi la inceput

M-am procopsit cu al doilea herpes in mai putin de doua saptamani,cred ca aveai dreptate,Ilinca.Insa daca continua cu frecventa asta inseamna ca trec dintr-unul in altul,ce ma fac?

13+

My baby

Mergi la inceput