Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 42-
Raspunsuri - Pagina 13
floaredemac spune:
Brotacel, multumesc!
Cu placenta anterioara e normal cica sa simt mai tarziu. Si am mai citit ca abia dupa 16 saptamani se poate spune exact cum este ea, anterioara sau posterioara. Poate de acolo provine diferenta dintre cele doua constatari ale medicului in cazul meu.
In saptamana 20 am programata o eco mai detaliata 2D, dar nu stiu exact ce inseamna saptamana 20: adica 19 spre 20 sau 20 spre 21
In plus, pe mine ma mai incurca la calcule si CM regulat dar de 25 de zile si ovulatia mai tarzie decat pronosticau toate softurile. De aici rezulta niste diferente mici dar... sunt totusi.
Apoi morfofetala 4D la Bucuresti, la dr Dinu Albu, pe 11 decembrie. Tu unde o faci? Si cum te mai simti, mai ai sangerari?
18+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
housepocket480 spune:
Buna
Miki si ariadna, va rog luminati-ma si pe mine cu aceste analize, ca vad ca va pricepeti foarte bine!
Primele analize in august:
PT1.sec Thromborel S (10.00 - 15.00) 10,60 sec.
PT1% Thromborel S (70.00 - 130.00) 99,78%
PT1. INR Thromborel S (0.90 - 1.20) 1.07 INR
Fibrinogen Multifibren U (200.00 - 400.00) 332.68 mg/dl
LA slab pozitiv 53 (N=30 - 52)
ProCGlobal = 0,78 cut off=0,8
PC=93% (70 - 140%)
PS (free) 65% (60 -140%)
ATIII=90% (80 -120%)
Homocisteina 15,01 N=3.7 - 13.9
Apoi le-am repetat in noiembrie, saptamana viitoare (au fost pe un alt format)
Raw value Result
PT.sec TS 11.657 11.7
PT%TS.MC 11.657 102.8%d.N.
PT.INR.TS 11.657 1.0
aPTT.PSL 25.5 sec 25.5 sec
Fib 15.039sec 442.9mg/dl
LA1 89.186 89.2
LA2 48.866 48.9
ProC.Glob.NR 0.299 0.3NR
LA1/LA2 mai mare 1,20 (APS)=pozitiv
PC=82% (mai mare 70%)
PS=63% ( mai mare 60%)
ATIII=110 (mai mare 80%)
ProCGlobal =0,75 cut off = 0,8
Dna Uscatescu a fost draguta, dar era aglomerat acolo si interveneau peste dansa cu tot felul de alte situatii si doar atat mi-a spus ca am o mutatie care poate s-a activat dupa sarcina (eu am un baietel de 3 ani si 4 luni pe cale naturala dar dupa multi ani de asteptari) si nu am pierdut nici o sarcina pentru ca nu am ramas insarcinata de atunci.
Eu vroiam sa merg sa-mi fac si suplimentar analize, dar mi-s spus ca ce rost are, sa iau tratamentul ca tot acesta va fi si daca fac analizele si daca nu. Adica iau femibion, acid folic, fitamina C, followise, vit e, aspenter 1/zi.
floaredemac spune:
Buna, Housepocket!
Stiu ca nu m-ai intrebat pe mine, dar sper sa nu te superi daca imi dau si eu cu parerea. Daca faci anumite analize (genetice, de ex) doar cand ramai insarcinata, s-ar putea sa fie prea tarziu pana primesti rezultatele. Ele necesita timp, si uneori nu prea avem la dispozitie. Poate daca multe dintre noi stiam ce probleme avem - ereditare, mai ales - nu am fi pierdut sarcini la 5-6-7-8 saptamani, daca am fi luat din timp tratament. Unele mutatii necesita anticoagulant. Pe de alta parte, mie mi s-a spus din start ca voi face anticoagulant avand in vedere mutatiile pe care le am, dar pana acum analizele au iesit f bine si nu s-a impus clexane. Initial am avut homocisteina mare, apoi a scazut, la fel LA (APS) a fost pozitiv de 2 ori si ultima data negativ.
D-na U ti-a spus ca nu are rost sa faci alte analize sau alti medici?
Miki si Ariadna sigur stiu mai multe!
18+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
housepocket480 spune:
Floaredemac bineinteles ca nu ma supar, ba din contra, tu mi-ai mai raspuns la intrebari si-ti multumesc cu o 
Da, dna. dr Uscatescu mi-a spus sa nu mai fac altele.
Tu cat ai avut homocisteina de mare? A scazut cam in cat timp?
Eu una ma intreb ca daca nu am vrea sa avem copii, cat de periculoase sunt aceset mutatii in viata de zi cu zi? Adica nici nu stiu daca au vreo treaba analizele mele cu faptul ca si am antecedente in familie de infarct si accident vascular cerebral. Mai precis, lasand la o parte fertilitatea si dorinta de a avea bebei, aceste mutatii pot da astfel de accidente?
RAMONELLA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui housepocket480 Eu una ma intreb ca daca nu am vrea sa avem copii, cat de periculoase sunt aceset mutatii in viata de zi cu zi? Adica nici nu stiu daca au vreo treaba analizele mele cu faptul ca si am antecedente in familie de infarct si accident vascular cerebral. Mai precis, lasand la o parte fertilitatea si dorinta de a avea bebei, aceste mutatii pot da astfel de accidente? |
Clar ca pot sa dea.Nu vezi atatia oameni tineri care mor la 30,40 de ani de infarct sau accident vascular?Cine saracia se apuca sa-si faca mutatiile din proprie initiativa?Cred ca vom lua Aspenter toata viata si va trebui sa ne ingrijim...

Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007) si
9+2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
floaredemac spune:
Housepocket, ma bucur ca nu te-ai suparat.
Eu am avut homocisteina 13,9 dupa vreo luna de acid folic de 5 mg, apoi o pauza de vreo 2 luni si iarasi 2 luni zi de zi, in paralel cu ulei de peste, aspirina si B complex. Adica: am ramas insarcinata, am luat imediat acid folic, apoi am pierdut sarcina, am facut analize si am aflat de mutatii, pe urma am inceput sa iau din nou. Cand am ramas insarcinata am facut analizele la Fundeni si am avut valoarea aia.
Imediat dupa analize am inceput sa iau femibion 1 care mi-a scazut homocisteina sub nivelul minim, intr-o luna de zile. In prezent tot asa o am.
Pe termen lung eu intentionez sa imi monitorizez homocisteina asta pacatoasa si sa fac analizele de coagulare, cam la 6 luni. Nu intentionez sa iau tratament decat Metafolin (am aflat ca exista si in Taxofit), daca imi va creste iarasi homocisteina. Dar vreau sa am mai multa grija de mine: sport si lichide mai multe. Practic, imi voi schimba regimul de viata, chiar daca va fi greu.
Nu stiu cat timp voi suporta aspirina, fiindca deja am unele probleme cu stomacul.
Daca d-na dr ti-a spus asa, probabil ca analizele sunt totusi bune si nu indica altceva.
In rest, sunt convinsa ca voi v-ati facut toate analizele posibile, atat tu cat si sotul tau.
Minunile apar cand ne asteptam mai putin, si faptul ca nu ai pierdut nicio sarcina este de bun augur. 
18+ DPN 15 aprilie 2011 
floaredemac spune:
Mie mi-e dor de Felix si de burtica ei, pe unde s-or fi ascunzand? Sper ca sunt bine!
18+ DPN 15 aprilie 2011 
denisa220972 spune:
Miki-miki- Nidol este un anti-inflamator, pe care unguri il recomanda inainte de punctie.
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
mrnscmnc spune:
Fetelor va multumesc tuturor din suflet pt incurajari
.
Floricica sa stii ca eu am placenta posterioara, cu grad 0, la marginea OI, adica e practic ff jos, mai jos de atat nu se poate.Si eu pe bb l-am simtit pe la vreo 18 sapt, asa ca sa nu te panichezi, si si acum am zile cand cred ca doarme ca nu prea il simt, dar am si zile cand zici ca e fotbalist de meserie.
Si mie d-na Uscatescu mi-a spus sa nu-mi fac mutatiile pana nu raman insarcinata ca crede ca sunt dobandite, si in fapt sunt 2 si mostenite, de asta si doza de Clexane de 0,2 nu a fost suficienta si am facut hemoragie si hematom.Si intr-adevar mutatiile astea dau accidente vasculare cerebrale dupa varsta de 40 de ani sau varice la batranete.
Maine mai intru sa va spun ce am patit eu cu reteta de Clexane si utrogestan.....
ca am vazut ca ati scris paginile trecute.
va pup pe toate

floaredemac spune:
Mrnscmnc, ma bucur ca sunteti bine acum!
Aveti grija de voi, odihneste-te cat poti de mult, cu gandul ca dupa ce vine bebe pe lume nu vei mai avea timp pentru asta!![]()
18+ DPN 15 aprilie 2011