Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 42-
Raspunsuri - Pagina 11
elenus26 spune:
Of Lyly ce m-as face fara voi?fata
Medrol...normal. Am corectat :)
Zau ca sunt cu mintile razna
miki-miki spune:
Misa te rog eu sa faci o pauza de vit C pt ca ai luat prea multa si pe o per lunga. Eu m-am ales cu NK mariti de la ea. In luna cu ET iei 1 tarosin din zi 1. Trebuie neaparat sa te mai cauti, ce anal de trombo ai facut sa-mi dau seama ce tb sa mai faci.
Piciorul chiar dc s-a umflat dupa sarcina eu zic ca tot din cauza trombofilia, poate un cheag de sange a blocat o vena si at a in inceput sa se umfle. Posibil sa-ti ceara RMN d-na dr U.
Elenus doza de medrol tb sa o scazi apoi cate putin , sa nu o scazi brusc.
Miki
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
ariadna33 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elenus26 Buna fetele! Eu sunt z11 de stimulare. Miercuri am punctia la Budapesta la PK. Am 3 o pe stangul si unul mai mic pe dr pe care speram sa-l crestem suficient pana miercuri. Am scris si dicolo la unguroaice referitor la una din temerile mele referitoare la Clexane si Medrol, pe care mi le-a dat dna dr. Uscatescu pt mutatia 677 in MTHFR in stare heterozigota. Cu clexanele m-am lamurit...o sa-l incep dupa punctie (pup Sami inca o data). Intrebarea este referitoare la Medrol. Ar trebui sa-l iau de azi - 16 mg... pana in z18. A luat careva dintre voi? Nu e prea mare doza inainte de punctie? Pup si multam mult |
dr. U ca de obicei isi depaseste atributiile de a trata trombofilia si se baga peste tratamentul de fiv care ar trebui sa fie prescris exclusiv de catre medic, in speta dr.Kovacs. Deci io zic (daca are vreo importanta experienta mea, care am facut 5 fivuri, din care 2 cu dr.Kovacs) sa iei asa cum iti da dr.Kovacs medrolul -adica 16 mg intre punctie si ET
asta daca nu ai mers pe schema austriaca cu doza mica (1 pastila) pe zi incepand cu prima zi de stimulare.
bafta multa, tin pumnii!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi
denisa220972 spune:
Buna dragelor , o duminica frumoasa in continuare.
Eu sunt pe , sunt la ora de alergat, de mancat sanatos si de repetat analize peste analize. Referitor la clexane Dr.Uscatescu mi-a recomandat dupa ET, doctorita cu care fac FIV in prima faza a tratamentului mi-a recomandat din prima zi de stimulare, dar exista si un dar, sa uitat mai atent in analizele mele si a vazut ca trombocitele mele sunt mici si mi-a spus "stop in injectarea clexanului" a spus sa mai repet inca odata o hemoleoucograma completa, sa vada cum stau dupa inceperea stimulari cu trombocitele, a spus ca nu este concludenta 100%(din cauza stimulari) dar in mare isi poate forma o parere si abia atunci i-si poate da acordul daca voi face inainte de punctie sau dupa punctie.
Alla76 draguta in caz ca iti recomanda medicul si NIDOL sa ai grija sa le iei la un interval de 2 ore distanta intre ele, fiindca daca le ei odata amandoua RUTORSCORBIN SI NIDOL isi taie din efect.
Pup toate fetele
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
miki-miki spune:
Denisa ce e Nidol?
Miki
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
misa_21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miki-miki Misa te rog eu sa faci o pauza de vit C pt ca ai luat prea multa si pe o per lunga. Eu m-am ales cu NK mariti de la ea. In luna cu ET iei 1 tarosin din zi 1. Trebuie neaparat sa te mai cauti, ce anal de trombo ai facut sa-mi dau seama ce tb sa mai faci. Piciorul chiar dc s-a umflat dupa sarcina eu zic ca tot din cauza trombofilia, poate un cheag de sange a blocat o vena si at a in inceput sa se umfle. Posibil sa-ti ceara RMN d-na dr U. Miki MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s) |
Eu am facut NK-urile cind dela luam vit C,de vreo 2 sapt si au iesit ok.Ce e tarosin?
---------------------------------------------------------------------------------
gena MTHFR A1298C-genotip heterozigot,2 ET-1 sarcina biochimica,1 sarcina cu gemeni pierduta la 5,respectiv 8 saptamini sub tratamnent fraxiparine 0.3
miki-miki spune:
Misa Tarosin e echivalentul Rutascorbin care il dau dr din Ungaria la FIV. Contine rutozida 20 mg si acid ascorbic 50 mg, deci f putina vitamina C si se rec max 6.
Din prospect
"Rutozida (biflavonoid) actioneaza la nivel capilar, īmbunatatind functionalitatea acestora prin reducerea difuziunii interstitiale anormale si cresterea rezistentei. Acidul ascorbic este implicat īn stimularea respiratiei celulare si īn sinteza de colagen si substanta fundamentala din tesutul interstisial, reducānd riscul de hemoragii prin reducerea fragilitatii capilare. Ambele substante au proprietati chelatoare. Rutozida protejeaza acidul ascorbic de oxidare, cele doua componente potentāndusi reciproc efectele. Tarosin se absoarbe bine din tubul digestiv, elimināndu-se pe cale renala.
Indicatii: Afectiuni īnsosite de fragilitate capilara sau de o permeabilitate anormala a peretilor acestora: purpura vasculara endogena; sau toxica (intoxicatie cu saruri de aur, barbiturice, salicilati), hemoragii retiniene, digestive, renale etc. Stari alergice, hemoptizii, boli infecaioase cu afectare capilara (scarlatina, tifos exantematic etc.), varice, hemoroizi."
E bun de luat cu heparina
Miki
ariadna33 spune:
am luat si eu tarosin la primul sau al doilea fiv, dar la mine a prococat o constipatie ingrozitoare Dupa ET a fost o mare problema cu asta... pentru ca stiam ca nu am voie sa ma fortez, dar nu prea aveam de ales ... dupa ce am interupt tarosin, totul a revenit la normal, nici in ziua de azi nu inteleg de ce am reactionat asa la tarosin. Nici macar in sarcina cu am patit asa "problema"!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank"> votati rasaritul
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de gemenasi dragalasi
mrnscmnc spune:
Salutare feteleor! Am ajuns acasa de la spital de vreo saptamana si nu am avut voie la calculator pt ca nu e laptop si tre sa stau pe scaun, asa ca am prins momentul cand sotul nu e acasa......Sunt bine asta si pt ca acasa e altceva, conditiile nu sunt ca la spital.Doar ca nu mai suport sa stau doar in pat, si de asta cred ca ma doare si capul f des.
Si vreau sa va rog sa-mi dati un sfat: vineri dimineata m-am trezit cu durere de cap si de ochi(am si glaucom dar nu pot face nimic pt tratam lui decat dupa nasterea lui bb)si cu o zbatere a pielii de deasupra cearcanului stang ca si cum as avea pulsul acolo.Am luat paracetamol si durerea a trecut.Problema e ca zbaterea asta de sub piele continua de 3 zile si arareori se mai diminueaza, mai ales dimineata e ff intensa si deranjanta, ca sa nu mai spun ca daca ma uit in oglinda ma sperii.Ma gandesc sa nu fie vreun semnal oftalmologic sau neurologic ca ceva nu e in regula. Poate mai e cineva pe aici care cunoste sau a patit-o si ma ajuta cu un sfat ca toata lumea zice ca e ok si trece, dar cat tine....????[bang
Maine facem 22 sapt , iar sapt viitoare mergem la morfofetala de 23 sapt si speram sa fie bine, ceea ca va urez tururor.
Pup toate fetele si burticile si va urez sanatate maxima si sa nu abandonati lupta ca trebuie sa reusim.
alla76 spune:
ariadna33, chiar nu mi-ai dat o veste buna cu efectul secundar al tarosinului...
eu oricum am tendinta de a fi constipata
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009