parchet ud(inundat) cum fac?

parchet ud(inundat) cum fac? | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

Sunt plina de nervi, m-au inundat iar la garsoniera, ultima inundatie am avut-o in iunie.
Acum e mult mai grav ca data trecuta din ce mi-a spus chiriasul, cu mobila, parchet, ud.
Este parchet clasic de stejar, cum procedez cu el? mai poate fi refacut, astept sa se usuce, nici nu stiu cum trebuie procedat in astfel de caz?
Noroc ca mai am inca asigurarea, imi expira luni, dar sa vad cu cat ma despagubesc..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

SI eu am avut treaba asta l am lasat sa se usuce si sa innegrit e urit foc
Am chemat sa l rascheteze dar tot negru a ramas
L-am dat cu palux e urit rau acuma ma gindeam sa l raschetez usor ca sa scot paluxul si sa i dau o vopsea ...am scris aici...dar....
Dar daca dau vopsea peste palux prinde??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:

Christel, ca sa eviti denivelarile si miscarile parchetului, solutia cea mai buna ar fi sa scoti parchetul si sa il duci la o fabrica de cherestea sa fie uscat de catre cei care se pricep la lemn sau sa lasi tu gemurile deschise tot timpul si poate eviti sa se umfle. Doar ca 1 - vad ca tu esti in Germania, deci nu poti sa supraveghezi operatiunea si 2 - e vorba de o garsoniera, iar chiriasul nu va lasa geamurile deschise non-stop saptamani in sir in noiembrie. Oricum ar fi, dupa uscare cred ca va trebui sa il raschetezi si sa il lacuiesti din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Mie frica sa nu se formeze mucegai sub el, el incepe sa se umfle acum, nu stiu cum sa fac mi-a zis cineva ca trebuie data plinta jos si scoase cateva randuri de pe margine, lasat sa se usuce si apoi puse la loc.Sper sa nu fie nevoie sa-l scot tot, ca e si din asta clasic de stejar si cred ca e lipit, iar daca trebuie scos, cred ca se strica si sapa, tot.

balamuc mare!
Acum nu stiu intai ii astept pe cei de la asigurari sa faca constatarea zilele astea si apoi sa vad cum fac.

Mergi la inceput

Ligia, asa e, nu sunt acolo si de aceea e mai greu.Solutia sa-l scot tot si sa-l duc la fabrica sa-l usuce, e exclus, banuiesc ca ma costa mai mult decat daca l-as arunca si sa pun altceva; chiar ma gandeam ca daca ajung sa-l scot sa gasesc o varianta si poate montez gresie peste tot, ca sa nu mai am probleme de genul asta, la inundatii, ce ziceti o fi o solutie buna? Acum am parchet doar in camera, restul, bucatarie, hol, balcon e gresie peste tot. E mai frumos cu parchet, stiu, dar m-am saturat de cate ori m-au inundat(cei drept pana acum n-a ajuns niciodata la parchet, dar uite ca s-a ajuns si aici si au trecut 6 luni de la fosta inundatie).

Sper sa mai tina vremea calda, am inteles ca-i inca cald la Bucuresti si sa poata tina geamurile deschise sa se mai usuce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Citat:
citat din mesajul lui Christel

Ligia, asa e, nu sunt acolo si de aceea e mai greu.Solutia sa-l scot tot si sa-l duc la fabrica sa-l usuce, e exclus, banuiesc ca ma costa mai mult decat daca l-as arunca si sa pun altceva; chiar ma gandeam ca daca ajung sa-l scot sa gasesc o varianta si poate montez gresie peste tot, ca sa nu mai am probleme de genul asta, la inundatii, ce ziceti o fi o solutie buna? Acum am parchet doar in camera, restul, bucatarie, hol, balcon e gresie peste tot. E mai frumos cu parchet, stiu, dar m-am saturat de cate ori m-au inundat(cei drept pana acum n-a ajuns niciodata la parchet, dar uite ca s-a ajuns si aici si au trecut 6 luni de la fosta inundatie).

Sper sa mai tina vremea calda, am inteles ca-i inca cald la Bucuresti si sa poata tina geamurile deschise sa se mai usuce.

eu tot am intrebat daca exista parchet din plastic ca gresie e frig si iarasi ar putea fi probleme la factura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Christel, daca e pt inchiriat, asteapta sa vezi ce se intampla...lasa-l sa se usuce. Daca se umfla pe alocuri, se va decupa zona si poti inlocui apoi raschetezi si dai cu lac de parchet (eu am folosit Dyo pt ca se usuca rapid si nu miroase). Daca se umfla rau, eu zic sa-l scoti si sa pui gresie sau laminat. Cat despre asigurare, prietena mea a primit o suma care i-a acoperit integral materialele dar nu si manopera, deci ceva paguba va exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

si la noi a fo inundat se umflase un pik dar nu s a innegrit asta vara a fo cald s a uscat si nu mai are denivelari

Mergi la inceput

La mine din pacate nu se mai poate face nimic din ce mi-a spus chiriasul, a incercat el de a scos plinta si cateva randuri de pe margine, dar tot s-a umflat si a inceput sa miroasa, a fost mult prea multa apa, asa ca singura solutie ramane sa-l scoatem tot, lasat sa se usuce si sa vad ce varianta sa aleg ori parchet laminat ori montat gresie.
Voi ce spuneti ce ar fi mai bine? important e sa o aduc cat mai repede la stadiul de locuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

daca pb cu inundatia se repeta des atunci gresie...daca e intamplare, parchet laminat ca se monteaza repede. Desi pare o solutie ieftina, nu prea este...pe mine m-a dus la 75ron/m2 in cond in care parchet a fost redus la 39ron...restul manopera, folie izolanta, terminatii stanga dreapat...plinta...deci e costisitor.

Mergi la inceput

Gratiela, la varianta gresiei m-am gandit in primul moment,am zis ca-i mai practica in asemenea conditii dar ma gandesc ca tine totusi prea rece si sa nu am probleme la urmatoarele inchirieri, ma gandesc totusi la un laminat(de 7 sau 8), sa cercetez un pic sa vedem ce iau. Acum sper sa ne despagubeasca cu ceva asigurarea.

care mai sunt preturile la montat laminat(pe mp)?

Mergi la inceput