Bebelusi de septembrie-octombrie 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Hop si eu cu scrisorica de noapte buna. Azi am avut o zi tare linistita, de fapt incepand de ieri cand am schimbat radical tratamentul pentru colici/parturi. Asadar, am scos complet lactatele din alimentatie (astea erau baza la mine), am inceput tratament cu Debridat (Maitrey, revin cu detalii ca am vazut ca ai intrebat) si ii dau lui Alex inainte de fiecare masa, Infacol (cel englezesc) sau Dentinox colic drops dupa masa. Imi fac cate un cocteil de baby drinks, calma baby si ceai de fructe (ies vreo 500 ml) si-l beau incetisor pe parcursul zilei si....a functionat (momentan). Alex nu dormea ziua (decat afara) iar noaptea, dupa primul somn (de vreo 3-4 ore) incepea calvarul cu treziri multiple, supt total anapoda si plans ziua necontrolat. Chiar Vladi a facut remarca: Ce bebelus trist avem...
Ei, sa va spun ce-a facut Alex de aseara: S-a culcat frumos la 22, s-a trezit la 3, a mancat bine, s-a culcat inapoi in patul lui pana la 7.30. De atunci am povestit, ne-am jucat, a gangurit, am exersat statul pe burtica...veselie mare. La 9 l-am pus in patutul lui, a rulat caruselul de vreo 5 ori si a adormit singur, neleganat... a dormit vreo ora si jumatate. La 11 a mancat, am iesit afara unde a dormit frumos pana la 3. A mancat pe la 4, la 5 s-a culcat din nou (afara), l-am adus in casa pe la 6.30 unde a dormit in continuare pana pe la 8. A urmat baita, supt pe la 9.30 si a adormit singur la el in pat dupa ce a gangurit fericit vreo 20 minute. Acu' ce sa zic...sa dea DD sa ramana la fel de senin cum a fost azi.

Klarisse, mamica specialista. N-am apucat sa te felicit pentru decizia luata, important pentru Matei e sa fii tu calma si relaxata. Recunosc ca e greu alaptatul (la inceput), eu acum stau cu o compresa rece la sub brat dupa ce am plans de durere 15 minute mai devreme la masaj. Mi s-a infundat un canal si nu vrea deloc sa cedeze.

chichiutza, chiar nu stiu ce sfaturi sa-ti dau vis a vis de "kk ca glontul" dar sa stii ca sunt alaturi de tine si ai din partea mea numai ganduri bune.

Buburuzo, aproape de fiecare data cand il aspir pe Alex cu batista bebelusului, ma gandesc la tine. Tu-mi spuneai (cred) ca ai vrea sa vezi un bebelus care nu plange la aspirat. Am un video facut special pentru tine... Tu ai folosit-o vreodata?

K.A.T., multumesc de felicitari. Ziceam ieri ca eu nu apuc sa vizionez poze din lipsa de timp...sa stii ca am vazut totusi cateva din ale tale. Sunteti frumosi (si fericiti) toti trei. Vi se citeste in priviri. Tineti-o tot asa!

Mari-Mariuk, n-am apucat sa-ti spun niciodata dar am gandit de multe ori....imi place tare mult relaxarea cu care iti cresti bebelusul. Ma bucur pentru voi.

oramona, uite ca vad si eu o mamica ce se plange (impropriu spus) ca ii doarme copilul prea mult.... Las-o sa doarma si nu mai fi ingrijorata, stie ea sa se trezeasca atunci cand ii e foame.

botosel, si eu am patit-o la Vladi cu CBC, mi-au raspuns ca proba a fost infectata cu e-coli si ca momentan se studiaza metode de decontaminare. Dupa 3 ani (deci anul acesta) cand am mai cerut informatii, mi s-a spus ca "la cerere" se pot apuca sa studieze cum s-ar putea decontamina. M-au lasat cu un gust amar...si nu doar cu asta. Eu am nascut la Euroclinic unde mi-au cerut 500 RON pentru prelevarea celulelor, spunandu-mi-se ca ii voi recupera de la CBC.Am platit si am asteptat linistita rezultatul si facturile, asteptandu-ma ca suma respectiva sa se deduca din total. Evident ca n-a fost asa, factura a venit conform contractului. Am sunat la ei si am primit raspunsul: Da, aveti dreptate a fost o intelegere intre Euroclinic si CBC dar doar pana la 1 octombrie. Daca dvs n-ati solicitat recuperarea banilor, acum intelegerea nu mai e valabila (era trecut de 1 oct). Urat din partea lor.... Chiar, office, tu ai prelevat celule stem?

Eveline, sanatate multa Biancai! Si noi tragem de vreo 3 sapt cu Vladi, a avut muci o saptamana, a urmat o tuse urata care n-a trecut decat cu antibiotic. Din pacate i l-am dat doar 3 zile ca a urmat botezul, baia de a doua zi si n-am mai apucat (oricum il lua tare greu). Ii trecuse si tusea...insa de doua zile au reaparut mucii si in seara asta tusea.

ana si fetele care "zgaltaiti" copiii...nu vreau sa va sperii dar va povestesc din proprie experienta. Cand era mic (de parca acum ar fi mare ), dupa ce am renuntat la san si am trecut pe biberon, Vladi nu adormea decat in carucior, zgaltait. Afara l-am observat ca "isi canta" si isi legana usor capul inainte sa adoarma. Acum deja avem o problema ca nu adoarme decat leganandu-se, nu vrea sub nici o forma sa renunte la acest obicei. Inainte sa ma apuc de scris, in seara asta, m-am dus de vreo 6 ori la el sa-l opresc sa mai dea din cap...stie ca nu-i bine dar nu vrea sa adoarma altfel. Incercati totusi sa nu-i "zgaltaiti" prea tare, mai ales ca (ccc) creierul lor e mai mic decat cutia craniana si nu sunt tocmai indicate zgaltaielile...

Pity, felicitari pentru botez.

puiutza, te-am gasit si eu pe FB si ti-am trimis cerere sa te add... Alex are momente cand sta 10 min la un san si vreo 5 la celalalt, alteori il apuca si 30 minute la un singur san. Dar tu de ce te mulgi? Chiar daca Alex (al tau) nu suge decat de la un singur san, lasa-l pe celalalt asa si pune-l la masa urmatoare. Usor, usor se va regla lactatia la felul cum mananca el si nu vor mai curge sanii.

kiti, nici mie nu-mi iese cand incerc sa fac totul ca la carte...si de multe ori nu stiu unde gresesc...tare sunt curioasa cum va decurge noaptea asta cand zic eu ca i-am dat de capat cu colicii. De fapt eu inca nu sunt lamurita ce il deranjeaza pe Alex...colicii sau gazele...ca am avut zile cand se vaicarea cate 30 min, se arcuia rau de tot si, dupa ce iesea un partz mititel , se linistea instantaneu (ca peste 5 minute sa o ia de la capat).

fulguta, la cat mai multe lunite! Superb montajul, felicitari sotului tau pentru "mana buna". Intr-adevar aveti o "super girl".

Vorbeati de schimbatul pampersului la bb... eu il schimb ziua destul de des, poate poate se simte mai confortabil si doarme. Noaptea insa nu il schimb...si asa se regleaza in timp si el sa nu faca kk noaptea. Ii dau un strat gros de crema dupa baita, in cazul in care il aud ca face kk cand suge sau inainte sa adoarma, il schimb...dupa aceea abia pe la 7 dimineata. Nu s-a iritat niciodata, nu i-a iesit nimic niciodata din pampers. El trebuie sa stie ca noaptea se doarme, nu se face kk.

asaaamaitrey, ziceam ca revin: Deci eu la Vladi i-am dat la fel ca si tine, 1.5 ml x3/zi (nu mai stiu cat timp). Acum, la sfatul pediatrei, ii dau 3 ml/12h. Ea mi-a spus ca se da cantitatea/Kg/corp. Alex are vreo 5800 g, am retintu ca si al tau e grasunel... Apoi mi-a spus "Hai sa incercam asa 2 saptamani sa vedem cum e". Asadar, clar nu se intampla nimic daca ii dai 2 saptamani. Eu intentionez dupa aceea sa intrerup Debridatul pentru ca stiu ca creeaza dependenta.

Alynta, atat la Vladi cat si la Alex mi s-a spus de la nastere ca au frenul lingual scurt. Chiar asta s-a scris pe biletul de externare. Pe Vladi l-am taiat la 4 luni, pe Alex acum, la 2 luni. Medicul ORL-ist de acum mi-a spus ca de obicei se sectioneaza la nastere si ca acum ar trebui o pregatire prealabila, cu o usoara anestezie. Ulterior s-a consultat cu medicul pediatru si au decis sa-l taie asa, pur si simplu. Intr-adevar pediatra mi-a spus ca s-ar fi sectionat la nastere daca ar fi avut probleme la supt dar, neavand, oricum trebuie taiat ca sa nu intampine probleme la vorbire. Sunt convinsa ca atat Vladi cat si Alex au uitat ce li s-a intamplat si chiar Vladi turuie acum super corect....

ramohd, nu-i asa ca si bebele tau a uitat de piscatura? . Ca ziceai de greutatea celor mari...si al tau, cel mare, are ok kilogramele. Mie mi-a zis pediatra lui Vladi ca la 3 ani trebuie sa aiba 15 Kg, la 4 ani 17...si tot asa.

Ana, si eu zic la fel cu caciulita...recunosc ca si eu la Vladi l-am tinut cu caciulita (f subtire) in casa...acum chiar nu ma stressez si il tin frumos cu capul gol tot timpul. Zilele astea a stat cu capul gol si afara ca a fost tare cald si frumos.

clary, ce ma bucur ca ai trecut pe la noi sa ne povestesti de domnisoara ta.

Si acum, dupa ce mi-am sters lacrimile de pe obraji si zambetul de pe buze (dupa ce am citit povestea lui Kiti, evident), ma retrag si eu in patul meu sperand la macar o ora de somn inainte sa se trezeasca Alex. Si asa, e baiat corect ca doarme de aproape 4 ore. Maine cine o sa aiba ochii plini de nisip??

Noapte buna fetelor, mi-am facut norma pe o luna si daca nu apar zilele urmatoare, sa stiti ca sunt epuizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

Buna dimineata!
Poftim la cafeluta si la cereale cu laptic. Mai am ceva la oferta: ceai de fructe de padure in care se pun pentru a se face moi, piscoturi de casa, care din nefericire s-au copt cam mult-prima serie pentru ca in timp ce eu alaptam al meu sot fiind in bucatarie a uitat sa le scoata din cuptor, a doua serie pentru ca am avut niste musafiri si de data asta eu le-am scos cam tarziu
Noi ne-am chinuit un pic noaptea asta cu niste partzuri ce nu ne-au lasat sa dormim bine, dar recuperam ziua.
Pup si ne auzim mai tarziu.

Mariuk, fericita mamica de VLAD-CRISTIAN (27.08.2010)

http://picasaweb.google.com/102527437167244304186

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

Eu am o problema: de ieri dimineata ma supara gatul si am amigdalele putin iritate...nu e rosu in gat, ca stiu cum arata, dar e ceva...poate reusesc sa ajung la medic, dar nu stiu daca s-a intors de unde era plecata si nu am chef sa bat drumul degeaba...
Aniast, ai dreptate, sunt foarte relaxata in ceea ce priveste cresterea copilului, desi la inceput am avut oarece temeri ca nu stiu sa fac ,,aia sau aia'', insa cu voi aici, cu nasa alaturi si cu copilul care e cel mai bun profesor in toata activitatea de mamica, am ajuns sa il uimesc pana si pe al meu sot cat de linistita sunt cand plange Vlad sau cat de calma sunt cand il schimb si el tot plange de zici ca il pisca ceva.
Marturisesc (iar) ca am mancat nesanatos, insa putin, nu am exagerat: varza cu carne. Mirosea asa bine la vecini, incat am gatit si eu asa ceva. Am pofte de nu e adevarat. Seman cu maica-mea, ca ea dupa ce m-a nascut a inceput sa viseze tot felul de mancaruri, in timpul sarcinii a mancat ca de obicei (si eu la fel).

Mariuk, fericita mamica de VLAD-CRISTIAN (27.08.2010)

http://picasaweb.google.com/102527437167244304186

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

neata, mamici.
aniast, oau ce mesaj.sper sa le fi dat de cap colicilor sau gazelor.
ana, si eu te-as sfatui fara caciulita.eventual daca e dupa baita sterge-i bine parul.nici eu nu prea ii pun in casa.afara numai una subtirica.adica un fesulet si atat.cand mai bate vantul ii pun gluguta asa sa-l fereasca de vant.
clary, ma bucur ca mai dai un semn de viata.
kiti, fenomenala povestirea.am ras cu lacrimi.eu am pus deja linkul pe FB.
am mai adaugat fete si eu pe FB.eu am numele de utilizator de aici si la numele de pe FB.asta ca sa stiti ca eu sunt.
azi e splendid si la noi, so afaraaaaaa cu noi.cred ca il iau si pe fimiu mai devreme azi sa iesim in 4.
nici eu nu-l schimb noaptea, decat daca face kk la ora lui preferata 5.aseara am scapat.asa ca pana dimineata la 7 nu l-am schimbat.ziua depinde daca face kk, cat ceai bea.chiar nu am numarat cati pampersi folosesc ziua.
alynta, ce curaj ai avut.am vrut s noi acu 2 zile sa mergem la cumparaturi toti 4, dar calin era super obosit si am zis ca nu va sta si decat sa ma enervez am renuntat.m-am dus doar cu fi-miu mare.
m-am intins.pup.

adriana&razvan-mihai 01.11.2004&calin-ioan 07.08.2010
varsta lui razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns office spune:

Buna dimineata si de la noi!
Intrebare: bebele meu are probleme cu burtica in sensul ca nu face nimic daca nu este stimulat. Debridatul nu functioneaza, milkzucheru-ul nici atat, doar cu supozitor reusim desi mananca aproape numai laptele meu. Aveti vreo solutie care sa dea rezultate?

Tina, de Mihai Alexandru si Iulia Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns office spune:

Referitor la administrarea Vigantolului, spunea o mamica (nu mai retin exact cine) ca bebe nu il primeste direct in gurita si il amesteca cu altceva pentru a i-l putea da. Eu am luat o pipeta de la farmacie si e mult mai usor de administrat asa. Din cate stiu nici nu trebuie amestecat cu altceva (de fapt, e mai bine sa nu fie amestecat).

Tina, de Mihai Alexandru si Iulia Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui office

Buna dimineata si de la noi!
Intrebare: bebele meu are probleme cu burtica in sensul ca nu face nimic daca nu este stimulat. Debridatul nu functioneaza, milkzucheru-ul nici atat, doar cu supozitor reusim desi mananca aproape numai laptele meu. Aveti vreo solutie care sa dea rezultate?

Tina, de Mihai Alexandru si Iulia Maria

Si al meu la fel facea pana zilele trecute, dar incet-incet am renuntat la termometru/supozitor si am lasat doar gimnastica pentru picioare si masajul pe burtica. functioneaza si cand se chinuie sa elimine gazele. Dureaza vreo 20 minute pana reuseste ,,sa omoare monstrul'' dar o face fara stimulare directa. Incearca sa ii faci program la o anumita ora din zi, si sa va concentrati doar pe asa ceva si in maxim 2 saptamani sper sa aud ca functioneaza! la noi cam atat a durat pana s-a obisnuit, si m-as bucura sa fie asa mereu, ca imi va fi usor sa il pun pe olita mai tarziu stiind o ora anume dedicata acestei foarte importante chestiuni

Mariuk, fericita mamica de VLAD-CRISTIAN (27.08.2010)

http://picasaweb.google.com/102527437167244304186

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns summertime spune:

Dragele mele, eu mi-am luat wrap ca sa o pot scoate singura pe Miriam afara. In carut doarme o ora si apoi se pune pe plans, trbuie s ao iau in brate si cu o mana sa imping carutul. In wrap adoarme inainte sa iesim pe usa si se mai trezeste cand intram in casa. Poate sa doarma lipita de mine si in mers si 5 ore. Am fost asa si in parc si in auchan si in vizita. Acum nu stiu in ce masura pozitia este sau nu contraindicata pt coloana ei. Stiti ceva de asta?





-------------------------------------------------
proaspata mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

NU SE POATE!!!!SCRIU DE MARTI,O SCRISOARE CAT UN CEARCEAF PENTRU UN PAT DE 2x2,SI AM PIERDUT-O ACUM,CHIART INAINTE SA O TRIMIT!!!!SUNT IN BUTOOOI!!!nU MA CAUTATI!!!




Mamica lui Mihai si a Mariei
*****
Siluan trebuie sa traiasca!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui zozela

NU SE POATE!!!!SCRIU DE MARTI,O SCRISOARE CAT UN CEARCEAF PENTRU UN PAT DE 2x2,SI AM PIERDUT-O ACUM,CHIART INAINTE SA O TRIMIT!!!!SUNT IN BUTOOOI!!!nU MA CAUTATI!!!




Mamica lui Mihai si a Mariei
*****
Siluan trebuie sa traiasca!!

Nu mai plange, de nu o gasesti, asta e...hai ca te tin eu de mana sa nu cazi chiar atat de rau in butoi si sa ai si reper pentru a iesi de acolo!

Mariuk, fericita mamica de VLAD-CRISTIAN (27.08.2010)

http://picasaweb.google.com/102527437167244304186

Mergi la inceput