PRIETENE FARA TITLU (70)
Raspunsuri - Pagina 8
monica70 spune:
Apropo de ce zicea Lili ca a citit de fete versus baieti si vorbit.Tudor duminica implineste un an si 3 luni si are in vocabular la ora asta cca 10-15 cuvinte maxim.Deja cere frecvent singur PAPA (toata ziulica ) si APA , cand cere ceva zice ADA = da-mi si precizeaza ATA = asta. Astea deja imi fac viata mai usoara ca macar esentialul stie sa il ceara.De s-ar cere si la caca ... lux ar fi.Dar evident zice CACA numai dupa ce a facut.
Ei si ce voiam sa zic e ca am gasit in arhiva: Diana la un an si 4 luni avea deja 30 de cuvinte in vocabular.Sunt f.curioasa daca intr-o luna va ajunge si Tudor la cifra asta.Va tin la curent.Dupa teoria aia cu emisferele ar trebui sa nu o ajunga.
Ce voiam sa va mai zic de Tudor: comparativ cu Diana la aceeasi varsta e foarte atras de carti.Le plimba prin casa,le rasfoieste chiar fara sa le rupa pe cele necartonate.Aseara sa mor de ras nu alta: l-am pregatit de nani si cum am intors o secunda capul a si disparut in camera de zi.Cand ma uit,se urcase pe canapea ,se asezase comod,luase cartea Disney pe care si-o pregatise Diana sa i-o citesc (ea manca cereale cu lapte in bucatarie atunci) ,a deschis-o si hotarat a trantit cu o mana pe carte zicaandu-mi "ATA!" No ce sa fac ,i-am "citit-o" lui intai Dar l-am trombonit si am substituit-o rapid cu celebra carte PRIMELE MELE 750 DE CUVINTE ca sa ii "citesc" pe inteles aratatndu-i imaginile si zicandu-i care ce e.Pe cum puteam,ca el mai mult rasfoia,desigur.Am avut surpriza totusi ca, daca l-am intrebat care e masina sa mi-o arate cu degetul.Deci daca la Diana am fost pusa la zidul infamiei ca "imbuibez copilul cu cuvinte grele" la un an si 9-10 luni,cum oi fi acum cand Tudor n-are inca nici un an si 3 luni implinite?
Alaltaieri seara se uita husbandul la meci si am fost nevoita sa incerc sa ii citesc Dianei cu Tudor treaz aflat in dormitor,dar sechestrat in patut.Jale.Cat a tinut povestea a zbierat,noroc ca era scurta (cartea 52 de povesti de adormit copiii).N-am avut ce face si l-am luat langa noi ,dar a insfacat el cartea si nu i-a mai dat drumul,oricat l-am rugat si eu si Diana .E drept ca are niste imagini f.f. frumos colorate si el era incantat,a tooot rasfoit-o si Diana a ramas doar cu o poveste citita.Cand i-am luat-o totusi intr-un tarziu, s-a lasat cu plans amarnic
Merg sa il pun la nani.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
monica70 spune:
DENISA am uitat sa iti raspund de Tudor.De mancat mananca binisor,toata ziua ar rontai ceva (pufuleti,pufarin,stafide,cereale cu cacao,biscuiti,sau ii mai dau cascaval) ,lapte ar bea in nestire de i-as da dar ii dau doar 2-3 bibe de 230 ml pe zi.Mai mananca zilnic minim o banana simpla sau amestecata cu branza de vaci si eventual si un iaurtel doua - si astea ii plac mult.Alte fructe mai rar,dar aproape zilnic ii mai dau un bibe mic cu suc proaspat stors pentru mine (cu sfecla rosie,morcov si mar - azi am pus si struguri si sa vezi cufureala pe el ) Mai mananca si mancare gatita - cel mai mult ii place piureul de cartofi si pilaful de orez,dar si supele/ciorbele. El parca mananca mai bine si carnea,comparativ cu Diana.Si ou mananca.Cam de toate,dar nu oricand are chef - cand e obosit sau nu f.flamand sa nu vada lingurita Diana cand era ca el deja incerca si reusea sa isi mai vare lingurita plina cu piure/cereale in gura,dar el ... tine lingurita invers si numai tranteste cu ea prin mancare
Cu dimensiunile acum cca o luna avea 9,5 kg si nu stiu daca a atins 10.Miram-as,fiindca pare mai slab parca.Probabil cum se si inalta ... dar nici la inaltime nu e super ,are ceva intre 75 si 80 cm doar.Ai tai sunt beton la dimensiuni,dar "iegzista" o explicatie - degeaba suntem noi doua pe acelasi calapod,daca husbanzii sunt asa la mare distanta la inaltime si gabarit! Asa ca eu una nu am f. mari pretentii mai ales la greutate.
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
LunaNoua spune:
Salutare.
Eu nu stiu ce sa zic ... am citit tot ... dar nu mai stiu ce vroiam sa zic.
Noi am avut o zi "grea". Asa a zis Daria. Am fost la pictura, si erau prea multi copii, locurile erau ocupate, asa ca am plecat, cu copila cu inima franta. Avea lacrimi in ochi, dar nu a plans nici o secunda, cu toate ca am vazut-o foarte indurerata ca nu are loc . Acasa mi-a spus ca ... "este o zi grea, nu mami ?" Este ora 1:56 si eu abia acum am terminat de gatit pranzul Clar este o zi grea ... ufff. Am avut o activitate pana pe la 22, in care am fost cu Daria dupa mine si s-a comportat exemplar, chiar si nemancata pana la acea ora. Acasa a papat un castron de lapte cu cereale, si s-a pus la nani, in timp ce eu am continuat mancarea de spanac inceputa de la pranz
Merg si eu la nani
Va pupacesc.
LunaNoua spune:
Ah .. si .. sa va spun si eu ceva haios. Azi am inceput procesul de discutare a optiunii HS cu Silviu. Evident, exact cum ma asteptam... primul pas este spre inapoi. Mi-a etalat tot felul de piedici, printre care si faptul ca Daria nu stie engleza. La aceasta faza, Daria a venit frumos si s-a postat intre noi, in fata lui .. si l-a intrebat foarte serioasa si senina: "tu stii ce inseamna waterfall?" (in conditiile in care singura sursa de invatare a limbii engleze a Dariei sunt desenele animate, caci la gradi nu au primit-o la engleza, pe motiv ca este prea mica, iar eu nu mi-am facut timp inca si pentru asta. Tot ce am lucrat cu ea a fost pictura/desen, si nu engleza) I-a inchis efectiv gura lui Silviu, care nu a mai avut nici un argument. Acum, stau si ma gandesc, ca si conceptul de cascada a fost ales tare bine. Din toate cuvintele pe care le stie in engleza .. cum tocmai cuvantul "cascada" l-a ales ???? Metafora bine aleasa sau coincidenta ?
Moni, tare bine se descurca la limbaj Tudor ! Nepotul meu de aproape 2 ani zice doar APA, MAMA, BABA. ( si MAMA ii zice lui taica-su ) Vezi ? Si mai zici ca unii vijeliosi ca ei nu ar putea sa invete. Iata ce bine se descurca !!! Mi-a placut si faza cu cartea. De milioane
Lili, tu iti faci probleme in legatura cu abilitatile baietilor? Las ca au si ei destule, pe ale lor, nu tre sa ii transformi in fetite Si baietii au niste abilitati specifice minunate. Vei avea de cultiva si dezvolta, nu iti fa griji Filozofia asta am vazut-o si eu pe youtube. Sunt o serie de filmulete, cu nenea cel de care zicea Moni.
asteryaro spune:
Neata.
Eu ma pregatesc sa decolez la capitala.
Deea, aboslut mortala Daria cu cascada !
www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)
asteryaro spune:
Aseara am gasit singura inregistrare pe DVD a unei sedinte de ABA cu Razvan si Corina.
Ma credeti sau nu, mi-au dat lacrimile ...
"tanion mate" = camionul cu lapte este unul dintre exemplele despre cum putea sa pronunte cuvinte.
Si Moni, nu stiu daca mai retii, apropos de 1o-20-30 de cuvinte, Razvan a reusit aceasta performanta la aproape 3 ani.
Felicitari lui Tudor !!!
Eheee, nici acum nu-mi vine a crede...
Mititelul, vorbea sacadat, consoana predominanta era T, insa eu intelegeam absolut tot ce-mi spunea.
Gata, va pupez, am plecat sa ma echipez.
www.dropshots.com/asteryaro7" target="_blank">(PHOTO)
monica70 spune:
Buna dimineata sunt la cafea ceai si voiam si la un "melc cu nuca" dar mi l-a luat Tudor p-ala - v-am zis ca umbla ca teleghidat dupa PAPA si cam stie ca io pe birou cam detin provizii,asa ca tot vine in spionaj
DEEA ce m-am necajit pentru Daria saraca! Pai Diana in aceleasi conditii s-ar fi lasat cu amarnic.Dar si astia cum inscriu mai multi copii decat cate locuri sunt? Si la o adica nu era loc sa inghesuie inca un scaun eventual luat din alta sala? In locul profesoarei o puneam la catedra si tot o primeam!
Legat de inceputurile vorbirii - majoritatea cel putin la baieti asa sunt precum nepotul tau.Io n-are rost sa il compar pe Tudor cu alti baieti fiindca cel mai probabil seamana pe Diana care a inceput sa vorbeasca mai devreme decat alti copii.Daca va amintiti, dintre spiridusi doar Ilinca a lui Irinel a fost mai rapida decat Diana in privinta vocabularului.Si nu cred ca au ei mare merit ca vorbesc mai devreme,cred ca ... asa-s ei programati genetic
CRISTINA sigur ca imi amintesc ca de la 3 ani a inceput Razvan.El a avut problemele pe care le-a avut,dar chiar sunt destui copii perfect sanatosi care abia la 3 ani au inceput sa vorbeasca.Ti-am zis parca mai demult ca am o colega de liceu la care al doilea baiat a fost asa si era mult mai rau, fiindca primul vorbise normal,deci avea termen de comparatie.Era si prin anii '90 ,nu tu net sau alte info pe tema asta.Stiu ca s-a necajit in ultimul hal,dar baiatul e perfect normal.Pai si baietii nepoatei mele de la Oradea vorbeau la 3-4 ani in asa hal de ii intelegea doar ea
Eu vreau sa il compar pe Tudor cu Diana ca asa se vede mai bine diferenta dintre sexe ,la frati care se presupune ca seaman bine.Dar nu e o regula nici asta,dovada baietii prietenei de care pomeneam!
Daca ma credeti de vreo ora compun la mesajul asta si nu apuc sa il termin de Tudor
Acum am cedat psihic si dupa ce am vazut ca si cu orga pe care i-am dat-o sa il ocup - in loc sa cante la ea static,o plimba prin casa de ajunsese in bucatarie cu ea (si e grea si lunga) Asa ca i-am dat camionul din lemne si suruburi ,cel cu ciocan si surubelnita tot din lemn ca accesorii.Si acum mestereste de zor la ala.Sa vad cat ii ia pana se plictiseste si de el.Normal ca asta n-ar trebui dat la copii sub trei ani,dar ce sa ii mai dau? I-am dat intr-o zi sa se joace inclusiv cu setul de camping cu farfurii,cani si tacamuri.Oooof ca deja s-a dus a dat cu ciocanelul ala in vitrina Asa face cu telecomenzile cand le apuca,da cu ele in ecranul televizorului.Si e mereu catarat pe undeva
Sa vad ce joc ii mai inventez azi,ca e plictisit rau.Daca era Diana acasa era muult mai fericit.
monica70 spune:
Bineinteles ca am uitat esentialul
CRISTINA drum bun la Bucuresti! Cu Razvan cum ai rezolvat?
DEEA super Daria cu limba engleza,stiu ca povesteai ca inca de foarte mica se uita la desene in engleza si mai retinea multe de-acolo.Diana a pierdut "trenul" asta ca nu a stat defel locului sa vada un desen animat inainte de 3 ani.Adica statea cel mult 5-10 minute,dar si atunci viziona mai mult din mers.Si cum nu statea defel locului nu a stat nici pe olita,nici la rasfoit de carti.Tudor nu sta nici el mult,dar la rasfoit de carti totusi mai sta uneori.Probabil conteaza si faptul ca ma mai vede pe mine citindu-i Dianei si ca o vede pe Diana tot manevrand pe la carti.Si fiind croit pe calapodul de competitor tip "vreau si eu" ... Vaai dar de creioane e si mai pasionat,mereu i le fura Dianei care le tot uita pe birou.Am crezut ca daca va avea birou nu va ajunge Tudor acolo.Eroare.Ca n-am calculat ca se catara pe coltar sau pe tabureti sa ajunga unde vrea Aseara era verde inclusiv ... in cerul gurii De la un creion colorat pe care il lingea/sugea.
PS se vede ca Tudor e baiat: inca mestereste de zor cu suruburile alea
PPS acum chiar mi-e mila de el sa il intrerup din asa treaba ,dar trebuie sa il echipez ca mergem pe-afara - o luam si pe Diana desigur.
We placut!
LunaNoua spune:
Moni, stii ca am facut intelegea cu doamna de pictura sa o duc pe Daria cat pot de des in limita locurilor disponibile. Nu era vina ei daca au venit chiar toti copiii la curs, la acea ora. Daria a zis ca ea ar vrea sa ramana si sa picteze pe jos .. dar mie mi-a fost jena sa insist, mai ales ca o primeste de mai multe ori pe saptamana. E mortal Tudor cu activitatile lui . Cred ca el ar fi fost extrem de fericit la o casa cu curte.
Cristina, ma bucur ca ai gasit o solutie sa mergi la Bucuresti. Bravo, fata ! Tinem pumnii !! Dragul de Razvan, a avut el ghinion in viata cu asa problema mare, dar te-a avut ajutor pe tine, si uite ce bine ati razbit impreuna Dumnezeu sa va ajute in continuare !!
Noi am fost astazi la calarie E un loc de care v-am mai povestit, undeva intre Harman si Bod (parca), doua localitati mititele de langa Brasov, este o balta. Balta cu peste . Proprietarii locului au construit niste bancute de lemn pe langa balta, unde se poate campa si pescui, si ca sa intregeasca peisajul, au adus si niste cai/ponei. Nu este nimic altceva amenajat. Singurle constructii sunt o casuta de lemn extrem de mica (cred ca are numai o camera), niste custi de caini, si grajdul cailor. Caii se "inchiriaza" cate jumatate de ora. Iei calutul si il calaresti pe unde vrei tu (sau el, pentru ca isi cunosc bine tarlaua ), pe marginea baltii. Am facut poze frumoase, si le pun acum in drop.
Pupici
LunaNoua spune:
http://www.ziare.com/scoala/stiri-invatamant/inca-o-palma-pe-obrazul-invatamantului-romanesc-1039621