PRIETENE FARA TITLU (70)
Raspunsuri - Pagina 5
LunaNoua spune:
Mira, e intradevar mai ciudat sistemul de la voi de invatamant...dar ... poate ca e chiar fain asa. Dupa cum l-ai descris tu nitel, mie mi-ar place, dar ar trebui sa fie indeplinite neaparat niste conditii: grupul de copii sa fie cat de cat uniform si ca personalitate, si ca nivel de invatatura, si ca interese, si invatatorul / profesorul sa fie BUN. Eu cred ca ar da roade frumoase, dar .. NUMAI in aceste conditii.
monica70 spune:
DEEA uite o idee pentru tine http://www.evz.ro/detalii/stiri/casa-independenta-energetic-la-preturi-de-la-65000-de-euro-912031.html Poti face casa ta cea din lemn + paie sa iasa rotunda? Ca cica asa castiga temperatura.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
LunaNoua spune:
Moni, da, se poate face casa rotunda din paie. Cu o structura de lemn ca o cupola, dar ... aia chiar nu o putem construi NOI. Dar nu faptul ca este rotunda o face eficienta la energia termica. Principiul de energie solara pasiva este cel pe care l-am explicat mai sus, chiar putin imbunatatit. La extrem, o casa pasiva se construieste cu geamurile la sud, foarte mari, geamuri la restul laturilor deloc. Intrarea se face prin E sau V, Nordul fiind incastrat in pamant. Pamantul care acopera nordul, acopera partial si laturile E si V. Acest pamant asigura masa termica. El se incalzeste in timpul zilei de la soarele care intra prin geamurile de la sud, degajand in timpul noptii caldura. Este o anumita formula de calcul de calcularea a suprafetei optime a unei astfel de unitati. Daca vrei sa iti faci casa maaaaare, trebuie sa alipesti mai multe unitati construite in acest fel. Este mai greu de aplicat acest model. Se poate aplica fain pe fata dintre sud a unui deal, in rest, mi se pare complicat. De aceea, noi vom pune in partea nordica doar un zid de lut gros, pentru masa termica, fara nici un geam, pentru a respecta cat de cat principiul.
LunaNoua spune:
Uite, cam despre ce vorbeam:
http://www.fun2fun.info/2009/01/22/save-mother-earth-live-in-the-environment-friendly-earth-house/
mie mi se scurg ochii dupa formele astea organice. Ceva elemente de design voi imprumuta si eu de pe aici.
http://www.trendir.com/house-design/futuristic-earth-house-by-pete.html
Silviu rade de casele astea. Zice ca iti faci casa sub pamant ca sa te obisnuiesti cu cimitirul Mie imi plac la nebunie, dar nu vom putea sa ne facem asa, ca noi avem locul drept
LunaNoua spune:
Am fost sa o iau pe Daria de la pictura. A stat 3 ore si nu se dadea dusa. Tot ar mai fi desenat. A desenat putin, din motivele pe care le-am banuit si mi le-a zis si doamna. S-a perindat in inspectie pe la toti copiii
Mi-a spus doamna ca i-a facut observatie. Daria Le-a explicat cum se deseneaza o pisica, si Daria i-a spus ca a gresit Nu ii facuse nu stiu ce la mustati
M-am intalnit azi la pictura cu un colier de-al meu O mamica avea la gat un pandantiv pe care l-am facut eu, si era o fosta colega de facultate
Denisam spune:
Dee-wow-3h a rezistat Daria-super,Emma la dans nu rezista decat 2h,dar adevarul e ca la cat exerseaza,nici eu nu as rezista atata,pt ca a pus-o la grupa mare si are de recuperat ce au facut altii in 10 luni...Va doresc o noapte buna,incerc sa termin si eu treba sa fug sa o duc la dans si sa ma plimb cu juniorul care are si lectii azi.
Denisa cu Emma Andrea 4,5 ani si Mark Alex 3 ani
Bee spune:
Deea, bordeiele erau partial sub pamant, nu? Stiau stramosii nostri ce stiau. Chestia cu balotii mi se pare buna. SUnt mari si e usor sa-i cladesti. Si apoi lutul. Casele se lipeau cu lut (sau ma rog era unamestec de pamant galben+balegar+nisip si apa) din totdeauna. O sa fie frumos. Despre obosit copiii si mintile lor. EU nu m-am simtit niciodata obosita sau satula. Nici macar nu simt ca am invatat lucruri inutile, sau de care nu am avut nevoie. Asta cred acum, cu mintea de om mare. Ba chiar as zice ca eu am fost de vina ca nu am acumulat si mai mult. Insa eram preocupata de alte lucruri decat de invatat. Daca ai mei vor semana cu mine, vom gasi timp sa ne ocupam de toate.
Liliana, deci Nicolas se trezeste tarziu daca sta la bunica? Uff, pe ai mei greu ii dau dusi la bunici. Pe Tavi evident inca nu. Cu statul acasa, subscriu! Cea mai importanta parte a vietii mele. Si cea mai activa. Pai acum sunt prinsa in muuulte si tot nu mi se pare ca-s asa hartuita ca acasa.
Nu mai am inspiratie, sunt obosita.
monica70 spune:
Buona sera si io-s varza la ora asta,dar voiam sa ii zic DEEI ca arata super bordeiele cu pricina.Pacat ca nu ai teren cu macar un deal pe el!
Pe maine diineata cu forte proaspete
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
LunaNoua spune:
Moni, culmea e ca am deal pe pamant, in care ar merge o astfel de casa chiar pe doua nivele, dar, din pacate .. e orientat spre vest
LunaNoua spune:
Cristina, tare fain e scaunul vostru de masina !! L-am vazut in poze. Nu ne zici si noua ce, unde si cat ? Ne trebuie si noua unul .. si .. nu prea gasim calitate/pret convenabil.