PRIETENE FARA TITLU (70)
Raspunsuri - Pagina 4
miraklucker spune:
..........a ajuns piticoata, am pus de supa,
Ingrid ce surpriza ma bucur sa te "revad".
Ai dreptate cu limba straina, daca nu stii tu sa ajuti copilul acasa e dificil si costa mult meditatorii. si eu imi fac griji ca va ajunge timpul cand nu-i voi mai putea ajuta. David vrea ca atunci cand il ajut la teme sa-i explic in germana. Normal pentru ei asta e limba " materna". Brandusa ei vorbesc mai mult germana. cu toate ca vorbesc romana cu mine, asa mai amestecat, gresit din punct de vedere gramatical, dar eu eu sunt fericita. Cel mai bine vorbeste Seline. si acum sta la mine in brate si ma intreaba "ce scrii?? poveste??.
Sora-mea s-a intors pentru 1-2 ani, dar se pare ca planurile ei se schimba. Ea nu vroia sa renunte la invatamantul universitar, dar din pacate nu poate supravitui cu ce castiga. La ei palta cu ora erau existentiale, iar decanul lor a hotarat acum vreo luna ca nu se mai platesc. Cumnatul meu s.-a intors cu speranta ( cu multe promisiuni ) ca va primi si el ore la Universitate. N-a primti nimic. cu doua facultati, masterul si doctoratul luate in Fr sta profesor la un liceu. Eu zic ca ei au gresit ca atitia ani au investit doar ca sa intoarca acasa si nu au cautat nimic concret in Fr. si-au contruit casa in Tm, au tinut de posturi in speranta ca aici, acasa le va fi bine. Doar ca nu e deloc asa. din fericire au cetatenia primita si atunci cand se vor putea si intretine acolo se vor intoarce.
Ingrid, fetele sunt la Calderon culmea ca nu au clase de predare in limba franceza, o fac doar ca limba straina.
........offff durerile mele de cap sunt mostenire genetica, zic eu. si mama mea le avea si le mai are inca. sinusita am avut odata in viata de Craciun cand eram gravida cu SELINE. Nu e asta, sunt migrene. Atata timp cat le pot tine sub control doar cu un algocalmin eu sunt multumita.
..........m-am inscris la aerobic. De luni incep
Ma duc sa-i dau ceva de lucru la piticot pana vin si cei mari de la scoala si eu sa-mi vad de ale mele.
miraklucker spune:
Lili asa zic si eu de ai mei............cateodata vor sa faca de ma minunez de ei, dar relativ repede isi pierd interesul. eu cred ca vine o vreme , asa am vazut eu la David si Daria cand ei cer sa invete sa stie cat mai mult sunt avizi de informatii, aoi o lasa mai moale. David de exeplu, abia astepta sa inceapa scoala, acum in clasa II merge inca cu placere, isi face constiincios toate temele (deloc multe) si gata, mai mult nu vrea sa faca pentru nimci in lume. Doar citeste, tot ce prinde in mana, ziare , reviste, si din cand in cand cate o carte intreaga.
Acum e randul Dariei sa ceara. Vrea sa stie cat mai multe, vrea sa stie TOT pana va merge la scoala.
Eu zic ca seamana pe mine. eu am fost buna dar nu stralucita, nu am fost foarte ambitioasa, nu am vrut niciodata sa fiu prima, m-am multumit si cu locul 2, dar am fost constiincioasa, am tras tare pentru ce am vrut sa fac. si am stiu ce vreau sa fac. Am intrat la Liceul sanitar si apoi la facultate. cu toate ca mai apoi si pana in zi de azi diploma de liceu nu mi-a folosit la nimic. Acum ma gandesc ca nu a prea meritat chinul celor 4 ani asa departe de casa, efortul financiar al parintilor mei sa ma tina in Arad. La fel de bine as fi putut face facultatea cu liceul teoretic din Oravita. Dar,atunci pe vremuri am gandit altfel.
Acum ma necajesc putin pentru ca aici nu se face scoala, au un sistem haotic de invatamant, (nici un fel de structura, nici o programa, e foarte individual de la o invatatoare la alta, chiar examenul de Bacalaureat.....Matura lor e facut de profesori indiviual pentru clasa lor la care predau)...........asa zic eu si alte mamici ne-elvetiene.............mi-e frica sa nu se piarda pe parcurs. Din clasa 9 se despart cei care vor sa studieze mai departe si cei care merg la scoala de meserii, care este aici foarte, foarte apreciata. Dar pe de alta parte asa cum altii fac, o pot face si ai mei, in masura vointei lor. Eu le voi acorda tot sprijinul posibil.
teolinda spune:
MIRA am inteles.. copilul trebuie sa CEARA. Inseamna ca nu degeaba a inceput copilul meu sa ma intrebe acum vreo cateva zile :"Mami de unde stii tu sa faci tot ceea ce faci... sa ai grija de noi, sa te aranjezi, sa conduci masina" E-adevarat ca face multe chestii din proprie initiativa... cum ziceai si tu ma uimeste nu de putine ori, sau cum zicea MONI ma bate la puncte cu intrebari/raspunsuri legate de diverse
Cat priveste scoala de meserii... care acolo-i apreciata... pai jos palaria... ca aici e mare rusine sa te duci la scoala de meserii... toti vrem sa fim intelectuali cu facultati..directori/patroni... ca doar d-aia "am facut domne facultatea".
Desi...eu acum pe timp de criza am ajuns sa inteleg vorba aia"Meseria este bratara de aur."Pai atata timp cat stii o meserie si ti-o faci cu simt de raspundere nu mori de foame in veci.
ai grija de tine. Totusi mergi si fa ceva investigatii... poate chiar un control oftalmologic nu strica...
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
LunaNoua spune:
Hai ca atat de mult v-a placut subiectul,ca a trebuit sa imi scriu in notepad inainte sa pot sa va respund :D
Imediat plec cu Daria la pictura, sper sa nu ma ia valul pe forum si sa uit :)
Lili, noi nu ne gandim la paianta, cu toate ca daca nu reusim cum vrem noi, vom face si cu paianta. Este o metoda de constructie cu balotii intregi. Faci zidul din baloti, si apoi ii tencuiesti. Se pot folosi si materiale precim cimentul, varul hidraulic, dar noi vom incerca sa facem cu lut, din motive financiare. E mai greu de lucrat cu lutul, dar ... vedem noi cum om rezolva. Eventual daca nu ne descurcam, bagam var hidraulic, ca si acesta este un produs natural.
Exact asa m-am gandit si eu ... ca ... nu stiu ce as prefera: Sa mearga Daria la o scoala fara pretentii mari, si sa fie fruntasa sa poata intra usor la facultate, sau ... sa mearga la o scoala exigenta, unde sa transpire si sa munceasca pentru note mari ? In ambele cazuri, nu ma incanta deloc idea de a muncii pentru note, mai ales ca nu imi place programa de invatamant. La o asa programa, ca sa obtii note mari, faci asa: ori vanezi notele, ori inveti superficial doar cat sa iei examenul, ori trisezi ... ori iti umplii capul cu o gramada de balast. Mie nu imi place nici una din aceste alternative. Nu as avea de unde sa aleg. Ce sa aleg ? Raul cel mai rau ?
Moni, inca nu stiu cum se face practic HS (adica, manuale, teste, etc). Am multe linkuri de la multe universitati din afra, si trebuie sa le studiez oferta. E mult de cautat. In februarie va fi o conferinta despre HS in Bucuresti probabil, si o voi urmarii cu mare interes. Pana atunci, mai citesc si eu pe net. Evident ca materialele sunt in engleza, si ca testarile se dau tot in engleza. Insa nu mi se pare deloc o problema acest lucru. Cu ce i-ar strica Dariei sa stie engleza la perfectie ? Am inteles ca sunt programe speciale pentru cei care nu au limba materna engleza, deci ... asa cum pot altii, in mod sigur va putea si Daria. Eu stiu destul de bine engleza, la nivel scris, conversational. Nu prea bine la gramatica sau termeni tehnici, dar ... asta nu inseamna ca nu pot invata, nu ? Spuneai de Diana ca nu o poti invata nimic. Eu cred ca la partea asta, nu Diana, sau felul ei de a fi este de vina. Ascultatul se educa. Pentru o fetita ascultatoare m-am zbatut si eu toti acesti ani. Pentru acest lucru eu nu am incredintat-o nici la bunici, nici la bone. Noi am fost mereu impreuna, si ne-am ascultat una pe alta. De aceea, Daria nu executa ordinele mele, ci ma asculta dintr-un fel de iubire, grija. La fel ma comport si eu cu ea. La partea de chef de invatat, este absolut normal, si mi se pare absolut firesc ca un copil sa aiba doar anumite interese pentru doar un singur lucru la un moment dat. Aici pe partea faina la HS. Cand faci HS, poti sa insisti oricat de mult vrei doar pe un singur subiect care face placere copilului, si sa le lasi in asteptare pe celelalte. La un moment dat, se va aprinde beculetul interesului si pentru alte domenii, si atunci le poti studia pe acelelea. Nu este ca la scoala, cand obligat - fortat tre sa faci acum mate, in 50 de min engleza, si apoi peste 50 de min istorie ! Poate copilul vrea sa citeasca toata ziua istorie. Ce e rau in asta ? Maine sau poimaine o sa faca si mate. Si le va face de placere, nu cu forta. Cand a terminat de adunat un anumit bagaj de cunostiinte, da testul, ia creditul .. merge mai departe. In ritmul lui, dupa cheful lui. Ce daca Diana nu avea atunci chef de cifre ? Uite ca a avut atunci cand a mers la gradi. Tu zici ca se datoreaza gradinitei, dar poate fi doar o pura coincidenta.
revin .. mai am multe de citit .. trebuie sa merg cu daria la pictura
monica70 spune:
Hello iar sunt prin zona cu ceasca de cafea nr.2 . Am pus rapid pe foc o supa de brocolli pana mai sta taica-meu cu Tudor.Am fost plecati cu toata gasca - maica-mea,taica-meu si Tudor pe deasupra.Maica-mea trebuia sa intre cateva minute pana la dentista si am zis ca decat sa stea taica-meu cu Tudor acasa,mai bine sa vina cu el cu noi.Si a fost super cuminte ca tare i-a placut - special am montat scaunul lui in mijloc ca sa vada bine afara - in plus a si adormit.Eu am parcat masina in centru si am luat-o la trap spre finante intr-o directie,apoi la casa de sanatate in cealalta directie,dupa care fuga la masina si fuga la casa de pensii unde am ajuns la 12,57 la limita deci - ca de la 13 la 14 au pauza de masa.Noroc ca nu erau deloc cozi.Si cum langa casa de pensii e Kauflandul am intrat cu mami si acolo sa fac ceva cumparaturi.I-am luat si Dianei pentru cadourile de mosi o cutie de creioane colorate si una de carioci - astea din urma frasu' stie unde si le-a pus ca de cateva luni nu le mai gasim efectiv nici acasa nici la mami,nici la frate-meu - si chiar erau tare faine cu varfuri la doua capete unele subtiri si unele mai groase,cu multe culori ... i le adusese frate-meu de prin Ungaria cred.I-am mai luat o ieftinatura (12 lei) de trusa de coafeza - uscator,pieptene,perie,oglinda si agrafe ca a pus pe lista ca vrea "coafor".Uscator mai are unul acasa,asa ca asta de-acum va fi cadou de la buni,sau de la mosul parcat la buni.Mai are pe lista aspirator ,dar vreau sa ii iau cu set de curatenie cu tot matura,faras etc. ca sigur se va juca cu ele si Tudor si vreau ceva mai ieftin.In Kaufland erau doar aspiratoare scumpe - decat alea mai bine o las cu aspiratorul adevarat Nici lui Tudor nu i-am gasit nimic ca io nu vreau sa dau de la 100 de lei in sus pe jucariile muzicale pentru bebei cu care se joaca cel mult 5 minute.Iar alte jucarii de baieti sunt doar pentru baieti mai mari.Mami zice ca i-a luat deja ceva masinuta cu telecomanda,eu vreau doar un camion ieftin din plastic nu prea mare,din ala care poate fi utilizat la nisip.Ma gandesc sa il folosim mai ales la incarcat/descarcat pietricelele de la locul de joaca unde mergem mai des.Din ce am vazut mai ieftin ies daca ii iau direct un set de nisip ce contine asa ceva Are el primite doua masinute muzicale si miscacioase/dansatoare/plimbarete,dar tot ce le face e ... sa demonteze capacul de la rotite,nici nu le lasa defel sa evolueze Dupa ce mai creste va fi altceva,o sa trecem pe avioane,elicoptere,macarale sau ce-or mai fi,dar deocamdata nu e cazul la el.Totusi e bine ca are multe chestii de la Diana cuburi,lego,puzzle,carti.Am pastrat tot
Na merg sa vad de supa aia,pe urma sa il hranesc pe Tudor si sa vad daca reusesc sa il si culc mai incolo.Pfuuu si deja simt si ceva miros p-aci Pe Diana o ia mami de la gradi si o duce la ei,deci daca reusesc sa il si culc ma pot relaxa .
Revin dupa aia cu raspunsuri mai on topic ca vad ca s-a aglomerat prin zona .
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
LunaNoua spune:
Ingrid, ce bine ca mai intrii si tu nitel Despre trimis la institut .. mi se face pielea gaina ... brrr.
Nici liceul in limba germana de la noi din oras nu este fantastic de bun. Plus, copiii sunt cam de "bani gata", cu fitze si aburi ... Si mie mi s-a sugerat sa o duc la gradi in limba germana, ca invata o limba. La gradi si la scoala primara as fi dat-o ... dar liceul nu e bun, si din acest motiv, daca nu i-am vazut un viitor, am zis nu. Dar poate in Arad, liceul in germana este bun, si atunci, de ce nu ?
Dupa cum spuneam nu stiu chiar toate detaliile despre HS, pentru ca inca nu sunt in stadiul in care sa fiu 100% sigura. Deocamdata ma atrage, si caut informatii si solutii. Dupa cate am inteles, sunt unele scoli care le kitul de HS ofera si materiale didactice, inclusiv telescop, si alte... De ce crezi ca as avea neaparat nevoie de un laborator ? Copiii de la scolile din ziua de azi crezi ca fac experimente in laborator altele decat ce as putea face si eu intr-o casa normala ? (nu stiu cum este in ziua de azi, dar eu nu imi amintesc sa fi facut absolut NIMIC practic la chimie si fizica. Faceam orele in laborator, da, pe niste banci acoperite cu gresie, in halate albe, si scriam dupa dictare lectia ) Dupa cate stiu eu, nu este necesar sa te deplasezi la examene in SUA. Familia pe care o cunosti tu probabil ca are alt pachet de HS, dar exista si optiuni pentru persoanele care locuiesc in afara americii, si nu implica deplasarea acolo.
Lili, la fel facea si mama mea. Doamne fereste sa ma fi apreciat ea pentru ceea ce sunt. Eu am zis clar ca nu voi face asa cu Daria. Ii voi arata ce a gresit, dar o voi aprecia la maxim pentru orice progres, cat de mic. Important e sa se vada progres in dezvoltarea ei, nu raportata fata de nimeni. Comparatia asta continua cu alti copii, alte mame, mie mi se pare de-a dreptul nesanatoasa. Imi place sa ma uit la progresele altor mame, sau altor copii, cu singurul scop de a invata din experienta altora.
Apropos de mame, adineauri m-am intalnit cu a mea, la gunoi ( Stiti voi .. gunoiul cu tigani ) Eu ma intorceam de la club, o dusesem pe Daria la pictura. I-am zis ca am fost sa o duc pe Daria la Palat. "Da? Merge? La ce?" "La pictura" "ahh... mtz...dar de ce nu merge la altceva mai activ " (sau .. nu mai stiu ce cuvant a folosit. Adica .. daca ar fi mers la sarit de fund in sus ... ar fi fost PERFECT !)
Brandusa, ce nu inteleg eu este ca tu spui ca vei face HS si ii vei da si la scola din sat. Spui ca vrei sa aiba mintile odihnite, capacitate de a invata, si mie mi se pare ca exact lucrul asta il va face scoala exact pe invers. Cum sa aiba mintile odihnite cand ei se zapacesc cu programa de la scoala si apoi ii astepti tu acasa cu HS ? De aceea, zic ca n-am inteles eu bine. La scoala din sat in mod sigur va fi o normare, exact de ceea ce zici tu ca te feresti, exact asta se va intampla. Ei vor hotara ce ar trebui sa stie si ce nu la o anumita varsta.
Lili, exact asa si eu ma simt. Foarte fericita ca am ales sa stau acasa cu Daria. Mi-ar fi placut sa am si mai multi copii. Poate ca va da Domnul si voi avea. Cu toate ca m-am coborat la nivelul de joaca, am urcat cu mult in alte aspecte, si pe mine Daria m-a invatat multe. As fi fost lipsita de toate acestea daca nu as fi fost cu ea acasa. Si chiar daca am stat acasa, nu ma consider plafonata, si nici scoasa de pe piata. Da, e drept ca banii nu s-au lipit cu kilele de mine, si e drept ca imi este greu financiar, dar ... sunt companii mari care dau faliment in conditiile de acum ... eu sunt bucuroasa ca produc cat produc.
revin. merg sa vad ce face daria, si daca vrea sa mai ramana o ora
LunaNoua spune:
Am fost la Daria la Palat, si era cumintica foc, in banca si desena o pisica. Ea picteaza cu placere .. dar ... i-a vazut pe restul ca sunt cu creioane, si imediat, hop si ea sa fie ca ceilalti. brrrr... chestia asta nu imi place. Acasa face o lucrare in stadiul pe care il avea acolo in maxim 10 min. Acolo i-a luat o ora. E clar ca sta si se benocleaza la ce fac ceilalti, mai mult decat sa isi vada de lucrarea ei. Ma rog ... trebuie sa apreciez si faptul ca e receptiva, nu ?
Denisam spune:
Neatza si un ceai, cafeaua am baut-o acum 2h:)))
EU legat de HS ma abtin caci clar nu pot sa tin pasul si ideile mele nu prea coincid cu ce se discuta.
Ingrid- nu am zis mare lucru de pian ca nu face decat 40 de min ora pe saptamina,exerseaza insa aproape zilnic vreo 10-15 min maxim, dupa 2 carticele, pe pianina, ca nici noi nu ne-am hotarat sa investim in pian deocamdata. Merge bine,stiu ca se poate si mai bine,dar nu vreau sa o stresez prea mult,ca si asa face destule,zic eu si eu am impresia ca nu imi ajunge timpul sa ma ocup de ea...si de Alex, aseara la 8 faceam cu Alex, dupa ce de la 6-7.30pm am facut cu Emma si gatit in acelasi timp.As vrea sa o mai invat ceasul,ca nu il stie ca lumea, ca ea e preocupata de citit(aseara ii citea lui bunica-sa in engleza si cand buni a cigtit din abecedar, si-a bagat si ea nasu' si a reusit destul de bine in romana-ceea ce mie personal nu mi se pare usor sa treci de la una la alta cand nu am nimic in comun),de mate,acum se pregatesc de concertul din 16 dec, canta si danseaza in acelasi timp si in 2 limbi si azi si maine are dans,sper sa respire simbata ca vrem sa tragem o fuga la cabana.
Ai vazut filmuletele din drop,vrei sa trimit niste carticele din alea in engleza, ca sun ifetine tare 2 -3 cad..Va pup si sanatate multa,sper ca sunteti ok acuma.
Cis-mai scrie si tu de Razvan
Moni,Lili, Mira, Deea- o zi buna si
Denisa cu Emma Andrea 4,5 ani si Mark Alex 3 ani
teolinda spune:
MONI - ai fost o harnicuta .Super bine ca ai rezolvat si ceva cadouri de Craciun.
DEEA - deci trebuia sa faca fata ceva mai "activ" la Palat. Mai mama nu m-a ridicat in slavi in copilarie...si-acum prefera sa fie de partea altcuiva intr-o discutie.. si sa le gaseasca alora scuze. Da' asa am mustruluit-o acum vreo 3 sapt ca s-a linistit. I-am zis ca n-am nevoie sa imi dea dreptate dar sa taca din gura si sa nu se mai bage ca musca in lapte. O face complet nevinovat si inocent. Ea incearca sa fie diplomata cu altii se baga aiurea in discutii. Eu sunt mai directa si nu-mi place sa o iau dupa vinisi.In rest si-ar da si sufletul din ea sa ma ajute doar ca uneori trebuie pusa pe silent. E f. repezita , ba o ia gura pe dinainte, ba arunca tot ce ii cade in mana si a doua zi se trezeste ca a aruncat ce nu trebuia.
Piua
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
Denisam spune:
A si am uitat sa spun, ca nu e rea ideea de institut,dar cum aici sunt scoli super, eu nu as putea sta atatia ani despartita de copiii mei, si m-as muta dupa ea-stiu insa copiii care au facut facultatea la Viena si i-a ajutat enorm,dar vorbim de facultate.
A si am o intrebare,pt mamicile de 2+copiii-la voi fetitele sau cel mare vrea pupaceala si sunt putin gelosi spre sfarsitul zilei-la noi Emma asa face, ea nu e super pupacioasa in timpul zilei,dar spre seara asta vrea, mai ales cand merge la culcare,spre deosebire de Alex care mereu ne da hugs and kisses
Denisa cu Emma Andrea 4,5 ani si Mark Alex 3 ani