unul din 5 copii victima a abuzurilor sexuale

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ralcat, zona educata si civilizata, adica faptul ca nu facem pipi la boschet, nu ne spalam in rau,nu mancam cu degetele si nu ne scarpinam in dos pe strada...nu inseamna deloc ca suntem feriti de tot felul de tulburari psihice si boli mentale.
N-are civilizatia legatura cu abuzul,abuzuri se intampla peste tot, iar cei care abuzeaza copiii au fost la randul lor victima abuzului, general vorbind.
Si da, fetele au dreptate, statisticile arata ca cei din jurul nostru ne pot abuza copiii. Pentru ca ei au acces la copiii fara sa ne trezeasca suspiciunea, pentru ca ei cunosc copiii, copiii ii cunosc pe ei, au incredere in ei..

Foarte multi abuzatori sunt ei insusi parinti. Unii isi abuzeaza prospii copii, altii pe cei ai prietenilor.
Un abuzator nu e chel, cu tatuaje si muschi , nu are fatza de ´´bad man´´. Nu..pare ´´de treaba,´´ om simplu, poate trece neobservat, poate fi sociabil, saritor, zambitor, om normal si banal.

Cel mai important este sa observam, sa ne uitam in jurul nostru si sa observam adultii care intra in contact cu copilul, cum, unde, in ce forma,etc.
Si si mai important, sa cladim o relatie de incredere cu copilul nostru, astfel incat la primul semn de eventual abuz sa vina sa ne spuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

luna, in nici o situatie nu se ia temperatura rectal? am fost sfatuita aici de medic(am gasit si in articole) cand copilul era bb sa ii iau temperatura rectal pt ca cea la sub brat nu e precisa. stiu ca la DR au termometre orale care sunt f precise.

ce este exact considerat un abuz sexual?
nu face cineva o lista cu toate formele minore de abuz in randul copiilor? pt ca pe cele majore le stim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mindy aici temperatura se ia in ureche la bebelusi. O singura data am sugerat la dr de temp rectal si s-a mirat de ideea mea. Mi-a zis ca e o metoda invaziva pe care ei nu o incurajeaza plus ca e periculos si poate cauza fisuri anale. Asa-i aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Partea buna la noi este ca Lucas nu vrea la toaleta cu nimeni, decat cu mine. Nici cu taica-sau nu merge, decat rar, cand nu sunt eu. Iar la gradi, eu nefiind, accepta sa mearga cu educatoarea, pe care o iubeste foarte mult, dar ei in general merg in gasca, ii duce pe toti in acelasi timp, si atunci, la gramada, profita si el sa faca pipi. Din ce am vazut educatoarea ii incurajeaza sa mearga singuri, la el e mai greu, ca e cel mai mic. Dare, prin puterea exemplului, incearca si el sa-i imite pe cei mari, cand se afla la gradinita.

Luna, cred ca stii ca o sa tin cont de ideile si sfaturile tale,

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In Romania nu cred ca a ajuns decat in mica masura fobia asta de "altcineva" decat mama sau tata. Sau dn cate inteleg nici macar noi nu ii spalam. Poate ar fi bine ca nou nascutii sa stie deja sa se stearga si sa faca dus singuri. Zau ca e exagerat! Nu stiu cum e prin alte tari, dar nu cred ca niste parinti care au servici au cum sa ia copilul de la scoala. Eu am noroc de bunici - chiar 4 - care pot sa-i duca/aduca de la scoala, engleza, dans, karate FTK sau parc. In weekenduri au dormit la copii-prieteni sau am avut noi copiii prietenilor.
Cu spalatul, iar apare o problema. Fiul meu cel mare (aproape 8 ani) abia acum incepe sa se spele singur - exceptand parul. Fiul mai mic (5 ani) nu vrea decat cu mama iar cand trebuie sa spalam "chestia" e cu urlete. Eu il tin si taica-su il spala. Daca l-as lasa pe el, probabil am ajunge curand la spital.
La plaja, marea majoritate a romanilor isi lasa copiii goi. Recunosc ca eu n-am facut-o niciodata, dar nu din pudicitate sau grija de agresiuni ci din comoditate si la gandul ca se aseaza cu funduletul in toata mizeria de pe plaja.
Temperatura nu le-am luat-o rectal pentru ca mi s-a parut scarbos. Le-am luat-o in ureche cand erau bb-i iar acum la axila.
Si facem si pisu la boschet, ne spalam in rau, mancam cu degetele....evident, nu in Bucuresti ci cand mergem pe munte/paduri/delta. Poate in lumea civilizata toate cabanele au toalete si dusuri, dar in Romania nu. Iar cand mergi cu cortul pe munte, nici atat (stiu in alte tari exista si camping-uri). Nu vad insa, ce legatura are pipi-ul in padure cu agresiunile sexuale. Am senzatia ca mai degraba civilizatia avansata duce la exacerbarea acestui tip de agresiuni.
Ce ziceti de copiii care la ore normale pot vedea la televizor filme cu acte sexuale (nu explicite, dar destul de sugestive). Asta nu e agresiune? Nu le da idei? De fapt, un abuz sexual e doar cel fizic?

Mergi la inceput

Anya binenteles ca toti in lume suntem personoane ocupate. Nu-ti inteleg ironia cu spalatul. Nimeni nu zice ca bunicii nu ar trebui sa se implice. Sau tatii, sau rudele. Insa pe cat posibil accesul la partile intime ar trebui limitat. De ex eu nu vad de ce ar spala-o soacra-mea cu socru-miu pe fie-mea cand ea face baita acasa cu mine. Si fetita mea sta cu bunicii 2 zile pe sapt. Insa de bebelus stiu ca socru-miu de ex nu dorea sa schimbe un pampers. Si acum la fel, vad/aud ca nu doreste sa o duca la toaleta, de ex cand suntem la ei toti, si fata mea cere la toaleta, el ii spune soacra-mii sau mie ca vrea copilul la toaleta. Daca s-ar fi oferit in mod constant sa o duca el mi s-ar fi aprins beculetele. Poate pe nedrept, poate in mod paranoic, insa ma uit la astfel de aspecte. Asta nu inseamna ca imi pot proteja copiii suta la suta. Nimeni nu o poate face. Traim o viata agitata, in societate, nu poti sa-ti incui copiii in casa pentru a ii proteja.

Cu spalatul singur... majoritatea copiilor manifesta dupa varsta de doi ani dorinta de independenta, eu ma spal, eu ma imbrac, eu fac eu dreg. Daca am avea rabdare ca parinti si incredere in ei sa stii ca o pot face si ei foarte bine.

Nu inteleg de ce baitelul tau de 5 ani trebuie tinut cu forta sa fie spalat la partile intime. Voi stiti mai bine. Insa parerea mea e ca ii poti insufla ideea ca e ok sa fie tinut cu forta sa i se umble "acolo". Este doar parerea mea.

Al meu de 9 ani se spala singurel peste tot. I-am explicat pe la 4 ani de ce trebuie sa acorde atentie partilor lui intime, i-am spus ca poate sa faca o infectie, a inteles.

Nici eu nu inteleg totusi ce legatura are pipi la boscheti cu abuzul. Si da, sunt total de acord cu abuzul psihic cand copiii vad filme "deochiate". Nu mi se pare normal.

Jasmine ma bucur ca te-au ajutat cu ceva informatiile mele. EU am citit mult pe tema asta, am o teama continua, al meu zice ca am pasarele pe creier pentru ca sunt nemultumita de faptul ca cea mica, desi merge de la 2 ani la gradi, tot nu merge cu placere, nu plange ci imi spune ca nu vrea sa mearga.

Unul dintre semnele abuzului sexual este comportamentul excesiv sexual al copilului mic. Care in mod normal nu are de unde avea astfel de informatii. (dar daca vede astfel de filme n-ai de unde sa stii in mod real daca a fost abuzat). Adica: vrea sa sarute cu limba, isi arata partile intime voit strainilor, are un comportament foarte sexual. (si aici nu ma refer la masturbarea care apare in mod normal la varste micute).

O alta info care mie mi-a ramas in cap din nu mai stiu ce articol: e bine ca un copil sa fie invatat ca in caz ca se rataceste, sa mearga sa ceara ajutor unei alte mamici cu copii. Astfel e minim pericolul sa dea peste vreun dezaxat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Sper sa nu zic prostii, nu stiu exact care-i definitia extinsa a abuzului sexual, nici a hartuirii sexuale. Eu zic ca daca incadram la abuz sexual si hartuirea sexuala (de genul pipait, ciupit de fund sau de sani), 1 copil din 5 e prea putin. Si chestiile astea lasa urme si sadesc frica.

Si eu, si sora mea am avut experiente neplacute - nimic grav, ca ne-am salvat la timp. Eu am fost agresata de un coleg de joaca cu 4 ani mai mare (ma jucam cu papusile, am scapat intepandu-l cu o furculita ), ea - de un unchi. Neplacut a fost ca, desi se stia ca unchiul respectiv (cumnat al alor mei) e oarecum tulburat sexual, bunica paterna a spus tot de mine si sora-mea ca suntem "nebune ca mama" (citat). Asta a fost acum 26 ani, respectiv 15 ani - deci abuzul sexual nu este apanajul civilizatiei. Eu zic ca ccc civilizatia doar face posibila recunoasterea si pedepsirea abuzului.

Si eu imi invat fata sa se spele singura. Ca partile ei intime sunt doar ale ei. Plus multe altele, care seamana bine cu ce au scris deja fetele-nteleptele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Of Doamne,
Luna, eu sunt total de acord cu tine, nu spun ca ai fi exagerata fiind prevazatoare cu copiii tai. Doamne fereste. Si al meu stie ca zona din chilotei este personala, nu pune mana nimeni, nu se uita nimeni si nici el la altii. Prefer sa vina cu chiloteii murdari de la toaleta decat sa fie ajutat ... noroc ca si-a facut programul incat la gradi nu are nevoie decat pishu.
Dar mi se pare numai mie total ... anormal ca noi sa ajungem ca niste vulturi scanandu-ne rudele ... pare suspect, cum se poarta cu copilul, cum pune mana pe el, ce-i zice, cum ii vorbeste ... ma refer la rude, prieteni, apropiati. Oameni in care se presupune ca avem incredere ...
LadyJ, eu una cam in acest context ma leg si de civilizatie si educatie, traim intr-o zona a lumii unde abuzurile asupra copiilor se condamna, si in principiu, suntem alfabetizati, deci stiu la ce se expun ...
Si in plus ... presupunand ca esti atata de bolnav, luat de val, disperat sau mai stiu eu cum ... cum poti tu prieten cu mine sa incerci sa-mi abuzezi copilul? Nu-ti imaginezi cum e in inchisoare, dar dupa aia, nu ma cunosti incat sa stii ca mori de mana mea ? Eu tot nu pricep, cred ca nu ma duce capul.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Daca citesti subiectul ASTA vei vedea ca abuzul a existat din totdeauna dar mai putin mediatizat.

Faptul ca statistic cele mai multe abuzuri se petrec in familie, sau de catre prieteni, nu ma uimeste, ei sunt persoanele care au acces la copiii nostri, in ei avem incredere...

Ce sa zic, eu nu ma gandesc niciodata concret ca frate-miu ar putea face asa ceva, nu vreau sa-mi imaginez, nu suport ideea, insa nu inlesnesc o astfel de posibilitate. Adica incerc pe cat posibil sa nu tin "usa deschisa" eventualilor abuzatori.

Pe mine cazul care m-a socat cel mai mult s-a petrecut anul trecut aici, intr-o gradinita. Copiii erau abuzati de o "educatoare", ii abuza preponderent pe cei pana in doi ani cand le schimba pampersul, si fete si baieti. Imi vine rau si cand scriu despre asta sa povestesc. Le facea poze si le posta intr-o retea de pedofilie. Asa a fost prinsa, a intrat politia pe fir si a prins toata reteaua respectiva. EDUCATOAREA respectiva era MAMA de doua fete. Neabuzate de catre ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralcat

Of Doamne,

LadyJ, eu una cam in acest context ma leg si de civilizatie si educatie, traim intr-o zona a lumii unde abuzurile asupra copiilor se condamna, si in principiu, suntem alfabetizati, deci stiu la ce se expun ...
Si in plus ... presupunand ca esti atata de bolnav, luat de val, disperat sau mai stiu eu cum ... cum poti tu prieten cu mine sa incerci sa-mi abuzezi copilul? Nu-ti imaginezi cum e in inchisoare, dar dupa aia, nu ma cunosti incat sa stii ca mori de mana mea ? Eu tot nu pricep, cred ca nu ma duce capul.

Sigur ca abuzatorul sexual stie ca daca e prins e pedepsit cu inchisoarea.Insa in momentele acelea in care isi pune in aplicare planul, nu ii pasa.Vorbim de oameni bolnavi cu capul, ca sa ma exprim asa.
Din acest motiv, dupa comiterea actului foarte multi dintre abuzatori intra in panica si chiar isi omoara victima. De frica ca aceasta sa nu vorbeasca.
Sunt o multime de copiii disparuti, au fost o multime de cazuri mediatizate din care aflam ca cutare vecin sau prieten de familie a abuzat un copil si apoi l-a aruncat in vreo apa..

Anya, cand vorbim de abuz sexual asupra copiilor ironiile chiar nu au ce cauta.
Baietelul tau de 5 ani se simte clar extrem de inconfortabil cand e vorba de a atinge-spala partile intime. Cand a inceput sa aiba aceasta reactie?

Mergi la inceput