unul din 5 copii victima a abuzurilor sexuale

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

LadyJ, daca te referi la baiatul meu de 5 ani ... nu are nici o jena in a se spala sau a fi spalat de mine/tati/buni in zonele intime. In afara de noi ... nu il atinge nimeni. Nu manifesta nici un semn, daca am dat asa ceva de inteles, imi cer scuze.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralcat

LadyJ, daca te referi la baiatul meu de 5 ani ... nu are nici o jena in a se spala sau a fi spalat de mine/tati/buni in zonele intime. In afara de noi ... nu il atinge nimeni. Nu manifesta nici un semn, daca am dat asa ceva de inteles, imi cer scuze.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Nu, ma refeream la baiatul Anyei, ea a scris ca cel mic urla cand e spalat in zona intima. Copilul se impotriveste atat de tare incat e nevoie de doi adulti pentru a se efectua igiena in acea zona..pe ea o intrebam nu pe tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Eu

Nu, ma refeream la baiatul Anyei, ea a scris ca cel mic urla cand e spalat in zona intima. Copilul se impotriveste atat de tare incat e nevoie de doi adulti pentru a se efectua igiena in acea zona..pe ea o intrebam nu pe tine.

Poate motivul pentru care copilul urla este cu totul altul.
Sunt in aceiasi situatie ca Anya. Si fi-miu nu accepta deloc sa-i umblu acolo, nu vrea sa-l spal, se fereste, nu ma lasa. Iar la noi, motivul este ca la 3 ani a trecut printr-o operatie de fimoza care l-a speriat rau de tot, perioada post-operatorie a fost un calvar, de atunci e foarte nelinistit cand e vorba de spalatul partilor intime.
Deci motive pot fi cu totul altele decat un presupus abuz sexual asupra copilului.

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Eu

Poate motivul pentru care copilul urla este cu totul altul.
Sunt in aceiasi situatie ca Anya. Si fi-miu nu accepta deloc sa-i umblu acolo, nu vrea sa-l spal, se fereste, nu ma lasa. Iar la noi, motivul este ca la 3 ani a trecut printr-o operatie de fimoza care l-a speriat rau de tot, perioada post-operatorie a fost un calvar, de atunci e foarte nelinistit cand e vorba de spalatul partilor intime.
Deci motive pot fi cu totul altele decat un presupus abuz sexual asupra copilului.

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mai fetelor, va rog eu cititi cu atentie ce se scrie.

Pur si simplu am intrebat-o pe Anya CAND a inceput sa aiba baiatul ei aceasta reactie, ATAT.N-am dat cu zarul sa aflam cauza, n-am dat cu presupusul, ea a facut o afirmatie legata de baiatul ei, iar eu am intrebat-o cand a inceput acel comportament.

Sigur ca exista un MOTIV pentru care copilul face circul asta la baie, asa cum si la tine, Elle , a existat unul. Dar eu nu o intreb pe Anya care-i motivul pentru ca mai mult ca sigur nici Anya nu-l stie. Daca Anya ne spune cand a inceput, tot ea se poate gandi ce evenimente mai deosebite au existat in perioada respectiva, si poate gasi o eventuala cauza a acestei mari neplaceri a baiatului, cauza care poate fi extrem de diversa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Da, si Lucas a fost operat (a facut o infectie si au trebuit sa-l decaloteze) si din cauza ca noi a trebuit apoi sa-l decalotam la baita acum are mare grija sa nu ne apropiem de putzulica lui. Inca se mai fereste... asa ca, in lumina a ceea ce discutam aici, am inceput sa-i dau buretelul sa se spele el.

Da, si eu cred ca niciodata nu poti sa fii destul de prevazator daca te culci pe-o ureche ca tie sau copilului tau nu i se poate intampla. Sigur ca exista si semnale ale abuzului sexual, si cred ca si un anumit comportament al abuzatorului. In primul rand voi fi atenta la persoanele care doresc neaparat sa ramana singure si sa petreaca mult timp cu copilul meu. Acesta probabil ar fi un semnal de alarma. Apoi conteaza si reactia copilului cand se afla in preajma acelei persoane.

Fireste, noi acum vorbim de Europa, ca traim aici si ni se pare ca este unul din continentele cele mai civilizate. dar cred ca acest comportament nu-l intalnim doar aici in mod preponderent. Se intampla sa aflam mai multe despre abuz sexual in Europa si fiindca exista si o alta mentalitate, poate si legile sunt altele si victimele sunt oarecum incurajate sa vorbeasca pana la urma, poate si fiindca se simt mai incurajate. Poate pe alte continente si in alte culturi se intampla aceste lucruri cu aceeasi frecventa, dar nu se dezvaluie, se tin ascunse.
Cred ca nu are legatura prea mare cu civilizatia, intr-adevar. Pana la urma multi oameni au cate o dereglare, numai ca acele dereglari nu se vad, rar se descopera.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

De la 1 an, dupa ce a fost "abuzat" cu o decalotare fortata (la medic). Pana atunci nu a putut fi spalat :) asa ca nu am cum sa stiu daca ar fi facut sau nu urat. Si celalalt baiat (mai mare) a patit acelasi lucru si abia dupa varsta de 6 ani a acceptat ca senzatia respectiva nu e durere si sa vrea sa se spele singur. El ii tot arata si explica fratiorului cum sa faca, ca nu doare (m-am gandit ca exemplul fratelui mai mare e mai de incredere decat povestile altora), dar inca nu vrea. Eu nu imi fac griji. Incetul cu incetul va creste si se va maturiza (si spala ). Pana atunci, va trebui sa-l spalam noi.
Cat despre bunici, da ii spala. Cam 1 luna /an stau la munte cu bunicii. Cum as putea sa tin copiii nespalati. Si cu toate ca sunt baieti, vor sa ii spele bunica.
Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa-si defineasca pana unde e grija si de unde incepe paranoia. Exista riscul sa le sadim o neincredere totala in cei din jur.

Mergi la inceput