Am nevoie de un sfat , sugestie , ideea , orice

Am nevoie de un sfat , sugestie , ideea , orice | Autor: alexxia

Link direct la acest mesaj

Am confrunt cu o problema legata de copilul meu si efectiv nu stiu ce sa mai fac . Va rog pe voi sa-mi dati un sfat , o sugestie .
Fata mea este eleva in clasa a 3 a , la un colegiu cu profil sportiv ( inot ) . A fost dorinta ei sa faca inot de performanta si noi ca parinti vrem s-o sustinem . A dat examen si a intrat scotand un timp bunicel pentru varsta ei . Celor trei clase intai de la respectivul colegiu le fost repartizata aceeasi antrenoare . Toata clasa intai am auzit de la antrenoare cat de bine merge copilul meu , iar de la copil ca doamna nu-l corecteaza niciodata . La sfarsitul clasei intai au un concurs municipal si stupoare copilul meu impreuna cu toti colegii de clasa se claseaza pe ultimele locuri . Vorbesc cu antrenoarea si imi spune ca fata mea nu e atenta si nu munceste .
Copilul insa imi spunea ca nu e adevarat .
Face si jumatate din clasa a doua la fel , pana in momentul in care reusesc sa vad si eu un antrenament . Vad cum copilul meu munceste de-i sar capacele , dar haotic , nimeni nebagand-o in seama. Am o alta discutie un antrenoarea si de data asta imi spune ca ea nu are timp sa se uite la fiecare . Urmeaza un alt concurs cu aceleasi rezultate dezastroase . Numai ca 2 colegi de clasa si-au imbunatatit dramatic timpul . Vorbesc cu parintii lor si aflu ca au cerut de la director la alt antrenor din cadrul aceluiasi colegiu . Fac si eu acelasi lucru si dupa doua luni de antrenament la urmatorul concurs timpii fetei mele scad cu 15-20 de secunde la fiecare proba .
Incepem clasa a treia , inarmati cu cererea de la director aprobata , ne vedem de antrenamente ( copiii mai vechi deja iau medalii la concursuri nationale si internationale ). Dupa o luna de scoala suntem anuntati ca doamna antrenoare ( care e puternic sustinuta politic ) a tras niste sfori si a venit un inspector care a anulat cererile aprobate de directoare. ( Copiii fiind obligati sa se intoarca la vechiul antrenor ). Noi nu am fost anuntati si copiii nostrii au luat absente de la inceputul anului la acum .
In aceast moment sunt in pericol de exmatriculare . Copii care pleaca de acasa la ora 7 si se intorc la 17 ( fac 3-4 ore de inot pe zi ) si totusi au numai FB la scoala .
Ce putem face ? Copiii nu vor sa se mai intoarca la antrenoare odata pentru ca acolo au fost in repetate randuri umiliti si apoi ca ar insemna sa renunte la visul de a face performanta .
Unde sa ma duc ? Aveti vreo idee ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Foarte delicata pozitia in care va aflati.
Prima intrebare care mi-a venit in cap ar fi: inspectorul care a anulat cererile, nu are un sef? Cu care eventual sa se poata vorbi? Cred ca la inspectorat e locul in care puteti misca ceva.
Daca o muti la o alta clasa e acelasi lucru presupun, nu? Ar fi cea mai simpla solutie, dar rezolva ceva?
Succes

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Faceti reclamatie in scris la director si la Inspectorat pentru rezolvarea absentelor.
Contestati revenirea antrenoarei la Inspectorat tot in scris dar sunt sanse mici sa se rezolve.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Desigur ca sunt adepta rezolvarii pe cale directa a problemei , care este una delicata desigur, dar ar trebui sa va strangeti parintii copiilor implicati in problema asta si sa va gasiti dreptatea la inspectoratul scolar. Poate dintre toti parintii se gaseste unul care sa "cunoasca" pe cineva nitel mai sus decat inspectorasul ala care a anulat aprobarile date de directoare. Verificati daca este legala o asemenea initiativa de anulare, daca acel inspector are acel drept. Daca nu chiar si cu un avocat bun , platit de toti parintii, se poate rezolva cumva problema. Colegiul asta cu specific de inot este singurul de profil din Bucuresti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

daca e vorba de mai multi copii.toti parintii implicati faceti o cerere la inspectorat.daca nici asa nu se rezolva direct la Ministerul Tineretului si Sportului...sau al Invatamantului...nici nu stiu cum mai sunt acum..sau s-au unit...trebuie sa te interesezi.
asta e parerea mea.sper sa te ajute!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

O plangere bine formulata si argumentata ar trebui sa rezolve macar o parte din problema. De fapt ar fi poate mai bine sa faceti o plangere catre directorul/directoarea scolii, inregistrata la secretariat, apoi la inspectorat, sa vada ca ati urmat calea legala. Si daca nici la inspectorat nu gasiti intelegere, poate ca promisiunea ca veti reveni insotiti si de presa, care abia asteapta un subiect cu copii nedreptatiti si parinti suparati, zic eu ca scapati de antrenoarea cu pricina.
Bafta multa

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank">Participam si noi la concurs - un vot va rugam - ant-1 si ant-2
Bijuterii unicat
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Eu, din cate stiu despre sforile din invatamant, chestia cu absentele cred ca e o simpla diversiune. Nimeni nu urmareste sa va exmatriculeze copiii. De ce? Pt ca pierzand copii sunt in pericol sa piarda clase (deci si jobul antrenoarei respective ar fi in pericol). In plus, ei stiu ca o astfel de exmatriculare ar aduce un mare scandal si nu prea cred ca asta vor.

Ce vor ei de fapt? Sa va puna la punct pe voi - parinti si copii deopotriva. Sa taceti si sa ziceti mersi ca nu i-au exmatriculat si sa nu mai umblati pe la director cu cereri de mutare la alt antrenor.

Pe director probabil il au la mana cu ceva (de fapt toti directorii sunt la mana inspectoratului, iar un inspector poate forta oricand mana unui director...). Asa ca dir nu va mai poate rezolva problema. Voi, parintii, cu inspectoratul tre sa va razbioti acum - si strecurati si voi ideea ca, daca nu se poate solutiona pe cale pasnica, dati cazul in presa, la tv... Se mai poate sa faceti si plangere la minster.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eu as opta pentru presa si televiziune. Treaba cu cererile catre diferite foruri va dura oricum mult (chiar si daca s-ar rezolva problema, ceea ce nu cred).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

faci plangere la inspectoratul scolar. sunt obligati sa iti dea raspuns legal in 30 de zile. in urma raspunsului vezi ce treapta legala alegi tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Poti sa faci adresa catre Inspectoratul scolar dar opinia mea este ca daca sustii cresterea rezultatelor sportive obtinute in comparatie cu rezultatele dezastruoase avute anterior ai avea ceva sanse. Conteaza mai degraba rezultatele ca si rezultat al competentei. Insa trebuie demonstrate efectiv.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Daca ma votati (mar-2) donez premiul oricare ar fi acelal pentru acest caz

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Hmmm, faza cu absentele e cusuta cu ata alba. V-au informat cumva pana acum ca nu frecventeaza copiii acel curs? Fiind vorba de copii asa mici, si nu numai, exmatricularea este ultima sanctiune care se poate aplica si parintii trebuie informati cand un copil absenteaza atat de mult.

Mergi la inceput