Zmeurici de iulie-august 2009 (5)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Chance felicitari! Ioana bine ai venit pe lume. Iti dorim multa sanatate si noroc in viata

Fetelor va multumim de urari. Matei este bine. Din fericire nu a mai facut nici un scaun pana acum si nici nu a mai vomat. Am incercat sa ii dau electroliti ceai si nu a vrut. a baut in schimb apa asa ca tot e bine. nu a papat orez dar a mancat o grisina si apoi l-am gasit manacand niste frimituri de ficatel de la ana. asa mila mi s-a facut cand l-am vazut cum ciugulea. ii era foame mititelului asa ca am riscat si i-am dat si lui o jumate de ficatel de pui facut la abur. sper sa nu fi gresit. pana acum e ok si ma rog sa trecem noaptea cu bine.
e asa de greu sa ii hranesti separat. vor sa pape ce papa si celalalt.

Noapte buna fetelor si sanatate tuturor

elena fericita de pitici pretiosi Ana Maria & Matei Stefan - 18 iulie 2009

Piticii mei iubiti

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theea spune:

Chance felicitari mamico!!!Sa va traiasca fetele sa fie sanatoase si sa va bucurati de ele!

Lucialu multumesc din suflet de sfaturi

Elenada sanatate lui Matei

Unguras sanatate lui M-C sper sa ii revina pofta de mancare

Noi suntem mult mai bine ,dupa 2 zile de foamete am revenit in forma.Mananca non stop acum de zici ca nu ii dau nimic toata ziua si tare bine imi pare

Ma bag la somn pupici noapte buna la toata lumea

cezara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

Chance Felicitari!!! Sa va traiasca ciufulici mic sa fie sanatoasa si sa aiba mult noroc, vai ce m-am emotionat la intalnirea surioarelor!

Sanatate zmeuricilor bolnavioare!

Luisa, da eu intrebam de Varilix, dar nu l-am facut, nu m-am decis ce sa fac. Si eu stiam ca daca face mai devreme boala face o forma usoara, dar de pare ca poate sa faca forma urata si sa ramana cu semne si cand sunt mici. Dar varilixul asta da imunitate pe 7 ani parca si nu facem altceva decat sa mutam pisica pe mai incolo cand e mai rau. Eu una am facut varicela in sc generala si a fost fff rau. Chiar nu stiu ce sa fac, deocamdata mai astept pana la primavara sa ma decid.

Eu ii fac Mariei aerosol in somn, cand sta pe burta sau pe o parte, si nu ii pun masca, ci dispozitivul pentru gura il pun sub nasuc, cat sa aspire ea aburul ala si chiar a fost f eficient. Aparatul este cu ultrasunete si nu face zgomot si 10 minute ii fac fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Chance,felicitari!Aveti o familie minunata!Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Ungaras,daca are diaree/vomita,nu e indicat sa-i dai laptic praf....vezi ca exista formula speciala pt. diaree,cred ca e fara lactoza......Si incearca sa-i prepari lapticul nu cu apa,ci cu zeama de orez/mucilagiu de orez.....Supica de morcovi si orez nu accepta?Sau ceaiul de menta?Orezul blendaruit cu banana?Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna dimineata!

Chance felicitari, mamico! Sa va traiasca!

Eu sunt tare fericita. Sarei i-a iesit si ultimul canin! A fost o perioada tare aiurea cu maraieli, nedormit si nemancat! Sper sa uitam de ea!

Corina, si eu am facut varicela in generala, prin clasa a opta. A fost cumplit cateva zile cu mancarimile alea cumplite, dar cel putin eram constienta ca nu trebuie sa ma scarpin ca raman cu semne. Nu am avut multe bube, a fost chiar ok. In schimb, Dori, avea 2 ani si cateva luni, am mai spus, a fost groaznic. Era plina toata!! Avea atat de multe bube ca nu le faceam fata! Cred ca vreo 3 nopti n-am dormit!! Desi am pazit-o bine sa nu se scarpine tot au ramas cratere urate. Sunt cateva urate pe fata, eu nadajduiesc ca o sa creasca si n-or sa mai fie atat de evidente.
Inca nu stiu nici eu ce o sa fac, mai ales ca Sara va merge la cresa la anul. Cred ca o sa merg pt imunitate pe antivirale, gen Isoprinosine. Celei mari e al doilea an de cand ii dau si a fost fff. bine. N-a mai racit deloc. Oricum parerea mea e ca majoritatea "racelilor" sunt de fapt viroze.

Va pup si va doresc o duminica frumoasa! Sanatate puilor bolnaviori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pony spune:

Chance Felicitari !Sa-ti traiasca fetele si sa te bucuri de ele!
Remember me?!
Nu am mai scris de muuult...stiu ca nu e o scuza dar nu am timp.
Va era dor de Raducu?
Il puteti vedea aici
Noi am crescut, avem silueta, tot cu mancarea ne luptam dar suntem bine.
Ce a mai trecut vremea...avem deja copilasi maricei
V-am pupat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

si de la noi!
eu de paza la micul print, ceilalti 2 baieti ai mei afara si pe santier.
De papat o facem in oras, asa ca am timp de stat putin pe net.

Chance felicitari mamico si reface rapida! emotionanta intalnirea dintre surioare. sa va traiasca si micuta Ioana si numai bucurie si implinre sa va aduca amandoua!
Pony Raducu e acelasi ingeras frumos cu ochi albastri...are o mutrita dulce de copil cuminte si nevinovat.
Ungaras bine a zis Pooh, vezi ca e lapte pt. asa ceva...eu i-am dat de la Hipp plus, follow the milk, de la 10 luni. e super bun si reface tranzitul rapid.
Blanca mai-mai cate mai stie Evita, o printesa desteapta foc aveti. Ma bucur ca analizele au iesit ok...cam 3 scaune la 2 zile trebuie duse.
Lucialu ieri au fost 5 ani de cand s-a deschis mall-ul. a fost shopping la miezul noptii. pe la 20:15 am ajuns si la 21:40 am plecat...dupa o tura rapida prin nebunie.
da, marco e soacra la noi in casa...dar are cu cine semana...moi!
Noce, LMA lui Filip pt onomastica de azi!
Elena ma bucur ca Matei este mai bine, da doamne sa-si revina complet.
Thea ma bucur ca si-a revenit Alessia. eu cred ca au si ei perioade, mai bune- mai proaste.
Corinna am auzit ca e mai eficient aerosolul cu masca si nu cu dispozitivul de gura...cica s epierde mult in are.
Luisa super ca ati scapat de canini! sunteti niste fericite!
Darioanaxx, LMA lui Andrei! sa creasca mare si cuminte si sanatos! numai bucurii sa va aduca!

gata, s-a trezit gogoasha mica...merg sa-i dau para si pe urma afar cu noi.
o duminica frumoasa sa aveti.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Buna la mamicutze!!!!
Dupa vreo cateva zile de soare si frumos,azi ploua de dimineata si frig de nu-ti vine sa iesi deloc afara.Eu am facut o infectie urata in gat si otita pe deasupra ,sunt pe antibiotic acum 8 zile.Albert e bine,incepe sa-si de-a drumul la vorba,zice din ce in ce mai multe cuvinte: haide,haide,baie,baie,catel,stiam ca multi copii nu prea il pot pronunta pe tz,dar el il zice foarte bine si cel mai amuzant e cand iti zice cum face rata
Chance felicitari mamico sa-ti traiasca fetele,sa fie sanatoase si sa va bucurati de ele.
L-am revazut cu drag pe Raducu
Am vazut ca mai multe zmeurici sunt bolnavioare,multa sanatate le doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Buna ziua si de la noi,

In primul rind CHANCE - felicitari si sa aveti parte numai de bucurii si impliniri.
Ne-am intors si noi din Canada si a fost asa frumos. Prea scurt dar frumos. Prima data ne-am oprit la Ottawa si mi-a placut mult, mult de tot orasul.. Foarte european, cladiri frumoase, am colindat de mi s-au rupt picioarele, prin ploaie, a fost asa frumos. Oamenii foarte calzi si saritori. Imi deschideau usile ca ma vedeau cu carutul sau incercau sa ma ajute cind cumparam ceva, foarte civilizati si curati.
A doua zi am plecat catre Montreal unde locuieste prietena mea cu viitorul ei sot si am petrecut pe cinste, am mai povestit, mi-am mai folosit si cunostintele mele de lb franceza caci Quebecul e provincie francofona si totul era afisat in franceza.
Pe scurt, a fost o calatorie frumoasa, cu Bryce n-am avut probleme, desi se foieste mai mult acum pe timpul zborului si s-ar tot duceeeee. ;))
Mai jos v-am pus pozici.
UNGARAS - imi pare rau sa aud de MC. Din experienta pe care am avut-o cu Bryce ( a avut cred un virus la stomacel, facea caca cam de 4-5 ori pe zi, dar nu era apos si nici nu a vomitat) si din ce am mai citit cel mai important e sa evaluezi starea generala a lui MC, sa observi daca e afectata sau nu (adica daca e letargica, are stari de somnolenta, schimbari majore de la rutina de zi cu zi). Sears spunea in cartea lui ca pericolul cu diareea e dehidtratarea. De aceea daca e ceva mai severa, el recomanda sa cintarim copilul in fiecare zi si sa observam daca si cit pierde in greutate.
El zice asa:
"Diarrhea, meaning liquid stools, refers more to the frequency of the bowel movements than to the consistency"
Signs of dehydration:
Mild to moderate dehydration:
-weigh loss of 5%
-still playful but quieter behavior
-dry mouth, fewer tears when crying
-urination less frequent than usual;
Severe dehydration:
-If your child has 3 or more of the following signs, or is acting unusually ill, you should seek medical attention:
-weigh loss of 5-10%
-lethargic or hyper irritable behavior
- sunken eyes;
-dry mouth, no tears when crying;
-dry,pale, wrinkled skin;
-infrequent urination ( only two times a day or less)
-dark, yellow urine;
Infectious causes of diarrhea:
Rotavirus : this is a very common of diarrhea, especially during late fall and winter. It is characterized by very foul smelling, watery, green or brown diarrhea that can persist for weeks. Fever and vomiting are common at the onset of the illness.
Other viruses, such as the flu, also commonly cause diarrhea.
Bacteria. These include E.coli, salmonella, and several others. Diarrhea may be accompanied by vomiting and fever. Blood in the diarrhea is a hallmark finding with bacterial intestinal infections.
Parasites. These are usually contracted during foreign travel. The telltale sign of a parasite is very watery diarrhea that lasts beyond two weeks.

These conditions are all generally contagious as long as any diarrhea is present. Cu alte cuvinte daca MC merge la cresa si acolo e vreun bebe care are diaree si daca ingrijitoarele nu tin o igiena stricta, atunci se va raspindi cu usurinta la ceilalti copii.

Si Sears dar si din experienta proprie iti pot spune ca probioticul ajuta foarte mult la stabilirea unui echilibru bacterial in stomacelul lor. Eu am in frigider tot timpul probiotic BIOGAIA si cind Bryce facea cachita des, ii puneam 5 picaturi in laptic si i-l dadeam sa bea.

Unul din pasii ce trebuie facuti pentru a monitoriza diareea este, spune Sears:
1. eliminate irritating foods: if baby is also vomiting, stop all solid foods, ,milk (except breast milk) and formula. If baby is not vomiting and has only mild diarrhea, stop all diary products, juices and high fat foods. If the diarrhea is severe (watery, explosive stools every 2 hours) stop all foods, milk formula, and juice. It is rarely necessary to stop breastfeeding. Refrain from these foods and liquids for from 12 to 24 hours.
In all this time, you should give them an oral electrolyte solution. These solutions contain an ideal balance of water and electrolytes to replace what your baby is losing in the diarrhea. "
Scuze ca am scris atit, dar m-am gindit ca poate o informatie mai concentrata te poate ajuta sa iei decizia cea mai potrivita. Pupici dulci si multa sanatate lui MC.
Nu mai stiu exact cine intreba cum mai tinem copilul in scaunul de masina. Pe al meu il mai tin inca tot cu spatele. E cea mai sigura pozitie pentru el in cazul unui accident. Il protejeaza cel mai bine si intentionez sa-l tin asa cel putin pina pe la 2 ani, 2 ani jumate. Cred ca MQ a explicat o data foarte bine care sunt beneficiile mersului cu spatele, asa in termeni tehnici, cum se pricepe ea cel mai bine.:)
Gata, inchei ca m-am lungit......

http://family.webshots.com/photo/2207340390104756238BCYPDK

Va pupam dulce,
Clara si Bryce

Mergi la inceput