Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (66)
Raspunsuri - Pagina 6
sandaa spune:
Lasata Secului pentru Postul Craciunului
Duminica, 14 noiembrie, se lasa sec pentru Postul Craciunului sau Postul Nasterii Domnului. Acest post se incheie pe 24 decembrie. Postul Craciunului ne aminteste de postul patriarhilor si dreptilor din Vechiul Testament si de postul lui Moise de pe Muntele Sinai. Dupa cum acestia au postit in vederea venirii lui Mesia, tot astfel se cuvine sa intampinam si noi nasterea lui Hristos.
Primele mentiuni despre tinerea acestui post provin din secolele IV-V, de la Fericitul Augustin si episcopul Leon cel Mare al Romei.
Hotararea ca toti credinciosii sa posteasca timp de 40 de zile s-a luat la Sinodul local din Constantinopol, tinut in anul 1166, in timpul patriarhului Luca Chrysoverghi. Amintim ca inainte de acest sinod, crestinii posteau diferit: unii numai sapte zile, iar altii sase saptamani.
Dezlegari in Postul Craciunului
In Postul Craciunului avem dezlegare la peste sambata si duminica. In tipicul Sfantului Sava se mentioneaza ca in zilele de luni, miercuri si vineri, trebuie sa postim fara untdelemn si vin. In cazul in care, in aceste zile vom face pomenirea unui sfant cu o cinstire mai larga, se face dezlegare pentru dragostea sfantului. De exemplu in zilele de 16 noiembrie (Sfantul Apostol si Evanghelist Matei), 23 noiembrie (Cuv. Antonie de la Iezerul-Valcea), 30 noiembrie (Sfantul Apostol Andrei), 4 decembrie (Sfanta Varvara), 5 decembrie (Sfantul Sava), 6 decembrie (Sfantul Nicolae), 9 decembrie (Zamislirea Sfintei Fecioare Maria), 17 decembrie (Sfantul Proroc Daniel) si 20 decembrie (Sfantul Ignatie Teoforul). Daca aceste zile vor cadea marti sau joi, mancam peste, iar daca va fi luni, miercuri sau vineri dezlegam numai la untdelemn si vin, iar peste mancam doar daca se intampla sa fie hramul bisericii.
Post aspru in Ajun
Ziua de 24 decembrie poarta denumirea de Ajunul Craciunului. E o zi de post mai aspru fata de celelalte zile. Exista obiceiul sa nu se manance pana la ora 3-4 p.m. Aceasta practica aminteste de postul tinut in vechime de catehumenii care in seara acelei zile primeau botezul si impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului.
De luat aminte
De multe ori mi-a fost dat sa aud ca nu postul alimentar este important, ci cel spiritual. Insa, nu este asa. Ambele forme sunt importante. De vreme ce Sfintii Parinti au randuit sa ne infranam de la anumite bucate pentru o vreme, au facut-o cu buna stiinta. Credinciosul nu trebuie sa se multumeasca cu jumatati de masura. Nu cu o parte din el trebuie sa-L intampine pe Hristos, ci cu intreaga sa natura: trup si suflet.
Adrian Cocosila
Ioanact spune:
Am culcat fetele, si-am intrat sa vad ce-ati mai scris.
In primul rand va multumesc tuturor (Livsy
, MaraAnisia- tiza finutei
si sandaa
) celor care ne-ati urat de bine atat finutei noastre cat si fetelor! 
speranta2008 wow..ai trecut deja de jumatatea sarcinii. 
Sarcina usoara in continuare si o nastere la fel de usoara! 
sandaa ce se intampla maine? 
Bineinteles ca ne rugam! 
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
carmelly spune:
Bun venit adraincic.
Speranta 2008 sarcina usoara si la termen si bb sanatos.
Ioanact ce de printese frumoase ai. Sa va traiasca fetitele si finuta.
La multi ani sarbatoritilor. 
Mie din ce in ce mai greu singura cu 2 copii. Sunt superbi si ii iubesc foarte mult dar cu cat cresc cu atat imi este mai greu. Vreau sa caut pe cineva sa ma ajute dar nu sunt convinsa. Cred ca am sa incerc sa le dau ceai de anason sa doarma si puisorii mei bine noaptea, nu pe la 1 noaptea si la 5 trezirea. Eram contra ceaiului dar si mama m-a sfatuit ca sa pot face fata. Sper sa pot tine si eu macar o particica din post ca de gatit nu pot gati, nu am timp.
Imi doresc sa botez o fetita daca nu isi schimba sexul, mamica e gravida in 6 luni si pe fetita din burta vor s-o cheme Andreea. Imi doresc s-o botez dar nu i-am propus parintilor. Tineti-mi pumnii duminica aceasta sau cealalta cand ma intalnesc cu mamica. Sper ca si sotul meu sa fie de acord.
Post usor.
Adriancic spune:
Fetelor, azi e inceputul Postului, asa ca ma latur tuturor ce vau urat Post usor si sa ne ajute Bunul Dumnezeu si Sfinta Maria sa il trecem cu bine si sa vedem cit mai curind doua liniute 
maria81 spune:
buna fetelor va pup pe toate
eu va citesc aproape zilnic dar scriu f rar
Ioanact sa iti traiasca printesele si finuta, am vazut pozele sunt f frumoase
pogonici mai ai putin si iti iei printesa acasa
si am si eu o mare rugaminte la voi sa ma treceti si pe mine in lista familiilor in rugaciune pentru dobandire de prunci buni : Maria si Cosmin
si daca puteti sa imi dati si mie amanunte cum faceti voi rugaciunile
va multumesc mult de tot
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA, FVL, ANTICOAGULANT LUPIC
3 IA, FIV 1 nereusit
pogonici1977 spune:
am cea mai grea saptamana din viata mea..nu mai pot sunt zombi...acasa ajung si abia ma misc de durrei de picioare...merg mult pe jos..sa pot rezolva in tiomp scurt..alerg mereu..
si uite asa sunt franta,..dar AMR 8 zile...asta ma mai tine..treaza...
o mamica fericita de IOANA NECTARIA
http://lb1f.lilypie.com/a8SDp3.png
http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png
Adriancic spune:
Maria81, nu stiu cit de corect le fac eu, poate cineva o sa ma ajute si o sa ma sfatuiasca...
Eu incerc sa citesc in fiecare zi cite un Acatist al sfintilor, incepind cu Acatistul pentru Dumnezeu in trei ipostase, al Sfintei Fecioare, Sfintului Nectarie, Sfintului Nicolae, Sf. Mare Mucenic Mina, Sf. Matrona, Sf. Iuliana din Lazarevo, Sf. Xenia, Sf. Arhanghel Rafail, Ingerului Pazitor (sper ca nu am uitat pe nimeni...
)
De azi am inceput sa citesc cite putin din Biblie.
Aprind candela pentru Sfinta Fecioara Maria.
Cred in Dumnezeu si cred ca o sa ma ajute.
Lili_g spune:
Nu e cea mai grea saptamana
!!! Te trudesti un pic mai mult.

| Citat: |
| citat din mesajul lui pogonici1977 am cea mai grea saptamana din viata mea..nu mai pot sunt zombi...acasa ajung si abia ma misc de durrei de picioare...merg mult pe jos..sa pot rezolva in tiomp scurt..alerg mereu.. si uite asa sunt franta,..dar AMR 8 zile...asta ma mai tine..treaza... o mamica fericita de IOANA NECTARIAhttp://lb1f.lilypie.com/a8SDp3.png http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png |
maria81 spune:
Adriancic
asa m-am gandit si eu sa fac in postul asta, nu stiu daca este bine sau nu, vreau sa citesc cate un acatist diferit in fiecare zi
si eu am o mare problema cu concentratul la ceea ce citesc, imi zboara gandurile in toate partile, sper ca Doamne Doamne sa ma ajute sa ma concentrez mai mult la ceea ce fac
va pup
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA, FVL, ANTICOAGULANT LUPIC
3 IA, FIV 1 nereusit
Livsy spune:
Buna dimineata,
Vin si eu cu multumiri fetelor care mi-au dorit sa vin cu o veste buna, Mara, Sandaa, Ioanact, 
, va multumesc!
Iata ca ieri ma plangeam ca nu am nicio veste noua despre mine si azi deja am ceva ce vreau sa va impartasesc: chiar ieri, in prima zi a Postului Craciunului, fostul meu sot a reusit sa imi achite tot restul sumei pe care mi-o datora in urma divortului. Sunt fericita si recunoascatoare pt asta fiindca mi-am dorit sa fie totul pasnic, fara procese si lucruri urate, iar presiunile pe capul meu erau uneori mari (ca sunt o mare fraiera ca il pasuiesc atat, ca n-o sa mai vad niciodata acei bani etc...) Dar Dumnezeu m-a lasat sa astept vreo doi ani, ca apoi, intr-o luna, in chip neasteptat, totul sa se rezolve... M-am gandit mult la ce a spus Mara acum cateva zile, ca intr-un moment viata poate sa ni se schimbe in sensul dorit de noi. Si sigur ca ce v-am spus acum nu e chiar atat de esential, dar e un semn in plus, pentru mine, ca Dumnezeu ne vegheaza, ca trebuie sa credem in El, uneori in ciuda tuturor aparentelor nefericite...
Imi cer iertare ca m-am lungit, poate aceste cuvinte (sper) vor mangaia pe cineva... asa cum si pe mine ma mangaie cuvintele voastre adesea.
Sandaa, ne rugam pentru tine 
Pup toate fetele cu drag! Sa aveti o zi binecuvantata!
Doamne Ajuta!