Fluturasi de martie-aprilie 2011 (65)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Alina acest doctor este la spitalul Judetean?
Nu stiu de ce aveam impresia ca mergi la Ali

16+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

roxy, acum mai conteaza 1 kg??? la tine vorbesc...ca la mine conteaza

alina 06 eu la prima sarcina vroiam cezariana, nici nu concepeam altfel....acum nu as concepe sa nu nasc natural...

mami x2 , de fetita cu codite si s 25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

Eu am miopie de ani buni (tot asa m-am dat eu curajoasa in facultate si nu am purtat ochelari pana am ajuns sa nu mai vad preturile pe raft )Eu port _2,5 la ambii ochi, deci stau mereu cu ochelarii pe nas ;))

Mie ginecologul nu mi-a zis nimic de problema miopiei in nastere.

Din cate stiu eu nu miopia este problema, ci starea retinei. Astfel, poti avea si miopie severa (-9, -10) si sa nasti natural daca retina este in stare buna. Daca aveti in familie istoric cu probleme oftalmologice (glaucom) atunci trebuie neaparat sa faceti investigatii suplimentare.
Fetele cu miopie mai mare (mai mare de -3) ar trebui sa faca un consul oftalmologic special ptr retina si in functie de asta sa ia decizia, nu dupa ureche ca o zis ginecologul. Ala nu are habar care e starea retinei mele!

In rest nu va faceti griji! Legatura dintre ochi si vagin nu e chiar asa de mare ;))

Ah si inca o chestie. Pe parcursul sarcinii si alaptarii e posibil sa sesizati o usoara agravare a miopie (eu o simt deja putin), dar nu va grabiti sa va schimbati ochelarii ptr ca este o chestie temporara. doar dupa ce terminati alaptarea se face un control care sa stabileasca eventuale modificari.

17+ Natalia

http://www.amainbucatarie.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Roxy, din cate am citit si eu, e mult mai usoara recuperarea dupa nastere naturala. Plus ca si pe bebe il ai langa tine mai repede. Eu am o prietena care a nascut in februarie si chiar si acum ii e greu sa-l tina pe copil in brate din cauza operatiei. Numai pe brat pe cate o parte il duce. Dar, asta e. Ascultam recomandarea medicului.

Mie nu atat de recuperare mi-e teama, cat de anestezie. Am facut anestezie din asta in spate la operatia de hernie. Nu pot sa va spun cat de rau mi-a fost dupa operatie. Ce frisoane si varsaturi. Am in fata ochilor imaginea fratelui meu care se uita pierdut la mine si nu stia ce sa faca. Cred ca aratam groaznic... brrr, nici nu vreau sa-mi amintesc fatza lui.

Lalely, Ionita e medic tot la spitalul Curtea de Arges, ca si Ali, probabil ca de aia ti s-a parut ca merg la Ali. Ionita a fost coleg de banca cu fratele meu din cls 1 pana in a 12 si ma stie de cand aveam vreo 10 ani. Asa ca mi-a fost usor sa comunic cu el si sa stabilim asa o legatura mai stransa si in relatia pacient - medic. Iar in Pitesti are cabinet pe undeva pe langa Jhon si mai are o zi si pe la Ambra.

in sapt 16+
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

daca tot am cerut la toata lumea pozici cu burtica ar fi corect sa mai pun si eu, nu??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

buna dimineatza

simo, sa iti traiasca baietelul si sa aiba parte de tot ce e mai bun pe lume!!! la multi ani!!!

madutza ai PM

am vazut k se dezbate iar subiectul cezariana...eu cu doctorita mea deocamdata nu am vorbit nimic de cum o sa nasc, parca e asa un subiect tabu pe care il ignoram amandoua:)) ce-i drept e prematur de vb acum pt ca depinde de multe lucruri dar in teorie eu sunt predispusa la cezariana pt ca sunt ft ingusta in bazin...e drept ca daca bebe nu o sa aiba o greutate prea mare si o sa fie bine asezat, cred ca o sa pot natural...desi la natural imi e groaza de multe lucruri, nu de durere

ieri m am intalnit cu o prietena care a nascut prin cezariana un baietel si care imi spunea ca are mari probleme cu el cu sistemul respirator si plamanii, si e convinsa ca e din cauza ca a facut cezariana, pt k se pare k plamanii sunt ultimii care se dezvolta (in timpul travaliului). pe ea o programasera la 38 de sapt sa nasca...acum mie normal mi se pare sa se astepte pana cand incepe travaliul si bebe vrea sa iasa! de ce sa il programezi mai devreme? eu asta nu inteleg...

s 19, in asteptarea baietelului nostru minunat

Mergi la inceput

cris, iti spun eu de ce....ii este mai simplu si mai usor dr sa iti programeze o cezariana decat sa il deranjezi pe el de acas (sau de unde o fi) noaptea sau in concediu, wk etc . asa te-a programat, te-a operat si a scapat de imprevizibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Pai si pui pozici, Lavi? Sa-ti zic si eu pe nume, ca prea ti-am zis numai pe numele printesei pana acum. Ce varza sunt. Raspunsul anterior adresat lui roxy, era de fapt pt tine, cel referitor la recuperarea dupa cezariana. Te cred ca nici nu te gandesti la alta optiune decat nastere naturala. Mai ales ca acu' stii ce si cum. E frumos ca ti-l da pe bebe imediat, nu? Adica macar cateva secunde acolo, ti-l da sa-l strangi in brate? Asa mi s-ar parea normal la nastere naturala.

in sapt 16+
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

asta chiar mi se pare o tampenie, sa zica mersi ca nasti oricum prin cezariana din punctul meu de vedere...oare si la privat e la fel? pe mine nasterea e un subiect care incepe sa ma sperie din ce in ce mai tare...doar din perspectiva copilului...

s 19, in asteptarea baietelului nostru minunat

Mergi la inceput

alina, da, mi-a pus printesa pe piept imediat ce a scos-o si apoi dupa 2-3 ore dupa ce a trecut efectul epiduralei (eram anesteziata de la brau in jos) am fost si mi-am luat printesa cu mine in salon.... doamne ce momente frumoase....si parca la momentul respectiv nu am stiu sa ma bucur asa tare de ele,.....acum voi profita de fiecare clipa.....de bebelusie, de tot!!!

Mergi la inceput