Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (178)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Reallaura

Danicris asa am suferit si eu de sinuzita si inca mai am urmari, vreo luna de zile. Eu nu am luat nimic sa nu intre in lapte. ce antibiotic iei?? Sanatate multa! Iar faza cu gradi, ce sa zic... poate era intr-adevar o reactie a lui Vladuc la ce a patzit la randul lui de la ceilalti copii...

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010

Mi-a dat ceroxim, are aceeasi substanta activa ca si zinnat-ul pe care l-am dat Andrei si mi l-a dat in doza mica, a zis ca nu e problema, pot sa-l iau linistita. Mi-am mai revenit dupa o zi de tratament, nu mai am asa dureri mari de cap, sper sa fie ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Dani - haha faina petrecerea Eu vin in tara de Craciun, dar nu cred ca ajung pe la Buzau ... nu ajungi matale in Bucuresti cu vreo treaba ceva, si poate ne reunim ???

Cu Vladutz, stiu ce spui, si al meu e agresiv. Mi-a zis si doamna la scoala, l-am vazut si in actiune. Ce fac eu: nu il mai las - il cert. De fapt ii vorbesc mai raspicat, il iau de acolo (asta cand sunt io prin preajma), uneori il cert mai tare, depinde de ce a facut si din ce motiv. Daca se apara il cert mai putin Am remarcat ca daca nu sunt mai ferma imediat se repeta fapta, ba chiar e mai rau. Deci incerc sa impun limite. Si vorbesc des despre asta, despre consecintele loviturii: ca il doare pe copil, ca l-a facut sa planga, profit cand altcineva il loveste si ii spun vezi, asa s-a simtit si x cand l-ai lovit etc etc. Deja s-a ameliorat situatia, poate ca si de la sine, nu stiu... oricum e pe faze, sigur trece.

Cu pedeapsa la noi la scoala se pedepseste doar lovitul copiilor. Ii pune la colt.Azi fiu-miu a lovit un copil - nu i-a facut nik, pt ca intre timp o fetitza daduse cu masina in capul unui baietel si il lovise mai rau deci cred ca coltul urma a fi ocupat de fetitza. In orice caz ii pune sa isi ceara scuze etc etc. Nu stiu daca e bine sau rau, insa cred ca functioneaza si probabil ca cu 30 de copii in clasa nu au cum sa faca altfel disciplina si o oarece ordine.

Fetelor, stiu de ce aici se spune scoala de la varsta asta si nu e gradi - e diferit de orice gradinita care poate exista iin Ro, cred. Sunt lasati de capul lor, de fapt sunt invatati sa fie autonomi, cica si la toaleta daca cer se duc singurei, le arata doamna drumul si ii lasa acolo lang WV, pe astia mici ii mai ajuta la dat pantaloni jos. Sunt responsabili de hainele lor, de ghiozdan, nu va zic ca deja am pierdut o cutie de mancare, seara gasesc ghiozdanul prin nu stiu ce sali Nimeni nu imi poate spune ca a facut Robert peste zi, caci la ora cand ajung eu nu mai sunt educatoare, ci doar niste ingrijitoare. Madama mi-a zis ca nu imi va semnala decat ce e neobisnuit. Si ca imi va face o evaluare exceptionala saptamana viitoare, pt ca e nou, dar in rest nu stiu cum voi afla detalii.

Pe el nu prea ma pot baza, de exemplu mi-a zis ieri ca a mancat senvish din cutie, mi-a spus cum l-a mancat, cum arata senvishul, eram incantata, cutia nu am gasit-o seara, ci abia a doua zi dimineata: din pacate era intacta :d deci nu stiu de unde a inventat el povestea cu senvishul mancat.

Din pacate avem o mare problema: a regresat cu pipi si kk si face pe el tot timpul, nu mai zice, nici acasa... Ieri l-am gasit cu hainutele altui copil, ca nu mai aveau schimburi. Si madama mi-a zis ca daca nu isi revine pana sapt viitoare mi-l da inapoi acasa, cu pemparhsi nu accepta sub nici o forma Am avut cu ea un mic schimb de replici, i-am explicat ca cu o zi inainte de scoala imi zicea inclusiv cand avea pemparshi ca face - deci problema e schimbarea, si poate nu va reusi intr-o saptamana sa isi revina, ea mi-a zis ca nu are cum sa stea sa schimbe 30 de copii. In fine, sper sa nu fie probleme, daca vad ca tot nu coopereaza tanti o sa schimb scoala si gata.

In rest el e incantat, nu plange la dus, imi povesteste mereu cum se joaca. Nu prea e obisnuit la activitati si face crize cand este luat de la masinile lui, asta din cauza ca nu a fost obisnuit cu asa ceva, la tanti nu aveau activitati, era joaca libera. Acush, e mai aiurea, de ex ieri a plans ptca incepuse ora de gimnastica si nu l-au mai lasat sa se joace cu McQueen. Toti copiii faceau gimnastica, el urla intr-un colt, l-am vazut pe geam.

Fug la trebi

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Pupam Robertel o sa isi revina. Si pe la noi asa e la scoli sub nici o forma cu pampers si tre' sa stie sa se ceara. Nepotul vecinei Suzy care a facut 3 ani in iulie inca nu se stie cu din astea drept urmare nu il primesc la scoala decat o zi pe saptamana fiindca fiind peste 3 ani sunt totusi obligati sa il ia dar au dreptul sa spuna ca nu pe perioada intreaga ca e peste puterile lor sa il schimbe etc. Acu e drept ca el nu a fost la cresa inainte a fost doar vroe trei luni la o onthalmoeder (un fel de Naima lui Simonix) dar in trei luni ce putea sa il invete si tanti aia???

Desiree poate dau cu bata in balta...dar intreb, ai incercat sa ii dai Victoriei laptele sub forma de milkshake cu ceva fructe in el, doar ca sa ii schimbe gustul. Lui Lorelei ii place mult ala de capsuni (acum il facem cu capsuni congelate) dar nu e mare fan ala cu banane... Ii pun si vanilie in el, nu neaparat zahar, samburi din vanilie si ii place foarte mult cu scortisoara. E drept ca a facut o psiune pentru scortisoara si si-ar pune pe orice insa zic si eu...ceva idei. Nici nu stiu daca ai voie sau nu sa ii pui fruct in lapte ... Apropo de mancare sambata am facut supa de fasole verde si ciulama de pui cu balmos si m-am gandit non-stop la tine, pe cuvant. Ma gandeam cum sa o fac sa iti fie mai usor... Drept urmare am facut in felul urmator. Am curatat morocv, patrunjel, telina si o ceapa le-am pus intr-o oala alaturi de un pui, apa, vreo 3 l si sare si le-am pus la fiert. Curatatul ala a durat nimic ca deh au fost trei morcovi, doi patrunjei si niste telina nu mare lucru. Deci cam in 5 minute erau astea in oala la foc.

Apoi am curatat fasolea verde, insa cel putin la noi este si din aia gata curatata si cu coditele taiate si cativa catei de usturoi si pana s-a fiert supa am facut aluat de biscuiti cu Lorelei. Apoi cand supa s-a fiert am lasat-o pe Lorelei vreo 10 minute cu mainile pana la cot in aluat timp in care:

Am scos puiul si legumele sa se raceasca putin sa pot lucra cu el.

Am scos cam juma de litru de supa intr-o cratita separata si oala initiala cu mai mult lichid am pus fasolea verde si doi catei de usturoi taiati marunt sa se fiarba.

Am pus cratita cu restul de supa pe foc, intr-o farfurie am amestecat vreo doua linguri de faina cu niste smantana, am aruncat in supa incalzita impreuna cu usturoi (ne place ciulamaua cu usturoi) => am pus pe foc amestecand putin si am lasat sa fiarba si sa se ingroase. Intre timp ma mai minunam la ce face Lorelei cu aluatul ala.

Deci in acest moment ai sosul pentru ciulama gata, supa de fasole verde pe cale sa se fiarba...

M-am mai jucat cu aluatul si eu pana s-au fiert pastaile moment in care legumele care deja sunt relativ racite le-am taiat rondele - mult mai usor decat sa le tai de la inceput fiindca acum sunt si fierte, dureaza 3 minute. Le-am pus in supa, am pus doua rosii taiate cubulete, verdeata de patrunjel, potrivit de sare si lasta sa mai fiarba putin la foc mic.

Carnea de pui am scos-o complect de pe oase, din nou usor, puiul era relativ racit si fiind fiert numa'ca nu ii ziceam sa coboare d epe os si o facea, am pus carnea in sosul de ciulama, am potrivit de sare si piper, si aici am pus verdeata de patrunjel.

Intre timp poti pune macaroane la fiert...ca bulzul daca nu ai zar nu prea are sens sa-l faci.
In orice caz cred ca efectiv am muncit cam o juma de ora, toata afacerea a durat o ora si 20 de minute cronometrat si am iesit cu doua feluri de mancare gata si cu biscuitii pusi in tava . De regula nu fac asa...de regula fac supa separat, ciulamau separat dar acum chiar am incercat sa scurtez procesul sa vad ce iese.

Noemi ma bucur mult pentur voi!

Restul mersi mult pentru aprecieri...da' mai sunt o experta ..e gata si rochita doi cu fusta mov, tre'doar sa ii fac poza cand am chef/timp

pupici,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Buna dragelor,

Esme: mai ce de bunatati ai facut, si eu fac in general 2 feluri de papa 1 data. Un fel se papa pe loc si unul pentru a 2-a zi. Vreau si eu o reteta de biscuiti de craciun pe care sa-i fac cu forme si sa-i pudrez sau sa lipesc cate 2 cu ceva gem/dulceata sa fac cadouri de craciun alor mei in niste cutiute frumoase sau sa incerc turta dulce?
Aseara am facut cea mai naspa mancare facuta de mine vreodata,am tot incercat s-o dreg dar n-am reusit pana la final. Deci sunt tare curioasa daca au mancat fetele ca n-am mai avut puterea sa mai fac altceva. Am cumparat niste cutii de mazare desi aveam si mazare congelata de mine si le-am folosit a iesit ceva oribil. Oricum cred ca nici nu sunt cu mintea p-acasa.

Mai fetelor anul asta va fi un an slab de tot in cadouri, e o perioada tare naspa, tot ce prindem se cheltuie la casa. Nici fetelor nu le-am cumparat decat strictul necesar, nimic nimic altceva. Nici asa nu reusim deloc sa facem economii, deci sunt tare suparata. Nu le-am mai luat jucarii de hat,hat. Despre mine ce sa spun nu prind nici macar o bluzita.
Mie imi place la nebunie sa fac cadouri dar si i-am obisnuit asa sper sa ma inteleaga ca e o situatie deosebita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

Buna dragelor,

Esme: mai ce de bunatati ai facut, si eu fac in general 2 feluri de papa 1 data. Un fel se papa pe loc si unul pentru a 2-a zi. Vreau si eu o reteta de biscuiti de craciun pe care sa-i fac cu forme si sa-i pudrez sau sa lipesc cate 2 cu ceva gem/dulceata sa fac cadouri de craciun alor mei in niste cutiute frumoase sau sa incerc turta dulce?
Aseara am facut cea mai naspa mancare facuta de mine vreodata,am tot incercat s-o dreg dar n-am reusit pana la final. Deci sunt tare curioasa daca au mancat fetele ca n-am mai avut puterea sa mai fac altceva. Am cumparat niste cutii de mazare desi aveam si mazare congelata de mine si le-am folosit a iesit ceva oribil. Oricum cred ca nici nu sunt cu mintea p-acasa.

Mai fetelor anul asta va fi un an slab de tot in cadouri, e o perioada tare naspa, tot ce prindem se cheltuie la casa. Nici fetelor nu le-am cumparat decat strictul necesar, nimic nimic altceva. Nici asa nu reusim deloc sa facem economii, deci sunt tare suparata. Nu le-am mai luat jucarii de hat,hat. Despre mine ce sa spun nu prind nici macar o bluzita.
Mie imi place la nebunie sa fac cadouri dar si i-am obisnuit asa sper sa ma inteleaga ca e o situatie deosebita.

Te iubim, printesa Victoria!!!

noi te iubim si asa, ca stiu ca faci totul din suflet!Si nu uita, dragostea se simte si din o vorba buna si mangaiere
Cat despre cumparatul cadourilor, timpul de a umbla prin magazine si a cauta chestii - o sa vina si mai incolo. Bravo pt casa, nu multi reusesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Reallaura

Neata

Desiree ooof, draga de tine, ce nervi imi fac eu cand aud. DAr care e explicatia lor?? de ce sa nu-i dai lapte atunci cand se scoala din proprie initiativa?? nu e somnul cel mai important pentru copil?? In fine, ma enervez eu, nu stiu de unde mai ai putere sa continui. si multe imbratisari pentru tine si Victoria!
Cleo nu ai somn?? mai, sa nu fie cu oki!! :))
Iulia ma bucur ca ai gasit job si esti mai bine acum cu moralul! Te asteptam pe forum mai des!
Ali

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010

Laura, problema e ca Victiria refuza laptele de orice culoare, gust sau textura. Am luat si organic si cu gust de capsuni si de vanilie si de cioco si de soya si nu il bea! Pai nu o pot forta ca am incercat si asa si daddy a tinut-o si eu i-am bagat cu o seringa pe gat laptele! Si urla si ii venea sa vomite si oricum am reusit sa-i dau 20ml. si nu a facut nici o diferenta, glicemia a fost la fel... pai cat ii pot baga asa forat? nu pot sa o fortez asa in fiecare seara si sa ii dau 200ml!!!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Esme, am salvat reteta, saru-mana! Si da, am incercat si smoothies... :( si tot nu. I-am facut eu acasa cioco cu lapte si tot degeaba... ce e cu lapte refuza categoric... in fara de cereale si alea le mananca doar cand are ea chef...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Esme, am salvat reteta, saru-mana! Si da, am incercat si smoothies... :( si tot nu. I-am facut eu acasa cioco cu lapte si tot degeaba... ce e cu lapte refuza categoric... in fara de cereale si alea le mananca doar cand are ea chef...

Asa e super greu, da'nu ai voie sa ii ridici glicemia cu biscuiti sau alte chestii dulci, nu neaparat lapte? Adica pana la urma de la 2 ani pana la 16 nici io nu am mai atins laptele decat sub forma de orez in lapte ca altfel aveam impresia ca imi moare stomacul. E drept ca problema mea era cu laptele fiert si astia nu intelegeau ca ar trebui sa nu mi-l fiarba.

Ma rog...trecem la altceva...ma gandeam la urmatoarea masa de seara, e evident ca nu am nici o idee daca functioneaza. Budinca dulce de paste cu branza. Are carbohidrati la grue, lactate, proteine din ou si zahar sau glucoza. Crezi ca ar functiona? Evident ca ar trebui sa ii placa si Victoriei si eu o cred ca e deja satula si ea de toate cele...Va imbratisez cu mare, mare drag!!!

Belle revin cu biscuitii maine sau poimaine ca azi tre sa fug la party la Lorelei. Si eu dau de Craciun biscuiti pusi in pungute transparente de nylon (cam ca ala cum se punea pe vremuri pe borcane) si legate cu panglici colorate translucide sau cu fir de papura colorat, depinde ce am la indemana. Iar jucarii lui Lorelei nu i-am mai luat de....nici nu stiu cand, noroc ca ii mai ia Simonix cate una alta io cu acuarele si conuri de brad de p-afara, sper sa nu ma injure cand o fi mai mare..."Mama denaturata nu mi-a luat si mie o jucarie"

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Esme, io i-am luat la greu lu' fiu-miu jucarele Nu mari chestii, dar masinutze, vreau neaparat sa aiba din toate O macara, o betoniera, remorca pt cai etc. Am gasit (si poate ii cumpar de Craciun) o cutie cu nu stiu cate zeci de masini de toate felurile, efectiv. Mai tre sa ii iau tramvai - am gasit unele superbe. De asemenea, neaparat ne trebe salvare ca pompieri si politie avem - orice masina care face NINONINO e buna. Si uite asa se aduna ... Ah, si racheta o sa ii iau - poate de Moshu, am vazut planete la Nature et Découverte, planete fosforescente, rotunde, de jucat cu ele Si o racheta dragutza. Au si ceas desteptator racheta cand suna cica pleaca racheta

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Gata fetelor, sunt in invaliditate! Mi-a dat concediu medical - bed rest pana la nastere. Am fost ieri la doctor, m-a cam desumflat, astia aici iti zic in fata ce si cum, mi-a zis ca daca ajung la 35-36 sa fiu bucuroasa. Si sa fac totul sa rezist pana atunci macar. A zis ca burta e prea mare pentru ca sa reziste colul de 2 cm pana la 40 de saptamani. Si o sa ma fac si mai mare, mai ales din cauza diabetului - am lichid in exces, copilul ia tot mai mult in greutate, de unde era cu 3 zile mai mic, acum e cu 3 zile mai mare. V-am zis mereu ca am burta exagerata, ca ma intreaba mereu lumea daca am tripleti sau daca nasc saptamana viitoare.
Deci m-am blindat cu carti, am un teanc pe noptiera, de cand asteptam sa le savurez. Si sper din tot sufletul sa rezist pana la sfarsit, acuma chiar m-am enervat pe doctor si vreau sa-i demonstrez ca am sa ajung pana la 38!

Sefa mea a reactionat tare bine, a zis ca se bucura ca mi-au dat concediu ca statea mereu cu frica pentru mine.

Desiree of, ce mi-e mila de voi! Eu zic sa nu stressezi copilul, cere sa vorbesti cu un nutritionist la spital, sunt alte metode de crestere a glicemiei, trebuie sa fie! N-o fi laptele singurul aliment... Ai grija mare de tine, incerca sa mergi la un psiholog, sa te mai descarci si tu, ai asigurare privata? Of, imi vine sa vin acolo, daca stateati in Montreal tare mi-ar fi placut sa te fi ajutat!

Esme yum -yum, balmos, asta mancam pe varful muntelui, la stana cand mergeam, aveam un unches acolo care avea vreo 100 de ani (nu exagerez) traia intr-o coliba in creierul muntilor si cand ajungeam la el mereu ne facea balmos, mancam cu totii cu lingura de lemn dintr-un ceaun mare de pe soba.

Simonix mult succes in continuare, cu pampersii si scoala. De aceea si eu tot ezit sa-l dau la o gradi mai mare, desi aici gradinitele mari sunt tot ca cele mici, tot o educatoare la 6-7 copii, deci se ocupa si de pampersi, fara probleme. Insa - e mai multa disciplina, ma uit in parc cand ies, ca e exact langa mine, ii pune intr-un anumit perimetru si nu au voie sa iasa de-acolo, m-a cam durut inima. Asa ca tot astept, poate de la anul. Vreau sa-i las cat mai multa libertate, nu stiu cand se va mai intalni cu ea.

Danicris si-al meu a inceput sa cafteasca, ieri a venit tare fericit : Mama, azi n-am mai batut-o pe Coralie, numai pe Maxim putin! De obicei ii explic si iar ii explic ca nu e frumos ca il doare pe bietul copil , etc, etc. De obicei intelege si cand pleaca dimineata - ii mai zic odata, sa fii cuminte, sa nu bati copii. Eu nu sunt cu pedepsele, insa la gradinita e pedepsit, pus pe "chaise triste". Zic ca e de ajuns. De obicei intelege, si asculta, nu zice nimic, doar intr-o singura zi a venit foarte vehement, a zis doamna ca a batut-o (din nou pe Coralie) si el - nervos la maxim - urla chiar N-am batut-o, n-am batut-o! mi-am dat seama ca e ceva la mijloc, ori ea l-a batut prima, ori ceva s-a intamplat ca se simtea nedreptatit. Asa ca l-am luat in brate si i-am zis ca-l cred, era cu lacrimi in ochi saracul, deci sunt sigura ca ceva a fost si a fost pedepsit pe nedrept. Ca de obicei recunoaste.

Iulia felicitari pentru job si mult succes pe toate planurile, o sa se aseze lucrurile incet incet! Mai vino pe la noi!

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 27+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput