comportament gradi
![](images/user_woman.png)
Copilul meu are 2 ani si 5 luni si merge la gradi de 4 ore. Este cel mai mic din grupa si in principiu face fata tuturor cerintelor educationale, ca sa zic asa...
O singura problema avem, din cand in cand se cearta pentru jucarii (fie ca vrea jucaria unuia, fie ca altul ii ia jucaria din mana)si atunci "isi face singur dreptate" si musca.
Ati mai intalnit problema asta?
Raspunsuri
nadana spune:
Bineinteles!!!!
Oana are 2 ani si 4 luni si merge la gradi de 4 ore.Ii place f.mult tinand cont si ca este un copil activ care acolo si-a gasit o ocupatie interesanta in tot ce le da educatoarea sa faca("doama ducatoare").Tot asa, in primele 3 zile, a lovit cate un copil.Eu i-am spus educatoarei ca musca si arunca!! cu obiecte( de primul obicei ne-am scapat dupa ce a muscat fetita unei prietene venita in vizita, de 3 ori,cu noi de fata,fara nici un preaviz, de-mi venea sa intru in pamint de rusine si nu stiu de ce dar de la faza aia nu mai musca desi am certat-o doar.Educatoarea mi-a spus sa stau linistita ca stie cum sunt copiii si o sa gaseasca ea metode.Adevarul este ca a gasit o metoda:cand arunca sau loveste vreun copil, Oana(sau alti copii care fac prostii) este pusa pe un scaunel mai departe de ceilalti , se simte izolata si imediat revine la sentimente mai bune("Oana cuminte").Daca , de la primele zile, cand cred ca era dintr-o prostie in alta, a ajuns Oana sa ia bulina rosie pentru ca a fost cea mai cuminte in ziua aceea!!!!!!!
mami dana si oana iubita
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
liliana csaki spune:
Laura a mers la gradi la 2 ani si 2 luni, la fel, era cea mai mica din grupa si la-nceput isi apara proprietatea muscand iar dupa ceva timp a inceput sa scuipe, cum nu-i convenea ceva sau cineva nu facea ce vroia ea scuipa. Pedeapsa era scaunul negru din biroul directoarei pe care trebuia sa stea pret de cateva minute, timp in care promitea ca se face fetita cuminte dar cu prima ocazie o lua de la capat, a muscat odata o fetita si i-a facut un semn de toata frumusetea. Ei, dar a trecut, acum are 4 ani si 4 luni e la mijlocie(ea saraca a fost repetenta la grupa mica) si educatoarea imi spune ca nu-i vine sa creada uneori, e foarte cuminte si se supara tare rau pe colegii ei daca nu sunt atenti la clasa. Asa ca nu te-ngrijora, trece.
andrus spune:
Multumesc pentru sfaturi. Eu sunt convinsa ca intelege ca nu este bine ce face, ca face rau celorlalti copii, dar probabil ca instinctul este mult mai puternic decat "gandeala". Chestia i se trage de la faptul ca nu are rabdare sa primeasca jucaria sau se enerveaza cand ii este luata din mana.
Acum facem acasa exercitii de "rabdare", adica nu mai primeste tot ce vrea in urmatoarea secunda. Sper sa reusim sa-l facem mai rabdator.
Mama lui Andrei