Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (106)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Regula cu mama care nu are voie in biserica inainte de cele 40 de zile, o stiam si eu.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 26+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florintunde spune:

Fetelor m-a luat o durere de mijloc de la ce o fi?se schimba vremea sau ce mama masi?
Culmea ca ma pun jos in pat si ma invart de 10 ori si trebuie sa ma ridic ..nu-mi gasesc nici o pozitie comoda..oooff

Fratele meu tot la 7 ani a fost botezat.A fost reformat si s-a convertit catolic...
Mario a f botezat la 6 saptamani..a venit preotul acasa.Eu nu vroiam sa fie botezat asa repede..fiind si prematur si mititel..da soacra-mea a tinut mortis .

Tunde 25 sapt +Mami de ursulet Mario 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

manca-le mama pe ele, nici nu se vazura cu bebelu' n brate si ele se si gandesc la botez

prin martie o sa i botez si eu, ca vreau si eu sa fiu cu ei la biserica, la Vlad n am fost ca nu aveam 40 de zile si mama, aoleu tre botezat copilul si fuga cu el la biserica
eu mica si talaie n am zis nik

acum.......o sa iasa cum vreau eu, ca s mare si dilie

+29 cu motaneii Razvan si Robert si mami de Vlad (12.12.1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Mirela din lipsa de activitate, ne gandim si la asta mai ales k eu una numai am mare lucru de cumparat. asa k am trecut la next level

imi este ffffff cald, iar buba ma loveste super jos. adica sub linia chilotului. am impresia k vrea sa iasa. ca sa nu mai zis k merg la baie din 10 in 10 min

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 32+ cu Natalia Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Mi-am adus aminte, zilele trecute intreba cineva (nu mai stiu cine...) de reteta de gogosi postata mai demult de inaioana.
In caz ca o mai doreste cineva, am postat-o pe mailul comun.

_
BB e deja pe drum
Roxana 31+ cu
bebe creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Ref la calduri...da, si mie mi-e cald de mor, i-am disperat pe astia la serviciu, stau numai cu geamul deschis si ei tremura pe acolo, ieri si azi am fost in camasa, maine o sa trec la maneca scurta

_
BB e deja pe drum
Roxana 31+ cu
bebe creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Slava Domnului ca s-au botezat!

Pana la 40 de zile mama nu poate intra in biserica, dupa aia parintele ii citeste "Rugaciunile care se citesc dupa 40 de zile femeii care a nascut".

Ca e la 40 de zile sau mai tarziu botezul nu cred ca se poate spune ca e bine sau rau. Unii chiar nu pot sa faca mai repede. Dar e bine sa fie facut mai repede cand/daca se poate ca copilasul sa primeasca Inger Pazitor.

Atasez mai jos:

---ESTE BINE CA MAMA SI TATAL SA PARTICIPE LA BOTEZUL PROPRIULUI SAU COPIL?

In toate canoanele Bisericii Ortodoxe nu se gaseste nicaieri interdictie asupra parintilor de a participa la Botezul propriului prunc. Raspunsul este insa urmatorul, si vom vedea si de ce: daca botezul se face pana la a 40-a zi de la nastere, mama nu poate intra in biserica; daca Botezul se face dupa cele 40 de zile de la nastere, mama poate participa la slujba, insa cu conditia ca mai inainte sa i se fi citit "Rugaciunile care se citesc dupa 40 de zile femeii care a nascut".

In ceea ce-l priveste pe tat#259;, el nu are nici o restrictie de a nu participa la botezul propriului copil.

In zilele noastre se neglijeaza foarte mult randuiala femeii dupa nastere in cele legate de biserica. Exista astfel "Randuiala in ziua intai la femeia lauza", apoi in a 8-a zi de la nastere "Rugaciunile la femeia lauza" si "Rugaciune la insemnarea pruncului", iar in ziua a 40-a slujba mai sus mentionata. De asemenea dupa randuielile canonice, in conditii normale pruncul trebuia botezat in ziua a 7-a de la nastere (canonul 37 al Sfantului Ioan Postitorul), sau mai tarziu (secolul al XI-lea), cel mult in a 40-a zi. Se interzicea depasirea acestui termen. Acest obicei, ca mama sa nu participe la Botezul pruncului sau s-a pastrat din aceste vremuri. In vremurile actuale ele insa nu se mai respecta si, cum am aratat mai sus, mama poate sa participe la slujba dupa ce i s-a oficiat randuiala la 40 de zile, dar si celelalte randuieli, nu toate deodata, ci fiecare la timpul ei.

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Taica-meu a fost botezat la 7 ani, sora lui la 23.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Lili multumesc

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 32+ cu Natalia Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Da, bunicii mei dinspre tata nu aveau nici o treaba cu religia.Asa ca nu si-au botezat copii, nu i-au dus la biserica, etc.
Bunicul meu era inginer de drumuri si poduri si avea o echipa, un muncitor din echipa a prins drag de tata si tata de el. Cum bunica-mea a fost o femeie tare rea si il batea de-l zvanta, taica-meu fugea de-acasa cate 10 km la 6-7 ani cat avea, pana la casa lui "nasu" pentru ca asa i-a ramas numele si statea acolo si zile intregi, pana venea bunica-mea sa-l recupereze.
Acolo era alta atmosfera, desi oameni simpli, erau atat de buni si de calzi, ca nu se mai dadea taica-meu dus de-acolo. Ei si nenea asta intr-o zi a luat hotararea sa-l boteze pe tata, fara sa-i anunte pe ai mei bunici, pur si simplu. Si iata ca asa s-a botezat si tata si chiar e o persoana foarte religioasa pana in ziua de azi. Dupa cativa ani, cand avea tata vreo 12 ani asa, s-au mutat de-acolo, insa tata a pastrat legatura cu ei. Toate vacantele ni le petreceam la ei si chiar pot spune ca si noi, eu cu sora-mea, am fost mult mai apropiate de ei decat de proprii bunici.
Daca nu erau ei, cine stie, poate ramaneam cu totii nebotezati, ca nici mama nu este prea religioasa de felul ei, toata familia e mai liber-cugetatoare asa. Tata insa merge singur la biserica in fiecare duminica, chiar daca nu l-a invatat nimeni de mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Bai, bebele vostru sughite?
Al meu sughite, simt pe undeva pe la linia chilotului, e placut dar la un mom dat ma "nerveaza" ca-mi zgltaie burta de freo 10 minute...

Mergi la inceput