Nov-dec 2010-BV Ela2233!!-BV Mada!!!!!!!! (154)
Raspunsuri - Pagina 8
fluturasha23 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana_Mami Fetele care e treaba cu alocatiile , indemnizatiile etc?? Eu o sa ma introc la munca , deocamdata beneficiez de zilele alea libere platite 100% de angajator...nici nu stiu cate sunt...eu o sa folosesc 67 , inainte de nastere nu mi-am luat nici o zi prenatal... Bunnnn deci eu nu imi bag doasar nicaieri... Dar ptr alocatia lui bebe ce trebuie sa fac ???Ca ea nu se intoarce la servici ! Fercita de printesa Raisa Maria (29.10.2010) |
Ioana
uite ce am gasit pe site-ul protectiei copilului sector 6
pentru alocatie sunt necesare urmatoarele acte:
Aloca#355;ia de stat (0-2 ani - 200 lei/lun#259;, 2-18 ani - 42 lei/lun#259;).
Cerere tip;
Actele de identitate ale reprezentan#355;ilor legali - copie #351;i original;
(mama #351;i tat#259;l cu domiciliul în sectorul 6);
Certificatul de na#351;tere al copilului pentru care se solicit#259; aloca#355;ia de stat - copie #351;i original;
Dosar cu #351;in#259;.
Alte acte solicitate dupa caz:
Adeverin#355;#259; de la prim#259;ria de domiciliu al celuilalt p#259;rinte, în cazul în care acesta nu are domiciliul în Municipiul Bucure#351;ti;
Certificat de c#259;s#259;torie;
Hot#259;râre de divor#355;;
Hot#259;râre judec#259;toreasc#259; de încredin#355;are, încredin#355;are în vederea adop#355;iei, de plasament, de plasament în regim de urgen#355;#259;, de instituire a tutelei;
Certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap;
Extras de cont la una din b#259;ncile men#355;ionate mai sus, daca se solicit#259; plata în cont bancar.
Cererea se depune la DGASPC sector 6 (Direc#355;ia Protec#355;ia Social#259;) - Drumul S#259;rii nr.2, #351;i se transmite spre solu#355;ionare Agen#355;iei pentru Presta#355;ii Sociale Bucure#351;ti.
AGEN#354;IA PENTRU PRESTA#354;II SOCIALE Bucure#351;ti solu#355;ioneaz#259; cererea, prin decizie de aprobare sau respingere a acesteia #351;i efectueaz#259; plata aloca#355;iei de stat pentru copil pentru cererile aprobate, (aproximativ 2 - 2.5 luni prima plat#259;).
uite si link-ul
http://www.protectiacopilului6.ro/document.php?doc=49#alocatia_nou_nascuti
Mami fericita si implinita de Iulia si 35+
amelia_ilie spune:
Sunset, muncim la unison. Eu mai am de smotruit in bucatarie, azi am scos limba pe covoarele din toata casa (am un covor in sufragerie si mocheta in restul casei), m-am tarat ca o rama ca sa le termin, ca nu mai sunt in stare sa mai fac asta inca o data. Poate asa, daca fac o camera pe zi.
Ioana_mami, am mai vrut sa te intreb: in spital ai voie cu pijamale? Eu urasc camasile de noapte, mi se urca pana la gat si ma sugruma pe toate partile. Cred ca de pe la 10 ani n-am mai purtat camasa de noapte decat asa, pentru atmosfera sexy , nicium ca sa dorm in ea .
34+
amelia_ilie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui misticgirl Syl, suntem alaturi de tine!!! Fetelor, stiu ca va e greu gravidute acum, la finalul sarcinii, dar nu va grabiti. Va recomand sa va relaxati, sa va odihniti mult si sa lasati bebeii sa vina cand sunt pregatiti. Dupa venirea lor veti duce dorul sarcinii, mie mi-e dor de miscarile lui bb in burtica, de somn ore la rand S-a trezit iepurasul....revin cand pot. Claudia, mami de Patrick (30.10.10) si Nicholas (25.11.04) |
Claudia, daca as reusi sa dorm ore la rand ar fi BETON! Eu daca dorm 2 ore legate deja ma simt satisfacuta. Noaptea ma trezesc din ora in ora, ziua daca apuc sa dorm o ora e deja mult, desi nu e galagie in casa, motanul ziua doarme, deci nu deranjeaza, telefoanele nu prea suna ziua...
34+
amelia_ilie spune:
Dupa inca o zi de munci sustinute, raportez ca mai am de facut curat doar in dulapurile din bucatarie si gata, dupa asta doar intretinere. Si o sa continui cu spalatul. E mai dificil ca nu am unde sa usuc toate hainutele, trebuie sa astept sa se usuce unele ca sa spal altele. Dar le dau eu de cap, ca doar acum o sa am timp mai mult, nu ?
34+
ana_o spune:
Hello, gravidute scumpe si mamici iubite!
Vin cu vesti rapide, care au intarziat putin din cauza mea, ca a trebuit sa-i fac baita si sa-l alaptez pe pui.
Mesaj de la Vmadelain:
"sunt in spital de duminica dimineata, am stat o zi numai pe contractii foartea dureroase, dopus dus, sunt pe perfuzii cu Gynipral constant, sa opresc contractiile, no spa si scobutil injectabil la 4 ore, pot sa nasc maine, cel tarziu vineri. incercam sa tragem cat putem de timp, bebelina e micuta, nu o sa am voie epidurala, nici cezariana, pls tineti-mi pumnii! pup!
Nu am timp deloc, puiul meu papa fff des si eu sunt zombie ziua, pentru ca noaptea papa si la interval de 1 ora jumatate, plus schimbatul de 2-3 ori/noapte... aia sunt. Facem masaj zilnic la kinetoterapeut, ii place la nebunie lui bebe, mi-as face si eu, daca as avea timp!
Ana,
mami de pui mic, David Ciprian, minunea minunilor!
amelia_ilie spune:
Ana si pe tine si pe puiul mic si papacios!
Multa rabdare Madalinei, sa mai stea bebelina la caldurica macar cateva zile, sa mai creasca putintel.
Scot si niste agitate [majoreta
34+
ana_o spune:
Celesta, Madanic, sa aveti parte de nasteri usoare si bebe sanatosi, ca asta e cel mai important!
Burticutelor, cand va aud ca nu dormiti noptile, de pe-acum, mi se face somn mie, cand stiu ce v-asteapta. Nu aveti idee! Eu adorm alaptandu-l, e epuizant sa nu dormi nopti la rand si credeti-ma, eu am dormit bine in sarcina, dar ultimele 2 saptamani m-au terminat. Odihna cat mai multa, asta e sfatul meu nr. 1, inainte de nastere! Mi-e dor sa pot dormi macar 3-4 ore, fara sa ma trezesc. Am ajuns in asa oboseala, incat daca ma pun in pat, in secunda doi visez.
Dana, Corina, Ioana, Doura... voi cum aveti timp de forumit? Vreau si eu!!!
Dana, multi ani fericiti, inainte, plini de iubire si intelegere!
Azi noapte a facut si David pipi pe langa scutec, mi s-a parut ca l-am strans prea tare si seara i-am mai slabit putin ariciul. Eu credeam ca plange de foame si el plangea ca eu ud. Si eu nu mi-am dat seama, ca era asezat pe-o parte, in bratele mele... crezand ca-i este foame-jap-sanul in gura! De unde, dupa 10 minute mi-a vomitat si, ridicandu-l, am simtit umezeala. Am repetat si a doua oara greseala cu scutecul inchis lejer, dar la urmatorul plans am banuit ca tot de la pipi poate fi si atunci mi-am invatat lectia. Bineinteles, ce-am mai plans de una singura, reprosandu-mi ca sunt o mama iresponsabila... Dar toate au un rost si din greseli invatam sa fim mame si mai bune, nu?
Fug sa pap si eu ceva, sper sa nu se trezeasca bebe si sa revin.
Scoate cineva motatele si pentru Vmadelain?
Ana,
mami de pui mic, David Ciprian, minunea minunilor!
EvaF spune:
HAI, MADELAIN!!!!
O sa fie bine, Madelain, o sa vezi. O sa treaca repede si apoi te asteapta momente unice cu bebelina!
Eva & Luca (08.09.2008) acum 32+ cu Noah
sunset_zuzi spune:
ana multumim de sfaturi...bine ar fi sa le si putem urma ca vorba ameliei emotiile, greutatea, grijile, teama ca nu stii cum va fi...toate astea se aduna si dau insomnii ...oricat de mult as vrea eu sa fiu calma si relaxata nu reusesc..mai ales fiind la prima sarcina sunt speriata de bombe si vreau ca totul sa fie bine
sunt convinsa ca dupa ce vine bebe o sa duc dorul acestor zile linistite dar daca asa iti e felul sa te "consumi" nu prea poti fi altfel
Doamne ai grija si de noi 38+ Alexia