Nov-dec 2010-BV Ela2233!!-BV Mada!!!!!!!! (154)
Raspunsuri - Pagina 13
lucialu spune:
Beatrice ti=am trimis 2 PM-uri, sper ca le-ai primit ca primul nu-mi apare in outbox.
Crisis FELICITARI!Sa va traiasca voinicul si sa fie sanatos!
Rala nastere usoara si tie cu o Maia mica sanatoasa si papacioasa!
acum m-am dumirit ca sunteti mai multe pe aicisuper!
rala spune:
Lucialu multumesc pt urari! Asta e "soarta" tuturor endo-mumoaselor: sa se imprastie incet incet prin odisei
38+ cu viitoarea scorpioanca Maia
"Babies are such a nice way to start people."
-- Don Herold
crisuletzul spune:
ceau fetele.....azi schimbam saptamana....trecem in 36saptamani...trebuie sa schimb si semnatura!
mamicilor,aveti niste bobolini superbi....avem o odisee fff reusita!
de acum sper sa pot sa stau mai mult pe forum si sa ajut cum pot cu sfaturi si sa fiu ajutata!!!
apropo, imi recomandati sa merg weekendul acesta la sinaia? poate avea vreun efect schimbarea de aer.altitudine.presiune?
Kitty
35+
echografic 36+
Mami si TATI(in special) in pentru ca au o cu numele de Eva Maria !!!
AMR 4 sau 5 SAPTAMANI!!!....sau cel putin asa sper....
danaint spune:
Neata fetelor!
Am avut o migrena teribila aseara, de abia acum m-am dat jos total din pat (cu exceptia bineinteles a hranirilor de la 4 si 8 dimineata, si a gugulelii de la 9 dimineata - da aia a fost tot in pat, l-am luat cu mami si tati, si am ras si ne-am jucat )
Crisis - si eu tot asa fac, si tot asa, doarme mult mai bine. Si eu sunt mai linistita, ca stiu exact cat a papat.
Sa nu dati cu rosii in mine dar eu vin cu o parere putin diferita despre cat de obositor e cu bebe Sincer, eu sunt mai odihnita ca in sarcina. Da, ii dau sa manance la 3 ore, si ne gugulim, si ne alintam, si schimbam cate 2 scutece per masa (pentru ca domnu face kk fix in mijlocul mesei ). Si ma mulg, si pun zilnic masina de spalat cu prosopele si salopetele, si sterilizez si incalzesc biberoane si in somn. Si e obositor, nu zic. Mai ales ca sunt si speriata sa nu gresesc ceva. Dar eu in sarcina ma trezeam de 5-6 ori pe noapte. Ba ca vroiam sa ma intorc de pe-o parte pe alta. Ba ca nu mai puteam sa respir. Ba (sau de fiecare data de fapt si) tb sa merg la toaleta Si intre reprizele astea, adormeam greu, chinuit si neodihnitor. Acum in alea 3 ore de somn ale lui gandacel, pai dorm si eu dusa. Nu ma trezesc defel, decat cand scoate primul gangurit cand sar din pat (sau imi suna alarma de la telefon, pe care o pun din 3 in 3 ore jumatate, in caz ca gandacelu doarme extra).
Si imi place ca sunt din nou vioaie, si ca incep incet incet sa arat din nou a femeie si nu a munte. Si ca pot respira, si ca ma pot apleca, si ca ma pot intinde. Si ca nu mai sunt asa neajutorata Acum ca am inceput si un pic de exercitiu fizic (ieri 20 de minute), azi dupa masa de la 12 vreau sa bag juma de ora... incep sa ma simt chiar in forma!!
Asa ca fetelor cu bebei inca nesositi, nu va speriati. E obositor, da e frumos! Si cu siguranta o sa gasiti si avantaje fata de ultima perioada a sarcinii
Vasari spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danaint Neata fetelor! Am avut o migrena teribila aseara, de abia acum m-am dat jos total din pat (cu exceptia bineinteles a hranirilor de la 4 si 8 dimineata, si a gugulelii de la 9 dimineata - da aia a fost tot in pat, l-am luat cu mami si tati, si am ras si ne-am jucat ) Crisis - si eu tot asa fac, si tot asa, doarme mult mai bine. Si eu sunt mai linistita, ca stiu exact cat a papat. Sa nu dati cu rosii in mine dar eu vin cu o parere putin diferita despre cat de obositor e cu bebe Sincer, eu sunt mai odihnita ca in sarcina. Da, ii dau sa manance la 3 ore, si ne gugulim, si ne alintam, si schimbam cate 2 scutece per masa (pentru ca domnu face kk fix in mijlocul mesei ). Si ma mulg, si pun zilnic masina de spalat cu prosopele si salopetele, si sterilizez si incalzesc biberoane si in somn. Si e obositor, nu zic. Mai ales ca sunt si speriata sa nu gresesc ceva. Dar eu in sarcina ma trezeam de 5-6 ori pe noapte. Ba ca vroiam sa ma intorc de pe-o parte pe alta. Ba ca nu mai puteam sa respir. Ba (sau de fiecare data de fapt si) tb sa merg la toaleta Si intre reprizele astea, adormeam greu, chinuit si neodihnitor. Acum in alea 3 ore de somn ale lui gandacel, pai dorm si eu dusa. Nu ma trezesc defel, decat cand scoate primul gangurit cand sar din pat (sau imi suna alarma de la telefon, pe care o pun din 3 in 3 ore jumatate, in caz ca gandacelu doarme extra). Si imi place ca sunt din nou vioaie, si ca incep incet incet sa arat din nou a femeie si nu a munte. Si ca pot respira, si ca ma pot apleca, si ca ma pot intinde. Si ca nu mai sunt asa neajutorata Acum ca am inceput si un pic de exercitiu fizic (ieri 20 de minute), azi dupa masa de la 12 vreau sa bag juma de ora... incep sa ma simt chiar in forma!! Asa ca fetelor cu bebei inca nesositi, nu va speriati. E obositor, da e frumos! Si cu siguranta o sa gasiti si avantaje fata de ultima perioada a sarcinii Mami de Lucas Petru (27.10.2010) |
eu sunt perfect de acord.
Legat de edeme, eu dupa nastere mi-am revenit in vreo 2-3 saptamani, nu imediat.:)
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 s36
Vasari spune:
uau, acum am citit!!
Madalina, nastere usoara, bb sanatos!!
Felicitari, Ela!
Eu ieri, in timp ce eram la Carturesti ca o floricica sa caut carti pentru Maria, am facut si un drum la toaleta si am pierdut o parte din dopul gelatinos. A fost asa o surpriza placuta...:)) Stiu ca nu inseamna nimic, dar mi-a dat sperante ca poate nu nasc la 42s.
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 s36
ukume24 spune:
Dana ce frumos ai descris tu acolo viata cu bebe. Sincer decat sa stau sa contemplez noaptea pt ca nu am somn as prefera sa ma trezesc sa dau papa la bebe. Stiu ca nu va fi usor dar in acelasi timp pentru asta ne pregatim de cel putin 9 luni incoace. Sper asta am sperat si asta e finalitatea:sa avem un bebe sanatos de care sa ne ingrijim cu toate dragostea si cu toate sacrificiile necesare. Si eu ma gandeam ca imi va fi dor de burtica si mai ales de miscarile lui Luca dar il voi avea langa mine si asta ma bucura enorm.
Vasari ma bucur pentru tine .Se apropie momentul mult asteptat
Crisuletzu felicitari pentru schimbarea semnaturii!!
36+ Luca Stefan
S-a intamplat minunea mult asteptata!
misticgirl spune:
Pt ca sunt datoare cu povestea nasterii lui bebe Patrick, voi incerca sa o scriu acum. Probabil ca voi compune mesajul in mai multe reprize, dar tot il postez pana in pranz Sa incepem...
Cu o zi inainte: dupa cum stiti, DPN-ul meu era 17.11, iar cezariana era programata pe 11.11, dar pe 28 oct, dim la 7:30 am pierdut dopul. Vineri am fost la control, aveam contractii, insa colul era inchis. Dr mi-a spus ca nu crede ca nasc in week-end si ca e plecat, dar ca orice s-ar intampla, la orice ora, vine dr Florin Popescu.
Buuun, am plecat de la clinica cu feeling-ul ca nu mai apuc ziua de luni in formula 2 in 1 si cu contractii dureroase, cam la 15 min. Am luat no-spa si magne b6 acasa si am reusit sa raresc frecventa si intensitatea contractiilor, dar toata dupa-amiaza si seara nu m-am simtit in apele mele (nu aveam pofta de mancare, ma simteam obosita, apatica). Ne-am culcat pe la 23:00, pe la 2:00 m-am dus la pipi, am adormit la loc instantaneu, iar la 5:40 incepe adevarata aventura : m-am trezit din cauza unei dureri puternice, insotita de o pocnitura pe care am si simtit-o si auzit-o. Mi-am dat seama ca mi s-au rupt sau fisurat membranele, am trezit sotul ,l-am pus sa-mi aduca repede un prosop, sa nu ma ridic si sa fac balta in pat si pana la baie (aveam si eu o problema: sa nu ud canapeaua ). Vine sotul bezmetic cu prosopul, eu ma duc la baie si constat ca membranele sunt fisurate (citisem despre diferenta intre fisurare si rupere ). Simt nevoia sa fac pipi si treaba mare de la durerea aceea oribila. Trece durerea, ma duc la sot, il anunt ca ma bag la dus si plecam la spital. pana sa apuc sa intru in cada, contractie din nou...trecusera vreo 7-8 min de la prima. Trece si intre timp zic sa pun repede in bagaj pasta de dinti, periuta, mai ii explic sotului cum e cu contractia si ... pac...vine alta - trecusera 5 min. Dureau atat de tare, ca ma asezam pe wc, si muscam prosopul, ca sa ma vait incet, sa nu-l trezesc pe Nicholas. Ma bag repede la un dus de 2 min, timp in care il pun pe sot sa o sune pe bunica mea sa vina sa stea cu Nico si pe mama, sa vina la Filantropia...si ce credeti ca zice el? - Dar nu e nici 6, nu mai putem sta macar pana pe la 8, sa se trezeasca Nicholas? . Saracul, mi-am dat seama ca de fapt el vroia sa amane inevitabilul, era disperat...eu muream de durere si el vroia sa astept inca 2 ore!!! Ii spun sa sune ca am contractii dese, dureroase si nasc. M-am imbracat si am plecat printre contractii, am ajuns repede la spital, desi incepuse traficul spre centru...era sambata dim, ora 6 si ceva, normal ca lumea pleca din Buc. La un semafor, am nimerit lana un autobuz si m-a apucat o contractie, eu am inceput sa ma chircesc, sa musc din prosop si cand mi-am aruncat ochii pe geam, am vazut o femeie care se uita la mine cu o privire uimita si parca ma compatimea, cred ca-si daduse seama ca sunt in travaliu .
Am ajuns la spital.Liniste , nu era nimeni la camera de garda, cum intram ne intreaba de la garderoba ce s-a intamplat si sotul raspunde :"naste sotia" (eu tocmai aveam o contractie, ma chirceam si muscam prosopul). Vine la mine o asistenta, imi spune sa-i dau dosarul cu analize si cele necesare internarii dupa ce trece contractia, ca intre timp cheama medicul de garda. Off, aveam contractii cam la 3 minute deja si dureauuuuu . Vine medicul de garda, mi s-a parut un pustan, ma uitam la el si ma apuca disperarea. Ii spun sa-l sune pe Haiduc, ca poate nu a plecat inca din Bucuresti, el zice ca mai intai sa ma vada pe masa. Ma chinui sa urc pe masa, printre contractii, ma chinuie marele doctor de ma omoara, eu ma vait, el zice sa stau sa ma controleze, eu zic sa-l cheme pe doctor, el stati ca mai am putin. Scap de pe masa, vreau sa ies pe hol, sa iau telefonul sa-l sun pe doctor, ma prinde doctorasul in usa si treci pe pat pt echo. Bebe e bine, imi pune sa aud inima, imi arata ca misca...m-am linistit macar in privinta asta. Pleaca, asistenta imi spune sa ma schimb la garderoba, ca intre timp il anunta pe dr Haiduc. Ma schimb in dureri cumplite, aveam impresia ca am contractii non-stop, cred ca tineau peste 30 sec si se succedau la max 3 min. Sotul se uita la mine si il vedeam ca e speriat. Reusesc sa ma schimb, ii dau hainele sotului si il trimit sa-mi cumpere apa. Ma duc la pretravaliu, vin moasele la mine, se prezinta, imi vorbesc foarte frumos, le expun problema mea (adica faptul ca trebuie sa fac cezariana), imi aduc apa plata (sticla sigilata, m-am uitat la asta ) si pai si imi spun ca dr Popescu vine imediat si ca pana pregatesc ei sala, imi pun o perfuzie. Eu ma vaitam in continuu si le spuneam sa-mi faca anestezie ca nu mai pot, ele imi spuneau ca trebuie sa se termine perfuzia si dupa anestezia. Aoleuuuu....pai nasc pana atunci. Trec cateva minute si le spun ca nu mai pot, ca ma doare rau, apare si doctorul. Vine la mine, se prezinta, vb frumos, eu ii spun ca vreau anestezie, ca nasc. El imi spune calm ca revine imediat si cum iese din salon simt nevoie sa imping si sa fac treaba mare. Strig la asistenta de pe hol sa cheme repede dr inapoi, acesta ma aude si vine, ma controleaza acolo, in pat si le spune moaselor sa ma preg ca am dilatatie maxima, nasc . Vin repede moasele, ma iau frumos de umeri si hai pe masa, ca nasti...ma urc pe masa, mi se face "training-ul" si dupa cateva reprize de impins a iesit capul lui bebe. Dr imi spune sa nu mai imping, ca are circulara de cordon, sa astept un pic. La urmatoarea contractie am impins si bebe Patrick Stefan a venit pe lume . Era sambata, 30 oct 2010, ora 7:30 dimineata si a doua minune din viata mea s-a intamplat, la exact 48 de ore de la pierderea dopului gelatinos. Bebe a plans imediat, l-am pupat si nu-mi venea sa cred ca am nascut normal, o minune de 3 kg si 50 cm .
O sa trec peste momentele ce au urmat imediat nasterii ( eliminarea placentei, cusatura etc) pt ca au fost neplacute, dar bb mi-a dat forta sa trec peste ele.
In incheiere, vreau sa va spun ca moasele, asistentele si infirmierele de la sala de nasteri merita nota 10, au vb frumos, au avut rabdare, au avut grija de mine, fara sa ceara ceva...le-am dat de placere tuturor.
Inchei povestea nasterii, sper ca nu v-am plictisit, vad ca am avut spor la scris . O sa revin curand cu o mica povestire despre cele 2 zile petrecute in spital, la salon. Cred ca va vor ajuta, mai ales daca mai sunt fete care vor naste la Filantropia.
si multumesc pt rabdarea de a citit ditamai mesajul
beatrice75 spune:
LUCIALU, PRIMIT, RASPUND AZI
HELP!Stau cu doua masti ca ma doare in gat.
Azi am alaptat de 3 ori la san dupa o bere fara alcool
galafor n-am gasit, intrebat la 3 farmacii
Mami de printisor
lucialu spune:
Rala, slava Domnului ca ne imprastiem!
Beatrice, urmariti treaba cu galaforul. e ft bun. Si vezi cu nanicul, ca spui ca doarme mult, e super asa dc nu e din cauza ca inca nu i-a trecut icterul. Nu e de speriat, trebuie tinut la soare, in dreptul unei ferestre, dar trece, insa si asta ii mai blegeste pana trece. Na bravo! sunteti pe drumul cel bun, ai sa vezi ca numai inceputul e greu, pe urma mere struna.alaptat cat cuprinde, eu in primele luni sedeam in pijamale cu tzitzile afara...eheee multe de zis
baga ceaiuri cu lamaie multa si miere. ca in sarcina in caz de raceala, eu nu am purtat nici o masca, si pana acum nu o luat nik de la mine, multam lui DD, laptele si-a facut treaba si ne-a scos din multe belele.
Raspunde-mi doar dc ai intrebari, altfel nu te necaji.