18300-de-biserici-si-doar-425-de-spitale
Raspunsuri - Pagina 7
Adrianaa spune:
Biserica ramane copilul favorit al politicienilor nostri in timp ce surorile ei, educatia si sanatatea, vor ofta in continuare adanc si vor spera in vremuri mai bune.
Guvernul va ceda gratuit Bisericii Ortodoxe 32 cladiri, inclusiv hoteluri si restaurante cu terenuri aferente în suprafata de peste 26 hectare, precum si alte terenuri de 6 hectare.
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/guvernul-cedeaza-gratuit-bisericii-ortodoxe-32-cladiri-inclusiv-hoteluri-si-restaurante-140427.html
In acelasi timp, BO ar putea sa ajute cu firmele de constructii ale unor preoti pentru renovarea unor spitale sau scoli.
http://observator.a1.ro/monden/Maternitatile-din-tara-noastra-sunt-in-paragina_17356.html
scoli in paragina
Lali spune:
Constructia de biserici ramane pe un loc fruntas intre prioritatile politicienilor nostri si pentru ca este un mijloc foarte bun de a aduce voturi. Intelegerile sunt, de obicei cam asa: sprijinirea finantarii de la bugetul de stat de catre politician = sprijinirea fatisa a politicianului respectiv la urmatoarele alegeri (preotul spune in biserica despre X politician in campania electorala ca e bun crestin, ca sprijina biserica noastra, etc sau chiar dupa slujba ii permite sa tina un meeting electoral in zona bisericii).
Un alt argument in sprijinul acestei idei este ca in Consiliile eparhiale judetene (sper ca m-am exprimat bine) sunt multi politicieni care bineinteles ca nu sunt acolo numai pentru ca s-a adunat in acelasi om si talentul de politician si harul crestin.
Aceleasi avantaje electorale nu se pot obtine construind o scoala, pentru ca copii nu au drept de vot iar parintii se prezinta prea rar la scoala pentru a exista posibilitatea de a-i influenta. Deasemenea bolnavii din spitale, de cele mai multe ori trebuie sa se faca bine ca sa si voteze.
P.S. Nu-mi sariti in cap, sigur nu peste tot e la fel, dar in multe locuri se practica acest troc.
Jasmin012 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ari Astazi mi-e jumatate rusine, jumatate ciuda. Motivul: http://www.cotidianul.ro/121172-In-Romania-sunt-18300-de-biserici-si-doar-425-de-spitale Poate-mi spune cineva ca totusi, nu e adevarat... |
Eu as adauga: si prea putine crese, gradinite si scoli. Prea putine pt numarul de copii.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
ari spune:
E prea putin din toate, de aceea se plang romanii, de aceea se iese (prea putin, dupa parerea mea) in strada, de aceea isi permit politicieni verosi sa cumpere voturi cu bere si salam (sau mici, ca nu-mi mai amintesc...)Cand bolnavul trebuie sa-si cumpere unele din cele necesare internarii, cand preturile cresc pe cand salariile si pensiile se reduc, cand scolile, spitalele, sunt intr-un hal de delasare de neacceptat, si alte, si alte neajunsuri pentru ca nu sunt bani la buget si pe de alta parte se construiesc biserici (4000 dupa '89? E incredibil!)fara noima si se intretin, din acelasi buget prea sarac pentru copii, batrani, bolnavi, ma apuca jalea.
Si totusi...cum se poate? Toate astea se vad, se stiu, nu sunt ascunse. Si atunci?
Jasmin012 spune:
| citat din mesajul lui ari E prea putin din toate, de aceea se plang romanii, de aceea se iese (prea putin, dupa parerea mea) in strada, de aceea isi permit politicieni verosi sa cumpere voturi cu bere si salam (sau mici, ca nu-mi mai amintesc...)Cand bolnavul trebuie sa-si cumpere unele din cele necesare internarii, cand preturile cresc pe cand salariile si pensiile se reduc, cand scolile, spitalele, sunt intr-un hal de delasare de neacceptat, si alte, si alte neajunsuri pentru ca nu sunt bani la buget si pe de alta parte se construiesc biserici (4000 dupa '89? E incredibil!)fara noima si se intretin, din acelasi buget prea sarac pentru copii, batrani, bolnavi, ma apuca jalea. Si totusi...cum se poate? Toate astea se vad, se stiu, nu sunt ascunse. Si atunci? |
Pur si simplu nu avem nici o putere si nu avem incotro. Cum ne-a spus dragul nostru presedinte, daca nu ne convine situatia din tara putem sa plecam
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
SARA_HS spune:
| citat din mesajul lui Katya Ce sa zic,adevarul e ca sint mult prea multe biserici in Ro fata de citi atei se pare ca sint,cind zicea Crinuta pe la SC ca romanii sint un popor de atei nu prea-mi "pica" bine,dar ii dau dreptate. |
Atei sau, pur si simplu, oameni care au ales sa nu mai mearga la Biserica?? As vrea sa cred ca nu ii consideri atei pe cei care nu frecventeaza bisericile. Personal, eu consider biserica doar o alta institutie de stat, care s-a laicizat, daca pot spune asa, in ultimul hal; de preoti, nu mai vorbesc... au ajuns sa se confunde cu politicieii, mai ales dpdv al inclinatiei lor spre a-si ridica averi din "munca" prestata.
Pot spune ca sunt scarbita de ce se intampla in si cu bisericile noastre, fapt care m-a facut sa renunt la a le mai frecventa si chiar mai mult...
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui viviana Si inca un link: www.insse.ro/cms/files/pdf/ro/cap8.pdf" target="_blank">http://www.insse.ro/cms/files/pdf/ro/cap8.pdf |
Multam pentru statistica.

Trebuie rumegata.
Din pacate EVZ s-a oprit la prima linie din uriasul tabel si a inventat stirea bomba cu 20000 scoli disparute.
Adevarul este altul, si rezulta din analiza INTREGII statistici.
Spicuiesc (2008 versus 1991):
cadre didactice +2% (HOPA! adica scade de 3 ori numarul unitatilor scolare dar raman tot atatia profesori?)
gradinite - de 10 ori mai putine
copii in gradinite -15% (e normal, a scazut natalitatea)
personal in gradinite - cu 1% mai mult
HOPA!, iarasi ceva nu se leaga. Au devenit grupele de 10 mai mari intre timp? S-a inzecit numarul de sali de clasa in gradinitele ramase?
elevi in scoli -25% (normal, uitati-va la cati au fost in gradinite in jurul lui 2000 cand a fost un minim de -20% - minim care a ajuns acum la scoala)
licee +20%
liceeni -20% (mai multe licee si aparent mai aerisite)
institute de inv superior - de 8 ori mai multe!!! (no comment)
studenti - de 5 ori mai multi! (spiru haret
In concluzie: EVZ este o gaina care in traditia inaugurata de ei insisi naste in continuare pui vii. Bombe de presa fara fundamentare.
PS. Este un adevar cert ca invatamantul a scazut calitativ si din puctul de vedere al infrastructurii. Dar nicidecum nu a scazut numarul scolilor si gradinitelor de cateva ori in sensul sacrificarii actului educational. Statistica ascunde faptul ca s-au facut multe reorganizari. Sincer, daca te uiti in jurul tau vezi pe undeva ca s-au inchis scoli si gradinite cu toptanul?
Din pacate mass media manipuleaza informatia. Si se bazeaza pe faptul ca foarte putina lume are acces la informatia primara si tot foarte putina lume analizeaza informatiile sau fac corelatiile necesare unei bune intelegeri.
valentinag spune:
capcaunule
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
ari spune:
Jasmin...Asta da raspuns, din partea unui presedinte de tara! Cand sunt alegeri?
Biserica, pe de alta parte, e o institutie necesara, atata vreme cat raspunde unor nevoi ale oamenilor. Dar de ce atateabiserici?
Si inca o data, de ce platite de toti, indiferent de convingere?
Si sunt convinsa ca bisericile si casele parohiale nu arata ca spitalele, scolile, orfelinatele din Romania. Si sunt convinsa (am constatat, de fapt) ca sunt nevoi mult mai urgente decat constructia de biserici cu miile.
Asta mi se pare trist. Ca parca, cu cat merge mai greu in tara, cu atat infloresc biserici.
Dar poate asa vor oamenii, de fapt, sa se ascunda in biserici de probleme, asteptand sa se rezolve singure...sau printr-o interventie divina...