18300-de-biserici-si-doar-425-de-spitale
Astazi mi-e jumatate rusine, jumatate ciuda. Motivul:
http://www.cotidianul.ro/121172-In-Romania-sunt-18300-de-biserici-si-doar-425-de-spitale
Poate-mi spune cineva ca totusi, nu e adevarat...
Raspunsuri
desprecopii spune:
ari, m-au miscat cifrele astea. Imi permiti sa fac un topic nou cu asta?
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
desprecopii spune:
Pfff, cred ca voi ajunge iar sa imi strig deznadejdea ca atat de multe biserici se construiesc in Romania, ca sunt atat de multi popi fara har, ca pomenile se dau la porci, ca bisericile nu pastoresc cantine ale saracilor sau alte lacasuri pentru amarati... Asta e ceva care ma intristeaza ori de cate ori ma gandesc. Ori de cate ori strabat tara, remarc acelasi lucru - biserici noi in constructie.
De curand, un diaporez (canadian) cu multi bani s-a intors in oraselul sau natal (orasul meu natal, un orasel mic de munte) si a construit (cu banii lui, desigur .... ghici ce? O scoala? O clinica? Un spital? Un camin de batrani? O gradinita? NUUUUUUUUUU. O biserica super scumpa, pictata ca o manastire...
Oare poarta catre Dumnezeu se afla intr-o biserica sau intr-un spital?
Dar stii ceva Ari, foarte putini se vor implica in acest topic - si, una peste alta, voi fi contrata dur de tot felul de preotese deranjate. Stiu asta, pentru ca mi s-a mai intamplat. In Romania, oamenii prefera bisericile in locul spitalelor. 
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
ari spune:
...Pe mine ma revolta de-a dreptul contributia statului la constructia lor, a atatora, acelasi stat care a taiat din salariile angajatilor, care a inchis scoli, care permite ca sistemul de sanatate sa fie asa cum e (si aici includ, sigur si salariile de mizerie ale profesionistilor din domeniu). Mi se pare atat de absurda situatia incat nici nu-mi vine sa cred ca e reala. Cum e posibila o asemenea situatie? Cum???
Edit : Mirela, eu chiar sper sa vina cineva sa contrazica articolul din Cotidianul, m-as bucura sa vad ca nu e adevarat. Dar...oare de ce sunt sceptica? ...
luisa1983 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ari Astazi mi-e jumatate rusine, jumatate ciuda. Motivul: http://www.cotidianul.ro/121172-In-Romania-sunt-18300-de-biserici-si-doar-425-de-spitale Poate-mi spune cineva ca totusi, nu e adevarat... |
Asa este !
Daca viata noastra are ,,de ce"-ul ,atunci putem suporta foarte bine aproape toate ,,cum"-urile! Care este adevarul,omul este una din gafele lui Dumnezeu sau Dumnezeu este una din gafele omului ? Friedrich Nietzsche
desprecopii spune:
ari, teoretic, cam asa stau lucrurile. Sunt sate cu 2-3 biserici dar nici un spital. Deci ...Si oricum o biserica e mai usor de intretinut decat un spital. Pentru ca banii ii ia integral popa.
valentinag spune:
Numarul spitalelor din USA 5759:
http://www.numberof.net/number-of-hospitals-in-the-us/
Numarul bisericilor,aproximativ 300000,fara moschei,temple,etc:
http://hirr.hartsem.edu/research/fastfacts/fast_facts.html
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Natasa spune:
Romanii sint piosi rau, stau la coda la moaste cite trei zile, se bat pe apa sfintita si ca atare cu greu cineva ar lua atitudine impotriva jafului practicat de biserica si reprezentatii sai. Pe de o parte e multa ipocrizie gen "nu zicem nimic de preoti, de banii pe care ii invirtesc etc pentru ca ei sint oamenii Domnului", pe de alta sint interese uriase in manipularea turmei, care manipulare nu se poate face daca - construiesti spitale!
desprecopii spune:
na, ca ne-a linistit cu cifre valentina.
Mai sunt deci biserici de construit.
ari spune:
Populatia SUA este de peste 310 milioane de locuitori. Dar situatia din SUA nu justifica ceea ce se intampla in Romania. Ne permitem spitale si scoli dupa posibilitati (!), biserici, dupa...ce?
A, si nu cred ca statul american plateste constructia de biserici si salarii preotilor.