18300-de-biserici-si-doar-425-de-spitale
Raspunsuri - Pagina 5
CriPOD spune:
haha, stiu ari, pe mianna o intrebam despre point, dar am postat deodata, eu umpic dupa tine.
pepit
CriPOD spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui valentinag Fetele de prin alte zari,cum se inmormanteaza ateii la voi? Ps ce intrebari pun eu la 12 noaptea ![]() "La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made De mancare Dulciuri Din gradina mea |
m-ai facut curioasa
pepit
mianna spune:
| citat din mesajul lui valentinag mianna,ateii/agnosticii,nu au ce sa caute sa se cunune la biserica! |
eu n-am intrebat ce vi separe corect sau nu
pies: intrebarea mea se aplica la meleagurile autohtone, unde inca nu stiu sa se fi infiintat vreun "funeral home" (chiar, uite-o nisa pentru cei cu simtu' afacerilor
mqqm - pointu' o sa vina cand l-oi pricepe pe al tau
capcaunul spune:
am vazut comune si chiar orase unde consiliul local aproba anual 1-2 milioane (sute de mii de euro) pentru continuarea lucrarilor la vreo biserica sau catedrala dar ... n-au alocat niciun leu pentru refacerea digurilor distruse la inundatiile de-acum un an sau cinci ani! Avcem unde ne ruga sa ne ocoleasca apa.
CriPOD spune:
mianna, credeam ca ai unul.![]()
In oraselul (autohton) unde locuieste mama mea este un loc de-asta si inca de foarte multi ani. Ii zice "la capela", dar e o casa mortuara de fapt acolo, cam ca si aici. M-as mira sa nu fie si-n alte parti.
pepit
mianna spune:
| citat din mesajul lui mQQm mianna, credeam ca ai unul. |
reciproc
capela iezista si in oraselul meu, dar e taman chestia de langa biserica in care se baga sicriele. cu preot cu tot. (ma rog, nu in sicriu, langa). familia opteaza daca duce persoana decedata "la capela" din prima zi, facand priveghiul acolo, sau il duce doar in ziua inmormantarii. insa n-am auzit vreodata sa fie optionala prezenta preotului cand folosesti capela. si nici nu-mi imaginez posibilitatea ca la inmormantarea mea sa rasune din capela "I will survive", ca tot se zicea acolo de cantecele preferate
Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...
iulianm spune:
| citat din mesajul lui ari Mai simplu sau mai cu pompa, dupa buget...Da' de ce intrebi, crezi ca ateul din Romania e inmormantat altfel? |

scuze, ari, da' you made my day ((:
Valentinag, dar cind ai dat nr de biserici din Canada ori din US, ti-ai amintit ca tarile astea nu beneficiaza de o religie hegemonica, asemeni Romaniei, ci acomodeaza o gramada de dominatiuni. The 2006 Yearbook of American and Canadian Churches listeaza nu mai putin de 217 denominatiuni.
So....300000:217=1382.4885 In mare (si la timp de seara)
anya spune:
Cu nunta e simplu. Cunosc persoane care s-au casatorit doar la sfat. Cu botezul la fel. Duci sau nu copilul la botez. Cu inmormantarea e mai complicat. De ce? Pentru ca cimitirele sunt "arondate" bisericilor. S-ar putea sa existe si vre-un cimitir privat dar de obicei locurile de veci se mostenesc
. Nu cred ca te lasa sa ingropi pe cineva in "pamant sfintit" fara slujba - cate de scurta. Presupun ca si la sinucigasi sau copii morti nebotezati se spune o rugaciune. Am o colega careia i-a murit copilasul si a avut probleme sa gaseasca un preot sa spuna doua vorbe
.
corap spune:
eu n-am nimic cu numarul de biserici - din partea mea poa' sa fie omu' si biserica. problema e ca nu-i normal ca banii de la buget sa finanteze cultele - de oricare fel ar fi ele.
(iar daca discutam de inmormantari si de cat beneficiem de ajutor bisericesc atunci, exista tarif (brrr) pentru slujba de inmormantare, nu se suporta de la buget) si doamne fereste sa-ti permiti sa mori in bucuresti (de ex) - tre sa te gandesti bine inainte. bona mea si-a inmormantat sotul la parintii ei la tzara ca nu si-a permis (financiar) slujba & co la bucuresti - asa ca nu vorbesc din carti.)
e remarcabil ce fac unii oameni "ai bisericii" care pun o gramada de suflet in ceea ce fac si ajuta o gramada de lume, asa ca nu-mi propun sa minimizez asta; doar ca ei nu au bani de la buget, ci strang de unde pot (inclusiv din banii proprii).
banii de la buget se duc de-aiurea si asta e revoltator.
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
viviana spune:
Gradinite + scoli + universitati = 8821
"In 19 ani, statistic, au disparut in medie 1.056 de scoli pe an, adica trei pe zi. Numarul paturilor din spitale a scazut cu o medie de 3.835 pe an, iar din 2000 pana in 2009 a disparut in medie un spital pe an.
Statul si comunitatile locale prefera sa isi bage banii in ridicarea de biserici, nu in construirea unor scoli sau spitale. Dupa 1989, in medie, Romania s-a ales cu 200 de biserici noi pe an, in timp ce numarul scolilor a scazut cu peste 1.000 pe an. Locurile din spitale au scazut cu aproape 4.000 pe an.
Dupa 1989, in Romania au aparut aproape 4.000 de biserici noi, adica aproximativ 200 pe an sau o biserica noua la fiecare doua zile."
Rezumat: dispar 3 scoli/zi, dispare 1 spital/an, apare 1 biserica/2 zile
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi