18300-de-biserici-si-doar-425-de-spitale

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

valentinag, tu ai vazut cum arata o biserica in Canada? Da' un spital? Mai stii si ca 1 spital are probabil >1 "branches"? Eeeeei, ce usor sarim cu cate-un link!!!

Ok, acu' altceva: bisericile sunt construite din banii alora care le frecventeaza, adica din donatii. Plus: pentru ca sunt foarte practice, majoritatea scolilor montessori, programe kumon, AA, programe de la guvern, etc, inchiriaza spatiu sa-si tina programele. Sunt mici, simple si practice. Apoi: religia nu are ce cauta la scoala, religia se preda in acele biserici, sambata sau duminica. De ce nu se poate si in Ro asa? Bisericile sunt aici extrem de implicate caritabil. Cum e la voi? De ce ateul sau agnosticul roman trebuie sa plateasca taxe care sa se scurga in religia predominanta. Statul care in loc sa aiba grija de ei, baga banii in industria religioasa? De ce acesti oameni trebuie sa faca aranjamente in programul copilului propriu ori sa aleaga sa il lase la indoctrinat la orele de religie din sistemul public de invatamant? Oare nu ar fi mai interesant, daca tot au atata spatiu la biserici si credinta in suflete, parintii religiosi sa-si ia copiii de mana si sa-i duca la biserica la ore de religie sambata sau duminica, frumussel? Ar mai salva un leu la bugetul profesorilor, ar mai degaja un pic spatiul si-asa supra-populat din institutiile de invatamant, toata lumea ar fi multumita. Tu ai vreo problema cu evreul care face un milion pe an si doneaza jumate la sinagoga lui... dupa ce si-a platit taxele? Daca tot vorbim de capra aia.

Concluzia mea e ca tu compari mere cu pere patrioate.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

N-am vazut nicio biserica si niciun spital in Canada.Sper sa nu vad nici in Romania prea curand!Spital zic!
Eu am dat link-uri strict la subiect,numar de biserici versus numar de spitale!
N-am nicio problema sa nu existe relgia in scoli,e de preferat ca ea,religia sa se invete acasa,in familie,la scoala de duminica,sambata,vineri,cum vrea fiecare!
Nu stiu cat de implicate sunt bisericile in general,stiu de aia pe care o frecventez eu ca este implicata,nu cat mi-as dori eu,dar este,se strang donatii,bani,alimente,imbracaminte pentru nevoiasi,pentru case de batrani.As vrea mai mult,as vrea sa deschida o cantina a saracilor,sa dea de mancare macar o data pe saptamana ,dar eu sunt un simplu enorias,care ma duc cand pot acolo,nu fac parte din consiliu bisericesc.
Nu e corect ca ateul si agnosticul sa platesca taxe,ar trebui sa platesca taxe cine foloseste serviciile bisericii,moscheii,templului strict!
N-am nicio problema cu evreul(nu inteleg de ce m-ai intrebat asta)care doneaza un milion sinagogii,nici cu musulmanul care isi da dania in fiecare an,de ce as avea?
daca tu asa vezi lucrurile,vis-s-vis de mere si pere patrioate,n-am ce sa fac ca sa-ti schimb parerea,in fond,eu nu am cum sa stiu cum e la voi,am dat fix statistica.
Dar trebuia neaparat sa ma tragi de ureche ca nu stiu despre ce vorbesc,bine si asa,poate ma trezesc la realitate![:)si le dau dracu de mere,tot mai bune sunt perele!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Sunt mult mai multe biserici decit scoli/spitale? Pai faceti un calcul: de cate mii de ani suntem crestini si de cite sute/zeci suntem scoliti/asistati medical?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii
...Si oricum o biserica e mai usor de intretinut decat un spital. Pentru ca banii ii ia integral popa.

astfel de afirmatii se fac din nestiinta/ignoranta sau rea-credinta?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Sunt mult mai multe biserici decit scoli/spitale? Pai faceti un calcul: de cate mii de ani suntem crestini si de cite sute/zeci suntem scoliti/asistati medical?...

corect

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorothee

Citat:
...Si oricum o biserica e mai usor de intretinut decat un spital. Pentru ca banii ii ia integral popa.

astfel de afirmatii se fac din nestiinta/ignoranta sau rea-credinta?!

Mirela, cum poti sustine ca banii ii ia integral popa? Pai stii tu cit costa o parohie in Bucuresti sau intr-o zona cu enoriasi multi? Pai stii tu cit se duce la protoierie? Dar la patriarhie? Ptiii, cum sa faci asemenea greseli?
Lasind gluma la o parte, stiu ca mai exista preoti cu har, dedicati, generosi, care se ocupa de oamenii cu probleme din parohie, dar in cea mai mare parte, nu vezi ca ar face vreun azil/gradinita/camin din banii primiti din donatii, dar le vezi masinile de zeci de mii de euro. Ce sa fac, stau in centrul Bucurestiului si preotii pe care ii stiu de multi ani si-au facut vilute cochete, si-au cumparat masini scumpe (si copiilor lor, evident!), dar niciunul nu e capabil sa organizeze ceva pentru oamenii saraci. Daca le duci un sac de haine sau de jucarii (chestie experimentata) iti spun ca nu au cui sa le dea si nu se ocupa de asa ceva! Singurii de o fac sint cei de la manastirea Darvari, dar acolo sint calugari, nu unsi ai Preafericitului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Poate nu am inteles eu ca e tarziu dar dupa cate stiu eu oamenii au fost mai intai bolnavi si dupa aia au facut cunostinta cu Isus. Adica, Isus s-a nascut pe lume acum 2010 ani doar - inainte de asta au fost ceva imperii, si tot felul de popoare :))
Parca asa spune istoria, daca nu ma insel :))

ancadragoman, nu mai da cu capul ci citeste aici
http://en.wikipedia.org/wiki/Hospital#Early_examples

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Pai valentinag, tocmai pentru ca nu sunt comparabile situatiile si pentru ca subiectul se refera strict la bisericile si spitalele din romania si la finantarea defectuoasa, nu e potrivit si relevant sa compari. Daca vrea cineva sa despice firu-n patru cu ce-i aici, nici o problema, insa pe mine ma zapaceste de cate ori zice cineva din diaspora ceva despre romania, hop apare-un link de diversiune. Si daca ar fi adevarat, faptul ca e nasol si in alta parte face sa fie mai ok ce nu e cum trebuie in ro?

Ziceam de acel evreu sa stresez ideea ca e normal sa se contribuie la bugetul religiei strict de catre donatori, nu de catre un stat "laic" si din taxele tuturor. Dar vad ca aici suntem de acord.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:

Poate nu am inteles eu ca e tarziu dar dupa cate stiu eu oamenii au fost mai intai bolnavi si dupa aia au facut cunostinta cu Isus. Adica, Isus s-a nascut pe lume acum 2010 ani doar - inainte de asta au fost ceva imperii, si tot felul de popoare :))
Parca asa spune istoria, daca nu ma insel :))

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Adevarat, dar la dotarea cu aparatura medicala stateau mai prost, curentul electric era mai scump pe vremea aceea etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

MQQM,stiu ca deseori nu ma exprim indeajuns de bine,poate nu ma fac inteleasa,dar incerc sa ma corectez,sincer.Putea sa deschida oricine subiectul asta,tot cu afirmatiile de mai sus veneam,mai ales ca nici n-au fost din Canada la inceput,au fost info din state,iar ari e canadiana.Puteam sa pun info din Italia,sau Spania,sau Franta dar erau aceleasi,peste tot sunt mai multe biserici decat spitale.
Si da,sunt de acord cu tine in multe,nici nu banuiesti,si nu neaparat numai cu tine,cu multe dintre voi,cele plecate,dar aici chiar nu m-am gandit o secunda in genul"ete na,a a venit asta din canada sa ma traga pe mie de urechi ca e naspa la noi,ia sa-i arat eu ei,ca, si la ea e la fel"Nicio secunda,sincer,am vrut sa arat strict date statistice.
Asta este o realitate a intregii lumi.daca vrei,facem subiect separat cu laclasele de cult de prin diverse colturi ale lumii,cu ce se ocupa extra slujbe,de unde au bani,cum se intretin,administreaza,daca statul le finanteaza etc.

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput