18300-de-biserici-si-doar-425-de-spitale
Raspunsuri - Pagina 2
desprecopii spune:
Pe de alta parte, populatia evolueaza.
Si in Olanda sunt biserici dar sunt goale !!!
Cred ca peste 50 de ani, popii din Romania o se cam recalifice. Pentru ca si aici, in Romania, lucrurile se vor schimba. Nu pot sa cred ca generatia Facebook de azi se va mai bate pentru aghiazma :))) peste 30 de ani.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
valentinag spune:
Mirela,evident ca sunt sate cu 2 biserici,la mine la mosie sunt 2,una ortodoxa,una adventista,e sat mare,are vreo 2000 locuitori,la cea adventista cred ca se duc vreo 2-300 de credinciosi,poate mai mult,n-am data exacte,restul la cea ortodoxa.Nu e normal ca fiecare sa aiba un lacas de cult,unde sa se inchine daca vrea?
Spital,nici nu are cum sa fie,pentru 2000 loc,din care poate se inbolnavesc 25 pe luna, sa existe spital?
Nu zic ca sunt spitale suficiente,si alea care sunt,sunt prost intretinute,dar sa nu cadem in extrema cealalata!
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
desprecopii spune:
valentina, deja am cazut in extrema cealalta??
![]()
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
valentinag spune:
Cred ca suntem pe calea asta sa stii.Si asta pentru ca ne intereseaza intotdeauna ce face capra.
Eu una militez pentru o mai buna eficientizare a sistemului medical,nu pentru neconstruirea de biserici.Daca e necesar sa se faca,nu am nicio problema!
Eu vreau cabinete medicale mai bune,cu aparatura mai buna,cu medici mai buni in sate si comune,cu o campanie de informare a oamenilor,de prevenire si de ingrijire personala,sa trateze medicul de familie cat de mult poate,pana sa ajunga pacientul la spital.Asa costurile sunt mai mici,din partea tuturor!
Poate peste 50 de ani n-o sa se mai duca nici la noi nimeni pe la biserica.
In Olanda,platesti contributie la biserica,indiferent daca o frecventezi sau nu?Intreb,nu da cu paru/sticla![]()
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
desprecopii spune:
Valentina, in Olanda, populatia e majoritar atee. (brr, nu stiu daca e corect cuvantul)
Nu platim nimic pentru biserica si nimeni nu plateste din oficiu.
valentinag spune:
Si stii,cand 50 de ani nu ti se da voie sa te rogi,ti se darama bisericile,acum,vrem sa ne demonstram noua insine,ca putem,ca avem voie,ca e ok sa ne rugam,daca vrem!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
valentinag spune:
Aha,multumesc de raspuns!Deci cand moare olandezul ateu,nu-i face nimeni nicio slujba,deci nu plateste nimic la popi.Super![]()
Din ce stiu eu,prin alte tari,Germania parca,in functie de ce religie te declari o mica parte din salariul tau se duce la cultul respectiv,indiferent daca te duci sau nu la biserica.Sa ma contrazica fetele daca nu e asa.
En fin,da,consider ca ar trebui spitale mai bune,nu neaparat mai multe si nu nu ma deranjeza numarul bisericilor,sa fie sa ajunga la toata lumea![]()
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
desprecopii spune:
valentina, eu ma refer la orasele mari Haga, Rotterdam, Amsterdam 0 ma refer in special la populatia urbana. Evident ca sunt si unii care inca merg la biserici (batranii, adventistii, iehova, catolicii din sudul Olandei) insa asa am observat eu in jurul meu.
kariguld spune:
valentina, nu iti ia nimeni banii cu forta din salariu, cota parte ptr cultul din care faci parte. in Germania. daca cineva doreste s-o faca, o face benevol.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!
valentinag spune:
Eu nu cred ca exista tara in lumea asta,care sa aiba mai multe spitale decat biserici,de oricare ar fi ele!
Ari,pentru acuratete,ca tot vorbeam de capra
,uite aici un site interesat,cati locuitori are Canada,cate biserici are,si e vorba doar pe cele crestine,fara moschei,fara temple:
http://churchmap.ca/Default.aspx?tabid=1133
Si numarul de spitale in Canada,este 1365,nu mai gasesc acum link-ul.
Da,noi avem 20 de mil de loc si 400 de spitale,in Canada sunt 30 de mil de loc si 1300 de spitale,de 3 ori si, mai multe,mi-ar fi placut sa avem si noi macar vreo 500,da na...astea sunt,ne descurcam cu ce avem!
Ca un spital,daca e facut de stat,are nevoie de dotari,de personal,care trebuie platit,o biserica are nevoie de cel mult 2 preoti si un dascal,care mai aduc si bani pe deasupra!Inca suntem saraci.Au mai aparul pe ici pe colo spitale private,destul de putine,se misca incet lucrurile.Stiu ca renovarea la Spit.De Urgenta din buc,a durat haaaat ani,ca na,n-aveam bani si cand avem sa cumparam ceva tripleza firmele cu care luram pretul de produse si servicii,ca da-i dreaq,e al statului,au de unde!Si asa ne invartim intr-un cerc vicios.
Gata,nu mai zic nimic,ca o sa ma luati in bara ca sunt pupatoare de oase![]()
Scuzati de greseli,nu mai am timp sa editez!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea