18300-de-biserici-si-doar-425-de-spitale
Raspunsuri - Pagina 14
Rufus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ari Mie nu mi se pare deloc ca articolul respectiv este o mare prostie, nici ca a fost scris ca sa asmuta. E un articol despre una din realitatile din Romania, asa cum s-au scris multe despre alte lucruri reale. Si nici nu e, intr-adevar, vorba despre bani deturnati dintr-un loc in altul. E vorba pur si simplu despre numarul enorm de biserici care se construiesc si se tot construiesc, cand sunt atatea alte nevoi in tara, pentru care nu se aloca fonduri pentru ca...nu sunt! Despre asta am inteles eu ca era vorba. |
Sa-ti spun de ce nu de asta era vorba si de ce este o instigare, nici macar discreta:
Nu are nici o relevanta care-s mai multe, biserici sau spitale; sunt lucruri diferite. Nu poti exclude un capitol din buget, ca sa aloci banii la alte nevoi, doar pentru ca o parte a populatiei nu calca prin biserici. Intelegi? In plus, constructia (intretinerea, reparatia) bisericilor beneficiaza de donatii importante, in bani sau munca. Iata de ce nu se poate spune ca se construiesc biserici in detrimentul altor nevoi, care parca-s tot mai multe la noi. De altfel, ti-as putea enumera o gramada de destinatii ale banilor publici alocati, destinatii absurde si chiar penale.
Dar e simplu sa abati atentia. Cei care nu vad rostul bisericilor se pot gandi (ca tine). Dar, de ce nu mergi mai departe cu gandul? Oare nu sunt destule spitale? Eu zic ca-s suficiente, problema lor ca-s jalnice si se inchit din cauza lipsei de bani. Ei, si aici sunt alte probleme, nu? Trebuie sa amintesc ca romanii dau fuga in spital la prima durere de cap, in vreme ce cazurile cu adevarat grave nu mai au loc? Sau licitatii trucate, prin care aparatura cu preturi umflate cu milioanele de euro sunt cumparate si zac nefolosite? Sau servicii externalizate pe preturi aberante, la firmele nevestelor sau copiilor directorilor? Sau...cate altele?
Daca am presupune ca de maine am avea 18 300 de spitale, crezi ca sanatatea ar fi mai buna in Romania? Cei care nu inghit bisericile, ar fi mai fericiti, ar fi avantajati? Daca statul roman nu poate intretine 425 de spitale, e vina bisericii?
Pana la urma, examenul de management oferit de biserica ar putea fi preluat si de alte domenii. In afara de discutii interminabile despre cutia milei si popi in Mercedesuri, nimeni nu se intreaba de ce cutia milei din biserica e mereu plina, iar cutiile milei din unele spitale, infiintate de directori disperati ca le opreste apa in spital, sunt goale? De ce biserica scoate bani din domeniile pe care le administreaza, de ce biserica construieste locuinte, hoteluri, face comert...toate pentru bani buni si fara nici un ban public?
Adica intrebarea mea este: este cineva convins ca, daca banii alocati BOR si altor culte ar merge strict la sanatate, s-ar vedea un salt de calitate si competitivitate? Poate demonstra cineva asa ceva?
Daca nu, simpla comparatie intre numarul de biserici si spitale este o prostie. Nici macar nu cunosc motivatia unui asemenea articol. Nu vad beneficiarii.
Dupa parerea mea, desigur...
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
valentinag spune:
| citat din mesajul lui anya De drumuri, scoli, spitale avem nevoie cu totii. De biserici ortodoxe doar unii. In tara exista o serie intraga de credinciosi ai altor culte cat si atei, agnostici. Se impart echitabil banii? Anya |
Da anya, bani de la buget primesc absolut toate cultele recunoscute in Romania.
Rufus

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
anaemi spune:
| citat din mesajul lui calipso_zeus Totusi o operatie grea o face doctorul nu popa si Dumnezeu e in mainile doctorului...de ce preotii nu fac spitale sau cabinete bine dotate sau clinici?Ca ar trebui sa faca ceva cu banii pe care ii incaseaza fara chitanta.In loc sa investeasca prefera sa ii bage in buzunar.Sa investeasca in ceva util nu in burtile lor. Lacomia e primul pas spre cel de jos. ![]() O femeie fericita si o mama si mai si... |
Īn prezent, īn cuprinsul Patriarhiei Romāne functioneaza 394 asezaminte social-filantropice, dintre care:
*88 asezaminte pentru copii,
*89 asezaminte pentru vārstnici,
*65 de centre pentru asistenta familiilor si persoanelor aflate īn dificultate,
*92 cantine si brutarii sociale,
*25 centre medico-sociale si policlinici,
*14 centre de diagnostic si tratament pentru persoane cu nevoi speciale,
*6 centre pentru persoanele fara adapost,
*4 centre pentru victimele violentei familiale si agresori,
*2 centre pentru victimele traficului de persoane,
*9 gradinite si centre educationale , etc, etc.......
Daca ai un calendar ortodox 2010-2011, de tip carticica, vei gasi la sfarsitul acestuia adresele acestor centre, cantine, asezaminte, etc, etc....
Daca vrem cu adevarat sa vedem ca face Biserica, vedem, daca nu....
Rufus

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) &
16+ Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
calipso_zeus spune:
Serios.....9 centre intr-o tara plina de asa ceva..copii abuzati si batuti si femei cu probleme..pai si Dc-ul e plin de astea(femei cu probleme)si culmea niciuna nu s-a tratat sau a gasit sfat bun..ca altfel ar fi zis ceva.Chiar nu se vede cat e de disproportionat numarul fata de probleme?
Imi vine sa"ma rad" pe bune.
Si daca nu are bani careva sa dea la biserica ce face?
Popa ala care a refuzat botezul ca nu-si platisera amaratii taxa ca nu aveau de unde?De asta ce ziceti ca mie mi-a ramas pe creier.
Si revin si intreb: e normal asa ceva?
Laura25 spune:
Tocmai e in desfasurare un protest la o maternitate din Bucuresti, unde s-a decis construirea unei biserici in curtea spitalului. Pt asta, in ciuda promisiunilor ca nu o sa se intample, s-au taiat singurii 4-5 copaci din toata curtea (inclusiv tei mai batrani de 100 de ani).
Tocmai spune un cadru medical ca se instraineaza un teren proprietate a spitalului pe care s-ar fi putut construi o cladire cu scop medical. La acea maternitate nu exista o cladire pentru ambulatoriu. Si mai spune ceva de genul" "oamenii vin la spital sa se trateze, nu sa se roage ....decat sa platim un preot din banii nostri 10 ani mai bine platim un cadru medical"
E vorba de Maternitatea Cantacuzino.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
anaemi spune:
| citat din mesajul lui calipso_zeus Serios.....9 centre intr-o tara plina de asa ceva..copii abuzati si batuti si femei cu probleme..pai si Dc-ul e plin de astea(femei cu probleme)si culmea niciuna nu s-a tratat sau a gasit sfat bun..ca altfel ar fi zis ceva.Chiar nu se vede cat e de disproportionat numarul fata de probleme? Imi vine sa"ma rad" pe bune. Si daca nu are bani careva sa dea la biserica ce face? Popa ala care a refuzat botezul ca nu-si platisera amaratii taxa ca nu aveau de unde?De asta ce ziceti ca mie mi-a ramas pe creier. Si revin si intreb: e normal asa ceva? O femeie fericita si o mama si mai si... |
Ai intrebat despre centre/spitale...ti-am raspuns.
Ca nu sunt centre..."ce face biserica?" Ti-am aratat ca sunt..."pai doar atat?!"

"Rade-te" in continuare !

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) &
17+ Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
LoraG76 spune:
Si in Piatra Neamt, un spatiu public, al primariei, spatiu verde, micut, la o intersectie - se desfiinteaza, se fac lucrari - ce credeti ca se construieste? Magazin cu obiecte bisericesti. Exact in intersectie, unde spatiul respectiv arata foarte bine anii trecuti - florarii din zona plantasera flori, gardut verde... Dar parcurile nu vindeca suflete, nu? Si locul respectiv unde e amplasat? Exact la intrarea in curtea spitalului.
Lora, mami de Iustina si Adelina
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui LoraG76 Si in Piatra Neamt, un spatiu public, al primariei, spatiu verde, micut, la o intersectie - se desfiinteaza, se fac lucrari - ce credeti ca se construieste? Magazin cu obiecte bisericesti. Exact in intersectie, unde spatiul respectiv arata foarte bine anii trecuti - florarii din zona plantasera flori, gardut verde... Dar parcurile nu vindeca suflete, nu? Si locul respectiv unde e amplasat? Exact la intrarea in curtea spitalului. |
Ce ne relatezi tu e-un fleac.
La numai 30 de kilometri mai incolo, Mitropolia Moldovei a pangarit si ciopartit un parc national, Olimpul Carpatilor Rasariteni, Ceahlaul. Ca sa-si tranteasca acolo ditamai hotelul si alte hangarale. Ilegal. Incalcand o sumedenie de legi si reglementari. Si nu e vorba de statiunea bisericeasca Durau, aflata in proprietatea aceleiasi Mitropolii, care amenajeaza cu spor o noua partie de ski, ci de chiar platoul Ceahlaului, zona protejata.
Rufus spune:
Deci, subiectul urmator: sunt 18300 biserici si doar x parcuri.
Laura, chiar as fi curios cine a decis construirea bisericii pe proprietatea spitalului, in detrimentul unui obiectiv spitalicesc. Ca inteleg ca nu au decis cei de la spital; daca stii, evident.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Laura25 spune:
Rufus, nu stiu sa iti spun. Am prins o bucata de reportaj la tv. Zicea o doamna de acolo ca proiectul e de vreo 4 ani, ca era planul initial pt o biserica mare. Ei s-au opus, li s-a promis o biserica mai mica, dar nu li s-au aratat planurile. Acum s=au apucat de taiat copacii si de pregatit terenul pt constructie, care se pare ca e conform planului initial, adica mare.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me