18300-de-biserici-si-doar-425-de-spitale
Raspunsuri - Pagina 12
LoraG76 spune:
Si daca nu ma-ngroapa ca n-am cotizat nu mai ajung in rai? Ca doar nu oasele-or ajunge pe-acolo...
Daca ar construi spitale, ar ajunge maine-poimaine sa fie sfinti? Nuuuuu - vezi Stefan cel Mare, acum e sfant, daca a facut atatea biserici.
Lora, mami de Iustina si Adelina
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
Rufus spune:
Poate ajungi, ca o sa cotizeze neamurile si nu te lasa sa te manance cainii...Daca nu, nu garantez.
Da' de ce, vrei in rai? Crezi ca ai sanse, sau doar speri?
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
LoraG76 spune:
Rufus, era o intrebare ipotetica, nu ca vreau eu s-ajung undeva.
( De fapt, daca acolo ajung oamenii cu adevarat buni, nu stiu, sincer, cati dintre noi vom avea sanse...eu, una, probabil ca nu sunt atat de buna pe cat ar trebui. asta asa, ca o paranteza...)
Si daca nu platesc nici neamurile? N-ajung in rai?
Cred ca-n seara asta ma mananca pielea! 
Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
calipso_zeus spune:
Dupa ce ai dat coltu`sigur iti mai pasa...las` sa-si ia popa mercedes pe prostia umana.Ca daca nu le-ar da s-ar multumi si cu putin.
Rufus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui LoraG76 Si daca nu platesc nici neamurile? N-ajung in rai? |
Nu stiu ce sa zic...n-am vazut cazuri cu oameni neingropati, dar sa mai stiu daca ajung sau nu in rai...dar, daca nu-ti pasa, ce mai conteaza?
Dar, pana sa mori, ai avut pana acum nevoie de popa?
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
LoraG76 spune:
Da, stiu ca n-ai cum sa-mi raspunzi...
Cand am avut nevoie l-am platit, nu m-a intrebat daca si unde cotizez.
Dar scade numarul populatiei si creste numarul bisericilor. De ce se construiesc atat de multe biserici? Si de ce trebuie sa fie atat de mari si impunatoare?
Sunt carcotasa, stiu...dar sunt om si oamenii nu-s perfecti.
Noapte buna!
Andries spune:
oamenii simt nevoia sa construiaca biserici pentru ca exista o mare nevoie de securitate (sociala, materiala, etc) si aceasta nevoie nu este/nu poate fi satisfacuta in societatea actuala din Romania de catre actualul sistem politic si economic.
nu exista "un asigurator de ultima instanta" al securitatii individuale in societatea romaneasca, avem de-a face cu tot felul de minuni de gen "uite pensia, nu e pensia, uite indemnizatia, nu e indemnizatia", oamenii sunt pocniti pe strada ca nu au traversat suficient de repede si lista poate continua pe n ppagini, stiti voi foarte bine.
asa ca oamenii l-au ales pe Dumnezeu, chiar daca popa fura banii din cutia milei, cu ajutor divin oamenii spera sa treaca peste probleme lor.
Andries
LoraG76 spune:
Doar ca uita ca Dumnezeu nu se uita la marimea bisericii si nici la numarul lor. Si cand e sa traga linie, nici nu-i pasa ca X sau Y au construit 10 biserici, daca n-au stiut sa fie oameni.
Andries spune:
Nu e vorba ca uita asta, nu uita si majoritatea nu sunt chiar atat de fraieri. Doar ca preotul din comunitate reprezinta o persoana in carne si oane, investita cu autoritate si capabila sa atraga si mai multa autoritate in spatele lui. Oamenii vor prefera sa faca parte dintr-un grup si sa nu se 'rezvrateasca ' impotriva obiceiurilor locale sau impotriva autoritatii, in felul acesta au parte si de acceptare din partea comunitatii si se asigura ca nu au incalcat "regula". E simplu... noi suntem programati sa respectam autoritatea si la randul nostru ne programam copiii sa o respecte. E felul in care o societate functioneaza.
Andries
ardeiash spune:
| Citat: |
Oare poarta catre Dumnezeu se afla intr-o biserica sau intr-un spital? |
cu siguranta poarta catre Dumnezeu se afla in sufletul nostru. se afla acolo unde-i cerem ajutorul lui Dumnezeu: pe strada, in casa , in biserica ,in tramvai sau mai stiu eu pe unde ne aflam... in spital cand asteptam rezultatul unei operatii sau la scoala pt rezultatul unui examen, pe unde ne poarta necazurile si bucuriile pt ca tre sa-i multumim lui Dumnezeu si pentru ceea ce ne da. nu numai cand avem necazuri
unii chiar il descopera pe Dumnezeu cand au dat de greu si imediat dupa rezolvarea problei l-au uitat ..
acum eu nu stiu de ce va mirati ca se construiesc biserici multe.. zau. eu cred ca acesta este un lucru bun , chiar foarte bun. ca nu se construiesc spitale , acolo unde este nevoie , da , asta este trist;;;
.. pentru mine biserica este mai mult decat sfanta si am avut necazuri cat casa si cand am gasit o biserica aici, am inceput sa plang de bucurie ca pot avea unde ingenunchea si ma ruga. tot aici in belgia am descoperit un preot minunat .. mai mult prieten decat preot si toata generalizarea asta despre preoti - bani- biserica s-a prabusit in fata acestui om. acest preot este extraordinar .. face mult pentru comunitatea noastra si e neobosit... e un sprijin extrordinar pentru multi dintre noi , e om inainte de toate... si sigur ca ma deranjeaza generalizarea.
va doresc sa nu aveti nevoie nici de biserica si nici de spital