18300-de-biserici-si-doar-425-de-spitale
Raspunsuri - Pagina 11
ioanadara spune:
Nu o sa scada nici macar impozitul.Or sa-si umple buzunarele mai tare cei ce fac legea.
Pana cand mecanismul de control si de distribuire a banilor nu va fi schimbat si marii corupti nu vor fi oale si ulcele in Romania banii tot nu vor merge acolo unde este normal sa mearga si tapii ispasitori vor fi tot timpul altii.
Eu una nu cred ca in urmatorii 50 de ani vor fi spitale functionale in tara indiferent de procentul ce se va aloca de la buget.
ari spune:
Asta-i tare trist! Chiar n-ar mai fi oare, in Romania, nici o personalitate publica integra? Nimeni, care sa mai dea un dram de speranta in mai bine?
ioanadara spune:
Cred ca oameni integrii sunt..Chiar unii mai patrund si ajung "personalitati publice" insa nu mai au loc de intors .Sau intra in angrenaj atunci cand au un anumit post sau automat forta centrifuga a angrenajului ii arunca in afara.Nu rezista si pleaca sau nu rezista si cedeaza psihologic coruptiei.
ari spune:
Cand intrebam despre persoane publice, ma gandeam la unii care sa aiba increderea oamenilor si puterea de a schimba lucrurile. Si desigur, integri, tocmai pentru a nu se lasa dusi de val.
(Off topic : trebuie sa ma informez asupra politicienilor romani, din pacate stiu despre prea putini dintre ei).
AB_AC spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Explica ce vrei sa ne spui! |
Greu, greu sa pricepi cand nu vrei.
A scazut ce-i drept populatia scolara din 90 pana-n 2007, dar nu cu un ordin de marime. In schimb multe institutii scolare si cadre didactice s-au redus cu un ordin de marime.
Pe ansamblu situatia pare corecta, dar in detaliu nu e. Scolile primare si cresele sunt disproportionat reduse, in timp ce in 5-8 lucrurile sunt cam ca inainte.
Acum e ceva mai clar?
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AB_AC Greu, greu sa pricepi cand nu vrei. |
Trec peste asta ca-s bine dispus.
A scazut ce-i drept populatia scolara din 90 pana-n 2007, dar nu cu un ordin de marime. |
Exact asta am subliniat in analiza mea. Ca desi numarul elevilor si al profesorilor a ramas relativ constant, numarul scolilor s-ar fi redus cu un ordin de marime. Iar eu am pus la indoiala concluzia pripita a jurnalistului roman de duzina tocmai prin aceasta discordanta. Cum nimeni nu a vazut nicaieri clase cu de zece ori mai multi elevi decat in 1990, reiese in mod evident ca statistica ascunde niste chichite. Clasele si grupele de gradinita sunt in general supranumerice, este adevarat. Dar cu 30%, 50%, 100%, 150% poate. Dar nu cu 500% sau 1000%. Prin urmare statistica ascunde comasari de sedii sub aceeasi palarie, reorganizari, etc.
In schimb multe institutii scolare si cadre didactice s-au redus cu un ordin de marime. |
Conform statisticii si conform realitatii, numarul de cadre didactice NU s-a redus cu un ordin de marime. Ba chiar NU S-A REDUS DELOC!
Lali spune:
| citat din mesajul lui gmmm [br In al treilea rind, daca cineva spunea ca se procedeaza in felul acesta penttru a se cistiga voturi, poate ca asta dovedeste ca a construi biserici este ceva cu care populatia este in fond de acord, ca ne convine sau nu. Si oricum dincolo de cifre, mie mi se apre evident ca in discutia asta ficare reactioneza in mod emotional mai inainte de toate. Cei care cred ca biserica=rau n-or sa vada cu ochi buni constructia unor biserici, de oriunde ar veni banii. |
Eu am spus ca se procedeaza in acest fel pentru a se castiga voturi, dar tu nu ai inteles deloc mecanismul: deputatul, primarul sau candidatul x face lobby si aranjeaza alocarea de bani de la buget pentru ca apoi preotul (in timpul campaniei electorale) sa spuna la sfarsitul slujbei ca acel X este un bun crestin care sprijina financiar biserica noastra. Asta nu dovedeste ca populatia sprijina biserica ci ca acel x se foloseste de banul public pentru a-si cumpara voturi cu complicitatea preotului. Daca politicianul x ar face o donatie din banii lui si apoi si ar castiga si voturi de pe urma ei ar mai fi ceva, dar nu despre asta vorbim aici.
Nu am nimic cu biserica in general, nu cred sub nici o forma ca biserica=rau asa cum incerci tu sa radicalizezi opiniile celor de aici. Dar cele de mai sus mi se par o forma de abuz si de deturnare a banilor care pot fi folositi bine in alta parte. Nu trebuie sa fii ateu sau impotriva bisericii pentru a observa abuzurile.
Si exista orase in care s-au construit catedrale grandioase aproape de alte catedrale existente deja.
Chiar si asta ar fi un lucru bun daca celelalte necesitati ale populatiei de exemplu scoli, spitale, drumuri, securitate ar fi asigurate decent, dar mai e pana atunci.
calipso_zeus spune:
Am vazut zilele astea la televizor un reportaj despre un slujitor al Domnului?? care refuza botezul copiilor daca parintii nu au dat cotizatia la biserica...nu l-a intrebat nimeni de chitanta banuiesc...
Mi se pare ciudat..unde scrie ca trebuie sa dai obligatoriu?
SI DE CE sunt mai multe biserici..de fapt apar ca ciupercile..decat spitale?
Care e logica?Ca operatia nu ti-o face popa ci doctorul.
Parerea mea e ca Dumnezeu exista si e peste tot,fara sa fie nevoie sa dau eu bani la popa ca sa intermedieze..ajunge sa strigi"Doamne Ajuta.."
Oare prin constructia de biserici se spala bani?
ari spune:
Si mie mi-a spus mama ca preotul previne pe cei care se plang ca n-au bani sa plateasca diverse *taxe* (ultima fiind contributia pentru *infrumusetarea* bisericii cu faianta) ca...daca nu contribuie, n-o sa-i ingroape! Asta intr-un sat de vreo 1000 de suflete, din care majoritatea batrani (tinerii au plecat care pe unde au putut).
Din pacate, am impresia ca subiectul despre biserici e aproape tabu. Nu multa lume indrazneste sa se pronunte asupra acestui gen de abuz si cei care o fac, o fac asa, la o discutie amicala.
Rufus spune:
Las' ca vedeti voi, cand o fi sa va ingroape, dati de un popa care va lasa la soare, ca Dumnezeu e peste tot, de ce sa va bage in pamant?
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010