Nov-dec2010 - BV Lore!! Hai Sugubina&Anya!! (153)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Bravegirl: Tu ii dai Ca sau i-ai dat Ariannei? Ii dadeai o fiola intreaga sau ii dadeai mai putin si restul aruncai de fiecare data? O sa mai vorbesc cu alta pediatra, ca sunt in cautare si atunci decid daca ii dau sau nu Ca. Pana atunci merg doar pe D3. Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Si la mine suge dintr-un singur san acum, dar am incercat si varianta cu supt 15-20 min din ambii (asa cum ma sfatuise pediatra, care e de moda veche, peste 50 de ani). Apoi am cercetat si am vorbit cu o fosta colega de generala, care e si medic si am aflat ca e bine sa suga dintr-un singur san la o masa, cala inceput laptele e apos si abia la final e consistent. Tot ea mi-a spus ca e bine ca atunci cand suge dintr-un san, pe celalalt sa il lasam sa curga in voie, sa se goleasca de la sine, fara sa punem tampoane de sani, care inhiba curgerea. Punem o carpa care sa absoarba laptele curs. Se pare ca creierul trebuie sa inregistreze ca sanul e gol, incat sa fie stimulat sa produca lapte in continuare. Eu acum asa fac si e tare bine. Lasati sanii sa curga cat suneti singure in casa, nu va stresati sa puneti tampoane decat cand iesiti din casa sau cand aveti musafiri. Asa am fost sfatuita, asa va spun si eu. Sper sa va fie de folos.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ukume24 spune:

Buna seara dragele mele,

Noi suntem bine, inca 2 in 1 si maine intram in saptamana 36. ad ca subiectul discutiilor s-a schimbat incet incet avand in vedere numarul mare de mamici care au nascut deja. Inainte erau emotiile dinaintea nasterii si temerile fiecareia, acum sunt primele probleme cu cei mici.

Amelia declar si eu nopti nedormite si depresie cand ma trezesc la miez de noapte si fixez peretii. ma tot mut de pe o parte pe alta cu speranta ca voi adormi inapoi.

Madalina nu mai fi suparata. SDunt sigura ca bebe e bine si vei naste o frumsete de fetita sanatoasa tun.

Lore sa stii ca am citit postarile tale si esti parte din grupul nostru chiar daca uneori te simti ignorata. Toate am trecut prin asta mai ales ca suntem asa multe.

Bebelu ai mare grija de tine. Stai cumincioara in patut ca Natalia tre sa mai creasca. Nu e bine sa se grabeasca asa tare.

Ieri am fost cu sotul la cumparaturi si ne-am tot uitat dupa saltea. Saltea nu am luat inca insa am luat cadita. E verde fistic si imi place la nebunie.

M-am intins de numa dar voi ma iertati ca ieri nu am apucat sa scriu asa ca azi am recuperat

34+ Luca Stefan
S-a intamplat minunea mult asteptata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abe spune:

buna seara

felicitari mamicilor care au nascut! bine ati venit bebelusi!!

n-am mai intrat de mult, v-am mai citit, acum sper sa fiu mai activa...poate ne trece si pe noi cineva in lista, Blanca s-a nascut pe 22.10, cu 2600g, cezariana.

elfica nu te ingrijora, nici eu nu mai elimin lohii, nici nu simt dureri si sunt sigura ca e totul ok. cu maria am avut dureri mai mult timp dar acum au durat doar vreo saptamana.
cat despre centura, eu nu am purtat asa ceva nici dupa prima sarcina, mi s-a retras burta foarte bine, nici acum nu voi purta, cred ca e mai bine fara pentru ca lucreaza mai bine muschii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Chiar nu mi s-a prescris nimic. Si nu am avut genul de doctora neinteresata de starea mea. Nici centura pentru burta nu mi-a zis ca ar fi buna, deci probabil avea ea niste idei ale ei personale pe tema asta iar eu nu am stat sa le pun la indoiala. Probabil depinde si de organismul fiecaruia? Nu stiu, dar a fost bine. Cu burta am ramas dar tot corpul meu a ramas profund marcat de prima sarcina asa ca nu e nimic de mirare in asta.
Vasari, nu cred ca e o limita de greutate pentru o nastere usoara. L-am citit si eu pe Michel Odent de curand si cam tot ce spune el legat de nastere se bate putin cap in cap cu ideile moderne ca e bine in travaliu sa te tii in miscare ca un sportiv la un maraton si ca ai avea nevoie de cine stie ce energie si asa. O fi valabil si modelul asta pentru unele femei dar cu siguranta nu pentru toate. El spune ca nasterea merge perfect atunci cand femeia este linistita, relaxata, fara privitori pe langa ea, si pur si simplu lasa hormonii responsabili cu toata tarasenia sa se secrete corect. Ca activitatea si stimularea neocortexului in orice fel interfereaza cu nasterea. Si nu m-ar mira sa aiba dreptate. In concluzie, daca mergi pe modelul lui, nu prea are vreo importanta la ce greutate ai ajuns ca nu urmeaza sa faci cine stie ce efort fizic. Desigur mai e si aspectul "purple pushing" de la final care se practica din plin peste tot. Dar cred ca se poate rezolva si problema asta cu putina intelegere sau cu ajutorul unei doula care sa medieze momentul expulziei. Eu am un medic cu care ma simt in siguranta si despre care stiu ca va lasa lucrurile sa mearga cat mai de la sine, da. Si daca ajung la ceza ma simt bine cu el si nu intentionez sa mai revizitez ideea de a naste la Filantropia mai ales dupa povestile fetelor care au facut ceza acolo...

Mami de (28.10.2008) si bb2 s 40

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pissi78ro spune:

Buna seara, fetelor!
Eu am lipsit cateva zile pt ca am muncit din greu sa terminam camera Ursuletzei: varuit, pus tapet si acum monteaza sotul meu mobila. Mobila e superba si totul e dragutz, dar parca am impresia ca e prea mica camera.
Va intreb pe cele cu experienta: unde schimbati bebelusul? Adik pe masa de schimbat (din alea care sunt incorporate si cu cadita) sau pe board care se pune deasupra patului sau pe o canapelutza ceva? Ca eu ma gandesc ca mi-ar trebui si o canapea sau fotoliu ceva in camera, sa ma ajute si la schimbat. Nu stiu unde sa le mai pun pe toate
In rest, depresia este ditamai: ma simt mare, grasa si mai ales depasita de problema. Cand vad ce posteaza noile mamici ma apuca frigurile: eu nu cred ca am sa stiu atatea niciodata. Offf!!!!
Iar despre burtiera, vroiam sa imi cumpar, oare nu e folositoare? Ce ma sfatuiti?
Felicitari noilor mamici!!!!!!
Va pup pe toate!!!!!!!

32+ Roberta Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinushca

Chiar nu mi s-a prescris nimic. Si nu am avut genul de doctora neinteresata de starea mea. Nici centura pentru burta nu mi-a zis ca ar fi buna, deci probabil avea ea niste idei ale ei personale pe tema asta iar eu nu am stat sa le pun la indoiala. Probabil depinde si de organismul fiecaruia? Nu stiu, dar a fost bine. Cu burta am ramas dar tot corpul meu a ramas profund marcat de prima sarcina asa ca nu e nimic de mirare in asta.
Vasari, nu cred ca e o limita de greutate pentru o nastere usoara. L-am citit si eu pe Michel Odent de curand si cam tot ce spune el legat de nastere se bate putin cap in cap cu ideile moderne ca e bine in travaliu sa te tii in miscare ca un sportiv la un maraton si ca ai avea nevoie de cine stie ce energie si asa. O fi valabil si modelul asta pentru unele femei dar cu siguranta nu pentru toate. El spune ca nasterea merge perfect atunci cand femeia este linistita, relaxata, fara privitori pe langa ea, si pur si simplu lasa hormonii responsabili cu toata tarasenia sa se secrete corect. Ca activitatea si stimularea neocortexului in orice fel interfereaza cu nasterea. Si nu m-ar mira sa aiba dreptate. In concluzie, daca mergi pe modelul lui, nu prea are vreo importanta la ce greutate ai ajuns ca nu urmeaza sa faci cine stie ce efort fizic. Desigur mai e si aspectul "purple pushing" de la final care se practica din plin peste tot. Dar cred ca se poate rezolva si problema asta cu putina intelegere sau cu ajutorul unei doula care sa medieze momentul expulziei. Eu am un medic cu care ma simt in siguranta si despre care stiu ca va lasa lucrurile sa mearga cat mai de la sine, da. Si daca ajung la ceza ma simt bine cu el si nu intentionez sa mai revizitez ideea de a naste la Filantropia mai ales dupa povestile fetelor care au facut ceza acolo...

Mami de (28.10.2008) si bb2 s 40

Alina, astea sunt vesti f bune, cele legate de dr tau. E asa important sa fii impacata ca ai ales bine... eu inca sunt agitata, cred ca mai mult de sistemul rooming-in de-acolo si de faptul ca nu apuc sa ma intalnesc de destule ori cu dr, ca nu voi fi monitorizata dupa ce depasesc 40 sapt... na, griji sunt destule. La prima nastere eu am fost ajutata de moase mult, nici nu stiu cat a fost aportul meu pt ca mi s-a facut o anestezie prea puternica si nu am simtit nimic, doar faceam ce mi se spunea.

Abe, te asteptam mai des atunci.:)

_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 s36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona-maris spune:

Buna seara ,fetelor! Ce mai faceti? Anya,Celesta,ceva vesti? ANYA, iti doresc muulta rabdare
Pissi78ro, eu schimb bebelul pe pat,intre picioare.eu ,cu problemele mele de spate+ proaspata cezariana, in felul asta ma simt cel mai bine.
Rala, la Elias iti trebuie multe, in afara de vata,scutece,creme de bb,te vor trimite sa iti iei cateter,daca ai anestezie epi-rahi, sau alte substante daca ai generala. Pe sot l-au trimis inainte de operatie dupa o reteta pe care a dat 200 ron
Noi suntem bine, azi am iesit cu bebe si cu tati afara, mancam la san 100%,dormim ziua si meditam noaptea
Voiam sa intreb mamicile cum e cu pediatrul?De ce trebuie sa coste un mil vizita? asa e doar la particular sau si la un cabinet de stat? Si cand trebuie sa vina acasa prima data sa vada bebe?
Pun poze, ca am promis demult ,si nu am mai reusit.Apoi revin sa va scriu povestea nasterii, am inspiratie literara ca doarme bebe
Simona, si bucuria mea Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Citat:
citat din mesajul lui pissi78ro

Buna seara, fetelor!
Eu am lipsit cateva zile pt ca am muncit din greu sa terminam camera Ursuletzei: varuit, pus tapet si acum monteaza sotul meu mobila. Mobila e superba si totul e dragutz, dar parca am impresia ca e prea mica camera.
Va intreb pe cele cu experienta: unde schimbati bebelusul? Adik pe masa de schimbat (din alea care sunt incorporate si cu cadita) sau pe board care se pune deasupra patului sau pe o canapelutza ceva? Ca eu ma gandesc ca mi-ar trebui si o canapea sau fotoliu ceva in camera, sa ma ajute si la schimbat. Nu stiu unde sa le mai pun pe toate
In rest, depresia este ditamai: ma simt mare, grasa si mai ales depasita de problema. Cand vad ce posteaza noile mamici ma apuca frigurile: eu nu cred ca am sa stiu atatea niciodata. Offf!!!!
Iar despre burtiera, vroiam sa imi cumpar, oare nu e folositoare? Ce ma sfatuiti?
Felicitari noilor mamici!!!!!!
Va pup pe toate!!!!!!!

32+ Roberta Maria

Pissi, te plangi ca e camera mica, daca ai loc pune si o canapeluta de 2 locuri (sunt unele extensibile), ca nu ocupa asa de mult loc. Noi avem doar 2 camere, asa ca eu voi sta cu bebelina in dormitor si sotul in sufragerie. Cel putin pana se va face mandruta mai mare, sa pot s-o las singura in camera. Daca as avea 3 camere ar fi mult mai bine, dar asa... n-am ce face, asta este...

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

buna seara si de a noi...azi am cumparat www.tinylove.com/toy.aspx?toyId=46" target="_blank">asta..ursoaicele cu experienta..voi ati luat activity center???cand ati inceput sa-l folositi???
ce mai stim de miruna?????????

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Doura, si eu ma intrebam ce mai face Miruna, ca n-a dat nici un semn. sieu am o salteluta din aia, dar parca a. a devenit interesata d eea pe la 3 luni, nu mai stiu exact, trebuie sa ma uit pe poze.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput