Nov-dec2010 - BV Lore!! Hai Sugubina&Anya!! (153)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

Eva, galbui e mult spus, m-am exprimat eu aiurea, ca neuronii inca nu au venit acasa dar cand face pisu pe aleza, mi se pare ca nu e transparent, ci are o usoara coloratie... Sa zic ivoire?

Am tot analizat pb, aproape m-am autoconvins ca a fost pisu alt episod nu a mai fost!

Acum alta: are o mica umflatura in centrul buzei de sus. Poate sa fie iritatie de la biberon?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Alina, care e programul saptamanii 40? Detaliaza tot ce faci pentru nastere, exercitii, urcat scari, mers. La mine, ca la Miruna, s-a cocotat bb din ce in ce mai sus.:))

_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 s36

Mergi la inceput

A, Elfica, la noi prima pediatra a fost de generatie veche, groaznica! , ne dadea tot felul de indicatii, gen ceai pt bb din primele zile, calciu, fier profilactic, etc. Noi aveam obiceiuri total diferite. Asa ca o vedea doar la vaccin si la control, cat sa stiu ca e bine. In rest ne-am documentat noi mult si am facut cum credeam mai bine. La fel, mi-a zis sa nu o alaptez pe M decat la 3 ore ca altfel ii distrug stomacelul. Hello!!! Eu ii dadeam si la jumatate de ora daca cerea, iar ei ii spuneam ce voia sa auda.:) Cand am gasit un dr bun am schimbat-o. Mariei i-am facut analizele la 1 an jumatate, ca nu a mers diversificarea si nici nu-i dadusem calciu sau fier si au iesit perfecte. Din laptele matern astea se asimileaza mult mai bine, ea era f bine, doar ca nu era pregatita inca pt legume sau altele.:)

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Programul saptamanii 40 este lene de voie !
Si eu am avut senzatia ca s-a cocotzat cum spuneti si voi dar de fapt cred ca doar s-a lungit foarte tare si nu mai incape. Mai ales ca la mine spre deosebire de prima sarcina este deja estimat pe la 3400... Si la pipait in zona pelvisului, si la ecografie, se vede ca are capul suficient de jos si ca pune presiune pe col. Poate e chiar explicatia pentru care am colul f posterior de unde saptamani de-a randul inainte il aveam centrat bine-merci. Am aflat ca pe la Ieshi unii doctori practica plasturele cu estrogen pentru declansarea nasterii. Mi-a povestit cineva ca si prin Amerika se poarta asa ca incerc sa aflu mai multe detalii. Deocamdata nu ma stresez, astept si pana la 42 daca va fi nevoie si se va putea. De tzopait pe scari sa tzopaie cine mai poate ca eu abia ma mai car pe mine. Am luat doar 5 kg sarcina asta insa deja sunt mult peste limita mea normala si abia ma mai car. Doar mingea de travaliu mai ramane sa ma mai dezmortesc o leaca. EPO si ceai iau in continuare dar nu are efecte evidente... TU ?

Mami de (28.10.2008) si bb2 s 40

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

In Fr, nu se prescrie nicio vitamina pentru bebe. Adica aici stiu ca stau calma. Nu se dau Ca, Fe profilactic, nu se prescrie nimic profilactic. Sau complex de vitamine, Echinaceea, etc pentru imunizare, blabla, nu se dau.

Se prescrie doar Vit D3, fiola, una la 3 luni, in lunile de iarna. Doza asta e suficienta pt 3 luni si scapi de grija. Si e f importanta pentru asimilarea Calciului.
Se uita la copil, daca e tonic, rosu in obraji, ia bine in greutate, este motric, nu e slab palid sau apatic, nu i se prescrie nimic si nici nu i se fac analize fara motiv.
Barem copiii alaptati sunt lasati in pace complet ca au absolut ce le trebuie din laptele matern.
Este complet aiurea sa prescrii tuturor copiilor aceleasi vitamine. Se vede cu ochiul liber cand un copil crapa de santatate si cand altul e mai firav si mai sensibil. Nu stiu de ce unii medici in Ro prescriu tuturor la fel, ei nu vad ca niciun copil nu seamana cu altul?

Alinushca, tie nu ti s-a prescris Ergomet dupa nastere? E f importtant pentru revenirea uterului la forma normala si eliminarea lohiilor. Sau nu ai luat tu ca nu ai vrut?

Eva & Luca (08.09.2008) acum 32+ cu Noah

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Bun, deci la mine garantat e presiune 0.:)) Colul e nestingherit! Noaptea ma trezesc numai dormind pe spate, parca nici nu am burtica, dar cand vreau sa ma ridic din balerina devin elefant. Eu am uitat saptamanile astea si de ceai si de EPO cu Maria, ma simt f dezorganizata, insa dupa ce-i trece viroza asta vreau sa merg pe jos cat mai mult, macar o ora-doua pe zi si bineinteles, sa reiau "tratamentul".:) La kg... am luat cam 14-15, in ultima luna f putin, cred ca sub unul, dar sunt multe. Pentru o nastere usoara normala e un ideal de greutate?
Ai gasit un dr care iti place si care e si dispus sa astepte 42 de saptamani?

_

Mergi la inceput

Eva, mie sigur nu mi-a prescris ergomet. Ca atare, acum am auzit prima data de el.:)

_

Mergi la inceput

Vasari, mie mi s-a prescris Ergomet dupa nastere pt oprirea metroragiilor, ma rog, eliminarea rapida a lohiilor. Si l-am luat, pe cale orala, desi pe el scrie clar ca nu se da pe perioada sarcinii si alaptarii. Ma temeam sa nu fac cine stie ce, sa am metroragii prelungite, etc Si cam toata lumea stiuta de mine a luat...

http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=1806

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Elfica, Ca se da pe gurita, si nu se pastreaza fiola deschisa. o sa vezi c aprecipita la cateva ore d ela deschidere (adica o sa vezi niste depuneri albe).
Eva, eu nu am nevoie sa-l pun pe bebe la celalalt san sa-ldetensioneze, ca la mine e stropitoare ..adica el suge de la un san, iar din celalat tasneste efectiv laptele. La dus zici ca sunt fantana, tasneste laptele din sani la o distanta de cca 20 cm. Cateodata se ineaca bebe din cauza asta si lasa sanul si il stropesc din cap pana in picioare, e asa comic saracutul.
Dana, ca sa iti dai seama dc era pipi/nu, aduti aminte cum era pata...dc era doar in zona mijlocului, atunci clar a iesit pipi pe langa pampers. Vezi ca la baietei, dc e mai larg scutecul si nici body-ul nu e mai strans pe corp, iese pipi pt ca atunci cd fac pipilica putza se ridica si jetul se duce in sus, spre buric, unde pampersul nu absoarbe si atunci se uda pe spate mai ales. nu stiu dc am explicat bine, dar mie asa mi-au spus in spital, sa pun mai strans pampersul, sa nu poti baga mana pe sus, pe la burtica.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl
Eva, eu nu am nevoie sa-l pun pe bebe la celalalt san sa-ldetensioneze, ca la mine e stropitoare ..adica el suge de la un san, iar din celalat tasneste efectiv laptele. La dus zici ca sunt fantana, tasneste laptele din sani la o distanta de cca 20 cm. Cateodata se ineaca bebe din cauza asta si lasa sanul si il stropesc din cap pana in picioare, e asa comic saracutul.

Corina, nu am patit niciodata asa ceva, sa stropesc la 20 cm. E normal sa curga si celalalt san atunci cand bebe suge la un san dar atat, curgea, dar nu jumatate din cantitate ca sa ma usurez. Curgea asa cativa ml. De altfel si daca bebe dormea pe mine, pe burta, tot curgeau sanii. Nu stropitoare, asta nu am patit ever.
In orice caz, si mie mi se intampla sa se inece Luca, in momentul let - down - ului laptele vine cu mare presiune, dar nu amandoi sanii odata sa tzasneasca, m-am amuzat nitzel. Ar trebui sa filmezi fazele astea pentru posteritate.

Mergi la inceput