Nov-dec2010 - BV Lore!! Hai Sugubina&Anya!! (153)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

tocmai am fost la baie si am gasit p tampon niste picaturi de sange. si p hartia igienica la fel. ce sa fie????
nu am nici o durere, contractie nimic...
pls ajutati-ma cu un rasp ceva

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 31+ cu Natalia Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heidy spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebelu86

tocmai am fost la baie si am gasit p tampon niste picaturi de sange. si p hartia igienica la fel. ce sa fie????

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 31+ cu Natalia Maria

Bebelu, eu zic sa suni doctorul. Nu e ok sa sangerezi .

35+ Tudor Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Buna ziua, dragelor! Dupa o indelungata absenta, revin si eu pe forum, felicitand toate mamicile si nou nascutii lor si in egala masura pe cele ce urmeaza sa devina mamici.

Stiu ca Inacat v-a tinut la curent cu starea mea, nu stiu exact ce stiti, ii multumesc insa ca a pastrat legatura cu mine si ca mi-a postat datele pe prima pagina. Rog pe cine se pricepe sa modifice ca am nascut la 39 sapt, nu la 38. Povestea nasterii mele v-as scri-o acum, dar imi ia mult timp si inca nu am prea mult... M-am obisnuit cu micutza mea, doarme bine, mi-am revenit si eu cu somnul si de acum cred ca voi avea timp sa intru in fiecare zi pe forum.

Daca tot am intrat, vreau sa clarific cate ceva cu voi, ca am niste probleme si poate primesc ajutor:
- e cineva din cele care au avut cezariana care cand ia Ergomet nu are dureri de burtica? Eu nu am avut deloc, iar lohii elimin doar dupa ce iau Ergometul, nu si cand suge bebe. Nu am contractii uterine, deci nici dureri, nici cand suge bebe. Pe cine am auzit, am auzit ca avea dureri mari, ca la menstruatie, iar sangerarile au fost mari, timp de o luna. Eu marti fac 2 sapt de la nastere si abia daca mai elimin putin si doar imediat ce iau fiola de Ergomet, in rest nu...

- Mie mi-a scris pediatra tot ce trebuie sa ii dau fetitei si apoi mi-a dat reteta. A luat sotul tot, dar desi scrie ca trebuie sa ii dau Vigantol, nu gasesc asa ceva in punga de la farmacie, ci gasesc alte medicamente. Cum arata cutia de Vigantol? Se gaseste si cu alta denumire? Vasari: Stiu ca tu spuneai ca ai un medic de familie care e si pediatru si mai e si bun, profesional vorbind. Poti sa imi dai si mie pe pm datele, sa imi spui cum procedezi tu (vine acasa, mergi la cabinet, unde e, cat costa vizita etc.), ca sunt cam in dubii daca sa merg pe pediatra care a venit prima data, mai ales ca nu e si medic de familie si ar insemna sa o inscriu pe Iulia formal la un medic de familie si separat sa merg pe sfaturile unui pediatru. Mi-ar placea sa fie o singura persoana si ma ajuta daca imi spui ca ai incercat-o si e foarte buna.

O sa incerc sa revin cu amanunte despre nasterea mea la Isis, care desi s-a vrut in apa, s-a transformat in cezariana, dar nu datorita medicilor, ci datorita conformatiei mele, pentru ca bebelina nu trecea de oasele bazinului meu (ea a avut circumferinta capului 32, iar eu sunt mica in bazin, se pare). Ma avertizasera ca sunt mica de inaltime (1,52 m) si spuneau ca e posibil sa intampinam greutati, dar eu nu vroiam sa admit! Oricum, acolo totul a fost foarte foarte bine!

Cine spunea ca a facut alergie la fire la o nastere anterioara, cumva Mirunam? Vreau sa vb si eu putin cu persoana aceea, ca cred ca si eu am fost/sunt in aceasta situatie si vreau sa stiu daca a trecut alergia sau mai poate urma. Azi de dimineata o data cu putina secretie a iesit ci un fir mic, iar acum pare ca secretia a incetat. Oare ma pot astepta la alte fire care sa se infecteze si sa supureze pana se elimina?

Pupici tuturor! Mi-ati lipsit mult!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Elfica, eu nu am avut cezariana ci nastere naturala, nu stiu daca te ajuta cu ceva dar nici eu nu prea am avut lohii. Nu am patat absolut nimic, stateam cu aleze sub mine pe canapea, in pat, degeaba ca nu am patat nici pat, nici haine, nici chilot, nimic nimic niciodata. Uterul nu ma durea cand sugea Luca, ma durea numai dupa fiola de Ergomet, il simteam cum se strange, si atunci eliminam lohii. Dupa 10 zile nu mai aveam lohii deloc. Asa ca...

Vigantolul este, de fapt, Vitamina D3.
Imi pare rau ca nu ai reusit sa nasti in apa cum ti-ai propus.

Letzy, cumnata ta mai rau te-a incurcat decat te-a ajutat, parerea mea. Odata ca ochii si nasul nu se curata asa degeaba decat daca sunt secretii. Nasul daca il cureti insistent/ aspiri fara motiv nu faci decat sa iriti mucoasa si sa creezi surplus de mucozitati.
Iar urechile, atentie mare! Cerumenul are si el rolul lui. Speli copilul cum trebuie, eu i-am facut mereu mereu baie pe cap seara de seara si spalam si urechile, le speli si apoi le cureti/ usuci frumos cu prosopel. Din cand in cand folosesti betisoare speciale acelea pentru bebe, care nu intra in ureche, cureti urechea externa...atat, pavilioanele si numai cerumenul iesit in afara. Se poate ajunge, Doamne fereste, la complicatii mari daca cureti inauntru, copii cu otite repetate, cu infectii si alte complicatii. Nu cauta problemele unde nu sunt! Pediatrul va verifica la fiecare control urechile copilului sa vada daca nu s-au format dopuri. Daca tu folsesti betisoare impingi cerumenul inantru si se pot forma dopuri. Ideea e sa lasi cerumenul sa iasa, nu sa il infunzi in ureche. Asadar cureti numai ce iese din ureche si se vede, atat.
In rest, nu te cred ca nu te descurci. Adica ai cu siguranta instinctul matern. Asculta de el. Daca asculti numai de altii in toate nu vei urma niciodata flerul tau de mama. E valabil si pt alaptare si pt tot.

Ana, ma bucur ca sunteti bine si mai ales ca bebe papa san. Laptele tau e aur curat, efectiv, da-i cat de mult timp poti.

Eva & Luca (08.09.2008) acum 32+ cu Noah

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Bebelu86: eu am pierdut o parte din dopul gelatinos + cateva firisoare de sange sambata seara la 23.30, a doua zi l-am pierdut pe tot (era cat un deget de lung si de lat si avea aspect gelatinos) si am nascut abia marti la pranz. Pe parcursul zilelor am avut tot felul de reprize de contractii dureroase. Dar chiar si dupa ce mi s-a desprins tot dopul gelatinos, mi s-a spus ca unele femei nasc imediat, altele in 5-7 zile. Asa ca nu e o regula.... oricum, momentul poate fi aproape, e bine sa te pregatesti. Asta daca nu e alt fel de sangerare.

Si inca o intrebare pt tine, ca sotie de preot: noi i-am spus fetitei pe nume de cum s-a nascut, nu stiam ca abia in a opta zi e slujba de numire. Poate fi considerat pacat si la urmatoarea spovedanie sa am grija sa mentionez? Apa sfintita mi-a adus-o mama de la biserica si am inteles ca o folosesc pana la molifta de 40 de zile, baund-o dimineata pe post de agheasma si dandu-mi pe maini, fata, pana in brau la mine sau dand pe fetita. Tu stii altfel? Molifta se citeste la fix 40 de zile, indiferent in ce zi a saptamanii pica? Sa il sun pe parintele din timp, sa imi spuna cum imi recomanda sa facem. Postul Craciunului incepe pe 14.11, asadar botezul se poate face abia in ianuarie, nu, adica dupa terminarea postului Craciunului?

Eu am tinut toate posturile in sarcina, plus miercurile si vinerele, dar acum, ca alaptez, mi se pare greu, ma gandesc ca o zi doar cu legume si fructe nu ii va da lapte bun. Pe cand in sarcina ma axam pe lactate si carne in toate zilele saptamanii si mai putin fructe si legume, iar miercurea si vinerea recuperam la capitolul legume-fructe. Ce zici, tu cum ai de gand sa faci? I-as cere parintelui dezlegare sa nu tin post acum, ca alaptez...

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebelu86

Draga mea, suna medicul, e cel mai bun sfat! Sa te vada el! Ai doar 31 saptamani, e cam ciudat daca e dopul acum...Poate fi o simpla iritatie cu sangerare.

Mergi la inceput

Ascultati ce zice Corina, Vigantolul se da direct in gurita, picurati de 2 ori in gurita si gata, nu in apa, lingurite, biberoane. Sticla e conceputa in mod special cu pipeta. Daca dati in lingurita nu ajunge mai nimic in gura copilului, fiind uleioasa vitamina ramane pe lingurita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Elfica nu are nimic k i-ai spus p nume de la inceput. in legatura cu botezu poti sa-l faci oricand. nu e ca la cununie. dc Doamne fereste bb ar avea probl si e post, nu il botezi? ideea e ca fiind post, inseamna rugaciune, post si liniste. de aia nu se fac cununiile. nu stiu dc se face la fix 40 zile. vb cu preotul cel mai bine si vezi ce iti zice.

ideea e k nu am vazut nimic gelatinos. decat niste picaturi mici de sange. le-am gasit p tamponu zilnic si inca cateva firisoare cand m-am ster. asa nu curge nimic.
am facut o baita si mai stau un picut sa vad dc mai curge sau ce se intampla si sun medicu.
ma apuc sa strang ce trebuie pt bagaj in caz de ceva sa fie facut
va tin la curent

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Bebelu, tinem pumnii sa nu fie nimic ingrijorator . E cam devreme pentru bebe sa vina (ca tot ziceai tu ca ramai singura sa nasti in decembrie ). Cel mai bine e sa te vada medicul, asa stai linistita.

34+

Mergi la inceput

Inca una si ma duc...
Stiu ca e recomandat sa dati copilului dintr-un san pana il goleste. Si, daca ii mai e foame, abia apoi pus la sanul doi.
Eu am facut asa cum am simtit eu. Am simtit ca nu mai puteam de durere la ambii sani, i-am dat din ambii sani. Adica, il puneam la primul san sa suga, sugea bine cam jumatate de ora dar tot nu il golea de tot si apoi il treceam la sanul doi care era un balon si ma durea f tare. Macar sa suga din el putin cat sa imi aline durerea. Sa il detensioneze. Daca tot mai vroia il puneam din nou la primul san sa termine. Stiu ca la inceput curge un lapte transparent care tine de sete, daca de exemplu copilul plange doar de sete ia cateva guri din san si atat, exact ce curge la inceput. Cand ii era foame il lasam sa termine sanul ca apoi vine lapte gros, plin de vitamine. Ce sa zic, al meu sugea cam jumatate din ambii sani la inceput, pana mi s-a reglat mie productia. Ca muream de durere. Iar pompe si minuni eu nu am folosit. Pe mine fi-miu m-a scapat de dureri, nu Avent

Mergi la inceput