Mamici si gravi de gemeni- felicitari sugubina(52)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adishor_1975 spune:

buna dimineata, Ladies!

multumesc de incurajari, asemenea si voua.
Sper sa ma opresc din ingrasat, medicul meu spune ca nu-i sanatos nici pentru fetitze, placenta nu le mai hraneste corespunzator.
Stau cuminte, sa treaca saptamanile .. ajung in luna a 9 a (sper).
Nici eu nu ma mai pot incalta singura, sotul meu imi pune sosetele

Acum sunt in concediu de risc maternal, pana in decembrie cand pot intra in prenatal. Asa ca mai 'navighez'.

Va trimit ce linkuri interesante am gasit despre gemeni

http://despregemeni.ro/
http://www.babycenter.com/fetal-development-twins-images-28-weeks
http://www.i-am-pregnant.com/Pregnancy/calendar/twins/24-28
http://www.twin-pregnancy-and-beyond.com/positions-of-twins-in-the-womb.html
http://www.motheroftwins.com/twinpregnancy.html
http://www.twinsmagazine.com/
http://www.twinsuk.co.uk/
http://www.jumeaux-et-plus.fr/

http://www.abcpitesti.ro/23-articole.copii-64-2.in1.pat.pentru.gemeni+banca.art.nr.1017.html
http://www.strollers.ro/Carucioare_Gemeni/Page-1.aspx

multumesc si eu si pe curand,
Adriana +27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viss

buna fetelor. eu sunt cu renovarea a 2 camere la soacramea, plus o bucatarie.momentan stam intr-o garsoniera dar din martie, data probabila a nasterii o sa ne mutam la curte.ieri am fost la nasi, si culmea, am avut o discutie contradictorie cu nasul, in ceea ce priveste amenajarea camerelor.a ramas masca ca eu vreau sa culc copii intr-o camera separata, dar lipita de a noastra. cica, e indmisibila ideea, de-abea dupa 6 ani, auzi la el..ne-am mai contrazis pe tema - culcarii copiilor in acelasi pat.eu m-am gandit ca dupa 4- 6 luni, sa le iau patuturi separate. el cica, nu si nu.. ca dc tot nu avem spatiu..eu nu vad de ce , nu? azi in metrou am mai gasit un argument ptr ideea mea,cand se imbolnavesc de ce sa stea in acelasi pat? unul tuseste, se agita, nu doarme, celalalt de ce s-o ia razna si el, si noi pe langa ei? voi ce parere aveti? camere separate / paturi separate, sau nu?cum v-a fost mai usor?
mie inca nu-mi vine sa cred ca sunt gravida, ca am ajuns pana aici , dar cred ca treb sa ma gandesc si la lucrurile astea, nu? cumva treb sa amenajez camerele alea..


20 SA+


pana la 2 luni i-am culcat in acelasi patut. apoi au crescut si se deranjau unul pe altul. asta a fost singurul motiv, spatiul, ca de racit oricum raceau amandoi, se transmite f usor de la unul la altul sau de la parinti la copii.
3 luni am dormit in aceeasi camera cu ei, ei in patuturi, eu pe canapea. apoi m-am mutat langa sot, in sufragerie, am lasat usa deschisa la ei in camera. nu am avut nevoie de inferfon, ii auzeam imediat si stiam dupa voce cine plange.
pe la 1 an au inceput sa-i supere dintisorii. ii luam cu noi in pat sa-i linistim, ii mutam inapoi in patuturile lor imediat ce adormeau si-si continuau somnul in patuturi pana dimineata.
cand m-am reintors la job, au devenit iar fff agitati de lipsa mea all day long, asa ca noaptea cand se trezeau, ii linisteam iar in pat la noi. de data aceasta insa, nu s-au mai dat plecati, asa ca dupa ora 03.00 dormim toti 4 in sufragerie.
spune-i toate astea nasului tau si lasa-l sa traga el singur concluziile. daca nu poate, il ajuti tu: singura regula aplicabila 100% tuturor copiiilor privind cresterea si dezvoltarea lor este aceea in urma careia si copiii, dar si parintii, in egala masura, sunt fericiti. daca asta inseamna sa dormiti toti 4 in acelasi pat, de ce nu?

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

adishor, bun venit, sarcina usoara si la termen! ne spui DPN-ul sa te trecem in lista?
ariadna, tu ai facut cap nou ultima oara, o treci pls si pe ea in lista?

eu am pus 11 kg in sarcina, aveam cu 7 mai putin dupa operatia de cezariana. de restul de 4 am scapat in urmatoarele luni si de inca 4 pana in prezent, cumva, candva... dar eu sunt ff slaba de fel, seman mamei, asa ca nu sunt un bun exemplu. de mancat am mancat de toate, spre final de sarcina mai fara pofta, deh, bebeii apasau pe stomac si nu mai era mult loc si pentru mancare.
am intrat in prenatal la 30s. mi-am mai luat inainte, cam o luna, concediu medical si de odihna, am incercat sa stau cat de mult la orizontala, cu toate acestea, tot am nascut prematur la 35s, cu contractii de la 30s.
prurit de sarcina am avut si eu, aceleasi probleme la incaltat/imbracat si baie, noroc ca burta mare a venit vara, si nu puneam f multe haine pe mine.
cu toate astea ma consider o norocoasa, bebeii n-au avut absolut nicio problema de sanatate si in 3 zile eram acasa.

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy_Clt spune:

Salutare dragelor,

noi mai greu cu scrisul, mandrele nu ma lasa mai deloc.
Incep prin a le felicita pe G.Nico.S si Sugubina pt minunile lor. Multa sanatate si refacere usoara.
Uram si noi cu efect intarziat La multi ani! celor ce si-au aniversat zilele de nastere si onomasticile.
Uram bun venit noilor burticute

Noi desi momentan, stam intr-un dormitor, am luat de la inceput 2 patuturi 120/60. Fiecare bebe are modul lui de a dormi.
Acum la 5 luni nu au loc amandoua intr-un patut .
Am reusit sa punem 2 patuturi, scotand toate lucrurile inutile din dormitor si montand tv-ul pe perete.
Eh, toate la timpul lor.
Cat despre kg nu va mai faceti griji acu, e destul timp dupa .
Eu am pus 22kg, iar acu sunt cu minus 25 kg .
Depinde de la caz la caz.

Sarcina usoara, dc se paote spune asa, in continuare.

Multi tuturor.

binecuvantata cu gemanutele Mara&Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Bine ai venit, Adishor!
Felicitari pentru porumbitzele mici! Si la cat mai multe saptamani inainte!
Eu am intrat in concediu medical de la 25 de saptamani, moment din care, pana am nascut (37 sapt.) am stat aproape numai in pat. Am avut exact aceleasi dificultati ca si fetele gravidute (mai putin pruritul de sarcina)... nu puteam face decat dush, cu ajutor, imbracat/incaltat/epilat numai cu ajutor etc.etc. De ingrasat, nu m-am ingrasat mult, nu mai stiu acum exact, dar imi amintesc ca la iesirea din spital aveam exact greutatea de dinainte de sarcina. M-am ingrasat insa vreo 7 kg in primul an, cand am mancat de stres.

Citat:
citat din mesajul lui adishor_1975

Buna seara tuturor!
Felicitari Sugubina!
Doamnelor, sunt o cititoare fidela a acestui forum, de cateva saptamani, de cand l-am descoperit. Am tot navigat pe net in cautarea informatiilor utile despre sarcina gemelara. In Romania suntem deficitari..
Ma numar si eu printre norocoase. Astazi am intrat in saptamana 27, am doua porumbitze..
Am luat muuult in greutate pana acum, vreo 16 kg, ce parere aveti?
Fac tratament cu Proluton, o injectie la 3 zile, sa ajung la termen. Mai este cineva pe forum cu Proluton? s-a simtit vreo diferenta?
Obiectivul meu este sa ajung in luna a 9 a, asa ca nu m-am ocupat de nimic.. nu am patut, carucior, hainute, nimic. Vine BabyExpo pe 25 nov si vreau sa cumpar atunci cate ceva..
Inca ceva, de luni nu mai merg la serviciu!!! Gata, ma odihnesc, am grija de fetite. Voi de la ce saptamana v-ati retras de la job?
O seara placuta, multumesc pentru atentie
Adriana + 27 cu Ioana si Mara


Legat de patuturi: ai mei au dormit cca 3,5 luni in acelasi patut, apoi i-am mutat pe fiecare in patul sau (paturi de lemn, 120/60). Au camera lor, dar si acum mai dorm o parte din noapte pe canapea la ei, ca au probleme cu dintii si se mai trezesc (Radu mai putin spre deloc, Anastasia mai des). Nu au dormit niciodata cu noi in pat.

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenacatalin spune:

eu de la 28 de saptamani a trebuit sa stau numai in pat. pana la 1 noiembrie am avut concediu de risc maternal si acum sunt in prenatal.

de cateva zile am o mare pofta de mancare :(... si nu neaparat pofta, dar chiar mi se face foame.

elena+34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Eu inca din prima zi i-am culcat fiecare in patutul lui,eu pe o canapea.
Si acum,la aproape 1 an, tot in aceeasi formula dormim si asta pentru ca Dragos inca mai papa noaptea pe la 2-3 un biberon mic si sa fiu eu pe faza la primele foieli.(de vreo 3 nopti da semne ca ar renunta la masa asta,dar mai vedem).

Kg eu am luat in sarcina 17,dar mucosii mei au fost micuti la nastere 1910/2140; ma tot chinui(nu prea mult) sa dau jos inca 3 kg sa ajung la greutatea de la care am pornit...si apoi sa vedem cum ma debarasez de alte 3-4 kg sa ajung la greutatea dinainte de tratament si lasat de fumat




Dragos si Eva _30.11.2009


mucosii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yarrina spune:

Ce de-a mamici de gemenasi! Ma bucur sa vad asa tonus...deci nu e chiar asa cumplit cum cred unii.

fericita!! 35+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viss spune:

da, yarina, ca bine zici. ma mai intreaba cate cineva- ce e? sau ce face bebicul? iar eu ii corectez zambind - bebicii, vad cum le cade fata apoi urmeaza un sir de intrebari..vai, ce-o sa te faci? o sa te descurci? are cine sa te ajute? nu? vai..o sa-ti fie asa greu.. putini spun, ca e un dar, ca o sa fie si greu si frumos..la felul in care se exprima, mai ca le e mila de mine, ca uite ce a cazut pe capul meueu care am bocit si m-am rugat 3 ani de zile, ptr , macar unul in viata asta
fetelor, si eu sunt bucuroasa, ca devenim mai numeroase, erau zile cand nu se scria nici o pagina, acum vad , absorb si eu informatii, mai ceva ca un buretel..va doresc sa treaca zilele mai usor, noptile, si sa duceti sarcinile cat mai mult cu putinta


20 SA+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viss

da, yarina, ca bine zici. ma mai intreaba cate cineva- ce e? sau ce face bebicul? iar eu ii corectez zambind - bebicii, vad cum le cade fata apoi urmeaza un sir de intrebari..vai, ce-o sa te faci? o sa te descurci? are cine sa te ajute? nu? vai..o sa-ti fie asa greu.. putini spun, ca e un dar, ca o sa fie si greu si frumos..la felul in care se exprima, mai ca le e mila de mine, ca uite ce a cazut pe capul meueu care am bocit si m-am rugat 3 ani de zile, ptr , macar unul in viata asta
fetelor, si eu sunt bucuroasa, ca devenim mai numeroase, erau zile cand nu se scria nici o pagina, acum vad , absorb si eu informatii, mai ceva ca un buretel..va doresc sa treaca zilele mai usor, noptile, si sa duceti sarcinile cat mai mult cu putinta


20 SA+


daaa, exaact asa pateam si eu! ba chair o colega mai in varsta care ma credea o fitzoasa care nu vrea copii ca sa se distreze, a zis cu naduf cand a aflat ca voi avea gemeni : "asa-ti trebuie!"

ma bucur si eu ca acest subiect e mai animat.

va multumesc tuturor pentru voturi, am crescut in clasament!

pozicile noastre daca va plac, ari-1 si ari-2 puteti www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank">vota
multumim!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput